BRAVO, SIMONA HALEP!

de | iunie 9, 2018

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

FOTO: Raed Krishan

Simona Halep – Sloane Stephens, finală Roland Garros: 3-6, 6-4, 6-1

NUMĂRUL #1 MONDIAL în tenisul feminin (de 8 luni), Simona Halep, aduce în România, după 40 de ani, trofeul de Grand Slam de la Roland Garros!
Precedenta performanță a fost realizată de Virginia Ruzici în 1978. Sunt singurele femei din România care au câștigat un turneu de Grand Slam la simplu! Al time!

Simona nu e doar liderul mondial la zi în clasamentul WTA, dar a demonstrat că este și cea mai bună jucătoare a lumii (a șters pe jos și cu Garbiñe Muguruza, imediat după aceasta a desființat-o pe Sharapova). Clasa și-a arătat-o și în această finală cu puternica americancă, numărul #4 mondial.

  • Simona a mai câștigat acest mare trofeeu și la juniori, exact acum 10 ani! Pe atunci avea numai 16 ani! 

Bravo, Simona! Suntem mândri de tine! Ești cea mai mare sportivă a României din ultimii ani și ai reușit TOTUL PRIN FORȚE PROPRII! FEDERAȚIA DE TENIS ȘI STATUL… PAUZĂ!

RESPECT NEMĂSURAT!

"I-am spus: bravo, fata! Da-i inainte de acum!" Nastase a sunat-o pe Simona imediat dupa finala! Ce i-a spus

 Fair-play pana la capat! Declaratia SUPERBA a lui Sloane Stephens dupa finala pierduta in fata Simonei

 

VIDEO


Momente URIASE: Imnul Romaniei a facut LINISTE pe arena de la Roland Garros, Halep a izbucnit in lacrimi! VIDEO pe www.sport.ro


Imagini MINUNATE de la Roland Garros! Simona a scos trofeul in afara arenei pentru a-l arata ROMANILOR! VIDEO pe www.sport.ro

Drumul spre glorie

Simona Halep a cucerit trofeul Roland Garros si a stabilit un nou record. După victoria de la Paris, Simona Halep devine prima jucătoare de la Justine Henin în 2007 la US Open încoace care reușește să bată trei campioane de Grand Slam în drumul ei către cucerirea trofeului de la openul francez.

Astfel, dacă Justine Henin le invingea, în 2007, la Us Open, pe Serena Williams, pe Venus Williams si pe Svetlana Kuznetsova, Simona Halep le-a învins anul acesta la Roland Garros pe Angelique Kerber în sferturi, pe Garbine Muguruza în semifinale și pe Sloane Stephens în finală.

GLORIA!

Articole dedicate  marei noastre campioane pe fcsteaua

POST SCRIPTUM

Rar mi-a fost să fiu dat pe spate de vreun sportiv, fie el și din fotbal, însă Simona Halep m-a cucerit, ca om, încă din 2014. Nu jocul, ci simplitatea și modestia unei fete foarte talentate ajunsă un VIP.  Aura de simpatie și șarmul pe care-l emana o fată cu o față și forme comune.
Ca joc, în acea finală de la Roland Garros din 6 iunie 2014, pierdută dramatic cu Sharapova, în sufletul meu Simona a fost învingătoarea. A jucat și s-a comportat magistral, mai ales că era prima ei finală de GS și a doua româncă din istorie care realiza asta.

Recunosc că o perioadă, la ceva timp după momentul Sharapova, am fost dezamăgit de Simona pentru ieșirile nervoase exagerate de pe teren, culminate cu cearta în live și scurta despărțire de Darren Cahill. Părea virusată de vedetism pe teren, dar de fapt era o cădere psihică la stres îndelungat. Nu-l mai putea gestiona singură. E cam ce i s-a întâmplă Jeļenei Ostapenko după câștigarea GS de la RG la numai 19 ani în 2017.  A scăpat total frâiele.

Simona rămăsese la fel de normală și plăcută în viața de zi cu zi, însă pe teren devenise brusc o cu totul alta. Din fericire a realizat și ea asta, iar cei din jurul ei au ajutat-o să învingă stresul pe teren fără acele frecvente descărcări nervoase exagerate care o distrăgeau de la joc.

Sigur, poate Simona nu ar fi reușit să ajungă World Number One fără echipa de top care este în jurul ei și legăturile puternice pe care le are cu Țiriac și alte somități influente, care îi dau un confort de siguranță și îi deschid orice ușă pentru problemele personale sau de pregătire. Singurul stres este numai cel generat de meciuri, în rest are totul la dispoziție. Nu e puțin lucru, dar ar fi nimic dacă nu ar fi dublat și de calitățile sportive excepționale ale Simonei, deși pentru tenis are un mare handicap din înălțime.

Am lăcrimat, mai ales la acele imagini superbe și emoționante cu Simona în lacrimi acoperită de tricolorul transparent în timp ce pe arena Philippe Chatrier se intona imnul național al României. De asta am și pus acel moment memorabil în avatar și  prima imagine din acest articol.

Forza Simona!

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

X Ray

25 de comentarii la „BRAVO, SIMONA HALEP!

  1. vasglo

    ”Asta e pentru toți haterii care au spus că nu o să câștige niciodată un Grand Slam pentru că nu e puternică psihic. Să vă stea în gât! Fiecare om are ritmul și ceea ce par a fi eșecuri sunt doar parte din povestea lui. FELICITĂRI, Simona! Asta vreau să zic și mulțumesc că ne-ai învățat pe toți”

    A spus-o Andrea Petkovici, invinsa Simonei din turul 3 RG!

    Ce ar mai fi de zis?!…..

        1. mdionis

          @xray

          Eu cred ca trebuie sa recitim cu totii, atat cei care au formulat acele opinii excesiv de critice cat si cei care au uitat de ele. Pentru ca din contemplarea constienta a erorilor trecutului putem construi o mai buna intelegere a prezentului si o viziune mai profunda asupra viitorului.

  2. xray Autor articol

    @mdionis

    PS. Și aceste articole.
    1) Halep, încoronată regina WTA în 2017: “Am făcut ceva pentru ţara mea”. Doar 12 jucătoare din lume au mai reuşit asta în istorie
    http://www.fcsteaua.ro/halep-incoronata-regina-lumii-in-2017-am-facut-ceva-urias-pentru-tara-mea-doar-12-jucatoare-au-mai-reusit-asta-in-istorie/

    2)Reacții superlative la performanța Simonei Halep, de la cei care “înțeleg fenomenul sportiv”
    http://www.fcsteaua.ro/reactii-superlative-de-la-cei-care-inteleg-fenomenul-sportiv/

    3) Simona Halep este noua regină a tenisului pe tronul WTA!
    http://www.fcsteaua.ro/simona-halep-este-noua-regina-a-tenisului-pe-tronul-wta/

    4) Mai ales asta Noblețea și Nobelul Simonei
    http://www.fcsteaua.ro/nobelul-simonei/

    Sunt scrise de mine în 2017.

    2
    1
    1. mdionis

      Aprecierile excesiv de critice dateaza din 2014-2015. De atunci s-au mai petrecut cateva evenimente, eu am preferat sa nu mai comentez. Scriam atunci „parerea mea (care actualmente se afla in acord si cu parerile altor persoane care se pricep la tenis mai mult decat toti forumistii fcsteaua la un loc) este ca este doar o chestiune de timp pana cand isi va trece si niste titluri (la plural) majore in palmares. Parerea nu imi poate fi schimbata de un eveniment izolat despre care stim ca se intampla absolut oricui din lumea tenisului incepand cu #1 Serena W.”

      Partida cu Sarapova din finala de acum 4 ani i-a facut rau, in sensul ca a afectat-o pe termen mediu in partea esentiala a increderii ceva mai mult decat ar fi trebuit; pe de alta parte, drumul a trebuit sa treaca prin mai multi pasi intermediari solizi care au construit-o mai puternica decat o „one slam wonder” gen Bartoli sau Pennetta cum ar fi devenit (poate) daca ar fi castigat atunci. Nu voi mai comenta din nou pe aceasta tema pana cand predictia mea (la plural) nu va deveni actualitate. (Intre timp, Simona a intors roata victoriilor cu Sarapova, a doua victorie venind impotriva unei adversare fizic pregatite; o alta predictie amanata care incepe sa se faca simtita: mai bine mai tarziu decat niciodata).

  3. xray Autor articol

    Ce am scris eu în 2014, la acel forum. De fapt am făcut numai 2 comentarii.

    1) „Simona a facut in 2014 cam ce a realizat Nastase in anii ’70 in Romania. Dupa ani si ani a creat un nou simbol si un exemplu de urmat pentru copii. A aratat cum poti deveni celebra in tenis fara sa fi facut gradinita si formarea la Academia de tenis a lui Nick Bollettieri, ci pe zgura din Contanta. Ca Nastase pe zgura din Progresul(arena de tenis BNR).

    Nu stiu cat ne va tine cu noul simbol, ca noi romanii am ajuns sa ne plictisim repede, dar acum popularitatea si carisma tradand modestia este peste a tuturor jucatoarelor de tenis din Romania, all time.

    …..
    Ce am răspuns la o replică răutăcioasă dată postării de mai sus.

    2) „Eu ma refeream in Romania, nu in lume. Evident ca nu suporta comparatie intensitatea impactului Nastase la romani cu cel al lui Halep, dar in ambele cazuri a fost un impact. Altfel decat ce fusese la Nastase, dar si altfel fata de ce a fost de la impactul Nastase pana in 2014, atat in tenisul feminin cat si in cel masculin post Nastase.

    Carisma in sensul ca stie sa se faca placuta prin simplitate, chiar daca nu este un top model si nici vreo frumusete.

    Și era vorba de 2014!!!
    Acum în 2018 pot spune că din 2017 Simona are un impact aproape egal cu al lui Năstase. Dacă nu cumva egal, deși este o prostie pt că nu ai cum măsura sau compara ca pe cântar.

    1
    1
    1. mdionis

      OK, am senzatia ca ai luat comentariile mele ca pe o chestie personala insa chiar NU era cazul. Nu la dumneata ma refeream apropo de „hateri”, singura dumitale contributie sa zicem critica este fraza „Halep nu este o campiona si poate nici nu va fi niciodata.” (in care termenul de „campio[a]na” se refera probabil la cele 4 turnee majore fiindca la alte turnee deja fusese consacrata campioana la acea data: in aceasta acceptie, afirmatia era corecta si inatacabila chiar si cu referire la viitor era posibil/probabil sa castige turnee majore insa nu era sigur ca se va intampla acest lucru). S-a intamplat sa raspund intrebarii formulate de altcineva intr-un mesaj postat de dumneata: pe topicul respectiv se gasesc efectiv cateva reactii tipice unor „hateri” pe care ar fi util sa le recitim cu totii in lumina celor intamplate in ultimii 3 ani si sa tragem niste invataturi.

      1. xray Autor articol

        @mdionis

        Da, în 2014 așa era. Nu era încă o campioană. Nici number #1 mondial, nici vreun GS.

        Însă mă citezi trunchiat. Imediat, mai jos am precizat.
        Halep nu este o campio(a)na si poate nici nu va fi niciodata. Nu a castigat un GL si poate nu va castiga niciodata.

        Nici marele Nastase nu a fost un mare campion, decat pentru romani. In toata cariera lui, din cele 57 titluri castigate doar 2 au fost de GL(USOpen si RG) si a mai jucat doar 3 finale de GL, din cele 38 finale pierdute. In comparatie cu Borg, Sampras, Federer, Nadal etc. e mic copil la GL castigate. In schimb a castigat de 4 ori Turneul Campionilor.
        Dar el a avut carisma, popularitate si notorietate cam cat toti la un loc. Si Nastase a „erupt” tarziu, la 24 ani, dar a devenit imediat un idol national.

        NU ERA O CRITICĂ cum mă răstălmăcești! Dimpotrivă, O ADMIRAM cum o admir și acum!
        Ideea pe care am expus-o atunci în 2014 era: chiar dacă nu va deveni o campioană niciodată sau nu va câștiga niciun GS, Halep a devenit deja un simbol printre români încă din 2014!

        Asta am precizat în continuare, ceea ce am citat și aici undeva mai jos:
        Simona a facut in 2014 cam ce a realizat Nastase in anii ’70 in Romania. Dupa ani si ani a creat un nou simbol si un exemplu de urmat pentru copii. A aratat cum poti deveni celebra in tenis fara sa fi facut gradinita si formarea la Academia de tenis a lui Nick Bollettieri, ci pe zgura din Contanta. Ca Nastase pe zgura din Progresul(arena de tenis BNR).

        Nu stiu cat ne va tine cu noul simbol, ca noi romanii am ajuns sa ne plictisim repede, dar acum popularitatea si carisma tradand modestia este peste a tuturor jucatoarelor de tenis din Romania, all time.
        EGAL, cea mai populară jucătoare de tenis româncă din toate timpurile!
        ASTA E CRITICĂ???

        Originalul este aici:
        http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?/topic/21041-tenis/&do=findComment&comment=684915

        Vezi și comentariile la cele 4 articolele din 2017 cum o apăram.

        PS
        Ți-am răspuns eu pentru că acel link l-ai dat adresându-te mie.

        In reply to xray.

        Lectura placuta, apropo de unde se afla (cel putin o parte): http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?/topic/21041-tenis/&page=12

        1
        1
  4. alexc

    Am intrebat o mana de (oameni de fotbal) romani despre succesul Simonei Halep la Roland Garros. Iata ce au raspuns.

    Ninel Sumudica:
    ” Este o mare realizare sa castigi royal garosu’. Dar e mai mare realizarea de a elimina West Ham doi ani la rand din Europa League. Sau sa fii singurul antrenor străin din Turcia. Oricum, e bine pt Simona ca din Romania doar ea a ajuns in finala, ca nu trebuie sa imparta banii din market pool cu Steaua. Glumesc, sunt prieten cu Gigi.”

    Victor Piturca:
    ” E greu pt Simona ,a castigat doar cu 2-1. Urmeaza si returul la Bucuresti. Oricum, americanca aproape ca nu a avut nicio ocazie, iar in setul trei, scorul putea lua proportii, putea fi 7-1, 9-1 daca nu fluiera arbitrul.”

    Mihai Stoichita:
    ”Era si pacat sa nu castige finala. Mai ales ca batuse tot pana atunci si facuse doar un egal in sferturi. Mi-a fost teama sa nu se ajunga la penalty-uri. Haideţi să vă spun un lucru în premieră, nu am spus-o la nimeni până acum. Ştiţi că Burleanu e cel mai bun administrator sportiv din lume, sub 40 de ani? Are diplomă pe treaba asta. Si joaca si tenis.”

    Dan Petrescu:
    ”Cred ca daca Simona era lasata sa joace de arbitrii avea cu vreo patru puncte avans. Dar noi suntem fraieri si tacem, iar altii striga. Oricum, si azi arbitrul…nu au fost faze clare, dar a fost o manieră evidentă, de la un capăt la celălalt.”

    Florin Talpan:
    ”Iiiii ce bucurie ! Oricum, aveam pregatite niste memorii. Sloane Stephens nu avea drept de joc, sa ni se prezinte viza de intrare in Franta ! In ce tara trăim ? Eu nu am pierdut şi nu voi pierde. Voi merge până în pânzele albe pentru ca adevărul şi dreptatea în tenis să se reinstaureze. Am fost in tribune si mie nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu aşa de călcat pe picioare. O aglomerație… În primul rând, era o loja de 1 pe 2. Apoi, nu aveau scaune. Nu se poate aşa ceva şi nimeni nu vede în ţara asta ?! Nu imi puteau da si mie un loc in loja cu dl Tiriac, ca colonel al Armatei Romane ?”

    Marius Lacatus:
    ”Nu stiu ce se putea intampla daca Simona rata si anul asta….Se putea face o fuziune cu Sloane Stephens sau Ostapenko si Simona isi trecea in palmares titlurile de Mare Slem castigate de ele. Acum e bine ca nu suntem in situatia disperata de a cauta solutii ca dupa meci sa contestam adversara si sa ii luam trofeul la masa ver….pardon, la zgura maro !”
    Sursa: Sergi Lopez!

  5. xray Autor articol

    Apropo de performanța Simonei.
    Numai 6 jucătoare din lume au câștigat turneul de la Roland Garros la juniori și seniori.

    În ultimele 5 turnee de GS, Simona a avut 3 finale.
    Acum la RG a fost a doua finală consecutivă!

  6. xray Autor articol

    Simona Halep a cucerit trofeul Roland Garros si a stabilit un nou record.

    Dupa victoria de la Paris, Simona Halep devine prima jucatoare de la Justine Henin in 2007 la US Open incoace care reuseste sa bata trei campioane de Grand Slam in drumul ei catre cucerirea trofeului de la openul francez.

    Astfel, daca Justine Henin le invingea, in 2007, la Us Open, pe Serena Williams, pe Venus Williams si pe Svetlana Kuznetsova, Simona Halep le-a invins anul acesta la Roland Garros pe Angelique Kerber in sferturi, pe Garbine Muguruza in semifinale si pe Sloane Stephens in finala.

    Darren Cahill spune ca micile conflicte pe care le-au avut cu Simona de-a lungul timpului au facut sa fie jucatoarea totala de astazi:
    „Infrangerea de anul trecut cu Ostapenko a fost mai dificila decat cea de la Australian Open, aceasta e impresia mea. Cu Caroline a fost diferit, a dat totul si Wozniaki a ajuns putin inaintea ei la linia de finis. Are multe motive sa fie mandra de ceea ce a realizat in Australia. Si atunci si-a dat seama ca poate sa faca un pas in fata, sa joace un tenis foarte bun. Asta a ajutat-o sa ramana azi in meci, chiar daca in setul 1 lucrurile n-au mers asa cum a vrut ea. Am avut noroc sa am jucatori senzationali pe care sa-i antrenez.

    Eu si Simona ne-am certat in ultimii ani. De unele certuri stiti si voi, de altele nu. Presiunea nu mai exista pe ea, nu se va mai vorbi de faptul ca e lider mondial fara sa fi castigat un Grand Slam. Eu cred ca e mai greu sa ajungi lider mondial decat sa castigi un Grand Slam. Ca sa fii primul in lume trebuie sa fii bun pe parcursul unui an intreg. Trebuie sa fie a naibii de mandra de ceea ce a realizat”, a spus Cahill.

  7. xray Autor articol

    Post scriptum

    Rar mi-a fost să fiu dat pe spate de vreun sportiv, fie el și din fotbal, însă Simona Halep m-a cucerit, ca om, încă din 2014. Nu jocul, ci simplitatea și modestia unei fete foarte talentate ajunsă un VIP.  Aura de simpatie și șarmul pe care-l emana o fată simplă cu o față și forme comune.
    Ca joc, în acea finală de la Roland Garros din 6 iunie 2014, pierdută dramatic cu Sharapova, în sufletul meu Simona a fost învingătoarea. A jucat și s-a comportat magistral, mai ales că era prima ei finală de GS și a doua româncă din istorie care realiza asta.

    Recunosc că o perioadă, la ceva timp după momentul Sharapova, am fost dezamăgit de Simona pentru ieșirile nervoase exagerate de pe teren, culminate cu cearta în live și scurta despărțire de Darren Cahill. Părea virusată de vedetism pe teren, dar de fapt era o cădere psihică la stres îndelungat. Nu-l mai putea gestiona singură. E cam ce i s-a întâmplă Jeļenei Ostapenko după câștigarea GS de la RG la numai 19 ani în 2017.  A scăpat total frâiele.

    Simona rămăsese la fel de normală și plăcută în viața de zi cu zi, însă pe teren devenise brusc o cu totul alta. Din fericire a realizat și ea asta, iar cei din jurul ei au ajutat-o să învingă stresul pe teren fără acele frecvente descărcări nervoase exagerate care o distrăgeau de la joc.

    Sigur, poate Simona nu ar fi reușit să ajungă World Number One fără echipa de top care este în jurul ei și legăturile puternice pe care le are cu Țiriac și alte somități influente, care îi dau un confort de siguranță și îi deschid orice ușă pentru problemele personale sau de pregătire. Singurul stres este numai cel generat de meciuri, în rest are totul la dispoziție. Nu e puțin lucru, dar ar fi nimic dacă nu ar fi dublat și de calitățile sportive excepționale ale Simonei, deși pentru tenis are un mare handicap din înălțime.

    Am lăcrimat, mai ales la acele imagini superbe și emoționante cu Simona în lacrimi acoperită de tricolorul transparent în timp ce pe arena Philippe Chatrier se intona imnul național al României. De asta am și pus acel moment memorabil în avatar și prima imagine din articol.

    Forza Simona!

Lasă un răspuns