FC Steaua București – ACS Poli Timișoara 1-0! Victorie de la extaz în agonie. Suporteri la -2⁰ C de felicitat!

de | decembrie 17, 2016

În fața a 541 de suporteri prezenți pe Arena Naţională (cifră comunicată de GSP și Digi sport Special), FC Steaua București a învins ACS Poli Timişoara, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Adi Popa, în minutul 33. Astfel Steaua a tras cortina în Liga 1 pentru anul 2016 cu happy end, o victorie de moral și 3 puncte importante.

Steaua termină prima parte a campionatului în fotoliul de lider până luni, când îl poate pierde dacă Viitorul sau Gaz Metan reușesc victorìa pe tren propriu cu FC Botoșani, respectiv cu Astra. În cel mai rău caz, Steaua poate termina pe poziția 2-3, la egalitate de puncte (40) cu Gazul și la 2 puncte de locul 1. Însă asta nu va conta la nimic. Sezonul Stelei se joacă în Play off, unul foarte strâns și greu.

Față de sezonul trecut, 2015-2016, etapa 21, acum Steaua stă mult mai bine, deși în ultimele 10 etape a avut un parcurs gâtuit  de 5 înfrângeri.

  • Clasamentul în acest sezon 2016-2017, după 21 etape (CFR este penalizată cu 6 puncte. Deci are 30 de puncte și ocupă locul 6)
  • Clasamentul în sezonul trecut 2015-2016, după 21 etape

Reghecampf a tras linie: „Sunt foarte mulţumit de 2016!”

Ionuț Popa a oferit imaginea zilei la finalul meciului. Antrenorul bănățenilor a apărut în zona mixtă cu un tricou al Stelei în mână, spre nedumerirea ziariștilor. „Este tricoul lui Gabi Tamaș, pentru că este fotbalistul meu preferat și cel mai bun fundaș din țară”, a spus tehnicianul pentru TV Dolce Sport.

Cronica meciului

Steaua în sistem 4-4-2, cu Boldrin și Achim vârfuri, a avut o primă repriză foarte bună în care a dominat autoritar, a pasat și combinat în viteză, a greșit foarte puține pase și putea închide jocul la 2-3 goluri diferență în primele 45 de minute.

  • Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Popa, Ovidiu Popescu, Pintilii, De Amorim – Boldrin, Achim
  • ACS Poli: Straton – Străuţ, Scutaru, Şeroni, Neagu – Artean, Poparadu – Bărbuţ, Cârstocea, Vădrariu – Drăghici

Boldrin a arătat de ce jocul lui este în eclipsă. În minutul 5, Enache îl găsește liber în careul de 16 metri pe Boldrin, însă șutul acestuia, din preajma punctului de la 11 metri, este respins miraculos de Straton. Ratarea imensă a repetat-o, copy/paste, de 7-8 ori în acest sezon, semn că și ghinionul îi macină moralul și inspirația la Steaua.

A fost doar 1-0. De Amorim, care a jucat foarte bine aseară, centrează excelent în careu pentru Adi Popa, și motoreta îl învinge pe Straton cu un șut superb, fără preluare,  de la aproximativ 12 metri (’33). Adi Popa putea bifa “dubla” înainte de pauză, dar a trimis peste, după o pasă excelentă a lui Boldrin (’44). Același Boldrin, neacomodat cu postul de vârf, a irosit multe oportunități în ofensivă, fiind surprins de 4-5 ori în poziție de ofsaid. E drept, unele interpretabile, la limită.

După pauză, când ne așteptam să înceapă un festival de goluri din partea Stelei, aceasta a a redus din turație și a trecut pe economic, lăsând loc și inițiativei bănățenilor. Lejeritate în abordarea jocului a atras lipsa de concentrare. Astfel a început o serie de pase greșite copilărește, care mai de care mai „assist” pentru elevii lui Ionuț Popa. Din fericire fără urmări pe tabelă. De altfel, timișorenii au avut un singur șut pe poartă tot meciul.

În repriza a doua, pe lângă pasele greșite, la roș-albaștri s-a dublat și numărul ofsaidurilor, de la 6 la 12. „Fantasmagoric” de multe. Da, unele interpretabile, discutabile, cum a fost și ofsaidul de la golul anulat al timișorenilor. Artean șutează de la 20 de metri, mingea îl lovește pe Bărbuț și ricoșează cu noroc în poartă, iar centralul consideră că acesta se afla în afara jocului. Ceea ce este adevărat.

Steaua a dominat și mitanul secund, insă steril, fără a-și crea ocazii de gol, fără șut pe poartă, pentru că la majoritatea fazelor periculoase punctul terminus a fost un ofsaid. Finalul a prins-o pe Steaua cu nervii întinși la maxim, de teamă să nu piardă avantajul fragil printr-o altă gafă, ea fiind incapabilă să îl mai majoreze. În minutul 90+3, Bourceanu a intrat criminal  la Neagu și a luat roșu direct.

Adi Popa a sintetizat bine partida și atmosfera de la Steaua pe final de an: „Am intrat foarte motivați în prima repriză, ne-am creat ocazii, am jucat simplu. În schimb, în a doua repriză, ne-am cam „bramburit” și nu prea ne-a mai ieșit jocul. Noi trebuie să concretizăm ocaziile pe care le avem, trebuie să fim mai pragmatici în fața porții.

Sunt mai mulți factori pentru care au lipsit suporterii, jocul, perioada sărbătorilor, frigul și alte probleme care nu țin de fotbal, dar sperăm ca din primăvară să fie altceva”.

Suporteri

Țin să felicit suporterii prezenți la meci, câți au fost ei,  pentru că sâmbătă seara au îndurat frigul la  -2⁰ C, emoțiile din repriza a doua și au trecut peste seria slabă a Stelei, care a culminat cu eliminarea din Cupa României la Mioveni. 

Sigur, în mod normal, dacă Steaua avea siglă și alt patron, aseară, pe -2⁰ C, la meciul cu lanterna Ligii 1, ar fi fost 55.000 de suporteri în tribune și alte 20.000 la poarta Arenei Naționale, cântând și urmărind meciul pe un ecran uriaș. Acum, grosul suporterilor, cei obișnuiți ai stadioanelor, fac  economie la TV cu „FCSB”-ul pentru că din sezonul următor vor susține și/sau a doua echipă Steaua, „CSASB”, în Liga 4-5. Biletele vor fi foarte scumpe, fiind anunțate de CSA doar 500 de locuri disponibile, iar cererea se prefigurează a fi uriașă, de ordinul sutelor de mii de suporteri. Legea economiei de piață, cerere și ofertă. Nu?

Atunci, cei obișnuiți ai TV-ului, își vor delecta ochii cu spectacol și coregrafii 3 D în tribună pe terenul 5 din Ghencea. Dat fiind audiența foarte mare prognozată, cu siguranță meciurile echipei „CSASB” vor fi introduse în grila de programe ale televiziunilor de sport.

Până atunci, mai este decizia Curții de Apel miecuri, 21 decembrie, apoi derby-ul cu Dinamo de joi, 22 decembrie, când se va încheia calvarul acestui sfârșit de an 2016.

Caseta tehnică

Video rezumate: Steaua – ACS Poli

 

Felicitări pentru victorie! O victorie „mică”, dar foarte mare pentru obiectivul propus!

X Ray

Avancronica FC Steaua București – ACS Poli Timișoara. Analiza de regresie sub Reghecampf

Partida dintre Steaua și Poli Timișoara se va disputa sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională și contează pentru etapa 21 din sezonul regular Liga 1. Este ultimul meci al Stelei de campionat din 2016, va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Steaua va incheia anul competițional 2016 cu eternul derby. Joi, 22 decembrie, o va întâlni pe Dinamo „în deplasare” pe Arena Națională, în prima manșă a semifinalei Cupei Ligii.

CCA a delegat o brigadă de arbitri condusă de centralul Bîrsan Marcel (Bucureşti), ajutat la margine de Urzică Vladimir (Piatra Neamţ) și Marchidanu Marius Cristian (Brăila).  Arbitru de rezervă este Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi).

De la revenirea ACS Poli Timişoara în Liga 1 din 2013, cele două echipe s-au mai întâlnit de 5 ori în Liga 1, de 3 ori s-au impus steliştii, un joc s-a încheiat cu victoria bănăţenilor, iar o partidă s-a terminat remiză.

  • Prima confruntare a avut loc pe 28 septembrie 2013, FC Steaua – ACS Poli 3-0, marcatori fiind Piovaccari, Stanciu şi Adi Popa. Antrenor Reghecampf.
  • Singura remiză s-a consemnat pe 5 aprilie 2014, 0-0 la Timişoara. Antrenor Reghecampf.
  • 13 septembrie 2015, ACS Poli – Steaua 1-0 (gol Hernandez), unicul succes din contul bănăţenilor. Antrenor Rădoi.
  • Cele mai multe goluri: 21 decembrie 2015, FC Steaua -Poli Timişoara 3-1 (Bocşan autogol, Stanciu, Hamroun / Dan Popescu). Antrenor Reghecampf.
  • Cel mai recent duel: 18 septembrie 2016, Poli – FC Steaua 0-1, gol înscris de Florin Tănase, pasator De Amorim. Antrenor Reghecampf.
  • Pe lângă cele cinci meciuri din campionat, cele două s-au mai aflat faţă în faţă în optimile Cupei României 2013-2014 (FC Steaua – ACS Poli 2-0), şi în sferturile Cupei Ligii 2015-2016 (FC Steaua – Poli Timişoara 1-0). Antrenor Reghecampf, respectiv Rădoi.
  • Ionuţ Popa vs Steaua în Liga 1: 13 jocuri – 3 victorii – două egaluri – 8 înfrângeri. Ultima victorie a fost reuşită pe 24 februarie 2008, Poli Iaşi – Steaua 2-1.
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Steaua – 25 ani şi 4 luni; Poli Timişoara – 25 ani şi o lună.

Steaua Bucureşti

Laurențiu Reghecampf: „Ultimul meci din acest an din campionat, un meci pe care noi ni-l dorim să-l câștigăm, trecem printr-o perioadă mai grea, iar după ce am văzut la antrenament, după discuțiile cu jucătorii, îmi dă speranțe să cred că vom face un meci bun și vom câștiga cele trei puncte puse în joc. Nu avem probleme, aproape toți jucătorii sunt sănătoși, lucru important. Sper ca reacția lor mâine să fie una bună. Ultima impresie este cea mai importantă. Moralul este bun, să spunem. Normal că atmosfera e mai încărcată când nu câștigi, se întâmplă peste tot acest lucru. Trebuie să dăm dovadă că suntem puternici, că trebuie să facem mai multe pe teren și să vorbim mai puțin”.

Analiza de regresie sub Reghecampf

Steaua vine după o eliminare rușinoasă din Cupa României de divizionara secundă CS Mioveni (1-1, 4-5p), care mai are în palmares și eliminarea lui Dinamo (1-0), tot în optimi de cupă 2014. Și în Liga 1 Steaua lui Reghe are un parcurs dezastruos al rezultatelor, obținând  doar 4 puncte din ultimele 5 etape, cu 3 înfrângeri și o remiză istorică.

Căutările nesfârşite ale lui Reghe, par să fie cauza principală a declinului Stelei. Cifrele nefardate ale unei perioade negre au fost expuse de digisport și analizate în emisiunea Fotbal Club, cu steliștii Duckadam, Balint și Nicolae Dică.

Steaua se află într-o criză fără precedent în istoria recentă, cu doar două victorii în ultimele nouă partide în toate competiţiile. Vina pentru situaţia creată îi aparţine în mare parte lui Reghecampf, cred mulţi specialişti, însă şi campania de transferuri slabă şi accidentările au contribuit la rezultatele dezamăgitoare ale echipei.

Tehnicianului i se reproşează în primul rând faptul că a schimbat permanent, de multe ori împotriva logicii, cei mai mulţi dintre fotbalişti fiind folosiţi pe alte posturi decât cele de bază. Antrenorul nu a găsit în niciun moment un prim „11” ideal şi nici măcar nu a ajuns la o oarecare cristalizare a formulei de start. Independent de Reghe, absenţa unui fundaş dreapta şi accidentarea lui Tănase (moment în care Steaua a rămas fără o soluţie evidentă pentru jucătorul eligibil pentru U21. În cele din urmă l-a găsit pe Ovidiu Popescu, dar şi acesta a avut două perioade de indisponibilitate) şi-au adus aportul la această stare nefirească.

Fotbal Club s-a oprit la acest adevărat vârtej al schimbărilor la nivelul primului „11”, în campionat, iar lucrurile au luat o turnură total neaşteptată. Concluzia este simplă: staff-ul tehnic nu a identificat formula corectă în Liga 1, iar schimbările dese au dus la fracturi evidente în jocul echipei şi la o lipsă de coeziune. Cifrele rerezinta cate meciuri a jucat pe acel post in 20 de etape.

Echipa tip. Observăm că niciun jucător nu a evoluat mai mult de 15 partide din cele 20 pe postul de bază. În plus, niciodată această formaţie – ideală, dacă ne raportăm la numărul de jocuri avute de fiecare fotbalist – nu a început vreun meci.

Trebuiau ca 6 jucători să aibă 18 partide pe poziţiile lor„, a explicat Dică, fostul secund al lui Rădoi la Steaua.

Fundaşii centrali. S-au folosit nu mai puţin de cinci perechi de fundaşi centrali, Tamaş şi Toşca alcătuind cel mai folosit cuplu; totuşi, cei doi au adunat în campioant doar 8 meciuri împreună.

„E mult să foloseşti cinci variante diferite în acea zonă, mai ales dacă ne gândim că anul trecut Toşca şi Varela au jucat în toate meciurile când nu au fost accidentaţi. Fundaşii centrali trebuie să se sincronizeze”, a opiniat Duckadam.

Cuplul de mijlocaşi centrali. Dacă la capitolul precedent s-a evidenţiat o inconstanţă teribilă, în privinţa mijlocaşilor centrali lucrurile capătă accente comice. La acest fapt a contribuit şi accidentarea lui Pintilii, dar chiar şi aşa, Reghe a folosit în campionat nu mai puţin de 11 variante diferite în această zonă. Bourceanu şi Muniru au constituit cel mai folosit cuplu, cu patru partide împreună.

Noi acum avem răspunsurile de ce Steaua nu are rezultatele pe care şi le doreşte. În general la o echipă, zona centrală (fundaşii centrali, mijlocaşii centrali, al doilea vârf şi atacantul) e baza. De acolo începi, în zona centrală trebuie să ai fotbalişti care să fi evoluat mult împreună. Pe benzi poţi să mai schimbi, dar în special mijlocaşii centrali trebuie să aibă meciuri împreună: ei dau tonul la pressing, dau tonul la faza de construcţie, coordonează jocul„, a spus Dică, completat de Balint: „Noi în ’86 am fost 16 jucători toţi. „11”-le standard şi 2-3 care mai intrau. E adevărat, nu erau atâtea meciuri, dar eram o echipă închegată, exista coeziune„.

Polivalenţa. Cu un lot slab din punct de vedere valoric, Reghecampf s-a văzut în multe momente nevoit să improvizeze. Astfel, trei jucători au evoluat pe cel puţin trei posturi.

„E important să ai jucători polivalenţi, dar trebuie să găseşti postul în care aceştia dau cel mai bun randament. Poţi să faci aceste teste în perioadele de pregătire, dar în campionat când tot încerci aceste permutări se simte în rezultate”, a concluzionat Balint.

Presiunea pe Reghecampf în acest moment este mare, formaţia coborând pe locul trei în Liga 1, iar jocul fiind fără vreo perspectivă. Din iarnă, Steaua speră la un adevărat „restart”, în condiţiile în care patronul a anunţat mutări importante.

Analiza video.

Pe lângă analiza pe cifre făcută de digisport sunt și trasferurile, care au obligat într-un fel vânzoleala pe posturi descrisă mai sus. Practic meciurile au fost și antrenament de acomodare. Pe lângă timing-ul prost al transferurilor a fost și lipsa inspirație la selecție. Gigi Becali a decis să ia ”frâiele” în mână, deși el însuși este artizanul multor transferuri ratate. Dezamăgit de o parte dintre jucătorii veniți în vară la Steaua, finanțatorul roș-albaștrilor s-a hotărât să nu mai lase pe nimeni să se ocupe de transferuri. ”Nu înțeleg ce a văzut Meme la Golubovici, cum a putut el să spună că Golubovici e jucător de Steaua. Nu mai las pe nimeni să se bage la transferuri, eu o să decid toate transferurile de acum încolo”, a fost declarația dată zilele trecute de Gigi Becali.

Reghecampf nu s-a arătat deranjat de spusele patronului și susține că Becali a fost tot timpul cel care a decis ce jucători să vină la echipă. ”Întotdeauna s-a ocupat patronul de transferuri, nu este o noutate. El este cel care decide atunci când vine vorba de partea financiară. Noi putem să-i propunem jucători, dar totul se rezumă la bani. Cel care hotărăște atunci când vine vorba de bani este doar patronul echipei”, a declarat Laurențiu Reghecampf, într-o conferință de presă.

Deși echipa nu merge, Reghe nu este dispus să renunțe la banca tehnică și este convins că va putea lua campionatul și duce echipa în Champions League. ”Nu mă interesează nicio ofertă în momentul ăsta. Ați văzut și declarațiile patronului. Rămân la Steaua să luăm titlul și să ducem echipa în grupele Champions League”, a mai spus Reghe.

Ceea ce trebuia să fie o partidă fără probleme, disputa de azi cu ACS Poli Timișoara este foarte importantă în configurația clasamentului.

La antrenamentul de vineri nu a participat nici de această dată, Bojan Golubović, jucător care a cerut să-i fie reziliat contractul, atacantul nefiind în lot pentru meciul cu bănățenii. „La Boldrin s-a înţeles greşit. El a spus cu totul altceva. Boldrin nu vrea să plece şi eu nu am niciun motiv să spun că nu mai vreau să rămână. Azi am vorbit cu el şi i-am explicat foarte multe lucruri. Trebuie să fie atent la fiecare cuvânt spus, mai ales în momentele dificile”, a spus Reghecampf. La sedința de pregătire au luat în schimb parte cei doi accidentați din lotul lui Reghecamp, Florin Tănase și Lucian Filip, cei doi s-au pregătit însă separat de restul lotului. Un alt jucător indisponibil este Sulley Muniru, care a plecat deja în vacanță.

  • Echipa probabilă: Fl. Niţă – Enache, Moke, Toșca, Momčilović – Ov. Popescu, Pintilii – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Man

ACS Poli Timişoara

Ionuț Popa: „Pornim în meciul cu Steaua cu un foarte mare handicap. Din păcate, avem nu mai puțin de șase jucători absenți, toți titulari în ultima perioadă. Este vorba despre cunoscutele accidentări ale lui Cânu, Novak și Pedro Henrique, suspendările lui Croitoru și Llorente, plus indisponibilitatea de ultimă oră a lui Doman. Din nefericire, Doman a trebuit să iasă din antrenament în această dimineață, acuzând dureri. În aceste condiții, îmi este teamă că nu vom avea decât 17 jucători pe foaie la partida cu Steaua. Chiar și așa, sperăm într-un rezultat pozitiv în meciul de sâmbătă. Am mai spus, meritul este al jucătorilor că s-a ajuns aici”.

ACS Poli Timișoara s-a calificat la pas în sferturile de finală ale Cupei României, marți, după ce a învins în deplasare formația de ligă secundă CS Afumați cu scorul de 3-0 (1-0). Poli este și semifinalistă în Cupa Ligii, unde va întâlni ASA Tg. Mureș și are mari șanse de a se califica în finală. Și în Liga 1 bănățenii sunt pe un val bun, obținând 8 puncte în ultimele 5 etape.

Echipa probabilă: Straton – Străuţ, Bocşan, Scutaru, Şeroni – Artean, Poparadu – Bărbuţ, Cârstocea, Al. Popovici-Drăghici. Antrenor: Ionuţ Popa

Accidentaţi: Cânu, Novak, Pedro Henrique. Incert: Doman. Suspendaţi: Fernando Llorente, Croitoru

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

30 de comentarii la „FC Steaua București – ACS Poli Timișoara 1-0! Victorie de la extaz în agonie. Suporteri la -2⁰ C de felicitat!

  1. naiyba

    Iar joaca Reggae cu 2 inchizatori? Asta si-a pierdut boasele prin desert si Bulgaria. Unde mai pui ca alt sistem decat 4-2-3-1, nu stie, sau nu poate implementa.
    Dupa meciul asta, sper sa nu-i mai tremure vocea la interviu cum i-a tremurat dupa meciul cu mioveni.

    Ne revenim noi, incet-incet.

    Forza Steaua!

  2. xray Autor articol

    Conform paginii oficiale, FC Steaua București foloseste o formula inedită în sistem 4-4-2!

    „In ultimul joc de campionat al anului 2016, Laurentiu Reghecampf va miza pe urmatoarea formula de echipa:

    Nita – Enache, Tamas, Alin Tosca, Momcilovic – Adrian Popa, Ovidiu Popescu, Pintilii (cpt), De Amorim – Boldrin, Achim.

    Rezerve: Stancioiu – Man, Vilceanu, Jakolis, Moke, Enceanu, Bourceanu.”

    Cred ca va fi 4-2-3-1: Nita – Popescu, Tamas, Tosca, Momcilovic – Pintilii, Achim – Enache, Boldrin, De Amorim – Adi Popa

  3. saramago

    Steaua – Timisoara 1-0 (gol Popa), inca o chinuiala sub obladuirea lui Reghe.

    Nita 6 – un joc decent;
    Enache 5 – in nota prezentului sezon;
    Tamas 6 – interventii sigure care au contribuit la conservarea fragilului avantaj;
    Tosca 6 – s-a descurcat bine, in cele mai multe situatii;
    Momcilovic 5 – sters;
    Pintilii 5 – foarte departe de pretentii;
    Achim 4 – joc slab;
    Boldrin 5 – mai implicat in joc, fata de partidele anterioare, dar fara realizari notabile;
    De Amorim 6 – destul de activ, cel putin in prima parte, assist la gol;
    Ov.Popescu 5 – efort mare, destule imprecizii tehnice;
    Ad.Popa 6 – a dat un gol frumos, cu care a rezolvat meciul;
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    Bourceanu 4 – a incheiat sezonul cu o intrare de macelar;
    Enceanu 4 – nu a aratat cu niciun prilej ca ar merita sa imbrace tricoul stelei;
    Moke – a intrat in ultimele minute, a dat cateva pase aiurea in putinul timp petrecut pe teren.

    Steaua strange 40 de puncte, dar nu va fi, in mod normal, lider dupa 21 de etape.

  4. piece-of-mind

    Nu, noi suntem inconfundabili si irepetabili.

    Veneam la meciuri indiferent de vreme si de rezultatele anterioare ale echipei, cantam pana raguseam, etc. In genere, faceam lucruri pe care voi nu le-ati putea face niciodata. Ma rog, s-ar putea sa ma insel totusi…cred ca puteti sa faceti si voi ceva…sa va suiti pe Maybach eventual sau sa realizati coregrafii cu „Doar Dinamo Bucuresti”! :))))))

    1. siegfried

      @piece-of-mind.

      Puşca şi cureaua lată ce tifosi eraţi odată. Asta e, dregeţi bine vocea, scoateţi de la naftalină repertoriu şi pregătiţi-vă că la anul aveţi derby-uri importante cu AS Tracţiunea Cristexim şi Progresul Spartac 1944.

      1. moromette

        @siegfried.

        mai bine derby cu cine ai zis si cu repertoriul nostru „trup si suflet pentru culori…” ,decat sa fac coregrafie cu doar dinamo bucuresti si sa tip „ieMDe” ” ie ie cine sare cine sare” :)))))

        P.S. „agramatii,analfabetii,drogatii” au fost in stare,chiar si cu „gelatina intre urechi” sa compuna,sa coloreze,sa fie prezenti,sa va faca blitz-urile sa vibreze…

        …voi,masterantii,cu 10 kile de ambrozie in tartacuta…ce ati realizat pana acum? cum v-ati aratat voi dragostea pentru echipa voastra? in afara de palavrageala agera….? :))))

        …pana si site-ul,va da de fiecare data cand il accesati,cate un pumn in bot cu „trup si suflet pentru culooori” … la valoarea voastra intelectuala,sa nu fiti in stare sa faceti o poezie !!!!..sa bubuie dragostea in voi si sa compuneti ceva frumos echipei…un fel de ” corp si spirit pentru culooori” …yeah,nu merge….ce naiba ??? !!!!!!!! :)))))

        Sarbatori Fericite !!!

        1. siegfried

          @moromette.

          Prietene, pe cine crezi tu că păcăleşti? 80% din compoziţiile „voastre” sunt în fapt plagiate jenante. Şi nu doar că aţi furat din străinătate, dar aţi ajuns să furaţi şi de la ţigani. Astfel, catrenul ăsta penibil:

          Rapidul nostru chiar daca-i de toti furat
          Are sufletul curat
          Rapidul nostru, il iubim si il stimam
          Spre victorie-l purtam

          S-a „transformat” într-unul şi mai penibil :

          Steluţa noastră are sufletul curat
          Nu ca Dinamo spurcat
          Steluţa noastră, o iubim şi o stimăm
          Spre victorie o purtăm

          Bravo tată, e ceva să te referi la propria echipă cu apelativul de „Steluţa”.

          Sau versurile astea furate de ţigani de la sârbi:
          RAPID, clubul nostru drag
          Ce mult te iubim
          La bine la rau, fluturam steagula alb, visiniu!

          S-au transformat în Ghencea în:
          Steaua clubul nostru drag
          Ce mult te iubim, la bine la rău
          Steaua e clubul meu tot mereu

          Cred că aţi depus mult efort la compoziţiile astea, nu? Să mai reamintesc de cel mai lung cântec al vostru horto magiko… pardon, mi-a scăpat, voiam să spun ce drog ciudat ?

  5. siegfried

    Mi-a plăcut cum am început aseară, pressing de sus şi susţinut de toată echipa. Mi-am amintit de primul mandat a lui Reghe. Din păcate ne-am stins repede, iar în repriza a doua am fost din nou jalnici. Lenţi, previzibili şi cu multe greşeli individuale (Ovidiu Popescu dă pasă unui adversar la 25 m de poartă lui Niţă, Enache uită să iasă la ofsaid, Tamaş pierde omul din marcaj la ocazia cu capul a lui Poli etc).
    Golul lui Bărbuţ mi s-a părut greşit anulat pentru ofsaid, dar suspect de henţ.

    1. mdionis

      @siegfried.
      „Golul lui Bărbuţ mi s-a părut greşit anulat pentru ofsaid”

      Parerile isi au rostul daca exista loc pentru aprecieri subiective, de exemplu intensitatea unui contact fizic in evaluarea unei posibile infractiuni de fault sau intentionalitatea unei miscari a bratului in stabilirea circumstantelor de acordare a unui hent. Pentru stabilirea pozitiilor de afara din joc (sau a unor contacte fizice), de cele mai multe ori se pot prezenta informatii obiective care conduc cu necesitate la o concluzie indiscutabila si la fel de obiectiva. In cazul de fata, geometria rece spune ca Barbut se afla in pozitie afara din joc in momentul plecarii sutului (ce avea sa devina pasa prin ricoseu) aproximativ cu jumatate din corp (vreo 30 cm). Imaginea cu dunga galbena prezentata in articol este aproape corecta, de fapt limita offside-ului este inca oleaca mai inspre centrul terenului decat este trasata in acea imagine (operatorul care a plasat linia a ignorat in mod vadit faptul ca spinarea lui Enache pe care a folosit-o drept reper ultim nu se afla la nivelul solului si ca partea din corp a acestuia cea mai apropiata de propria poarta este piciorul aflat in aer, aflat foarte aproape de nivelul solului; in rezumat, habar nu are de perspectiva). Cu linia trasata corect, se vede si mai clar ca piciorul stang al lui Barbut si toata partea corespunzatoare a corpului sau se afla intr-o evidenta pozitie sanctionabila. Deci golul a fost in mod corect invalidat pentru pozitia de afara din joc sanctionabila a lui Barbut.

  6. kla2005

    Daca as putea as transmite felicitari celor de la Timisoara!
    Chiar daca s-au aparat, au jucat fotbal, cu pressing sus, cu pase precise…mie mi-au placut!
    Nu cred ca a fost un meci chiar atat de rau pentru Steaua. Ca de obicei, dupa minutul 60 cadem fizic si ne pierdem concentrarea…
    Asta e principala problema de rezolvat la Steaua!

  7. naiyba

    Deschid digisport.ro si ce vad…lucifer declara ca Reggae si mimi scoica s-au luat la hartzã serios…acest personaj nociv si incompetent, mimi scoica aka carton limba de sarpe, linge-blide, wormtongue, limba-n ureche si-n fund, ar trebui sa dispara din peisajul echipei.

    1. sikander

      @naiyba.

      pai cum asa? nu erau ei fratiori de sange? nu-l astepta reghe sa iasa de la puscarie, de nici nu se mai concentra asupra transferurilor? ceea ce resimtim pana acum. nici nu mai conta ce jucatori veneau la echipa, ca doar cartonu era cel mai important transfer… mi-e scarba!

      si ce sau cine il opreste pe fariseu sa-l dea afara? nu are bani de hartie igienica?

  8. bijoux

    Meci cu doua reprize diametral opuse. Prima, pot spune, buna spre foarte buna, in care in afara de capodopera lui Popa am mai avut o ocazie uriasa prin Boldrin si alte cateva situatii bune de a inscrie, ne-am aparat f. bine, adversarul necontand in atac, ceea ce inseamna ca am inchis bine, iar jucatorii si-au respectat sarcinile, si o a doua, odata cu accidentarea lui Pintili si introducerea lui Bourceanu, dar si cu intrarea in teren a lui Enceanu (n-am inteles absolut deloc aceasta mutare), in care parca n-am mai reusit mai nimic pe faza ofensiva, iar defensiv am fost extrem de vulnerabili, echipa lui Ionut Popa avand de multe ori initiativa, creindu-si cateva situatii f. bune de a marca.
    E bine, totusi, ca am luat cele 3 puncte, ca avem linistea necesara pt. a pregati meciul cu spurcaciunile (m-am razgandit si consider ca pt. imagine ar fi bine sa trecem de militieni in Cupa Ligii), iar dupa scurta pauza de iarna s-o luam de la capat, poate cu inca 3-4 jucatori, care sa ne ajute sa triumfam pt. a 27 oara.

    STEAUA, STEAUA, STEAUA!!!! Ceilalti nu conteaza!

    1. kla2005

      Cred ca tot incearca tot felul de sisteme si de jucatori…
      Insa nu are sens.
      Ilie Dumitrescu spunea foarte bine ca daca iti stabilesti un sistem de joc, in functie de ce jucatori ai, nu experimentezi tot sistemul si fiecare post. Experimentezi acolo unde ai probleme.
      Daca Tamas, spre exemplu, joaca exceptional fundas central, nu-l bagi atacant…logic
      La Steaua e o rotire a cadrelor, mai ceva ca in timpuri apuse…

      1. naiyba

        @kla2005.

        Rotatia este o cauza incompetentei.

        Acesti jucatori (foarte multi la numar) au fost recomandati si adusi la Steaua de „cineva”. Dupa mine „cineva” nu poate fi decat trioul LRM (ca tot este moda trio-ului) lucifer, reggae, mimi. Ca doar nu le-o face lutu pe toate la club, ce naiba.

        Bravo Hagi!

Lasă un răspuns