Au plecat din peluză și au ajuns idoli pe stadioane. La Euro, EuSunt12 are un jucător în teren!

de | octombrie 25, 2015

Tânărul Adrian Popa suporter FC Steaua București

La Euro 2016 si EuSunt12 ar putea trimite un jucator la lot. Toata lumea stie povestea lui Adi Popa, fost membru de galerie, acum titular la echipa pentru care a scandat toata viata pe stadion (NR FC Steaua București). Adi Popa, precum multi alti jucatori, provine dintre cei ca noi, EuSunt12, iar la Euro 2016 poate fi seful de galerie din teren al Romaniei.

Marii fotbalisti se nasc pe stadioane, nu neaparat pe teren. Acolo, sus, in tribuna sau in peluza, ei cresc de mici cu sentimentul ca nimic nu poate fi mai frumos de atat. Delirul unui gol se transfera ani mai tarziu in bucuria traita la comun cu fostii “vecini” de sector. Dau share pe Facebook amintirilor din peluza care i-au facut sa aleaga fotbalul ca pe cel mai spectaculos stil de viata posibil.

Una dintre tarile cu cele mai mari comunitati de suporteri este Anglia. Acolo, multi dintre fani au avut si sansa de a deveni idoli pentru tribune. Au continuat sa cante si dupa ce au plecat din peluza. De pe partea cealalta a tusei.

Exista cazuri de suporteri care pana la o anumita varsta au jucat fotbal la nivel de semiprofesionisti sau chiar amatori. Sansa si talentul i-au ajutat insa sa progreseze la cluburi legendare si de acolo sa-si schimbe total viata.

Ian Wright a fost unul dintre ei. Una dintre marile legende ale lui Arsenal a jucat la echipe de amatori, precum Greenwich Borough si Dulwich Hamlet, pana la varsta de 22 de ani. A incercat sa obtina un loc la Southend sau Brighton, fara success, pentru ca in 1985 sa fie luat de Crystal Palace pentru un set de greutati de sala. 6 ani si 117 goluri la Crystal Palace l-au transferat apoi la Arsenal, unde a fost cel mai bun marcator din istoria clubului pana la sosirea lui Thierry Henry.

Stuart Pearce isi petrecea zilele muncind ca electrician si instalator, in timp ce weekendul si-l impartea jucand pentru Wealdstone si mergand la meciurile de fotbal din Anglia. In 1983, Coventry a platit 30.000 de lire pentru el, pentru ca doi ani mai tarziu Notthingham Forest sa-l transfere, acesta ajungand sa stranga si 76 de aparitii pentru nationala Angliei.

Chris Waddle lucra la o fabrica de carnati in timp ce juca pentru Tow Law Town din Northern League. A sperat intr-un transfer la Sunderland, nu a mers, iar pana la urma Newcastle a platit 1000 de lire pentru el. Tottenham l-a transferat mai tarziu, pentru ca Marseille sa plateasca 4.5 milioane de lire pentru transferal sau.

John Barnes in schimb a fost gasit jucand in parc de catre cei de la Sudbury Court. In 1981, Watford l-a transferat pentru un echipament, iar in 1987 Kenny Dalglish a platit 900.000 de lire pentru el ca sa-l transfere la Liverpool.

Mai este si cazul lui “Sir Les” Ferdinand, care a jucat la Southall in perioada in care era copil, iar apoi s-a dus la Hayes. A fost monitorizat si transferat de QPR in 1987 pentru 15.000 de lire. Ani mai tarziu, Newcastle a platit 6 milioane de lire pentru el, Les Ferdinand urmand sa formeze un cuplu spectaculos alaturi de marele Alan Shearer.

Preluare de pe site-ul suporterilor români eusunt12.ro

Dedicație din partea redacției fcsteaua.ro pentru „Motoreta Popa„, fanii săi și suporterii echipei FC Steaua București („FCSB”).
  • Ultrasul Adi Popa. Poza facută acum 10 ani la peluza SUD a stadionului Ghencea, exact la meciul cu Rosenborg 1-1 ( pagina de facebook)

  • Palmaresul roș-albastru „Adi Popa”, 2012-2015. 

  • FC STEAUA BUCURESTI | Povestea unei campioane – US 25 | 2012-2013, primul sezon al lui Adi Popa în tricoul roș-albastru.
  • Motoreta roș-albastră Adi Popa (video)

https://youtu.be/pcJjifGgGjc

 XRay

2 comentarii la „Au plecat din peluză și au ajuns idoli pe stadioane. La Euro, EuSunt12 are un jucător în teren!

Lasă un răspuns