Steaua – Pandurii 1-1! Campionii treziți din letargie prea târziu…

de | octombrie 25, 2015

Steaua a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), partida disputată duminică seară, pe Arena Naţională, în compania echipei Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 14-a a Ligii 1. Golurile au fost marcate de Muniru ’86  şi Răduţ ‘5.

Meciul a început sub privirile a aproximativ 4.000 de fani (conform Prosport), gata să-şi susţină echipa până în ultimul minut. La fel și cei 70 de suporteri gorjeni prezenți pe Național Arena.

Steaua: Niţă – Alcenat (Papp ’62), Varela, Toşca, Guilherme – Kharja, Filip (Muniru ’77), Stanciu (Tade ’62) – A. Popa, Chipciu, Hamroun.

Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Vasco Fernandes, Săpunaru, Momcilovici – Mrzljak, Droppa – Nicoară (Ciucur ’68), Nistor, Răduţ (Grecu ’85) – Hora (Wellington ’77).

Gorjenii au fost extrem de aproape de a obţine o victorie pe Arena Naţională, în compania Stelei, însă elevii lui Mirel Rădoi s-au trezit din letargie pe finalul partidei.

În prima repriză Steaua a fost dominată fizic și tactic de Pandurii. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 5, după ce visătoarea apărare „roş-albastră” a fost ridiculizată de gorjeni. Răduţ a înscris, nemarcat de nimeni, din 11 metri.

După 3 minute Hamroun a plecat pe stânga, s-a apropiat de linia de corner, a centrat în careu, Stanciu a încercat o reluare din voleu, dar a ratat lovitura, mingea a ajuns la Chipciu, care a șutat dar balonul a fost deviat în corner.

Campionii puteau egala în prima repriză, dar Chipciu, scăpat singur singurel cu Mingote, a fost oprit de centralul Tudor la semnalizarea eronată a tușierul pentru  un off-side inexistent.

În repriza secundă, treptat-treptat, roș-albaștrii au intrat mai bine în joc, însă tot Răduţ a avut următoarea ocazie de gol, dar şutul lui din lovitură liberă a fost respins in extremis de Niţă (’51). Peste patru minute  Varela a reluat cu capul, de lângă Săpunaru, din interiorul careului, după o lovitură liberă executată de pe dreapta de Hamroun, dar mingea s-a dus pe lângă bara din stânga lui Mingote.

Primul şut pe poartă al campionilor a fost reuşit de Tade, abia în minutul 66, însă Mingote a reţinut. Pe fondul preluării controlului de către steliști și a goanei după egalare, jocul s-a deschis și ocaziile au alternat.  În minutul 75 Adi Popa, bine deschis în careu de Kharja, a șutat din prima, dar nu l-a învins pe Mingote. Îmediat gorjenii puteau face 2-0 în minutul 76, când Hora a şutat în bară, după un contraatac fulger.

Peste 6 minute Hamroun a executat un corner de pe stânga, mingea a fost deviată, după care Momcilovic a reușit să respingă în corner, dar a fost la un pas de autogol. A fost o preavizare a ceea ce urma să vină. Muniru a egalat, după o lovitură liberă de la peste 40 de metri executată de Hamroun. Mijlocaşul ghanez a scăpat din marcajul lui Vasco şi a înscris cu o deviere simplă, din careul mic (’86).

Steliștii puteau obține victoria pe final. Kharja i-a pasat lui Hamroun, marocanul a făcut o preluare apoi i-a pasat în careu, pe culoar, lui Chipciu, iar mijlocașul a șutat din alunecare direct în brațele lui Mingote (‘ 90+2).

Cartonaşe galbene: Alcenat ’24, Kharja ’45, Filip ’60, Tade ’64, Hamroun ’90+2 / Unguruşan ’24, Săpunaru ’54, Wellington ’82

Arbitraj slab prestat de brigada condusă de  Alexandru Tudor, ajutat de tușierii Adrian Radu Ghinguleac și Ovidiu Artene.

  • Statistică (LPF și Dolcesport)

Declarații

  • Nicolae Dică: „Consider că am început jocul foarte prost, nu am avut o atitudine foarte bună. În repriza a doua ne-am schimbat atitudinea, am reuşit să şi egalăm, iar pe final am pus o presiune suplimentară şi puteam să şi câştigăm. Dar e un rezultat echitabil. La fotbal nu mai sunt adversari uşori, am întâlnit o echipă foarte bună. Pandurii a devenit o echipă care se luptă pentru câştigarea campionatului. Sper ca la meciurile viitoare să aducem un plus echipei. Golul nostru a venit după o fază fixă, pentru că am pregătit bine fazele fixe, ştiam că au probleme la astfel de faze”.
  • Adi Popa: ”Suntem dezamăgiți de rezultat, de jocul nostru, nu am jucat ce trebuia. Am fost surprinși de jocul lor, până ne-am adaptat s-a terminat meciul. Chiar dacă, pe final, cu puțin noroc, puteam să câștigăm, la fel de bine, la cum am jucat 80 de minute, puteam pierde la scor. Dar, în ciuda jocului nostru foarte prost, am obținut un punct. Singura chestie bună este că am mai câștigat un punct față de Astra etapa aceasta”, a spus . Trebuia să câștigăm ca să avem motiv să-l sărbătorim pe Muniru, așa că mergem acasă și ne concentrăm pentru meciurile viitoare”.
  • Sulley Muniru: „Când se marchează repede, devine complicat pentru noi. Acest rezultat e mai bun decât o înfrângere…  Am vrut doar să-mi fac jocul, să ajut echipa. E bine pentru mine că am înscris şi am ajutat echipa să ia un punct. Pandurii e o echipă bună, joacă foarte bine şi au jucători de calitate. Acest rezultat de egalitate nu e rău pentru noi„.

Azi, 25 octombrie, Sulley Muniru a împlinit 23 de ani. Golul egalării a fost ca un cadou de ziua lui.  A ajuns la Steaua în această vară și a bifat, până în prezent, 8 meciuri în Liga 1, un meci in Super Cupa României, un meci în Cupa României, un meci în Cupa Ligii, 2 partide în preliminariile UEFA Europa League, precum și 4 jocuri și 2 goluri (primele din cariera sa) în preliminariile UEFA Champions League.

Îi urăm la mulți ani și succes în tricoul Stelei!

Concluzii

Cu excepția lui Toșca, Varela și Adi Popa, Steaua a părut o echipă plictisită, deconcentrată, demotivată, venită parcă la un meci de binefacere.  De mult timp nu am mai văzut o rată atât de ridicată de pase greșite, cât atinge echipa lui Rădoi. Kharja are ceva fotbal în picioare, dar nu e catalizatorul de care ar avea nevoie ofensiva campioanei. Îmi pare că joacă pe vârfuri la alibi. Alcenat devine pe zi ce trece o țeapă sadea.

Becali a reînceput show TV-ul. Dezamăgit de modul în care s-au integrat unii jucători străini,  anunţă cu trâmbițe că va aduce doar fotbalişti români şi va fi mulţumit dacă trei dintre jucătorii transferaţi vor da rezultate: Eu acum în iarnă cumpăr 20 de jucători şi aleg trei dintre ei. Nu mai fac eu greşeala cu străinii. Iau 20 de români. I-am văzut eu, sunt”.  Un deja vu al promisiunilor neonorate din vară…

XRay

15 comentarii la „Steaua – Pandurii 1-1! Campionii treziți din letargie prea târziu…

    1. france98

      si eu m am bucurat la plecarea lui galca, ma gandeam frate daca vine finul ii face super echipa becali.
      dar uite ca nu e asa si am ajuns astazi sa ma simt cum probabil se simteau adversarii nostri meci de meci in perioada Reghe. adica am jucat impotriva unei echipe Pandurii mult peste echipa noastra ca joc.
      chiar cred ca de muuulti ani nu a existat o echipa sa vina la noi acasa si sa ne domine in halul asta. sa fie asa mare diferenta de exprimare.
      cred ca sunt muuulti ani si chiar cred ca sunt raritati meciurile in care adversarul (din campionatul intern, normal) a fost la o asa mare diferenta de noi.

      un punct de aur, nu neaparat pentru noi cat mai ales pentru cele 2 puncte pe care i le-am luat pandurilor.

  1. adrian0808

    Chipciu praaafffffffffffffff …. se plimba agale pe teren si dadea din umeri …..
    Popa tre sa mearga inapoi in galerie ca acolo ii este locul ….

    De ceilalti …..

    Varela si Nita singurii care au fost fotbalisti la meciul asta ….

  2. siegfried

    Stanciu a fost jenant meciul ăsta. N-a creat nimic pentru atacanţi, a pierdut mingi la mijlocul terenului, presing deloc, nici măcar lovituri libere din preajma careului n-a obţinut. De fapt ce zic eu de Stanciu, tot mijlocul nostru (Stanciu, Filip, Kharja, Popa, Hamroun) a fost surclasat timp de 75 de minute. Abia pe final când cei de la Pandurii au terminat benzina am reuşit să venim peste ei şi să ne creăm ocazii.

    1. xray Autor articol

      @23

      E scris românește! Prosport!
      Ia de aici citatul din ziar:

      Verifica-l aici, link: prosport.ro

      Același ziar Prosport a dat 1.000 participanți la miting, pe când GSP a spus 500, iar Dolcesport 600.

      Ziarele pe care le citești tu: Gazzetta dello Sport, Marca, Mundo Deportivo, L’Echipe, France footbal etc. n-au binevoit să scrie de Steaua-Pandurii.
      Bad luck!

  3. 23

    @xray

    E scris in articolul de aici: „Meciul a început sub privirile a aproximativ 4.000 de fani (conform Prosport), gata să-şi susţină echipa până în ultimul minut.”

    De unde se intelege (pentru cine are un dram de logica in gandire, dar evident nu e cazul la tine) ca sursa Prosport este valabila pentru numarul de spectatori, nu pentru aprecierea ce urmeaza.

    Eu nu m-am legat de numarul de 4.000, din partea mea pot sa fie si 100 si 100.000 ca oricum nu se aud ci de penibilul afirmatiei „gata sa-si sustina echipa pana in ultimul minut”. Inteleg acum ca si asta e luata tot din Prosport si ramane doar sa explici tu din ce motiv. In niciun caz fiindca ar avea vreo legatura cu realitatea.

    Or te astepti poate sa creada cineva ca la meciurile Stelei de azi vin cateva mii de suporteti infocati care incurajeaza echipa tot meciul indiferent de scor? Asta ar merge poate in societati de genul cele din romanul „1984” unde singurele surse de informatii sunt cele controlate de partidul unic.

    1. xray Autor articol

      Bine, gânditorule, cu „un dram de gândire”, să te citez, cel care citește sufletele a 4.000 de inși. Am ințeles ce ți-a dat ție pe „scaner” de la TV: aia au venit că urăsc Steaua, nu ca tine care nu te duci de ani de zile pentru că o iubești.:)

  4. 23

    N-ai nimerit-o nici acum, din mai multe motive:
    – n-am vazut nici meciul la TV, dar mai am prieteni care din diferite motive mai merg la meciuri si stiu ce se intampla pe stadion
    – n-am zis niciodata ca aceia care merg la meciuri urasc Steaua iar ceilalti o iubesc, ci doar ca e penibil sa afirmi ca in prezent aceia care se duc „sunt pregatiti sa sustina echipa pana in ultimul minut” din moment ce oricine asista la un meci poate vedea ca nu o sustin nici macar vreun minut
    – situatia echipei este atat de dramatica din atatea puncte de vedere incat mi se pare de prost gust ca toate acuzele celor care administreaza acest (fost) site al suporterilor stelisti sa se indrepte impotriva… ghici cui… tot a unor suporteti stelisti.

    1. xray Autor articol

      @23

      Acum am înțeles. Ești numai suporter al suporterilor și confidentul prietenilor care mai merg la meciuri „din diferite motive„, dar nu „sunt pregatiti sa sustina echipa pana in ultimul minut”. Așa de mulți sunt? 4.000?? 🙂

      BTW!
      – Și mie mi se pare de prost gust acuzele celor care nu se duc la meci, sau se mai duc „din diferite motive„, împotriva celor care se duc și Steaua e singurul lor motiv.
      – Tot de prost gust sunt și acuzele-minciuni adresate celor care administreaza acest site. George Stan și Azzido nici măcar nu comentează, dar sa se indrepte impotriva „unor suporteri„. Ceea ce denotă că nu citești ce se scrie pe site și îți iei informații tot de la acei prieteni care îți povestesc „noua viața” din tribună, dar „din diferite motive” mai intră și pe fcsteaua.ro.

      Asta cu „e penibil sa afirmi ca in prezent aceia care se duc ‘sunt pregatiti sa sustina echipa pana in ultimul minut’…” spusă de unul care nu se uită la meciurile Stelei, nu merge la stadion, sună ca și cum ai declara că viața pe Marte e tristă fără tine.
      Nu mai spun și tu că faci exact ce consideri de prost gust la alții: te indrepți impotriva… ghici cui? Ai ghicit! Tot a unor suporteti stelisti, aia de pe stadion, miștocărindu-i, printre altele, cu „Nutline” etc.

      Nu-ți fac proces de intenție. E dreptul tau de expresie și al timpului liber. Ți-am răspuns numai pentru ai comentat peiorativ ceva din cronica meciului… pe care nici nu l-ai văzut. Îl știi din povești.

  5. 23

    Atunci spune-mi tu, xray (care presupun ca mergi la meciuri, nu?), care este atmosfera pe stadion la meciurile Stelei?

    Fara ocolisuri, fara analize pe textul postarilor mele sau ale altora, fara alte digresiuni.

    Cum e acum pe stadion?

    1. xray Autor articol

      @23

      Să fie limpede. În opinia mea, fiecare vine sau nu vine la meciuri după bunul plac sau timp liber. Nu-l poate obliga sau acuza nimeni!
      La fel pentru modul cum își se manifestă susținerea: „zgomotos” sau ponderat. Eu, de exemplu, nu pot cânta sau fluiera. Nu am nici voce și 90 de minute sunt gâtuit de emoție pentru echipa Steaua indiferent cu cine joacă. Nu văd în jurul meu nimic pentru că ochii stau ațintiți numai pe echipă. Mă interesează numai ce face Steaua în teren.

      Să răspund direct la întrebare.
      – 4.000 de spectatori împrăștiați pe un stadion de 55.000 de locuri, nu pot fi forma decât o priveliște rarefiat-dezolantă.
      – Însă, dacă aceiași 4.000 ar fi pe stadionul Viitorul din Ovidiu (4.500 de locuri), atunci ar părea un „vulcan” gata să erupă. Și cei 4.000 daca ar sta grupați într-o zonă pe Național Arena, o parte ar sincroniza manifestarea în mod natural.

      Să fiu înțeles ce vreau să spun, dau un exemplu. De-a lungul bulevardului Magheru pot fi la un moment dat 1.000 de trecători/pietoni pașnici. Daca, ipotetic, ar fi strânși toți intr-un singur loc, ca un grup compact, ar socializa aproape instant, acționând ca un tot unitar, chiar daca nu se cunosc între ei. E suficient să strige unul ceva laudativ (armata e cu noi, trăiască România etc.) sau revencativ lozincard (jos corupția, guvernul la pușcărie etc.), că il vor urma foarte mulți până la unison. E chestie de psihologie a maselor. De aceea statul o reglementează. Nu pentru ce strigă, ci pentru ce ar putea face. O mulțime își poate pierde foarte ușor controlul și devine un tăvălug anarhic devastator, fie prin provocare externă, fie prin promotori interni de circumstanță.

      Ce se întâmplă acum la Steaua, ca prezență la meci, am prevăzut încă din luna mai 2014 în Lehamitea, pretul succesului.

      Câteva exemple cu cioban și MM la pușcărie, campioană en titre, grupă CL, lideră detașată în acel sezon, cu siglă/marcă și galerie:
      – 31 martie 2014, Steaua – FC Botosani 4 – 0.Tribunele din Ghencea aproape goale!(aprox 4000 spectatori)
      – 28 aprilie 2014 Steaua – FC Brasov 3 – 0. Tribunele din Ghencea aproape goale! (4948 spectatori)
      – etc.

      Atmosfera era la fel de dezolantă. Și 4.000 pe Ghencea nu par atât de puțini cât par pe Arena Națională!

Lasă un răspuns