home
21-05-11

Perversa de la Brasov

Ce-mi placeau mie povestile alea cu domnitorii care adunau boierii la ospete si dup-aia fie ii cracanau cu omoru', fie le dadeau foc... Smechera abordare! Intotdeauna ma intrebam cum de boierii aia care fluierau in biserica impotriva domnitorului nu erau macar nitel circumspecti ca ala ii cocoloseste cu propuneri atat de tandre. Pai pana si Mache s-ar fi prins ca e o manarie la mijloc...

Si e epica scena aia din filmu' "Mihai Viteazu", cand Amza se ridica din sa si-i intreaba retoric pe supusi: "Cum ati crezut ca io, Mihai Voievod, v-as fi putut trada?" (sau ceva de genu'...), si, pe fundal, se vedeau flacarile de la grataru' cu boieri.

Si mi-a mai placut mult o faza din filmu' "Sergentu' Bilko", in care rolu' principal l-a avut Steve Martin. Sergentu' era maharu' unei retele de jocuri de noroc in armata americana. La unu' din jocurile alea, un soldat cat casa de mare "pierde" un concurs de forta, iar Bilko si ai lui pierd o groaza de bani din pariuri. Ala se tavaleste pe jos de durere, de rusine, de ma-sa pe gheata, iar ailalti, ca se distreze si mai abitir pe seama "fraierului de Bilko", propun un "double or nothing". Bilko bate palma, ala se ridica de pe jos fara nicio problema, castiga intrecerea fara prea mari probleme si le umfla alora banii.

Si imi plac si proverbele cu prosti! Iar "Cuvintele frumoase incanta proştii", "Obiceiul e napasta oamenilor intelepti si idolul prostilor" si "Pana s-o dumiri Ion/Ara plugul un pogon", , sunt preferatele mele!

Criminale rau si farsele cu oameni pusi intr-o situatie inedita. Si, desi ei sunt subiectul farsei, unii fac si poze, chiar daca nu inteleg nimic din ce se intampla:Asta e! Atunci cand un Cioban Fariseu se intalneste cu una, ori mai multe oi, una din parti sfarseste prin a fi tunsa de mai multe randuri de lana, mulsa de nenumarate ori de cel mai bun lapte, pentru ca stana sa prospere in mirosul celei mai bune branze posibile, iar finalul este previzibil: sacrificiul suprem. Fariseii nu se sperie de behaituri in surdina.

Nu toti viermii devin fluturi. Pai Fariseii cu ce s-ar mai hrani?

Mioara von Vipera

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE