home
13-05-11

Nici asa, nici altminteri

Cu chiu, cu vai, echipa familiei Becali si a fratelui Olăroiu s-a calificat dupa 12 ani intr-o finala de Cupa Romaniei, o ”competitie a looserilor” cum o numea pe vremuri cel mai cunoscut locuitor al cutiilor de carton, si ne-a pus intr-o mare si indezirabila dilema.

Finala cu dinamo e genul de meci pe care nu mi-as fi dorit sa-l jucam vreodata. La un meci ca asta ti-e greu sa te hotarasti sa simti ceva. De fapt, esti intre ciocan si nicovala, n-ai vrea nici așa, nici altminteri, te simti tras cu putere din parti opuse de doua forte sensibil egale.

Te gandesti ca un trofeu castigat va fi mana cereasca pentru finanator si adeptii sai, acum, cand domnia sa ajunsese aproape de punctul de fierbere, cand pana si ”aia cinci milioane” care-l iubesc ii dadusera furiosi la guie dupa a nu mai conteaza cata infrangere intr-un derby bucurestean. Parca-l si vezi calare pe maibah pe ne-a Gigi, salutandu-si supusii cu camasa descheiata. Si apoi la gesepeu, unde ne va canta inca cinci ani la rand cum a castigat el, Becali, Cupa si cum va imbarliga prostimea ca-n doi ani se bate cu marile puteri europene.

Mai grav e ca n-ai alternativa. Ca nu-ti poti dori sa pierzi un trofeu tocmai in fata marelui rival, in fata alora care te-au batut pe unde te-au prins de cativa ani incoace, mai ales acum cand ai prins o finala pe care n-ai mai castigat-o din 1999, de pe vremea lui Lacatus sau Belodedici. Sau cand te gandesti ca de cinci ani de zile nu stii ce-i ala trofeu.

Unde mai pui ca meciul asta va fi genul ala de meci care te fura. Nu va faceti iluzii. Va fi o finala de Cupa intre Steaua si Dinamo, dar care n-are nici in clin nici in maneca cu stralucirea derbyurilor de altadata. Se vor intalni, de fapt, doua cluburi care si-au pierdut demult orice urma de spirit sau identitate, si care nu vor rezolva nimic adaugand un trofeu in vitrina. Cu sau fara Cupa asta, in Ghencea nu se va face primavara, nu reinvie traditia, nu renaste spiritul. Nu se va schimba nimic.

Si dupa finala de la Brasov, in Ghencea tot o fantoma a trecutului va bantui, o echipa seaca, goala de continut, care n-are decat numele si emblema in comun cu sentimentul pe care cei mai multi dintre noi il pastram in suflet ca amintire.

De-aia dupa calificarea asta amarata nici nu stiu daca sa ma bucur sau nu.


ultrash

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE