home
12-05-11

Steaua-Dinamo dupa 21 de ani in finala cupei

Cele mai galonate echipe din România se vor Îtâlni iar Îtr-o finală de Cupă a României. Ultima confruntare dintre cele două echipe Î finala Cupei a avut loc Î 1990, Dinamo câştigând cu 6-4.

Steaua a obţinut calificarea după două rezultate de egalitate cu FC Braşov, Î timp ce Dinamo are de Îdeplinit doar o formalitate cu Gloria Bistriţa, ardelenii urmând să alinieze o echipă formată din juniori.

În finala din 1990 s-a Îscris recordul de goluri Î ultimul act al competiţiei, dar mai ales s-au Îfruntat cele mai puternice formaţii din istoria fotbalului nostru: o semifinalistă a Cupei Cupelor Î acel sezon (Dinamo) şi o finalistă a Cupei Campionilor Î sezonul precedent (Steaua). Doar Î ediţia din 1935, Rapid - Ripensia 6-5, s-au Îscris mai multe goluri, dar Î acel meci s-au jucat şi prelungiri, iar echipele evoluau Îtr-un sistem cu doi fundaşi. A fost cântecul de lebădă pentru două trupe de legendă care, peste doar câteva săptămâni, aveau să se risipească Î cele patru colţuri ale Europei.

A fost un meci halucinant, Î care Dinamo a pornit ca o furtună (a avut la un moment dat 5-1), iar Steaua a revenit spectaculos. Roş-albii s-au impus Î final cu 6-4, iar Răducioiu, autorul a trei goluri, a fost declarat omul partidei. În acel sezon, nimeni n-ar fi putut opri iureşul dinamoviştilor, care şi-au adjudecat eventul. Steaua a pierdut campionatul la o diferenţă de doar un punct faţă de Dinamo, după ce câştigase ultimele cinci titluri. A fost, totodată, şi primul mare succes Îregistrat de Mircea Lucescu Î cariera sa de antrenor principal.

Steaua ajunge Î finala Cupei după 12 ani, Î timp ce Dinamo atinge ultima rundă după 6 ani.

Finala Cupei va avea loc la Braşov pe 25 mai, acolo unde Steaua şi Dinamo şi-au disputat finala din 1989. Roş-albaştri s-au impus atunci cu 1-0, prin golul marcat de Hagi.

21 de ani au trecut de ultima finală de Cupa României Ître Steaua şi Dinamo

10 finale de Cupa României s-au disputat Ître Steaua şi Dinamo, palmaresul fiind favorabil Stelei cu 6 victorii

20 de trofee ale Cupei României are Steaua Î palmares, faţă de 12 ale dinamoviştilor

6 finale au fost organizate Î afara Bucureştiului: 1989 şi 2011 la Braşov, 2007 la Timişoara, 2008 la Piatra Neamţ, 2009 la Târgu Jiu şi 2010 la Iaşi

prosport.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

AFC Astra

FC Steaua
Duminica 12 Apr 2015
Ora 19:30
Marin Anastasovici
Etapa a 26-a, Liga I
TV DigiSport1
TV LIVE