Visul unei seri de toamnă

de | septembrie 16, 2017

„Pe vremuri știai că vine toamna când începea scoala. Acum toamna mai vine doar dacă joci în grupe în Europa. Ceea ce se întâmplă aproape an de an cu Steaua. Acum se anunță o toamnă exact pe placul elevilor, scrie Bogdan Hofbauer de la Pro-X (sport.ro).

Meciul Stelei de joi a produs nu doar un start perfect în grupele Europa League, dar a stabilit şi o mare umilinţă pentru rivala tradiţională, Dinamo. Adversara roş-albaştrilor, Viktoria Plzen, a reuşit să o depăşească pe Dinamo în privinţa numărului de meciuri disputate în cupele europene pe Arena Naţională! Joi seară au ajuns la 3 meciuri, în timp ce Dinamo are numai două partide. DINAMO 5 ANI FĂRĂ EUROPA., în schimb, Steaua conduce detaşat topul prezenţelor pe Arenă în Europa.

  • TOP PREZENŢĂ PE ARENA NAȚIONALĂ ÎN CUPELE EUROPENE: Steaua 32, Astra 5, Rapid 4, Viktoria Plzen 3, Oţelul 3, Chelsea 2, Bilbao 2, Legia Varşovia 2, Basel 2, Trencin 2, Dinamo 2

AUDIENȚA TV: 1,8 milioane au văzut victoria  Stelei cu Plzeň

Conform site-ului specializat paginademedia.ro,  FC Steaua (FCSB) ridică în audiențe posturile care îi difuzează partidele. S-a văzut și sâmbătă, 9 septembrie, la partida cu Viitorul, câștigată de echipa lui Gheorghe Hagi cu 1-0. Meciul a fost dat de două posturi: Digisport și Dolce Sport. Postul RCS a fost pe interval pe locul 3, după Pro TV (cu filmul Equalizer) și Antena 1 (cu Te cunosc de undeva). Dolce Sport (Telekom Sport) – canal cu audiențe modeste în general – a urcat cu meciul și a prins top 5 pe publicul comercial.

  • FC Viitorul-FC Steaua (FCSB), 9 septembrie 2017. La nivelul întregii țări, aproape 700.000 de români au urmărit meciul de fotbal: 450.000 pe pe Digisport și 225.000 pe Dolce Sport.
  • FC Steaua (FCSB)- Viktoria Plzen, 14 septembrie 2017. La nivel național, peste 1,8 milioane de români au urmărit meciul la ProTV. Pe intervalul de difuzare a meciului, postul a condus detașat topul audiențelor pe toate categoriile de public: național, urban și comercial. În minutul de aur de la ora 22:18, peste 2,1 milioane de români, la nivel național, se uitau la ProTV.

Pentru comparație:

  • Partida de pe Arena Națională FC Steaua (FCSB)- Viktoria Plzen (scor 2-2), 25 iulie 2017. La nivelul întregii țări, 2,05 milioane de români s-au uitat în fiecare minut la meciul de pe Pro TV.
  • Meciul România – Armenia 1-0, 1 septembrie 2017, din preliminariile Cupei Mondiale a ținut în fața televizoarelor aproape 1,8 milioane de persoane, în medie, în fiecare minut de difuzare. TVR 1, postul care a difuzat partida, a fost lider detașat pe toate cele trei categorii de audiență.

„Magic Bude”, votat MVP-ul etapei în UEFA Europa League

Site-ul UEFA l-a nominalizat pe  Budescu pentru titlul de cel mai bun jucator al etapei în Europa League. Alături de Budescu, ceilalţi nominalizaţi sunt Alexis Sanchez (un gol în Arsenal – Koln 3-1), Andre Silva (hat-trick în Austria Viena – AC Milan 1-5), Aleksandr Kokorin (dublă şi o pasă de gol în Vardar – Zenit 0-5), Alejandro Gomez (un gol în Atalanta – Everton 3-0), Samar Ghoddos (un gol în Zorya – Ostersund 0-2), Memphis Depay (un gol în Apollon – Lyon 1-1) şi Diego Llorente (dublă în Sociedad – Rosenborg 4-0).

În urma sondajului UEFA, Budescu a ocupat primul loc și i-a dedicat un videoclip.

  • Autor a două goluri în victoria împotriva echipei Viktoria Plzen, Budescu a primit 46% din voturi. El a fost urmat de rusul Aleksandr Kokorin (Zenit Sankt Petersburg), cu 24% din voturi, portughezul Andre Silva (AC Milan), 19%, suedezul Saman Ghoddos (Ostersund), 7%, chilianul Alexis Sanchez (Arsenal), 3%, argentinianul Alejandro Gomez (Atalanta), 1%, şi spaniolul Diego Llorente (Real Sociedad), 1%. Olandezul Memphis Depay (Olympique Lyon) nu a strâns niciun vot.

Din ciclul: „Răzbunarea cea mai crudă este când duşmanul tău/ E silit a recunoaşte că eşti bun şi dânsu-i rău”

FC Steaua (FCSB) are cea mai mare audiență, dar și cea mai mare adversitate, datorată invidiei și stilului nonconformist și arogant a lui Becali. Presă  o promovează și o întreține, chiar artificial, cu știri „din țânțar, armăsar” pentru rating. Nuntă la victorie și catastrofă națională la înfrângere, iar cancanul cu bullshituri este cireașa de pe tortul știrilor sportive despre Steaua. Nicolae Dică a fost tăvălitul de serviciu. Nu mai insist cu detalii și exemple pentru că problema este arhicunoscută. Dică le-a răspuns tuturor pe teren la Plzen-Steaua 1-4, Sporting-Steaua 0-0, dar nu a fost suficient. Așa că a venit și Steaua -Plzen 3-0. Reacțiile presei le voi posta în cele ce urmează.

Reverența Prosport.ro:  „Secretele dintr-o seară magică! FCSB a demolat Viktoria Plzen într-un meci în care liderii au strălucit

Debut excelent pentru Nicolae Dică în grupele Europa League. Pe un stadion pe care au venit puţin peste 20.000 de spectatori, FCSB a demolat Viktoria Plzen, echipă pe care a eliminat-o în acest sezon european şi din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Vicecampioana României a câştigat cu 3-0 un meci a cărui abordare tactică a fost perfectă de cele mai multe ori, Nicolae Dică reuşind să gândească un plan inteligent în care echipa lui să fie una de reacţie, nu una cu iniţiativă, aşa cum s-ar fi aşteptat publicul. Surprinzătoare pentru că vine după un joc prost la Ovidiu, 0-1 cu Viitorul, victoria din partida cu cehii a fost construită cu argumente clare, uşor de identificat.

Apărare/contraatac, nu atac poziţional. Primele meciuri ale FCSB-ului din acest sezon i-au arătat lui Nicolae Dică faptul că echipa sa are probleme reale în a desface apărări. Cât timp Alibec este pe teren, centrările înalte nu pot reprezenta o soluţie pentru fotbalistul care rămâne corigent la jocul cu capul. Cum bnezile Golofca – Coman aveau în comun viteza, Dică a ordonat o partitură tactică potrivit căreia echipa trebuia să speculeze viteza benzilor pe contraatac, procedeu reuşit de cel puţin 5 ori pe parcursul primei reprize. De asemenea, adaptarea la acest joc a însemnat că Alibec nu îşi justifica rolul de atacant clasic, de vârf împins. Astfel, omul criticat aspru de Gigi Becali în ultimele zile a fost ”sacrificat” pentru inducerea în eroare a defensivei cehilor, una gândită pe ideea de a-l anihila pe fotbalistul care a fost cel mai bun de pe teren în acel 4-1 din Cehia. Cu Alibec coborât de multe ori până spre centrul terenului, mingile plecate de la Niţă ajungeau, prin Alibec, din cel mult trei atingeri fie către Coman şi Golofca în benzi, fie către Budescu central, aşa cum a fost cazul şi la golul din ”scăriţă” al acestuia din urmă.

Nedelcu, ordonator de joc. Aproape să fie redus la o mediocritate neaşteptată pentru ”reclama” pe care şi-a făcut-o la Viitorul de decizia lui Becali de a-l folosi fundaş central, Dragoş Nedelcu a arătat la ce e bun contra cehilor. Mijlocaşul central a jucat în cuplu cu Pintilii, însă a fost fotbalistul mai retras. A avut sarcina de a scoate mingea rapid dintre fundaşii centrali în iniţierea rapidă a contraatacurilor, a fost responsabil cu verticalizarea, cu pasele la firul ierbii direct către jucătorii din ofensivă. Evoluţia lui apreciată la uninson a fost facilitată şi de lipsa de adaptare a cehilor la tactica lui Dică, însă aura i-a fost completată de precizia cu care s-a achitat şi de sarcinile defensive. Nedelcu a fost şi un excelent recuperator contra Viktoriei, fapt care a înlesnit de multe ori misiunea liniei defensive. ”Se vede că are calitate, are o libertate mare la mijlocul terenului. Ştiam că poate juca aşa de la Viitorul”, l-a lăudat Dică după meci.

Siguranţa în benzi nu mai e rara avis. Problemele în dreapta liniei defensive la FCSB păreau să fie, cel puţin în ultimii ani, o normalitate la vicecampioana României. Lucrul acesta s-a schimbat complet de la venirile lui Benzar şi Junior Morais, fotbalişti care contra Viktoriei au avut evoluţii exacte în defensivă şi susţinute în ofensivă. Prestaţiile bune ale celor doi, cu un plus pentru fundaşul dreapta, au fost utile şi pentru că au permis mijlocaşilor de bandă să îşi concentreze eforturile şi să îşi gestioneze energiile pe sprinturile din ofensivă, lucru care s-a întâmplat foarte rar în perioada în care FCSB a jucat cu Gabi Enache pe dreapta”, scrie Cristian Scutariu, un neprieten proverbial al „FCSB”, critic neobosit al antrenorului Dică, căzut acum în admirație Dicanului.

Elogiile GSP-ului: „FCSB a câștigat categoric meciul cu Viktoria Plzen, 3-0, în primul meci din grupele Europa League.

Meci excelent, control autoritar pe Arena Națională. Criticat de multă lume, Nicolae Dică a pregătit perfect meciul cu cehii, a gestionat foarte bine desfășurarea partidei și obținut o victorie senzațională, la debutul ca tehnician în grupele EL.

Totuși, unde s-a făcut diferența? 3 decizii care au asigurat victoria:

1. GATA CU EXPERIMENTELE. Dică nu a mai riscat. A decis să nu mai pună jucătorii pe alte poziții. Junior Morais a jucat fundaș stânga, nu mijlocaș centra, în centrul defensivei au fost doi fundași centrali de meserie, Planici și Bălașa, nu Momcilovici, iar Dragoș Nedelcu a jucat ca mijlocaș la închidere, nu în centrul defensivei. Evoluția s-a dovedit excelentă și a dat siguranță, fără să se mai destabilizeze jocul și să dea posibilitatea cehilor să pună în pericol poarta lui Niță.

  • 9 a fost nota primită de Dică din partea Gazetei Sporturilor, în timp ce Vrba a primit 4

2. CALM, INTELIGENȚĂ, SIGURANȚĂ. Dică a gestionat foarte bine începutul vital al reprizei a doua. FCSB conducea cu 2-0, iar formația roș-albastră a avut o evoluție sigură și a controlat meciul. Dică nu s-a precipitat și nu a făcut tradiționalele schimbări la pauză, așa cum a fost criticat până și de fostul coleg Florin Lovin. De pe margine, Dică și-a îndemnat jucătorii la calm, echipa a avut un joc inteligent, s-a apărat foarte bine și a închis perfect spațiile. A închis la timp, când a ales să-l scoată pe Florinel Coman și să-l introducă pe distrugătorul Ovidiu Popescu. Mai mult, pe final, la steliști a mai venit un gol.

3. LIBERTATE PENTRU ALIBEC ȘI BUDESCU. Denis Alibec și Constantin Budescu, cei mai valoroși steliști, au făcut ce au vrut cu adversarii lor. 3 goluri, ocazii mari, spectacol. Între noi fie vorba, Becali a părut la final atât de epuizat de entuziasm, încă nici nu a mai făcut ocolul televiziunilor.

Și un rol important în sărbătoare l-a avut antrenorul stelist. Dică a decis ca Alibec și Budescu să nu participe la faza defensivă și să aibă libertate totală. Decizia a fost una foarte bună, iar Alibec și Budescu au fost extrem de proaspeți pe întreaga durată a meciului și au putut crea pericol constant la poarta lui Hruska.”

Notele GSP: „Budescu, evoluție genială în Europa League » Note uriașe primite de steliști

FCSB s-a impus în fața celor de la Viktoria Plzen, 3-0, într-un meci din grupele Europa League, după o evoluție perfectă a steliștilor.

Jucătorii lui Dică s-au apărat excelent și au fost extrem de periculoși pe atac, având mari ocazii. Cel mai bun om al meciului a fost Constantin Budescu, autor a două goluri. Mijlocașul a primit nota 9 din partea Gazetei Sporturilor.

Evoluții foarte bune au mai avut Nedelcu, Alibec și Bălășa, care au fost notați cu 8. Steliștii care nu au impresionat au fost Ovidiu Popescu și Gnohere, ambii cu 6. Restul steliștilor au fost notați cu 7.

Cei mai slabi jucători de pe teren au fost Reznik, Hajek, Limberski și Reznicek, care au fost notați cu 3. Stelistul Nicolae Dică a primit nota 9, în timp ce Pavel Vrba a primit nota 4.”, scrie gsp.ro.

Note acordate de GSP

Da, GSP, revista în care șeful ei, Ovidiu Ioanițoaia,  își începe senin editorialul „O viktorie și un divorț” cu o dezinformare menită să dramatizeze artificial momentul: „Câștigând cu 3-0 în fața lui Plzen, Steaua a bătut în Europa League recordul de eficacitate din actualul sezon. Niciodată în această toamnă n-a înscris de 3 ori.Evident, maestrul a uitat acel 1-4, tot cu cehii la Plzen, din august 2017. Sau asta nu se pune că a fost de 4 ori, nu „de 3 ori”? Evident, glumesc!

  • Notă: În emisfera nordică, Astronomic, toamna începe cu echinocţiul de toamnă (23 septembrie), iar meteorologii o asimilează cu lunile septembrie, octombrie, noiembrie. În România toamna este considerată începutul anului şcolar. Anul ăsta școala a început pe 11 septembrie, cu 3 zile înaintea meciului.

Câteva bijuterii roș-albastre din visul unei seri de toamnă

  • Video. Ratare uriașă Alibec

  • Video. Ratare imensă Florinel Coman

  • Video. Assistul de pe altă planetă al lui Alibec și scărița de gol din altă Ligă a lui Budescu

  • Video. Golul lui Alibec de 3-0


X Ray

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

2 comentarii la „Visul unei seri de toamnă

  1. adrian0808

    @vasglo
    Asa este , din pacate nu suntem BARCELONA sa atacam pozitional ….aparare – contraatac este mai la indemana …. desi „focul la ei ” , daca nu ai aparare beton, ti-o poate da de nu te vezi …

Lasă un răspuns