[VIDEO] Nicolae Stanciu și Nerecunoștința la unii români. Opinie despre gestul ex-decarului stelist

de | septembrie 11, 2018

Nerecunoștința la unii români

VIDEO

Fostul decar al Stelei, Nicolae Stanciu, Stanciu a RĂBUFNIT după remiza cu Serbia: „Halep e numărul 1 în lume și voi o huliți! Nu așteptam sprijin de la voi!”

Stanciu a marcat în Serbia, iar România a obținut o remiza importantă, scor 2-2. A fost clipa pentru o replică dată de mijlocașul naționalei, criticilor virulente din presă și jignirilor proferate la adresa lui de anumiți români pe pagina sa de facebook.

După golul marcat, Stanciu și-a dus mâinile la urechi, semn direct către detractorii lui și ai naționalei.

La cald, Stanciu a postat pe pagina sa de facebook un mesaj, pe care l-a șters ulterior. De altfel, un mesaj bine articulat și de bun-simț!

„Nu că am fi câștigat ceva, dar pană la urmă am dat și ultima picatură de energie pe teren pentru România. Uneori câștigăm, alteori avem rezultate ca cel din meciul cu Muntenegru, iar alteori pierdem. Dar mereu dăm totul.

Unii oameni trebuie să ințeleagă că fotbalul a progresat enorm și nu mai există nicio echipă mică.

Oricum, din partea unora dintre voi nu ne putem aștepta să fiți patrioți din moment ce Simona Halep e numărul 1 mondial la tenis și la prima înfrângere o huliti, iar fetele de la handbal câștigă Liga Campionilor și după, la primul eșec, sunt cele mai slabe. Evident că nici noi nu așteptam prea mult sprijin de la unii dintre voi.

Pentru toți ceilalți:
Vă mulțumim! Hai România!”


OPINIE » Stanciu are dreptate » Ce trebuie să înțeleagă haterii din gesturile fotbalistului

FOTO: Raed Krishan

Stanciu nu ar trebui pus la zid pentru gestul pe care l-a făcut după golul cu Serbia. Nici după mesajul pe care l-a scris pe facebook. M-a dezamăgit însă că a șters postarea.

Revolta sa nu e una la adresa fanilor. Să nu înțelegem greșit ce a vrut să spună. Nu vrea să fie ținut în puf și nici ca noi toți să ne prefacem că e fabulos atunci când joacă prost. Știm cu toții către cine merg aceste mesaje. Ați fost și voi la meciuri și ați dat peste oamenii care v-au tocat psihic. Genul care își înjură propriii jucători din primul până în ultimul minut, indiferent de scor, de adversar, de orice.

Acei oameni se întorc apoi acasă și inundă site-urile de sport și pe cele de socializare cu fel de fel de mesaje greu de reprodus. Multe ajung și la jucători ca Stanciu. Ca și alți sportivi, face ”greșeala” de a citi comentariile și mesajele pe care i le lasă oamenii. Din păcate, cele pline de ură ți se lipesc de retină. V-ați uitat vreodată peste comentariile de la meciurile Simonei Halep? E un slalom prin sexism, xenofobie și o ură care te șochează. La asta se referă Stanciu în postarea sa de pe facebook.

Ea nu trebuia ștearsă. Să renunțăm la clișeul obosit cu ”suporterul poate să facă ce vrea”. Nu e OK să înjuri un jucător doar pentru că dai bani pe bilet. Nu e OK să intri pe site-urile de socializare și să împrăștii venin. De ce să ne fie frică să spunem astfel de lucruri?

Îl înțeleg pe Stanciu. Imaginați-vă că sunteți la birou și opt ore sunteți înjurat. N-ar fi chiar cel mai plăcut lucru. Mai ales că tot tu ai fi vinovat dacă ai reacționa într-un fel sau altul.

Iar el a reacționat decent. Un gest prin care pur și simplu a arătat că nu mai suportă ura pe care o răspândesc unii oameni. Un gest pe care îl face și Gnohere și pentru care, pe bună dreptate, nu a fost criticat. De ce? Pentru că, la fel ca în cazul lui Stanciu, știm către cine se îndreaptă.

Articol de — Florin Dincă 

Sursa gsp.ro


1000 % de acord cu Florin Dincă

Respectul meu, Nicușor! Hai România!

X Ray

2 comentarii la „[VIDEO] Nicolae Stanciu și Nerecunoștința la unii români. Opinie despre gestul ex-decarului stelist

 1. kla2005

  Adevarul e la mijloc…la noi daca ai ceva rezultate, esti ridicat in slavi…o greseala sa faci si esti injurat, pus la colt, dintr-o data esti cel mai prost din lume.
  Da’ si sa dai pase simple cu latul in tribuna…nici asta nu e ok. Sau sa faci preluarea balonului de parca se loveste mingea de coltul unei mese, nu de gheata unui fotbalist de nationala…
  Pe mine asta ma dispera cel mai mult la TOTI fotbalistii nostri: preluari, pase simple, centrari, suturi curate, chestiile pe care ar trebui sa le aiba implicit orice fotbalist…pentru fotbalistii nostri sunt tot timpul problematice!!!!!!

  1
  1

Lasă un răspuns