[Update – video] ”Uniți pentru Mihai”, luni, 9 mai!

de | mai 10, 2016

UPDATE: La Sala Polivalentă a avut loc, luni 9 mai, evenimentul caritabil ”Uniți pentru Mihai”. În cadrul evenimentului, care a fost transmis în direct pe Digi Sport 3, a avut loc și un meci între generațiile Stelei din 1986 și 2006. Meciul eveniment dintre Steaua 2006 şi Steaua 1986 s-a dovedit un real succes, în jur de 4.000 de spectatori reuşind să creeze o atmosferă fantastică în Sala Polivalentă.

„Don’t give up! Forever Neşu”, a stat scris pe un steag al României cât jumătate de tribună, la începutul meciului, imediat după ce „Bichonul” şi-a făcut apariţia în sală. Mesajul a fost însoţit de mii de mesaje de încurajare, steliştii strigând numele favoritului lor minute întregi.

A fost preambulul unui spectacol de calitate, în care mulţi dintre fotbalişti au lăsat senzaţia că dacă slăbesc câteva kilograme şi se antrenează pe durata unui cantonament, pot reveni cu succes la un nivel decent.

Mihai, tu eşti un exemplu pentru noi, eşti un supraom!„, a fost concluzia serii, aparţinând lui Gabi Balint.

Pentru Steaua 2006 au jucat: George Ogăraru, Cornel Cernea, Petre Marin, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Sorin Paraschiv, Florin Lovin, Daniel Opriţa, Bănel Nicoliţă, Gabriel Boştină, Adrian Neaga, Victoraş Iacob, Nicolae Dică şi Mirel Rădoi. Antrenor: Oleg Protasov

Pentru Steaua 1986 au evoluat: Helmuth Duckadam, Daniel Gherasim, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Mihail Majearu, Gavril Balint, Iosif Rotariu, Daniel Prodan, Marin Radu II, Iulian Miu, Cristian Ciocoiu, Marian Aliuţă, Alin Stoica, Tudorel Stoica. Antrenor: Anghel Iordănescu.

Meciul a fost arbitrat de Ion Crăciunescu.

Mult mai tânără, echipa UEFAntastică care în urmă cu 10 ani a fost la doar câteva secunde de o finală europeană, s-a impus cu scorul de 14-12.

Actuala generație a Stelei a avut și ea un reprezentant. Mihai Pintilii a ținut să fie și el prezent pentru a-l susține pe Mihai Neșu. Mijlocașul roș-albaștrilor a venit la meci împreună cu copiii săi, dar nu a vrut să iasă în evidență și a luat loc în tribune, printre spectatori. Chiar dacă Steaua are meci în această seară, la Târgu Mureș, Pintilii este suspendat.

Fanii de la Peluza Sud, absenţi de mai bine de un an la meciurile echipei de fotbal din cauza faptului că nu se identifică cu formaţia lăsată fără stemă de Armată, au fost la înălţime. Aceştia au afişat la începutul meciului un banner în memoria lui Ekeng. „O torţă aprinsă pentru încă o crimă comisă”, a fost mesajul care condamnă modul în care s-a făcut intervenţia în cazul fotbalistului rivalei. S-a ţinut un moment de reculegere în memoria camerunezului, prilej pentru mulţi să îşi aducă aminte de Bălan, singurul fotbalist din Steaua 1986 care a încetat din viaţă (s-a sinucis în 2015). „Eroii nu mor niciodată”, a fost un alt mesaj al Sudului, în memoria foştilor mijlocaşi.

La finalul evenimentului, Mihai Neșu a vorbit pentru Digi Sport. ”Foarte emoționant, țin să le mulțumesc la toți cei prezenți și celor care au organizat acest eveniment.” a spus ”Bichonul”.

 

Videoclipuri memorabile

Pentru clipurile de mai jos așteptați un pic să se încarce pagina.

Video! De la ”Sevilla!” la ”Demisia!” » Lăcătuș se amuză cu Bumbescu și cu Belo

De la ”Sevilla!” la ”Demisia!” » Lăcătuș se amuză cu Bumbescu și cu Belo

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Mai 2016

Video! Steaua 86 – Steaua 06 》Pentru Mihai Neşu

Steaua 86 – Steaua 06 》Pentru Mihai Neşu

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Mai 2016

Video! Steaua 86 – Steaua 06

Live Steaua 86 – Steaua 06

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Mai 2016

Video! Galeria Stelei face spectacol la Polivalenta

Galeria Stelei face spectacol la Polivalenta

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Mai 2016

Video! „Întotdeauna am jucat pe piept cu această siglă, nu mă interesează alte dispute”, a declarat Mirel Rădoi

„Întotdeauna am jucat pe piept cu această siglă, nu mă interesează alte dispute”, a declarat Mirel Rădoi la finalul meciului pentru Neșu.

Detalii AICI: http://bit.ly/1TOIxFS

„Le ziceam colegilor de la Steaua ’06, măcar să ajungem și noi la vârsta celor de la Steaua ’86 și să arătăm așa bine, să fim așa în formă când jucăm fotbal”, a mai spus fostul căpitan și antrenor din Ghencea.

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Mai 2016

Video! Atmosferă superbă la Polivalentă! La meciul pentru Mihai Neșu, Didi Prodan și Alex Iordănescu, fiul selecționerului, au cântat în galerie, alături de fanii Stelei

Atmosferă superbă la Polivalentă! La meciul pentru Mihai Neșu, Didi Prodan și Alex Iordănescu, fiul selecționerului, au cântat în galerie, alături de fanii Stelei

Posted by Gazeta Sporturilor on 9 Mai 2016

Video! Finalul la „Uniti pentru Mihai Neșu”

Uniti pentru Mihai Nesu

Posted by Cristian Scutariu on 9 Mai 2016


Nota Redacției: Despre eveniment am scris în mai multe articole, cel mai pe larg în „9 mai omagial cu Steaua ’86 & Steaua ’06! Uniți pentru Sevilla 30 și Mihăiță Neșu! „. Vă prezentăm alte informații utile pentru suporterii care vor să participe, dar și pentru cei pe care distanța îi ține în fața televizoŕului. La final publicăm un excelent articol scris de un suporter stelist, Alex Rostotchi, dedicat lui Neșu.

XRay

Video| Gabi Balint erou de la Sevilla ’86: Cu totii! Impreuna! Hâi să fim uniți pentru Steaua, uniti pentru Mihai…pe 9 Mai!!!

Uniti pentru Mihai NesuCu totii! Impreuna!
Uniti pentru Mihai…pe 9 Mai!!!

Posted by Uniti Pentru Mihai on 5 Mai 2016

Video|Mirel Rădoi. Căpitanul Stelei 2006 aduna colegii, la bine si la greu. Colegi pentru colegi, valori pentru valori. Uniti pentru Mihai…pe 9 Mai!

”Uniți pentru Mihai” Foştii colegi sunt alături de Neşu –>> http://goo.gl/ErPoJn

Meciul vedetă, dintre Steaua 1986 şi Steaua 2006, va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 3, luni, de la ora 19:00.

Posted by Digi Sport on 6 Mai 2016

 

Steaua ’86 şi Steaua 2006 vor juca un meci caritabil pe 9 mai, la Sala Polivalentă. Meciul vedetă al evenimentului va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 3, luni, de la ora 19:00.

Poveste
Două evenimente de mare impact au dus la crearea acestui proiect ce se dorește a deveni unul cu tradiție:

 • 7 Mai 1986 și sărbătorirea celor 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni
 • Împlinirea a 5 ani de la accidentul suferit de Mihai Neșu (pe 10 Mai 2011, în Olanda)
  Anul acesta, suflarea stelistă formată din suporteri, instituții reprezentative și jucători ai clubului din toate generațiile, dorește să dedice această sărbătoare lui Mihai Neșu organizând pentru el un eveniment cu strângere de fonduri în vederea stabilirii unui buget de suport destinat continuării terapiilor specifice.

Organizatori, sponsori și parteneri
„Asociația George Ogăraru pentru cultură și sport”, alături de: Echipa Steaua’’Eurofantasticii’’1986, Clubul Sportiv al Armatei, Echipa Steaua 2006, Suporterii steliști

Program
Desfasurarea evenimentului din 9 mai de la Sala Polivalenta va avea urmatoarea cronologie:

 • 16:00 – 17:30 Cupa Mihai Nesu desfasurare si premiere: 4 echipe specific alese, 3 meciuri a cate 20 minute
 • Inceperea evenimentului
  • 19:00 – 19:30 Introducere
  • 19.30 Inceputul primei reprize aniversare
  • 20.40 Final de meci
  • 20:45 Sesiune de autografe si foto
  • 21:15 Cocktail pentru invitatii VIP si organizatori

Plecarea publicului
22:15 Finalul evenimentului

Informații bilete
Biletele pentru meciul caritabil dintre echipele Stelei din 1986 şi 2006, care are ca scop strângerea de fonduri pentru fostul fundaş al „roş-albaştrilor” Mihai Neşu, au fost puse în vânzare, vineri, preţurile fiind de 25 până la 75 de lei. Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Polivalente după următorul program:

 • Vineri, între orele 15.00 – 20.00
 • Sambata și duminică, între 10.00 – 18.00
 • Luni, în ziua evenimentului, începând cu orele 13.00

Sursa: unitipe7mai.ro

Au trecut cinci ani de când viaţa lui Mihai Neşu s-a schimbat tragic. A rămas paralizat după o accidentare suferită la un antrenament al lui Utrecht.b”Bichonul” nu a fost uitat de foştii săi colegi, care vor organiza un eveniment pentru strângere de fonduri. Luni, la Sala Polivalentă, multe vedete din fotbalul românesc şi-au anunţat prezenţa pentru a-l susţine pe Neşu. Printre cei care vor participa se numără şi foştii săi colegi Florin Lovin şi Bănel Nicoliţă.

 • „Ne pare rău că a întîrziat atât de mult acest eveniment. Eu şi George vrem de foarte mult timp să organizăm un asemenea eveniment, dar e destul de greu pentru că erau încă în activitate foarte mulţi jucători şi e greu să faci un asemenea eveniment dacă nu ai oameni cu adevărat importanţi”, a spus Florin Lovin
 • „Mergem la eveniment, pe 9 mai, vom fi alături de el, de prietenul şi fratele nostru. Am vorbit cu el, e încrezător că-şi va reveni într-o zi. Nu e uşor, dar suntem cu sufletul alături de el”, a completat Bănel Nicoliţă.
 • Video

Și în final un articol excelent dedicat lui Neșu și publicat pe site-ul unitipe7mai.ro.

180 de grade

Vestea circulă ca un fulger. Ca de obicei când este vorba de ceva rău viteza de propagare crește direct proportional cu gravitatea evenimentului. Cu toate astea nimeni nu se alarmează. Nu e un tablou nou. Nu este suporter care să-l știe altfel. Omul care pune osul, care are mereu tibiile scrijelite, capul bandajat, vânătăile la vedere. Mingea blondă de foc, mereu alunecoasă și iute, dar cu o carma la fel de aspră precum pofta lui de a fi la bătaie. Dacă pentru Hagi și Dobrin fotbalul a reprezentat magie și eleganță, pentru Neșu a fost o coridă cu destinul, un tete-a-queue în adevăratul sens al cuvântului cu adversarul , din care trebuia să sară scântei, dacă viola banda pe care el trebuia să o păstorească vreme de 90 de minute. Așa era el și pe teren și în afară. Unii poate și-l mai amintesc cu capul în jos în Golful acela cu care s-a răsturnat aproape de Răzoare. Așa că, unde era noutatea că s-a accidentat Neșu grav? Îl vedea cineva altminteri, decât cu bandajul șiroind de sânge, căzut pe ochi și acoperind buclele blonde?

Cu toate astea tensiunea crește. Olandezii nu sunt un popor alarmist. Se luptă cu marea de pe continent și de pe vase și cu lipsa soarelui, care nu îi vizitează într-atât încât să le asigure confortul psihic. Încep să curga și primele imagini: O salvare cu girofarele aprinse, niște treninguri roșii cu negru învolburate de gravitatea faptului, și banda de BREAKING NEWS ce are parcă altă greutate atunci când este acoperită de informații în olandeză. Diagnosticul cade ca un trăznet. Se află în pericol de moarte și dacă va supraviețui operației, probabil că va rămâne paralizat.

Acum timpul se scurge infernal de greu, așteptând verdictul dureros. De la un nou caz Cristi Nemțu, la Hâldan, toate scenariile se derulează în mintea tuturor care așteaptă vestea. Peste toate planează speranța în medicii olandezi. E cinic, dar măcar recunoaștem toți: bine că s-a întâmplat acolo, în România nu ar fi avut nicio șansă.

Vestea așteptată a venit și noi am împietrit. Destinul lui a trebuit să fie altfel. L-am pierdut pe fotbalistul poreclit Bichon, l-am câștigat pe omul Mihai Neșu. S-a născut a doua oară din mâinile chirurgilor de acolo, dar povestea lui s-a schimbat. Este deasupra noastră, în sfere mult mai înalte. Este înconjurat de suferință și de lupta pe care nici unul din noi, cei care putem să ne dezmorțim oasele în timp ce citim rândurile astea, nu o înțelegem. S-a reinventat, și merge mai departe.

Cât de departe poți ajunge într-o clipă? Din Rai în Iad și înapoi. 180 de grade într-o fracțiune de secundă. De la un fotbalist de echipă națională cu bani, fani, viață de expat, la un corp inert care depinde de cei din jur și care trebuie să repornească totul, nu de la zero, ci de la minusul abisului în care te-a aruncat zarul destinului căzut pe numărul necâștigător. Câți am putea merge mai departe? Câți am râde în fața sorții și am relua totul în speranța remontării clipei pierdute.

Sunt 10 ani pentru acea clipă. Și zarul a continuat să cadă pe necâștigător. Apăreau periodic buletine despre pașii minusculi făcuți spre bine și apoi din nou veștile rele care circulă atât de ușor. Soția care a ales alt drum, părinții care s-au mistuit de boală, toate loviturile prin care destinul nemilos încearcă să-l răpună în continuare.

Dar care nu a reușit.

În lumea roș-albastră sunt oameni, sunt îngeri, sunt forțe care conduc către el. Este omul care i-a fost mereu alături și care astăzi refuză să îl abandoneze, au fost cei care, cu toate păcatele lor, au pus numele fundației Mihai Neșu pe tricourile Stelei, făcându-i cauza cunoscută peste tot, este fundația în sine prin care Mihai a înțeles că poate da el o palmă sorții, ajutând la rândul său pe cei care au nevoie. Și mai suntem noi, cei cu roș-albastru în suflet și cu el, și cei ca el, în adâncul inimii. Nu putem răsturna soarta înapoi cu 180 de grade. Nu avem forța asta. Dar prin iubirea noastră necondiționată pe care i-am strigat-o din toți rărunchii, îi putem asigura energia și sprijinul material de a duce această luptă mai departe. Dacă el va pierde, noi vom pierde odată cu el, dacă el va continua să câștige, așa cum o face de zece ani, va fi una din victoriile noastre cele mai frumoase. Suntem toți puncte din coregrafia care a cutremurat lumea întreagă, suntem plăcuțe ridicate în fața universului încercând să abatem linia destinului spre cele 180 de grade.

Suntem uniți!

Pentru Mihai!

Autor: Alex Rostotchi

 

11 comentarii la „[Update – video] ”Uniți pentru Mihai”, luni, 9 mai!

 1. xray Autor articol

  Video| Gabi Balint: Cu totii! Impreuna! Hâi să fim uniți pentru Steaua, uniti pentru Mihai…pe 9 Mai!!!

  Uniti pentru Mihai Nesu

  Cu totii! Impreuna!
  Uniti pentru Mihai…pe 9 Mai!!!

  Posted by Uniti Pentru Mihai on 5 Mai 2016

  Video| Mirel Rădoi. Capitanul aduna colegii, la bine si la greu. Colegi pentru colegi, valori pentru valori. Uniti pentru Mihai…pe 9 Mai!

  ”Uniți pentru Mihai" Foştii colegi sunt alături de Neşu –>> http://goo.gl/ErPoJn

  Meciul vedetă, dintre Steaua 1986 şi Steaua 2006, va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 3, luni, de la ora 19:00.

  Posted by Digi Sport on 6 Mai 2016

 2. xray Autor articol

  Marea familie a Stelei face punte peste generaţii pentru a-i întinde o mână de ajutor lui Mihai Neşu. Cele mai valoroase echipe din istoria roş-albaştrilor vor juca într-un meci caritabil, de la Sala Polivalentă, transmis în direct de Digi Sport 3, luni, 9 mai, de la ora 19:00.

  La acțiunea de promovare au participat: Emerich Jenei, Belodedici, Duckadam, Protasov, Ogăraru, Rădoi

  Fostul antrenor al lui Neșu, Oleg Protasov, a ținut și el să fie prezent la acest eveniment caritabil.
  ”Am vrut să fiu aici pentru a fi aproape de Mihai, să-i transmit că viaţa merge mai departe şi că trebuie să fie puternic”, a spus Oleg Protasov

  Foștii jucători ai Stelei i-au făcut și o scurtă caracterizare lui Mihăiță Neșu.
  ”Despre Mihăiță vă pot spune că este un exemplu pentru marea majoritate a oamenilor, nu numai a sportivilor”, a declarat fostul căpitan al Stelei, Mirel Radoi, completat de Miodrag Belodedici: ”Nici Bumbescu nu avea intrările așa dure ca Mihăiță, deci este puternic și suntem lângă el”.

  Reprezentanţii generaţiei ’86 nu vor să piardă în faţa adversarilor, chiar dacă sunt despărţiţi de doua decenii.
  ”Nu cred că o să putem face față generatiei 2006, ei sunt mult mai tineri, dar probabil că dacă vom avea un arbitraj bun vom reuși un rezultat cât de cât echitabil”, a declarat Helmuth Duckadam

  De partea cealaltă, cei din generația ’06 sunt convinși că dacă se va ajunge la penalty-uri, nu vor avea nici o șansă.
  ”Ați chefuit acum două zile, cred că sunteți obosiți, dacă o să ajungem la penalty-uri probabil că o să punem o poartă normală, să avem și noi o mică șansă” a spus Radoi, completat de Ogăraru: ”Dacă vom ajunge la penalty-uri, cred că știm deja cine câștigă”.

  Prezent și el la conferința de presă premergătoare evenimentului, Neșu a ținut să le mulțumească celor implicați în organizarea acestui eveniment.
  ”Acest eveniment înseamnă foarte mult pentru mine, este o dovadă de dragoste din partea celor care se gandesc la mine. Mă aștept să fie o sala plină și să ne bucurăm împreună de tot ce se va întâmpla mâine”, a declarat Mihai Neșu.

  Video

 3. xray Autor articol

  Înaintea jocului dintre Steaua ’06 și Steaua ’86, Oleg Protasov s-a reîntâlnit, în vestiar, cu foștii săi jucători de la Steaua. Antrenorul le-a ținut un discurs emoționant, la finalul căruia a fost aplaudat de aceștia.

  ”Mă bucur să fiu aici cu voi. Văd că toți sunteți bine, cu excepția lui Mihai, din păcate. De asta suntem aici, să-i oferim puțin sprijin, să-i arătăm că-l iubim și că va rămâne prietenul nostru pe viață. Azi vă cer doar să-l faceți fericit, să jucați fotbal și să vă bucurați. Desigur că Steaua trebuie să câștige, dar adversarii noștri sunt tot Steaua…ce să zic? Veți vedea în teren ce este de făcut. Sunteți mai tineri…în fine..vă doresc tot ce e mai bun în noua voastră viață. Vă iubesc și îmi e dor de voi toți. Pentru mine ați fost cea mai bună echipă cu care am lucrat.” , au fost cuvintele lui Protasov.

  Video

  1. siegfried

   @ piece-of-mind.

   Azi, după ce am intrat în dialog cu 2 sudişti pe site-ul prosportului mi-am dat seama că fărâmiţarea e totală. La întrebarea dacă echipa din 2006 era Steaua sau FCSB am primit două răspunsuri:
   Sudist 1: da, pentru că: „Echipa din 2006 a jucat sub marca istorica „Steaua Bucuresti”
   Sudist 2: nu, pentru că Steaua a fost „înlocuită” de FCSB în 2003: „Daca mai pui aici si faptul ca oameni precum Ogararu, Radoi, Paraschiv sau Nesu au jucat la Steaua si inainte ca aceasta sa fie inlocuita cu fcsb, in 2003, cred ca e un lucru normal ca ei sa fie sustinuti.”

 4. vitto

  internetul este dezbinat, adica cateva zeci, sute de insi …. marea masa stie cine este Steaua si ce face Ea …. stie si sufera ca nu am jucat in 2015 in cupele europene, ca nu i-am batut in 4 meciuri pe dinamo si ca am cedat amatoristic titlul unor tigani si derbedei!

Lasă un răspuns