Un „veteran” stelist: „Dragilor nu înțeleg ce atâta ură între noi?”

de | octombrie 29, 2015

În primul rând, câteva cuvinte despre mine…

Sunt un suporter bătrân al acestei echipe, m-am născut cum se spune cu Steaua în sânge, în 1986 plângeam de bucurie în fața televizorului. Nu sunt un ultras, nu am de-a face cu grupări de acest gen. Pe vremurile Armatei Ultra, eram și eu prin peluză, îmi plăcea ce se întâmpla acolo, îmi plăcea modul în care Jean reușea să conducă peluza în sensul că, atunci când începeam să cântăm, vuia stadionul, ți se făcea pielea de găină și impresionam orice adversar, orice neutru.

Vremurile acelea s-au dus, au urmat scindările, a urmat ULT*RAS, mi-au plăcut băieții, chiar mi-au plăcut și lipsa lor se simte.. sau mai bine zis se simțea în ultimii ani. Vremurile bune au trecut, au apus, nu?

Urmăresc de foarte mulți ani acest site considerându-l site-ul oficial al suporterilor echipei Steaua București. Am citit de-a lungul timpului multe lucruri interesante, am citit si multe prostii, am văzut și troli, și oameni care țin la Steaua cu adevărat.

Nu am postat până acum, nu am simțit nevoia de a-mi face un cont aici. Cu toate acestea, urmărind ceea ce se întâmplă în ultima vreme atât pe acest site cât și cu echipa noastră, am simțit nevoia să-mi fac cont și să pun câteva rânduri. Aș fi postat direct la articolele ale căror comentarii m-au trezit din letargia de simplu vizitator dar, din păcate nu reușesc de fel (probleme tehnice din partea voastră). Am decis astfel să postez aici.

Dragilor nu înțeleg ce atâta ură între noi? Nu înțeleg ce aveți de câștigat? FCSB-iști? Ce înseamnă asta și cum se deosebesc ei de suporterii „adevărați”? Voi vă dați seama de ce enormități se spun? Vă dați seama de ipocrizia în care unii se scăldă cu atâta nonșalanță?

Din start vă spun că nu sunt fan al „oierului”. Consider că a greșit mult de-a lungul timpului vis-a-vis de noi, suporterii, noi ce-i umpleam stadionul și-i aduceam bani la pușculiță. Pe plan fotbalistic nu am ce să-i reproșez pentru că omul n-are habar despre cum se manageriază un club de fotbal, n-are habar despre fotbal în general. Pentru el Steaua a fost rampa de lansare către notorietate, a fost mai mult decât o afacere, tocmai de aceea a investit atât de mult la începuturi. Țelurile lui au fost politice, asta a vrut de la bun început, dovadă fiind faptul că din momentul în care a dat „chix” în politică și s-a aranjat și cu o vizită la „mititica”, nu a mai investit nimic. Acum este strict afacere și nu-l judec pentru asta, îl judec pentru faptul că nici măcar la afaceri nu se pricepe, vrea doar să stoarcă cât se poate cu investiții minime, lucru ce ne afectează și pe noi, cei ce iubim aceste culori, acest club, deși n-ar trebui să avem nicio pretenție, trebuia să fim conștienți că aici se va ajunge din momentul preluării clubului de către acest individ. Din păcate, nu ne putem detașa așa de ușor de tot ce înseamnă Steaua, nu-i așa? Sângele apă nu se face.

Revenind la „FCSB”-iști și steliștii „puri”… stau și mă întreb, în momentul în care Becali a apărut ca salvatorul Stelei, cei „puri” ce făceau? S-au retras și au început să conteste ceea ce se întâmplă? Nu! Nu pot uita meciurile în care tot stadionul îl ovaționa pe Becali minute în șir, nu pot uita imaginile cu el la geam, făcând cu mâna și un stadion întreg strigându-i numele. Nu pot uita Piața Universității și ce se întâmpla acolo. Să înțeleg că EI nu făceau parte din peisajul STELIST de atunci? Eu cred că da, tocmai de aceea, prin ceea ce fac acum, dovedesc ipocrizie.

În ultimele luni Armata „a realizat” că defapt Becali nu deține Steaua. Stau și mă întreb, cum mama dracu s-au trezit ăștia abia acum? Acum când Becali a scos profit sănătos de pe urma clubului. Unde erau generalii și avocații lor în anii când ne zbăteam în mocirla clasamentului, când Becali schimba jucători/antrenori de la o zi la alta, când NU IEȘEAU BANI? Unde erau? De ce nu și-au dat seama atunci că defapt Becali a preluat Steaua/Sigla/Marcă… whatever în mod ilegal? Vă spun eu de ce. Și ei sunt niște MARI ipocriți. Au văzut acum că Steaua merge și produce și vor și ei un ciolan, și chiar unul destul de consistent. Până acum nu i-a interesat.

Cert este că în momentul preluării, actele s-au făcut „după ureche”, ceva miroase acolo deoarece niciuna dintre părți nu a venit cu ceva concludent. Totul este o mare harababură. Becali ne tot arată aceleași și aceleași acte iar Armata nu a ieșit cu nimic concret ca să încheie tot circul ăsta.

Dacă este să mă iau după logica unora, „FCSB” -iști suntem toți din momentul în care Becali a preluat echipa. Da, toți, adică ȘI EI. Atunci despre ce vorbim? Acum 2-3 ani când echipa zdrobea tot, pe vremea celebrelor deja „Scooter Maria” și „Sunt fericit și mă simt bine… „, nu erau și EI acolo pe stadion? Eu cred că da! Așa că îi rog respectuos, „ciocu’ mic”. Nu noi suntem manipulați, ci cei care până mai ieri strigau din toți rănunchii „Sunt fericit și mă simt bine” și acum dintr-o dată reneagă tot și se declară „puri.

Că ne convine sau nu, Steaua este una singură și la ora actuală este în posesia lui Becali.

Din tot războiul ăsta nu va câștiga nimeni și mai grav numele și imaginea Stelei vor avea de suferit iremediabil. Nu Steaua lui Becali, nu Steaua lui Talpan sau Steaua lui Chipciu, ci acea Steaua cu care ne-am născut cu toții în sânge!

UnBatran

 

Nota Redacției

În articol s-au modicat anumite apelative și formulări pentru a se păstra un ton conciliant „da capo al fine”, exprimat și in intenția autorului. Originalul este postat  de autor pe forum aici.

 

16 comentarii la „Un „veteran” stelist: „Dragilor nu înțeleg ce atâta ură între noi?”

 1. wu1

  1. Cuvintele domnului supoter de mai sus : ,,Acum 2-3 ani când echipa zdrobea tot, pe vremea celebrelor deja „Scooter Maria” și „Sunt fericit și mă simt bine… „, nu erau și EI acolo pe stadion? Eu cred că da! Așa că îi rog respectuos, „ciocu’ mic”. Nu noi suntem manipulați, ci cei care până mai ieri strigau din toți rănunchii „Sunt fericit și mă simt bine” și acum dintr-o dată reneagă tot și se declară „puri.”

  raspuns : Protestele galeriei fata de becali dateaza de cel putin 10 ani, punct!
  cautati pe google si o sa gasiti destule articole !
  uite unul chiar aici, dateaza din 2005, va rog cititi-l ! si mai sunt cu gramada!
  http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1239958-razboi-intre-gigi-becali-suporterii-stelei.htm
  Nu-i mai faceti ipocriti pe cei care sunt pasionati de echipa, de acest fenomen ultras !

  2. Tot cuvintele domnului suporter : În ultimele luni Armata „a realizat” că defapt Becali nu deține Steaua. Stau și mă întreb, cum mama dracu s-au trezit ăștia abia acum? Acum când Becali a scos profit sănătos de pe urma clubului. Unde erau generalii și avocații lor în anii când ne zbăteam în mocirla clasamentului, când Becali schimba jucători/antrenori de la o zi la alta, când NU IEȘEAU BANI? Unde erau? De ce nu și-au dat seama atunci că defapt Becali a preluat Steaua/Sigla/Marcă… whatever în mod ilegal?

  raspuns : Generalul (r) Eugen Badalan a fost audiat, marti (9 dec 2008), de procurorii DNA, care in dosarul in care clubul de fotbal Steaua a intrat in posesia lui Gigi Becali, dosar deschis de procurorii militari inca din 2006

  http://www.ziare.com/becali/dna/generalul-eugen-badalan-audiat-la-dna-in-dosarul-preluarii-stelei-de-catre-becali-530438

  1. xray Autor articol

   @wu1
   La pct.1 amesteci lucrurile. Nu cred ca ai inteles.
   Nu s-a referit la protestele impotriva lui Becali, ci la renegarea echipei începând cu 2015.
   În 2005 se striga: „Becali pleaca din Ghencea”, „Becali vinde-l pe Zenga” si „MM pleaca din Ghencea”. Deci proteste legate de evoluția echipei. NU avea nimeni nimic cu identitatea echipei Steaua. Erau proteste „normale” ca la orice club din lume.

   – Protestele din 2008 erau legate numai de Becali. La fel, NU avea nimeni nimic cu identitatea echipei Steaua. Se striga: „Vinde, Pleacă, Mori”. Ce să vândă în 2008 dacă atunci Steaua nu era Steaua cum se susține în 2015?

   În 2015 nu sunt proteste. Unii AU ceva numai cu identitatea echipei Steaua. Ei spun în 2015 că FC Steaua nu e Steaua și că nu a fost niciodată, deși o mare parte din ei au susținut echipa Steaua (FCSB) din 2003 până în 2014. Despre ipocrizia unora (începând cu 2015) a scris autorul.

  2. vitto

   nu ai inteles nimic……..raspuns tip…..stas….fara chicirez, fara nuante, fara intelect……doar texte goale…..habar nu aveti ce inseamna steaua…..de aceea lumea va si ironizeaza numindu-va „laberi”!

   articolul este bun, corect si solid. nu ca as fi de acord 100%, dar are un fir calauzitor onest si serios!

   asa, doar de amoru’ conversatiei, nu prea am inteles paradoxu’ cum ca becali nu se pricepe nici la fotbal si nici la afaceri, dar altfel a facut profit serios si pe termen lung cu afacerea fotbalistica steaua? sincer nu prea merge asa…..poti sa ai noroc, sa dai un tun o data, de doua ori, dar nu rezisti atatia ani si in conditiile in care statul si autoritatile te hingheresc direct si indirect pe toate planurile?! fotbalul este o jungla in care iti trebuie nu doar fler, cash si noroc, ci si nervi de otel ca sa reusesti, dar in romania se mai adauga si interventia politicului care distorsioneaza complet semnalele si comportamentul pietei!

   multi cred ca becali este prost si confunda astfel nivelul de educatie cu intelectul?! fals….gg nu are scoala „universitara”, dar viata l-a lustruit teribil! in afaceri este un tip rapace si evident foarte calculat…..dar nu astea sunt „calitatile” capitalismului de oriunde?

   1. joseph

    da, e plin de calitati… a reusit sa calculeze la fix cum sa ajunga la bulau si s-ar putea sa mai revina pentru ca mai are de lustruit diverse pe acolo.

    in rest s-a vazut ce afacerist rapace e… cumpara afaceri cu potential si in unele cazuri din prostie, in altele din interes si fara a-i pasa de oamenii pe care ii lasa pe drumuri, le duce la faliment. daca cunosti vreo afacere de succes de-a lui, chiar te rog sa ne luminezi

 2. iri

  Vroiam sa scriu si eu un comentariu mai lung, de genul celui de mai sus, da dupa vreo 5-6 paragrafe am sters tot ca sunt convins ca vorbesc de pomana.

  Unii de pe aici tot incearca sa ne spele crierii si vad ca aproape reusec din pacate…

 3. wu1

  ….cum altfel sa-i raspund, pare sa nu aiba habar ,pe alocuri, de ce anume vorbeste si arunca cu vorbe aiurea. Daca el nu s.a informat de.alungul timpului nu inseamna ca si altii au facut la fel ! Pana mea, mi se pare logic ca dupa ce ai aflat de posibile nereguli (cel putin la prima vedere) sa investighezi si sa clarifici situatia !!! Iar faptul ca becali are antecedente si a mai intrat la puscarie ar trebui sa ne faca pe toti sa fim sceptici cu privire la preluarea echipei si la afacerile lui !! ATAT !

  Eu cred ca toti ar trebui sa optam pentru acelasi mottou, SA SE FACA DREPTATE ! Avem dreptul sa fim corect informati, pentru ca s.a facut o trecere de la public la privat !

  1. xray Autor articol

   @wu1

   În primul rând nu am scris eu articolul, iar în al doilea rând distorsionezi generalizând și victimizând intenționat. Unde ai citit tu că autorul aruncă vina pe ultrasi si brigazile lor???

   Nu mai știm românește?

 4. wu1

  „Acum 2-3 ani când echipa zdrobea tot, pe vremea celebrelor deja „Scooter Maria” și „Sunt fericit și mă simt bine… „, nu erau și EI acolo pe stadion? Eu cred că da! Așa că îi rog respectuos, „ciocu’ mic” „

 5. cristi-cosor

  Domnul suporter batran spune cu subiect si predicat ca radicalii („suporter pur”) defapt erau in aceiasi oala restul cetatenilor („fcs-bisti”) atunci cand aveam rezultate,ba mai mult galeria il aplauda pe oier la balcon sau pe limuzina.Fix despre asta este vorba in articol,Xray…

  Domnul suporter batran se plange despre faptul ca in final facem rau la echipa pe care o iubim cu totii (nu-i asa ?!) si chiar daca avem ceva cu patronul nu trebuiesc raniti jucatorii (nu-i asa ?!.Daca autirul spune ca citeste de multi ani acest site atunci stie si de cate ori am discutat cu totii aspectele acestea.In toti anii astia fiecare si-a ales tabara (defapt si-au stabilit principiile) si e hilar sa vii in 2015 sa il intrebi pe celalant de ce nu simte si nu gandeste ca tine.

  Mi-as fi dorit de la autor sa isi iroseasca timpul alocat pentru crearea articolului spunandu-ne cum apreciaza situatia actuala a FCSB (Steaua) si ce isi doreste dedapt.

  De ce inainte pentru ultrasi clubul era Steaua iar acum FCSB este cu totul alta discutie si in timp apele se vor aseza si vom intelege mai bine de ce au ales unii sa treaca de la negarea conducerii la negarea identutatii societatii.

 6. 23

  Este ura intre noi pentru ca nu mai avem ce iubi. Steaua a incetat sa existe din momentul in care a ajuns la cioban. Doar ca noi am realizat asta mai tarziu, iar unii refuza in continuare sa inteleaga.
  Clubul in forma actuala este un zombie care mai seamana doar aparent cu ceea ce noi iubeam odata. Dar spiritul ei a disparut cu totul si asta se vede cel mai bine la nivelul suporterilor, atat pe stadion cat si in afara lui.

Lasă un răspuns