Un solo între tobă și fluier

de | septembrie 8, 2015

Mânca-i-ar tata de tricolori… Iar au ieșit din teren cu capul sus, cum ar zice Răzvănel Cercelucescu… Nici grecii, cât ar fi ei de spartani, n-au putut să-i înfrângă! De exact un an,  sub înțeleapta conducere a lui nea Piți și apoi nea Puiu, bravii noștri jucători nu precupețesc niciun efort ca să ne bucure ochii și sufletul. Opt meciuri fără înfrângere, ba, dacă socotim și amicalele, unsprezece… Și ce adversari… Elita. Granzii. Păi, ce, e de colea să bați Feroe cu 1-0? Sau să nu iei gol de la alde Dzsudzsák sau Mitroglou?

Uitați-vă la eroii noștri. Și-au dat și ultima picătură de energie pe teren, iar ăștia cu pixu` și microfonu-n mână… șo pe ei, să le soarbă vorbele…! Păi, ce să le zică? Lui Keșerü îi e dor de gol. Chiricheș e bucuros că nu primim gol. Torje zice că e bine că am rămas pe locul 2 etc., etc.

Ei, da, aveți dreptate, bat câmpii. Spun prostii. Dar, zău, nu-s matol. Atâta că m-am săturat de bătaia asta de joc. Și la Steaua, și la Națională. Nimic, bre, nimic! Zero, ca aseară. Zero, ca la Budapesta… Un singur element notabil: uite c-a reușit cineva să mă facă să-l regret pe Chipciu. Maxim îl cheamă pe băiatul ăsta…

Gata, ajunge! Să-i lăsăm să se pregătească. Urmează o lună de pregătiri temeinice, de punere la punct a strategiei. Vin finlandezii! Dacă și-aduc și schiurile nu știu cum o scoatem la capăt. A, da-l avem pe Budescu, ați văzut ce slalom făcea aseară. Și revine și Chipciu. Și-i trece buba lui Marica. Și… Și… Mai are multe surprize Generalul în cașchetă. Calificarea o sărbătorim în Feroe. 11 octombrie 2015 va rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria fotbalului românesc.

Na, că iar am luat-o razna! E clar, fotbalul dăunează sănătății. Mai rău ca fumatul… Așa că mă duc să mă cultiv, să citesc ultimele aforisme ale Procurorului. Nu, bre, ce să caute Oprescu acilea? E procuroru` nostru, Pătatu`, că e-ntr-o formă de zile mari, de l-a eclipsat până și pe cimpanzeul roz. Gesepiștii îl găsesc genial pe fostul mare jucător, eșuat ca antrenor. Așa că titrez și eu rândurile de mai sus cu vorbele geniului …

Andrei Sava

Preluare de pe blogul personal Sam Murray

 

Nota Redactiei

Cornel Dinu, „procuroru` nostru, Pătatu`„,  a comentat meciurile România – Grecia, 0-0, și Irlanda de Nord – Ungaria 1-1 și oferind trei declarații la DolceSport. La astea face referire autorul:

 • Keșeru a fost un fals total. A interpretat un solo între tobă și fluier. Budescu a cîntat la nai un fel de doină a lui Gheorghe Zamfir„.
 • Cu 12 șuturi în total și doar două pe spațiul porții, pericolul real a fost pentru spectatori!
 • A fost o comedie cînd jucau ungurii, unul era la Buda și unul la Pesta„.

Cimpanzeul roz , alias Șumudică.

 

XRay

Un comentariu la „Un solo între tobă și fluier

 1. xray Autor articol
  Un solo între tobă și fluier … și o solistă între țițe si protest. 🙂

  Meciul n-a fost lipsit de momente inedite. O spectatoare a sarit din tribunele National Arena si a incercat sa intre pe teren, dându-și tricoul jos.

  Deși s-a crezut că tânăra, îmbrăcată doar cu un sutien și purtând un tricou în mână, ar fi avut drept scop să se dezbrace, ea și-ar fi dorit cu totul altceva.

  Înfocata fană a echipei FC Universitatea Craiova își dorea să afișeze mesajul „Justice for Craiova„. A purtat un tricou inscripționat cu două mesaje: Justice for Craiova (pe spate) și CSU = Mafia (pe față). Fiindcă nu putea pătrunde pe stadion cu aceste înscrisuri, a îmbrăcat un alt tricou peste acesta. În momentul în care a sărit gardul dintre tribună și teren, a încercat să-l dea jos pe cel deasupra, dar s-a dezbrăcat de ambele și a rămas doar cu sutienul, „echipament” pe care îl purta și când a fost oprită de stewarzi.

  PS
  Pe numele Cristinei Soare s-au dictat o amendă în valoare de 500 de lei (250 în 48 de ore) și o interdicție de un an pe stadioane.
  Desi sunt impotriva intrarii pe gazon, interdictia de 1 an mi se pare total exagerata in cazul acestei fete, nefiind vorba de violenta sau intentie de a agresa pe cineva.

Lasă un răspuns