Titlul strălucește cel mai bine în roș-albastru » Detaliul care arată cum FCSB a umilit ultimele campioane din Liga 1

de | ianuarie 20, 2018

Ultimele două campioane, Astra şi Viitorul, şi-au vândut aproape toţi jucătorii cu care au răpus Steaua, însă şi împreună au încasat cu 25% mai puţini bani din ce a produs, tot din transferuri, echipa care a adus ultimul titlu clubului lui Becali.

Cristi Ganea la Bilbao. Pentru 1 milion de euro. Este al 8-lea fotbalist dintr-un prim „11”, de pe parcursul sezonului trecut, care a adus titlul Viitorului şi pe care Hagi îl vinde din vara trecută şi până acum. A adunat deja 8,8 milioane, cu peste 2,5 milioane de euro peste ce a strâns Astra de pe urma fotbaliştilor care au dus-o pe primul loc la finalul ediţiei 2015-2016, prima ediţie cu play-off!

Peste ambele însă, chiar la un loc, e FCSB cu formația care a luat ultimul campionat, cel din 2014-2015. Atunci, cu Gâlcă antrenor, roş-albaştrii au avut jucători pe care ulterior i-au vândut şi au încasat aproape 19 milioane de euro. Stanciu şi Chipciu au adus mai mult de jumătate din sumă, dar şi Chipciu şi Keşeru au alimentat conturile din plin.

Diferenţele dintre cele 3 campioane sunt imense. FCSB 2015 a încasat de aproape 3 ori mai mult decât Astra 2016 şi de peste două ori peste ce a obţinut Hagi.

Şi discrepanţele nu se opresc aici. Întreaga sumă obţinută de Gigi Becali a venit de la cluburi din străinătate, în timp ce pentru Ioan Niculae şi Hagi banii cei mai mulţi au venit chiar de la FCSB.

  • ULTIMUL TITLU AL LUI DINAMO: 13,3 MILIOANE €

Dinamo a câştigat ultima dată campionatul în vara lui 2007, adică acum mai bine de un deceniu. De pe urma primului „11” din acea vreme, clubul s-a ales cu peste 13 milioane de euro.

Cei mai mulţi bani i-au produs Ştefan Radu, vândut la Lazio pe 5,4 milioane, dar şi Ropotan, cedat în Rusia, la Dinamo Moscova, pentru 3 milioane. Cu excepţia lui Blay, plecat liber, pe toţi ceilalţi s-au încasat sume, cele mai mici: Pulhac (Hercules Alicante) şi Cătălin Munteanu (FC Braşov), câte 250.000.

  • MONACO, FABULOS: PESTE 350 DE MILIOANE €
    Sezonul trecut, AS Monaco a reuşit o foarte mare performanţă, a câştigat titlul în faţa lui PSG, o echipă mult mai potentă din perspectivă financiară.

    În vara trecută, din postura de campioană, trupa antrenată de Jardim a vândut nu mai puţin de 9 jucători, dintre care 6 erau titulari indiscutabili, în frunte cu Mbappe, cedat pentru 180 de milioane de euro chiar la gruparea din Paris. Totalul veniturilor au atins un nivel realmente uluitor: 357 de milioane de euro! În prezent, după 21 de etape în Ligue 1, Monaco e pe locul 4, la 13 puncte de PSG.

Andrei Crăiţoiu

Sursa gsp.ro

 

Lasă un răspuns