Țeapă marca LPF!

de | iulie 11, 2017

Vă mai aduceți aminte cum urla toată presa și juriștii LPF cu “precedentul judecat” la stabilirea ierarhiei în Play out dintre CSMS Iași și CSU Craiova în sezonul 2015-2016.

LPF ne datea exemplu cu departajarea făcută în Play out dintre CSMS Iași și CSU Craiova după criteriul „meciuri directe jucate în Play out”.

Atunci, ambele echipe au terminat Play out-ul cu 39 de puncte, iar LPF susține că departajarea a făcut-o în favoarea CSMS Iași numai după meciurile directe disputate în Play out.

O mare Țeapă LPF!

Juriștii LPF au omis să ne mai spună că echipa CSMS Iași termina oricum pe locul 1 în Play out, având rezultate directe mai bune și dacă se luau în calcul toate cele 4 meciuri din campionat! Practic nu s-a încălcat litera Regulamentului!

Meciuri directe în Play Out

 • 22.05.2016 Etapa 12 CSU Craiova 3 – 2 CSMS Iași
 • 03.04.2016 Etapa 5 CSMS Iași 3 – 0 CSU Craiova

*Ambele echipe câte 1 victorie, 1 înfrângere, golaveraj 5-3 pentru CSMS Iași

Meciuri directe în Sezonul regulat

 • 19.12.2015 Etapa 23 CSMS Iași 1 – 0 CSU Craiova
 • 13.09.2015 Etapa 10 CSU Craiova 2 – 0 CSMS Iași

*Ambele echipe câte 1 victorie, 1 înfrângere, golaveraj 2-1 pentru CSU Craiova

TOTAL CAMPIONAT: În cele 4 meciuri din sezonul 2015-2016, fiecare echipă a avut câte 2 victorii și 2 înfrângeri, iar golaverajul a fost de 6-5 pentru CSMS Iași!

Concluzii

CSMS Iași ar fi fost tot pe primul loc și dacă se luau toate cele 4 meciuri, iar juriștii LPF ne-au aburit cu „exemplu precedent” de aplicare al criteriului „meciuri jucate în Play out”!

Cu alte cuvinte, CSMS Iași nu ar fi fost avantajată în niciun fel de aplicarea criteriului „meciuri jucate în Play out”. În meciurile directe, CSMS Iași a avut rezultatul cumulat mai bun decât CSU Craiova  și în Play out cât și în întregul campionat, cum scrie în ROAF!

Cazul FC Steaua vs FC Viitorul, nu are precedent în Liga 1, din această cauză FRF și LPF nu au văzut că în Regulament scrie, ad litteram, cu totul altceva.

Da, conducerea clubului FC Steaua știa de citeriul comunicat prin circulară de LPF, dar nu știa că ROAF-ul în vigoare prevęde altceva la departajare. A descoperit în preziua meciului și foarte bine a făcut că a semnalat! Când descoperi o greșeală în ceea ce guvernează o competiție, nu o bagi sub preș, mai ales că e vorba de un sport foarte împortant ca volum financiar implicat și fenomen social asociat.

Nu știu dacă TAS va schimba campioana, dar sigur va spune ca FRF să modifice Regulamentul în concordanță cu criteriul dorit, oricare ar fi el!

X Ray

4 comentarii la „Țeapă marca LPF!

 1. vasglo

  Foarte bune demersul si constatarea, cu un amendament: „circulara LPF” nu poate modifica/interpreta un ROAF adoptat de FRF!
  Mai mult, daca egalitatea de puncte la care se ajunge la finalul playoff/payout tine cont si de punctele acumulate in prima faza a competitiei, chiar daca injumatatite, si daca se adopta ca prim criteriu de departajare a echipelor aflate la egalitate de puncte rezultatele directe dintre ele, atunci, MORAL SI SPORTIV, departajarea echipelor in cauza trebuie sa se faca pe baza rezultatelor din meciurile directe din ambele faze ale competitiei, nu numai dintr-o faza, indiferent care ar fi aceasta.

  1. xray Autor articol

   Normal ca circulara e nula daca nu are corespondent in litera ROAF-ului. Pe asta se si bazeaza o parte din demersul la TAS.
   Am amintit-o pt ca s-a facut tam-tam pe seama ei, invocandu-se ca Steaua ar fi stiut si „oficial” de la LPF cum se va face departajarea.

 2. trracus

  Ar trebui sa castigam la TAS fara mari probleme. Din pacate ciobanul suprem iar a dat cu bata in balta la digisport cu declaratii penibile de genul ( „ii dau eu titlul apoi lui Hagi”). Asta e bataie de joc la adresa tuturor si mai ales la adresa suporterilor stelisti cu care nu ezita sa se faleasca de fiecare data cand se pune problema Steaua vs CSA.

Lasă un răspuns