Transferuri în iarna 2015-16. Analiza finală

de | februarie 8, 2016

Conform FRF și LPF, perioada transferurilor de iarnă este în intervalul 26 ianuarie – 22 februarie 2016.

Campania de transferuri se inchide oficial pe data de 22 februarie, dar cum competiția se reia pe data de 13 februarie 2016, putem spune că informal s-a cam tras cortina peste „mercato”. Motiv pentru care încercăm să tragem și noi o linie și să analizăm.

Steaua a fost cea mai activă echipă din Liga 1 în pe piaţa transferurilor din această iarnă cu 10 noi achiziţii, Paul Pârvulescu fiind jucătorul campioanei, dar împrumutat. Achizițiile contra cost au însumat 650.000 euro:

 • Marko Momčilović -Serbia- (fundaş stânga, Pandurii Târgu-Jiu), 250.000 de euro
 • Mihai Pintilii (mijlocaș defensiv, Hapoel Tel-Aviv), 250.000 de euro
 • Doru Popadiuc, Cătălin Ştefănescu, Sebastian Chitoşcă (mijlocași, Ceahlăul), în total 150.000 euro
 • Notă: La aceste sume se mai adaugă primele de instalare date și jucătorilor veniți liberi de contract.

În fapt, 650.000 euro reprezintă recordul Ligii 1 în această perioadă de iarnă, niciun club neplătind  măcar 1 euro pentru un fotbalist achiziţionat.

 • Notă: În sezonul 2015-16 în toată Liga 1 s-au făcut achiziții (vară și iarnă) de 2,05 mil. euro, sumă cheltuită numai de Steaua. Restul ZERO.

În această iarnă campioana a  avansat sume impresionante pentru „lotul Astra” (peste 2 mil. euro) și pentru 4 fotbalişti de la CS U Craiova (peste 6 mil. euro). Cluburile s-au înțeles, dar nu s-au concretizat din cauza jucătorilor. Dacă pentru „lotul Astra” suma era rezonabilă, pentru „careul de juveți” ar fi fost o adevărată risipă.

Au venit [11]: Gabriel Tamaș (fundaş central, Cardiff City, liber de contract), Marko Momčilović -Serbia- (fundaş stânga, Pandurii Târgu-Jiu), Mihai Pintilii (mijlocaș defensiv, Hapoel Tel-Aviv), Alexandru Bourceanu (mijlocaș defensiv, Trabzonspor, liber de contrat), Timo Gebhart -Germania- (mijlocaş ofensiv, 1. FC Nürnberg, liber de contrat), Ciprian Marica (atacant, Konyaspor, liber de contrat), Tha’er Bawab -Iordania- (atacant, CS U Craiova, liber de contrat), Doru Popadiuc (mijlocaș, Cheahlăul, 50.000 euro), Cătălin Ştefănescu (mijlocaș, Cheahlăul, 50.000 euro), Sebastian Chitoşcă (mijlocaș, Cheahlăul, 50.000 euro) și Paul Pârvulescu (fundaş stânga, anulat împrumutul la FC Voluntari).

Au plecat [10]:

 • Liberi[1]: Guilherme Sitya -Brazilia- (fundaş stânga, liber)
 • Împrumutați[4]: Aymen Tahar -Algeria- (mijlocaş defensiv, Boavista Porto), Cătălin Ştefănescu (mijlocaş central, FC Voluntari), Rareş Enceanu (mijlocaş stânga, FC Voluntari), Alexandru Tudorie (atacant, FC Voluntari).
 • Scoși din lot [5]:JeanSony Alcénat -Haiti- (fundaş dreapta, pus pe lista de transferuri), Alexandru Aldea (fundaş central, pus pe lista de transferuri),  Nicandro Breeveld -Olanda- (mijlocaş defensiv, pus pe lista de transferuri), Alexandru Târnovan (extremă dreapta, pus pe lista de transferuri), GrégoryTadé -Franţa- (atacant, pus pe lista de transferuri).

Din cele 11 veniri, doar 7 sunt cu pretenții de titulari: Tamaș, Momčilović, Pintilii, Gebhart, Marica, Bawab și Bourceanu în condițiile în care au fost scoși din vechiul lot în total 9. Din lotul Ceahlăul, numai Chitoșcă s-ar putea să mai rămână ca rezervă, la fel ca Pârvulescu.

Reghecampf va avea la dispoziţie un lot relativ echilibrat numeric și valoric, care îi va oferi soluţii în orice moment. Practic, înainte de startul celei de-a doua părţi a sezonului, poate alinia două formule de echipă puternice pentru Liga 1 și teoretic nu ar avea multe emoţii să se claseze în prima parte a clasamentului. Chiar și Reghecampf este convins că Steaua poate obţine al patrulea titlu consecutiv odată cu transferurile realizate în pauza competiţională: „Eu cred că am reuşit să alcătuim un colectiv foarte puternic. Numele jucătorilor nu contează, contează randamentul pe care îl vor avea pe teren. Pentru cei cu nume e o presiune în plus, pentru că trebuie să joace cum au jucat la nivelul lor maxim. Întotdeauna va fi o povară pentru ei. Sunt jucători importanţi, buni şi nu au cum să uite fotbalul„.

Transferurile importante, lotul Stelei și echipa de bază

Cei mai importanţi jucători sosiţi la Steaua în această iarnă sunt Gabi Tamaş, Marko Momcilovic, Mihai Pintilii, Timo GebhartCiprian Marica și Alex Bourceanu. Primii șase au şanse mari să devină titulari de drept imediat, în timp ce Bourceanu nu este complet refăcut și mai are de așteptat.

O echipă de bază l-ar putea avea în poartă pe Niţă, iar în apărare pe Papp, Varela, Tamaş şi Momcilovic. La mijloc, Mihai Pintilii este cert un punct fix și ar putea face pereche cu Stanciu. Kharja, deși s-a refăcut mai repede decât se credea iniţial, nu va fi apt decât în play off, și atunci va intra pe parcurs, nu direct titular, pentru că nu are meciuri în picioare. Lui Kharja îi expiră contractul în septembrie. Deci nu va forța cu el să-i recidiveze afecțiunea, pentru a-l avea apt în finalul sezonului și mai ales în UCL.

Marica este titular indiscutabil ca vârf de atac pentru că nu există concurent pe post. Pentru al doilea atacant, din spatele vârfului, Reghe are la mai multe soluţii. O posibilă linie de trei care să-l susţină pe Marica ar putea fi formată din Chipciu, Gebhart şi  Hamroun. Șeptarului îi expiră contractul în iunie 2016 și probabil se va forța aducerea lui in formă pentru Euro 2016, urmată de un transfer bun pentru club. Adi Popa are contract până în iunie 2018 și trebuie să vadă și banca pentru a face și altceva decât a alerga. Gebhart va fi folosit pentru a se vedea dacă îi mai prelungește cu doi ani contractul din septembrie și dacă se va putea conta pe el în lupta pentru Champions League.

 • O posibilă echipă de bază a Stelei

Spre deosebire de începutul sezonului, Reghecampf mai are și o echipă a rezervelor care ar putea face față cu succes în Play off. În poartă Cojocaru cu linie defensivă formată din Râpă, Carp, ToşcaPârvulescu. La mijloc, Bourceanu şi Muniru (sau Filip) ar securiza zona din faţa apărării. Tripleta Adi Popa, Kharja şi Chitoşcă (una dintre revelaţiile din Antalya) ar putea să-l susţină fără probleme în  atac pe iordanianul Bawab.

 • O posibilă echipă a rezervelor

Acoperirea pe posturi cu jucătorii aflați acum în club la Steaua

În total, Steaua are sub contract 42 jucători de Liga 1, din care 10 sunt dați împrumut și nu sunt luați în calcul la acoperirea pe posturi din tabelul de mai jos.

Jucătorii împrumutați sunt [10]:

 1. Florentin Pham-Huy (18 ani, fundaș dreapta, FC Clinceni)
 2. Andrei Gavrila (18 ani, mijlocaș, FC Clinceni)
 3. Ionut Neagu (26 ani, mijlocaș defensiv, Kardemir Karabükspor)
 4. Gabriel Iancu (21 ani, atacant, Kardemir Karabükspor)
 5. Robert Vâlceanu (18 ani, mijlocaș, FC Voluntari)
 6. Catalin Stefanescu (21 ani, mijlocaș, FC Voluntari)
 7. Alexandru Tudorie (19 ani, atacant, FC Voluntari)
 8. Rareș Enceanu (21 ani, mijlocaș, FC Voluntari)
 9. Razvan Gradinaru (20 ani, mijlocaș, Concordia Chiajna)
 10. Aymen Tahar -Algeria/Anglia- (26 ani, mijlocaș defensiv, Boavista Porto FC)

Așadar, Steaua mai are la club acum 32 jucători, din care 27 sunt „activați”, iar 5 sunt scoși din lot însă Reghecampf îi poate folosi oricând.

Lotul din curtea Stelei format din următorii 32 jucători, din care mizează doar pe 27:

 • Portari [3]: Niță, Cojocaru, Poiană
 • Fundași [10/2=8]: Varela, Papp, Carp, Toșca, Pârvulescu, Râpă,  Momcilovic, Tamaș , Alcenat, Aldea
 • Mijlocași [15/2=13]:  Stanciu, Kharja, Filip, Mihalcea, Muniru, Ad. Popa, Hamroun, Chipciu, Pintilii, Bourceanu, Popadiuc, Chitoșcă, Gebhart, Breeveld, Târnovan
 • Atacanți [4/1=3]: Onțel, Marica, Bawab, Tade.

Nou veniți [9]:  Momcilovic, Tamaș, Pintilii, Bourceanu, Popadiuc, Chitoșcă, Gebhart, Marica, Bawab.
Scoși din lot [5]: Alcenat, Breeveld, Tade, Aldea, Târnovan

Acoperirea pe posturi cu cei 32 de jucători
(click imagine pentru zoom/ verde=post de bază, galben= poate evolua)

Totuși, în opinia mea, pe termen scurt și mediu sunt posturile neacoperite suficient sau eficient:

 • Vârf de atac –  se mizează numai pe Marica. Mai trebuia cel puțin un atacant rezervă de tip Ivan sau Alibec.
 • Apărare – Trebuia un fundaș dreapta titular și un portar titular.
 • Mijloc – Trebuia un playmaker. Kharja revine târziu și nu la 100%. Stanciu este inconstant, Gebhart nu e 100%.
 • Bandă – Trebuia o aripă dreaptă, concurență la Adi Popa. Enache ar fi fost o soluție.

xray

Evenimente și informații despre transferurile din iarnă consemnate din decembrie 2015 și updatate periodic.

LOT STEAUA [32/5=27]  (Update 03.02.2016):

 • Portari [3]: Niță, Cojocaru, Poiană
 • Fundași [10/2=8]: Varela, Papp, Carp, Toșca, Râpă, PârvulescuMomcilovic, Tamaș , Alcenat, Aldea
 • Mijlocași [15/2=13]:  Stanciu, Kharja, Filip, Mihalcea, Muniru, Ad. Popa, Hamroun, Chipciu, Pintilii, Bourceanu, Popadiuc, Chitoșcă, Gebhart, Breeveld,Târnovan
 • Atacanți [4/1=3]: Onțel, Marica, Bawab, Tade.

Scoși din lot [5]: Alcenat, Breeveld, Tade, Aldea, Târnovan

Nou veniți[10]: Doru Popadiuc, Sebastian Chitoşcă, Bourceanu, Pintilii, Momcilovic, Marica, Bawab, Gebhart, Tamaș

Transferuri OFICIALE

28.12.2015– Fotbal Club Steaua Bucuresti anunta ca luni, 28 decembrie, au fost oficializate transferurile jucatorilor Mihai Pintilii si Alexandru Bourceanu (click). Bine ati revenit, Pintilii si Bourceanu!
10.01.2016 – Pârvulescu a fost readus la Steaua (era împrumutat la Voluntari)
12.01.2016 – Marko Momcilovic de la Pandurii a semnat pe 3 ani cu Steaua. Suma de transfer 250.000 €, salariu  aprox 10.000 €. Cota la tranfermarkt 1 mill. €. Bine a venit!
14.01.2016Ciprian Marica a ajuns liber de contract la FC Steaua Bucuresti semnand un contract valabil pe un an. Bine a venit!
15.01.2016Tha’er Fayed Al Bawab  a ajuns liber de contract  de la CSU Craiova semnand un contract valabil pe un sezon jumate (iunie 2017). Bine a venit!

 

Click imagine pentru acces la transfermarkt „Club all transfers overview 2015-2016”

 

 

 

Notă: Conform FRF și LPF, perioada transferurilor de iarnă este în intervalul 26 ianuarie – 22 februarie 2016.

Ținte, tatonări, zvonuri…

images (9)

 1. Astra: Junior Morais, Enache, De Amorim, Budescu, Alibec
 2. CS U Craiova: Alexandru Mateiu, Nicuşor Bancu, Andrei Ivan, Bogdan Vătăjelu
 3. Slask Wrockaw: Piotr Celeban
 4. Botoşani: Michael Ngadeu
 5. ACS Poli: Claudiu Belu
 6. Pandurii: Hora
 7. CFR: Cristian Lopez, Camora
 8. Litex: Danilo Moreno Asprilla (presa)
 9. Ciprian Marica
 • Lista plecări (puși pe lista de transferuri)
 1. Jean-Sony Alcénat – fundaş dreapta
 2. Guilherme Sitya – fundaş stânga – Ok
 3. Aymen Tahar – mijlocaş defensiv– Ok
 4. Nicandro Breeveld – mijlocaş defensiv
 5. Grégory Tadé -Franţa- atacant
 6. Alexandru Târnovan – extremă dreapta
 7. Alexandru Aldea – fundaş central
 • Listă imprumuturi
 1. Tudorie– Ok
 2. Enceanu– Ok

25.12.2015– Conform sport.ro trasferul lui Budescu a picat! Știre confirmată și de Becali: „Astra i-a dublat pretul peste noapte. La revedere”. CSU are sechestru pe jucători.
Becali: Au zis ca vor 2 milioane jumate numai pe Budescu!La revedere!
Reporter: Budescu a cazut. Dar ceilalti?
Becali: Si ceilalti, Budescu si De Amorim au zis ca vor 2 milioane jumate, deci 2 milioane Budescu si 500 de mii De Amorim.”
28.12.2015– Steaua avea ca plan B aducerea vedetelor de la CSU Craiova, Mateiu, Bancu, Ivan și Vătăjelu, dar și aceste transferuri par greu de realizat. GSP.RO prezintă alți jucători pe care Steaua i-ar putea aduce în această iarnă.

 • 1. CIPRIAN MARICA, Post: Atacant, Cotă: 1.800.000 €*, liber
  2. CRISTIAN LOPEZ, Post: Atacant, Cotă: 500.000 €, Echipă: CFR Cluj
  3. MARIO CAMORA, Post: Fundaș stînga, Cotă: 1.300.000 €, Echipă: CFR Cluj
  4. IVAN GONZALEZ, Post: Fundaș, Cotă: 600.000 €, Echipă: ASA Tg. Mureș
  5. IOAN HORA, Post: Atacant, Cotă: 1.300.000 €, Echipă: Pandurii
  6. MOMCILOVICI, Post: Fundaș stînga, Cotă: 1.200.000 €, Echipă: Pandurii
  7. NGADEU, Post: Fundaș central, Cotă: 550.000 €, Echipă: FC Botoșani
  8. MARTINUS, Post: Mijlocaș, Cotă: 750.000 €, Echipă: FC Botoșani
  9. ZOUBIR, Post: Mijlocaș, Cotă: 250.000 €, Echipă: Petrolul
  *potrivit transfermarkt.de

30.12.2015– Potrivit GSP, după ce  au „betonat” mijlocul cu „închizătorii” Pintilii şi Bourceanu, steliștii vrea să întărească şi ofensiva cu Abdellah Zoubir, fotbalist recomandat de  Rădoi în perioada în care acesta pregătea echipa. Valeriu Argăseală l-a contactat pe patronul Petrolului, Dan Capră, pentru a afla în ce condiţii poate ajunge Zoubir sub comanda lui Reghecampf, iar acesta i-a transmis că prețul este undeva la 400.000 de euroi.
30.12.2015– Referitor la Budescu, ținta Stelei, Digisport anunță că a picat transferul la Al Ahli Qatar.  Detalii  aici

05.01.2016 Referitor la ofertele pentru Ivan, Vătăjelu, Mateiu şi Bancu. Principalul finanţator de la CS U Craiova, Mihai Rotaru a declarat (digisport): „Ce pot să vă zic e că dacă un jucător are o cotă de transfer, pentru Steaua suma e cu cel puțin 25% mai mare. Iar Ivan, știți foarte bine că nu se va vinde niciodată pe 1,5 milioane de euro, că nu-l dăm pe banii ăștia. Dar nu vreau să par fanfaron acum și dacă Steaua întreabă cât costă Ivan și spun 3 milioane, deși nu am făcut un preț pentru el, iar ei zic poftim 4 milioane, normal că discutăm. În momentul ăsta nu vreau să aud de Gigi, că îi trimite pe toți pe la mine… În momentul în care care am ieșit din arest, primul om, în afară de cei din familie, care m-a sunat a fost Anamaria Prodan, să mă întrebe ce facem cu jucătorii, dacă îi vând ceva. I-am spus: `La Steaua nu vând nimic, Ana!`”, a recunoscut Rotaru. Pam-Pam!
06.01.2016 Surpriză! Transferat Budescu! Negocieri avansate cu Marica (link)
07.01.2016

 • Trasferurile lui Budescu și Marica în impas.
 • Reghecampf confirmă ca  Alcenat, Guilherme, Tahar, Breeveld şi Tade nu vor face deplasarea în cantonament. Guilherme și-a găsit deja echipă (Bari, Italia).
 • Vor pleca Târnovan și Aldea

10.01.2016Pârvulescu a fost readus la Steaua (era împrumutat la Voluntari)
12.01.2016 – Transferat MOMCILOVICI de la Pandurii. Marica, Budescu și Enache in standby. S-a renunțat la cei 4 de la CSU Craiova.
15.01.2016 -Tha’er Fayed Al Bawab a ajuns liber de contract de la CSU Craiova semnand un contract valabil pe un sezon jumate (iunie 2017)
Click imagine pentru acces la Forumul „Transferuri sezon 2015 – 2016”

 

 

Click imagine pentru „Programul de pregătire și meciurile din perioada 10 ianuarie  – 7 februarie 2016”

 

 • IMAGINI VIDEO DIN PRIMUL CANTONAMENT AL STELEI (Gloria Sports Arena 2015, Bentour Reisen).  Hotelul are dotări la standarde înalte și zonele special amenajate pentru sportivi: criosaună, până la -110 grade Celsius, și camerele de creștere a altitudinii.  Cu o lună, aici a avut loc summitul G20 la care au participat șefii celor mai dezvoltate state din lume, printre care Barack Obama și Vladimir Putin.
 • IMAGINI VIDEO DIN AL DOILEA CANTONAMENT AL STELEI (Regnum Carya Golf & Spa Resort, Belek, Türkei). Hotelul are trei terenuri moderne, piscine interioare și exteriore, centru SPA de lux, saune și băi cu aburi toate la nivel de top. Mai mult, sala de forță îi va permite lui Thomas Neubert să-și ducă la bun sfârșit prigramul de pregătire fizică stabilit de la București. Stabilimentul ales de Reghe are un parteneriat cu cei de la Chelsea și a mai fost folosit în trecut în perioada de pregătire de Fenerbahce, Koln sau Bayern II Munchen.

Nota Redacției: Acest articol va fi updatat periodic și va sta în front page până la sfârșitul perioadei de transferuri 22 februarie 2016. În text și imagini sunt link-uri utile cu detalii.

 

XRay

41 de comentarii la „Transferuri în iarna 2015-16. Analiza finală

 1. xray Autor articol

  Sunt profund dezamagit cum a inceput campania de transferuri, prin iesirea la TV cu datul din casa pe pielea ursului din padure. Nu are absolut nimic pregatit din timp.

  – E un deja vu de asta-vara, cand din lista aia cu vreo 8, facuta pe toane la plezneala si vanturata la TV, a adus doar 2 pe care acum ii da afara (Alcenat si Tade).

  – Au trecut 6 luni degeaba. Iar se ia pe toane, nu pe o lista facuta din timp cu necesarul pe posturi si o strategie de joc. A spus ca Reghe nu i-a propus nici un jucator!?! Ca si in vara, s-au adus din timp numai sperante, nu si titulari. Trei de la lanterna ligii a 2-a, Ceahlaul, si doua „ciorbe reincalzite”. Si mai sunt doar 16 zile pana incepe pregatirea!

  – Din nou da afara inainte de a fi sigur ca are ce pune in loc. Presimt ca Nicolae o sa-i tragă iar teapa. E clar ca in vara l-a lucrat. In loc sa slabeasca Astra, l-a dus pe Becali în situația sa slabeasca Steaua. Il duce cu vorba pana spre final, poate ii ia si pe cei de la Craiova, cum i-a facut-o cu Teixeira, iar Becali va transfera ce se mai gaseste disponibil pentru posturile vacante sau deficitare…

  – Daca, prin absurd, vine Budescu, cred ca va fi un Alcenat 2. Nu e de regimul Stelei, mai ales cu Neubert si rigurosul Reghe. Mai da si 1,1 milioane pe el, bani cu care ar putea aduce 2-3 jucatori tineri.

  In fine… m-as bucura sa ma insel.

  1. vitto

   te inseli….. nu va mai ingrijorati, lucrurile merg spre bine….uite-acus, uite-acus revine si mm-ul si o sa avem o linie clara de actiune!
   in rest nu mai puneti botu’ la toate stirile de presa legate de transferuri….tintele noastre sunt clare….

 2. joga-bonito

  xray, Pintilii e titular cert la Nationala Romaniei si chiar si la 50% din potential e peste Breveelzii si nulitatile aduse de Mirel in vara asta. Bourceanu poate sa-i calce pe urme lui Pintilii si sa se impuna titular, daca lasa figurile si impresiile. Sa nu creada ca i-am uitat declaratiile si prestatia cu Botosani inainte sa plece pe usa din dos in mandatul lui Galca. Aici iti dau dreptate, cu mentiunea ca eu oricum nu-l vedeam pe Bourceanu titular, ci mai degraba rezerva lui Khajar.

  Chiar si in meciurile cu Reghe pe banca am suferit enorm la constructie. Pai in meciurile cu Viitorul a fost un chin pentru mijlocasii nostri sa dea o pasa filtranta. Iar in meciul cu Recasul, chiar daca scorul si impresia generala a lasat ca am facut spectacol, mie mi-a ramas in minte Muniru gesticula disperat la marginea terenului, in timp ce Reghe se abtinea sa nu rada. Probabil ca daca nu aveam o banca de rezerva subtire, Muniru o lustruia cu brio.

  Comparatia Budescu – Alcenat nu-si are rostul. Primul vine de la echipa de primul loc si e titular cert la Nationala plus ca e jucator de ultima pasa. Tin sa-ti amintesc, xray, ca noi nu am mai avut executant de lovituri libere bun de la precedentul antrenor secund incoace. Doar pentru asta merita 1,1 milioane.

  1. xray Autor articol

   Joga, sunt de acord cu aproape tot ce ai scris. Avem aceeasi opinie pe subiect. Probabil am fost prea laconic si s-a inteles altceva. Sa explicitez:

   1) Ref Bourceanu și Pintilii, am spus „ciorba reincalzita” in sensul ca au fost adusi conjunctural, nu in baza unei strategii (plan). Nici nu intentiona sa-i aduca. Daca nu venea Reghe (Ana Maria), pe acele posturi nu avea aranjat vreun transfer, desi voia sa scape de Tahar. A si spus (Povestea unui esec): „I-am zis lui Reghe că avem cinci mijlocaşi la închidere. L-am întrebat pe Reghe, apropo de mijlocaşi, ‘Ce facem cu atâţia mijlocaşi la închidere? Că o să bagi doar unul, că jucăm 4-1-4-1’. Deci, in opinia lui Becali, fara cei 2, Steaua avea deja suficienti 3 defensivi (Filip, Breeveld si Muniru). La declaratii, nu doar Bourceanu a dat cu batul in balta. Si Pintilii, anul asta, pe cand era la Pandurii: „asta nu e Steaua, e FCSB”! 🙂

   2) Ca si tine, si eu am scris ca scorul/victoriile au luat ochii ca o iluzie optica. Cu Reghe, în 3 din cele 4 victorii, adversarii (Viitorul si ACS Poli) au avut mai multe ocazii de gol decat noi, ceea ce nu s-a intamplat in oricare din cele 5 infrangeri in Liga 1 cu Radoi, dar cu minus la sansa. Cu Astra (0-2 si 0-1), Dinamo (1-3) si CFR (0-2) am avut cifre peste cele din ultima victorie cu ACS Poli (3-1). De exemplu: In tur, ACS Poli- Steaua 1-0, ocazii de gol 9-9, suturi pe poarta 4-5, suturi afara 5-4 (total 9-9 si 2 bare Steaua). In retur, Steaua-ACS Poli 3-1, ocazii de gol 10-13!, suturi pe poarta 7-7, suturi afara 3-6 (total 10-13). Nu mai pun dubla cu Viitorul unde e „jale” la cifrele alea.

   3) Din meciul cu Poli, nu pot sa-l uit pe Muniru cum in min 90+2 i-a pasat(assist) lui Barbut la 16 m. A sutat ala slab si Steaua s-a salvat de la alt gol. Vezi in videoclipul „Rezumatul meciului(click) de la min 12:10. E monumental! Putea sa dea mingea oriunde (out, corner…etc.), nu pasa de gol. 🙂 Si nu e un doar „accident” in cazul lui! Asta nu prea e inchizator cu o asa rata de pase gresite…

   4) Comparatia Budescu-Alcenat a fost numai ca final= iesit repede din gratii si exilat pe banca, desi a fost adus ca o mare speranta. Budescu este si recalcitrant (nu taciturn la Alcenat), cu probleme la antrenament, la regim cazon etc., un simulant enervant, fara capacitate de efort si faza defensiva in media Stelei… Poate ma insel, dar eu unul nu as da 1,1 mil.

   5) Nici Dica nu prea le baga la foc automat. Executanti de lovituri libere ar fi: Iancu(e imprumutat), Stanciu, Hamroun, Chipciu, Popa, Filip… numai ca nu sunt constanti ca Dica.

 3. xray Autor articol

  Ce spuneam de „fraiereala” lui Becali de catre Niculae. A inceput deja. 🙂 Ridica pretul.
  „Nu vă pot da detalii despre numele echipei, dar vă pot spune că a venit o ofertă concretă de 3 milioane de euro(n.r.- pe Budescu). Eu va spun adevarul. Este un club din Europa, care a jucat în Champions League.

  Atâta timp cât a fost ales cel mai bun jucător din campionatul intern și este om de bază la națională, cred că suma se apropie de realitate. Sunt discuții deocamdată, finalitatea tranzacției depinde de termenii de plată și de dorința jucătorului. Sper ca în următoarele zile să se rezolve”, a spus Coman la Dolce Sport.

  Ne crede prosti, pulifrici asta visiniu!:) Auzi, „oferta concreta de 3 milioane”, dar „sunt discuții deocamdată”, cand ei l-au dat la arabi pe 1,1 mil in 2 transe fara sa clipeasca. :)) Plus brusc au inceput să „curga oferte grase” si pe ceilalti amintiti de cioban. :))

  PS
  Am avut dreptate. Au dublat prețul pentru Steaua. 🙂 Asa ca Budescu va merge in Qatar pentru un milion de Euro.
  „Becali: Au zis ca vor 2 milioane jumate numai pe Budescu!La revedere!
  Reporter: Budescu a cazut. Dar ceilalti?
  Becali: Si ceilalti, Budescu si De Amorim au zis ca vor 2 milioane jumate, deci 2 milioane Budescu si 500 de mii De Amorim.”

  Sursa:sport.ro

  Dacă iar o ține cu Astra ca în vara, va face rahatul praf…

 4. naiyba

  Florin Tanase, Benzar si mai e un pusti la viitorul care joaca la mijloc la inchidere insa imi scapa numele acum, pe el l-as cumpara dar l-as la viitorul pana la finalul sezonului.

  Vatajelu e bun pe stanga insa nici cu Ghilimele sau Tosca nu mi-e rusine, mai degraba 2 fundasi central daca pleaca Varela pt ca grupele UCL nu le poti ataca cu Papp Tosca si Carp in centrul defensivei.
  Atacant as cauta pe afara pt ca astia de la noi ori sunt prea scumpi ori sunt praf, insa daca ar fi sa iau ceva de la noi i-as lua pe Alibec si Lopez (de la CFR Cluj).

 5. alexandru-h

  Vad ca iar au inceput specialistii de pe fcsteaua sa ceara vreo 10 transferuri. Hmm, parca imi aminteste de un alt moment similar… mda, vara trecuta… cand astia „ce nu mai corespund” acum erau vazuti drept salvarea Stelei.

  Sper ca Reghe sa fie inteligent si sa nu aduca mai mult de 2, 3 jucatori. Schimbarile astea se fac treptat, nu modifici integral o echipa de la o fereastra de transfer la alta. Un fundas central, un mijlocas central si un atacant ar trebui sa fie unicele tinte pentru iarna asta. Din pacate, idiotenia marca FRF de a ne interzice sa transferam din Brazilia sau Argentina ne va costa pe noi mai mult decat le costa pe celelalte cluburi – suntem fortati sa ne uitam la piata interna si sa aducem jucatori romani umflati cu pompa gen Ivan sau lotul „Ceahlaul”.

  Eu inca mai cred in Alcenat si Tade. Din pacate, geniul lui Radoi i-a prapadit in asa hal incat vad ca s-a plictisit Becali de ei dupa jumatate de sezon.

 6. joga-bonito

  Strainii l-au sapat pe Radoi si au stricat vestiarul. Becali s-a prins de treaba asta si o sa scape de 5-6. In mod normal, cu toti titularii apti, majoritatea erau rezerve asa nu vad cum ar putea sa destabilizeze lotul.

  1. empyro

   @joga-bonito

   Sigur mai ales Muniru, care l-a calificat cu Trencin. Mai ales Hamroun care l-a salvat de multe alte rușini. Cred ca e mai ușor să recunoști ca ești xenofob. Singurul care l-a săpat pe Mirel a fost…Mirel. Să puna burta pe carte și să o ia de jos, ca toți ceilalți. Cât privește Alcenat, se omite faptul ca e singurul jucător din lot care nu a avut vacanță de vara. Tade merită încercat măcar până la finele stagiunii, nu e mai rău decât nikolic sau tatu. Becali e un idiot ca intotdeauna. Tahar și Breeveld nu au ce să caute la Steaua. Din Pintilii poate mai scoți ceva , dar nu știu cât îl mai țin picioarele, iar Bourceanu are probleme grave la mansardă. Budescu era un jucător interesant dar foarte scump raportat la realizările de până acum și să nu uitam ca are deja peste 25 de ani. Lotul de la Craiova e umflat artificial, unul ca Ivan are multe de învățat dacă vrea să fie titular la Steaua și să joace în Europa. Lopez de Cluj poate fi o bombă mai mare decât Tade. Ciobanul în loc să facă oferte publice pt ăștia, mai bine făcea una concretă la dezmembrări Bulgaria, Litex pt Asprila. Și mai mult de atât ar fi fost bine să belească bine ochii după jucători pe piață externă.

   1. vitto

    empyro,
    becali face si fotbal vorbit…..un fel de marketing si promo ptr multimi….iar lumea simpla asta asteapta! face bine ca iese pe sticla si „ridica moralul”!

    nu va inchipuiti acum ca ne intereseaza toate listele care se vantura prin presa….multe stiri sunt aruncate de club si ca tinte false sau ca sa mai scadem preturile la negocierile purtate in paralel……

    problema cu alcenat si tade tine si de salariile lor. nu poti sa aduci pe altcineva daca ai pe state rezerve platite cu 18mii si 30mii Euro pe luna?! este o problema de eficieanta economica…… presiunea care o face gg pe ei este sa accepte micsorarea salariilor, daca mai doresc sa continue la steaua!

    mai este si o problema care tine de relatia reghe – ana maria….reghe nu prea poate sa ia mereu decizii absolut obiective!

    oricum un varf si fundas(i) central(i) luam sigur!

    pe langa multa caterinca, totusi becali a zis si o vorba „buna”, pe care vad ca o neglijati: la steaua selectia se face tot timpul! nu ai rezultate, pleci!

 7. joga-bonito

  @empyro

  Nu e suficient ca nu mai avem stadion si suporteri, vrei sa ajungem sa nu mai avem nici jucatori romani in primul 11? Marile performante la Steaua dupa Revolutie le-am obtinut cu jucatori romani, nu cu Tade si Muniru.

 8. xray Autor articol

  Apropo de străinii de „culoare”. Remeber „Steaua latina” din 2007-2008: Andrés Mendoza, José „Pepe” Moreno, Dayro Moreno, Habib Habibou, Ifeanyi Emeghara, plus Zapata și Semedo? 🙂


  În 2015 Dayro Moreno a avut cel mai bun an din carieră. A marcat 20 de goluri pentru Club Tijuana (Baja California, Mexic), fiind numit „Regele golului” de publicaţia El Heraldo.

 9. vitto

  asa ca un comentariu general:
  straini gasesti mai usor si evident ca ei au si o valoare superioara jucatorilor romani, dar pana la urma strainii raman mercenari si se implica putin in viata de zi cu zi a echipei. nu le pasa decat de bani …..
  loco, fotbalistii romani sunt mai scumpi, dar gg a inteles ca ei pot fi mai usor presionati si bagati in priza ptr atingerea anumitor performante! este normal ca pana la urma, fotbalistii locali, si asta e valabil oriunde, sa fie mai atasati de valorile si de traditia cluburilor unde joaca! in plus, patronatul vrea sa faca si afaceri profitabile si la steaua banii multi au venit mai mereu din vanzarea jucatorilor romani!

 10. vitto

  raman la parerea ca fara min 3 jucatori de culoare in echipa va fi tot mai greu sa te incadrezi in standardele de forta dinamica si de viteza impuse de fotbalul mare european. in romania inca merge, caci viteza de joc este scazuta, dar cand intri in competitiile serioase deficitul de forta va fi evident si greu de contracarat!

 11. naiyba

  @vitto- probabil.

  Sper ca saptamana viitoare el shit sa definitiveze lotul. Daca Varela pleaca in vara sigur atunci ar trebui adus un fundas central care sa-l inlocuiasca de pe acum ca sa aiba timp sa se integreze. De asemenea un atacant ca Tade o crea el spatii pt cei din linia a doua insa mai tre sa o bage si in ate.

 12. xray Autor articol

  Notă:
  1)
  Au fost câteva scăpări în text pe care le-am corectat printre care, „Gebhart are contract până în septembrie”(nu vară).
  2) Acum se poate viualiza mărită imaginea cu repartizarea tuturor jucătorilor pe posturi. Se dă click pe ea.
  3) Am trecut și lista cu împrumutați. Jucătorii împrumutați sunt [10]:

  Florentin Pham-Huy (18 ani, fundaș dreapta, FC Clinceni)
  Andrei Gavrila (18 ani, mijlocaș, FC Clinceni)
  Ionut Neagu (26 ani, mijlocaș defensiv, Kardemir Karabükspor)
  Gabriel Iancu (21 ani, atacant, Kardemir Karabükspor)
  Robert Vâlceanu (18 ani, mijlocaș, FC Voluntari)
  Catalin Stefanescu (21 ani, mijlocaș, FC Voluntari)
  Alexandru Tudorie (19 ani, atacant, FC Voluntari)
  Rareș Enceanu (21 ani, mijlocaș, FC Voluntari)
  Razvan Gradinaru (20 ani, mijlocaș, Concordia Chiajna)
  Aymen Tahar -Algeria/Anglia- (26 ani, mijlocaș defensiv, Boavista Porto FC)

 13. alexandru-h

  Esti genial, xray, pe bune. Deci avem 32 de jucatori. In conditiile in care in Premier League, unde se joaca 38 de meciuri, fara sa mai pomenim de Cupa Angliei, Cupa Ligii, eventuale cupe europene, trebuie sa ai un lot maxim de 25 de jucatori. Si-au facut oamenii aia calcul si si-au zis ca 25 sunt suficienti. Noi avem 32 si ceea ce ne-a aratat amicalele e ceea ce spuneam la inceputul perioadei de transfer – cand aduci multi jucatori, distrugi omogenitatea.

  Dar ok, au fost adusi. S-au jucat amicalele, stim cam pe cine sa ne bazam. Si apoi vii dumneata si ne zici ca mai trebuiau adusi vreo 5, macar sa ajungem la un lot de 40-50 de jucatori. 11 pe teren, 7 pe banca si vreo 30 sub patul Anei Prodan. Ai descoperit brusc ca suntem descoperiti in poarta, in atac, in aparare si in mijloc 😀 Practic ar trebui sa o luam acum de la zero si sa ne mai facem o echipa, a treia, ca sa satisfaca Steaua si cerintele specialistilor redactori-sefi administratori experti in fotbal si articole de pe prosport.

  PS. Si vedeti domnu’ inginer ca 250.000 + 250.000 + 150.000 face 650 de mii, nu 750 de mii. Cum era vorba aia? Cititul e obligatoriu numai la scoala, aici e facultativ, ca și scrisul de altfel.

  1. xray Autor articol

   @alexandru h

   Nu ai înteles nimic și faci exact ca astă vară cu transferurile lui Rădoi, când am spus că trebuie portar și fundaș central. http://www.fcsteaua.ro/transferuri-fc-steaua-bucuresti

   Ca și acum, atunci ai sărit atotștiutor de fund în sus, tu și mai un amic de-al tău.
   Remember:

   Timpul mi-a dat dreptate mie. Steaua a fost out din Europa din cauza fundașului centralului Papp și a portarului minune.
   Așa că scutește-mă cu aerele astea de buricul fotbalului. 🙂

   Să-ți desenez pentru acum:
   1) Steaua are 27, nu 32, pentru că pe 6 i-a trimis „prin parcuri” și nu vrea să-i folosească. Și din ăia 27 va mai da 2.
   2) Politica ciobanului declarată în direct la TV: „aduc 10 să am de unde alege, dacă rămâne unul tot e bine”. Deci sunt mulți, dar la număr.

   3) Nota Bene: Am spus ce mai trebuie pe ce posturi ca VALOARE, dacă vrei în Liga Campionilor, NU suplimentar la NUMĂR, față de ce există! Numai pt atacant mai trebuie 1 pe lângă Marica.
   Până și ciobanul știe asta, de aceea a insistat cu Ivan și Enache, numai tu nu știi. De fapt, și Reghe a cerut același lucru plus un portar, dar nici ăsta nu e la fel de deștept și de ” connaisseur” ca tine și mai un deștept. :))

   PS. Îmi cam sună cunoscut glasul din scrisul tău. Iar scrii după dictare? :))

   1. vitto

    xray,
    fii corect….Steaua a fost out din europa din cauza lui radoi! dublele cu partizan si cu rosenborg au fost adevarate mostre de impostura tehnico-tactica! fara suparare si ranchiuna, dar nici un jucator nu ne ajuta pe noi cu adevarat atat timp cat pe banca erau niste novici!

    nu zic ca reghe este un mare guru al transferurilor, el lasandu-se prea mult influentat de distinsa consoarta….dar altfel reghe este as cand trebuie sa pregateasca meciuri decisive, de care-pe-care! indiferent care este forma lotului, echipa va fi bine pregatita! repet insa: transferurile par facute mai degraba sa rezolve problemele impresarilor……

    1. xray Autor articol

     Vitto, sunt foarte corect!
     1) Poate ai uitat, dar play off-ul de CL s-a pierdut din cauza lui Papp care a gafat la 3 goluri și Cojocaru la ultimul.
     2) Pe Rădoi nu l-a disculpat nimeni. E principalul vinovat la transferuri și slabirea defensivei prin eliminarea din lot a 2 fundași buni (Tamas și Luchin) fără să aducă nimic în schimb. Idem cu Tucudean, care de bine de rau o mai băga în ațe. A mizat în Europa numai pe Tade și Tudorie cu zero contribuții. Cum să ai pretenții de grupe fară atacanți, fundași centrali și portar de UEFA?

     1. vitto

      dragul meu xray,
      faptul ca papp a gresit este una, caci greselile individuale fac parte din joc, dar de ce la golul doi, o greseala individuala a condus imediat la o situatie de 1 la 1 iminenta de gol si la un fault de ultim aparator? asta este o problema de asezare in teren a blocului defensiv!

      de ce cand conduci cu 2-1 si te intorci pe cai mari de la cabine, in min. doi al reprizei secunde te pozitionezi cu ambii aparatori centrali in linie si practic ramai cu doar un singur jucator in spatele mingii (adica intre minge si portar)?! pai daca conduci o echipa de bezmetici cum era partizan, tine bai frate permanent 5-6 jucatori in spatele mingii, aseazate pe zona centrala in scara, joaca incet si fragmentat si dupa 10 – 15 min cand trece iuresul ii termini! da’ nea radoi de unde sa stie el chestiile astea? ….el naivul vroia sa le mai dea gol imediat sarbilor, isi inchipuia ca joaca modern, ca trebuie sa stea sus in terenul adversarilor cu aproape toata echipa ……. un caraghioslac!

      la belgrad sigur ca papp a gresit enorm, dar nu neaparat el ne-a curatat, cat debandada tactica! o echipa trebuie sa joace conform materialului uman pe care il are si nicidecum dupa visele unuia sau altuia!

  2. empyro

   Subscriu. Cei care judeca jucatorii dupa meciuri amicale (intercluburi), habar nu au fotbal. Cu ocazia asta as vrea sa le atrag atentia ca in pregatiri, cluburile-gigant din Occident, au renuntat la practica asta cu amicale daca nu e vorba de vreo strategie de marketing (vezi turnee prin Asia).
   Meciurile astea amicale au rolul de a-i delecta si rasplati pe jucatori pentru antrenamentele fizice si tactice. Precum „miutza” la scoala, dupa ce te alerga bine profu’ si venea cu mingea la brat de izbucneau toti in urale.

 14. xray Autor articol

  PS2
  1) Referitor la 750/650, e ușor să stai cu dânsa-n sus și să faci pe corectorul miștor. Se știe! 🙂
  2) Trezește-te, suntem în Liga 1 din România, nu în Premier League din Anglia, iar Becali nu e Abramovici sau alții de pe acolo. Cum poți face comparația cum fac ăia acolo, când vezi bine cum se face aici? Vorbim discuții?:))

 15. empyro

  Xray. Ai 32 de jucatori sub contract. H are dreptate. Daca erai Premier League nu mai transferai nimic, ca nu mai puteai !
  Daca ciobanul e atat de idiot incat ii plateste, fara sa-i puna sa se antreneze si sa-i foloseasca , e problema lui. Dar nu poti strange 35-40 de jucatori in lot. Daca aveam vreo liga a rezervelor, as mai fi inteles. Dar chiar si asa sunt cheltuieli greu de suportat pentru Romania.
  Din punctul meu de vedere Papp, Carp si Tamas sunt degeaba. Cel mult unul dintre ei putea ramane in lot ca rezerva experimentata. La portari, intr-adevar e bine sa ai trei (un titular de baza, o rezerva buna si un copchil). La mijloc, insa e supraaglomerare.
  In atac, ar fi arhisuficient, tinand cont ca deocamdata jucam in Liga 1, nu in Liga Campionilor. Sa ne gandim totusi ca e posibil sa nu luam titlul si atunci nu-si au rostul investitiile. Cu lotul asta nu ai cum sa ai probleme de accedere in grupele Europa League. Poate doar sa te cheme Radoi si sa pretinzi ca esti antrenor….

  1. vitto

   @empyro

   atentie: tamas si papp sunt impresariati de amp! de aceea ei sunt la steaua acum…… nu trebuie sa ne enervam ptr asta, ci doar constatam o situatie! astea sunt riscurile cu reghe….trebuie sa le acceptam, asa cum le accepta si gicuta! nu poti sa iei mereu doar mierea…….

 16. joga-bonito

  La mijloc e supraaglomerare doar pe hartie. Bourceanu, Filip si Kharja sunt fie accidentati sau fie prea in urma cu pregatirea ca sa joace. Ce te faci daca Muniru sau Pintilii iau doua galbene cu Chiajna. Ceva foarte posibil.

  La fel si in cazul stoperilor. Nu poti sa stai doar in 3 oameni cum a facut Radoi in toamna. Varela nu e Superman.

  Daca vrei sa te lupti anul viitor pe 4 fronturi, lotul chiar ar mai avea nevoie de 2-3 transferuri. Altfel te arzi repede in Champions League si iar te elimina o divizionara B din Cupa Romaniei.

 17. alexandru-h

  Xray, nu stiu ce e aia scris dupa dictare. Nu sunt obisnuit cu chestii de astea cum sunt aia care ciripeau pe la secu sau care primeau instructiuni de la palat. Poate ne spui cum vine asta, ca sunt dispus sa invat. O singura rugaminte, nu o fa in limbaj ingineresc ca nu ma pricep si iar gasesc greseli de aritmetica acolo unde nu ar trebui sa fie (sunt trist ca nu ai upgradat noua cifra cu un update, asa cum faci de-obicei – enervant sa-ti recunosti erorile, nu?)

  In rest, nu ai ce sa-mi predici despre fotbal din moment ce nu stau cu ochii beliti doar pe meciurile Stelei. Vezi cazul Galca, in care mi-ai aratat ca priceperea ta e similara cu al unui fanatic ce vede totul doar cu ochelari ros-albastrii. Nicio echipa nu e dementa sa-si ia 40 de jucatori in lotul principal, asa cum predici tu si Becali, pentru ca strici omogenitatea, furi timp pretios din pregatirea primului 11, te concentrezi pe antrenamentele unor fotbalisti ce nu vor pupa nici macar banca de rezerve, iti strici echilibrul salarial, creezi tensiuni inutile si dai nastere unor jucatori fara meciuri in picioare, ce nu-ti pot fi de folos nici in teren, nici ca moneda de schimb in transferuri ulterioare.

  Cea mai mare prostie a momentului e mantra „avem nevoie de jucatori pentru Champions League, asa ca ii luam de pe acum”. De fapt, nu. Avem nevoie de jucatori pentru a castiga campionatul mai intai – si pentru asta incerci pe cat posibil sa nu distrugi echilibrul prin zeci de transferuri inutile. Stii cati jucatori noi a adus Leicester in iarna asta (si tine minte, expertii ar zice ca are nevoie de transferuri serioase pentru a-si mentine conducerea in Premier League)? 3, din care 1 e portar de 18 ani si bagat imediat la rezerve. Restul sunt 2 baieti de 19 si 21 de ani, ce vor mai intra probabil pe parcurs in vreo 2, 3 meciuri ca rezerve.

  Dar stai.. nu se pune, ca astia sunt pe primul loc. Noi suntem precum aia de la Tottenham Hotspurs – doritori in a intrece liderul. Pai hai sa vedem aia cati jucatori au adus – un mare ZERO. Fuga la Londra sa-i explici lui Mauricio Pochettino ca trebuia sa-si reimprospateze toata echipa.

  Adevarul e ca iarna e cel mai prost moment in a-ti aduce jucatori. Aia buni nu-ti vin pentru ca asteapta perioada de vara pentru a primi oferte mai bune iar aia slabi abia asteapta sa fie lasati liberi ca sa-ti infesteze lotul cu mediocritate. E de 1000 de ori mai bine sa iti pastrezi lotul intact si sa lucrezi cu el intens decat sa-ti imparti energia in a resuscita cadavrul ambulant al lui Bourceanu. Dar deh, nu e rolul meu sa justific fiecare gest stupid al patronului – exista redactori-sefi pentru asta.

  1. xray Autor articol

   @alexandru h

   Ce-ai patit, mai? Ai băut apa dupa ăla sau i-ai dat pass-ul să scrie direct?
   Altfel nu văd rostul jignirilor cu Secu, Palatul și alte aiureli din replica ta, înclusiv asta: „Nicio echipa nu e dementa sa-si ia 40 de jucatori in lotul principal, asa cum predici tu si Becali”, care arată clar că nici nu mai înțelegi ce citești, altfel nu debitai o așa minciună-inepție pe care poate ai citit-o azi-noapte în visul tău, pentru că eu nu am susținut niciodată și nicăieri așa ceva.

   Hai, noapte bună!

   PS1. Apropo de Palat.
   Esti chiar simpatic. Uite ce se scrie public pe Steaua libera și de tine. Sa înteleg ca vrei sa schimbi impresia atacandu-ma pe mine de becalism, să vă scoateți basma curată la Frăție? :))

   PS2
   Legat de eroarea „750” în loc de „650”. De fiecare dată când cineva a sesizat o greșeală am mulțumit și am cerut scuze, pentru că a făcut-o civilizat, nu cu miștocăreală de 2 lei ca tine.

 18. empyro

  Aoleu, am ajuns acum sa citim pagina de facebook a Fratiei!!! Dumnezeule mare! Domne’ da’ ai timp, nu gluma! Aia sunt 2-3 fanatici fara legatura cu realitatea care manevreaza o masa de alti 5-6, ultimii fiind incantati doar de apartenenta la un grup. Ei saracii inca asteapta o echipa noua de la CSA. A trecut un an, mai asteapta inca 8. Niste fanatici care au impresia ca daca esti stelist adevarat trebuie sa injuri Steaua.

  Tu, xray esti la fel de fanatic. Un tip care are senzatia ca mereu trebuie sa facem propaganda clubului, altfel nu ne numim stelisti. Stim metoda: alaltaieri Reghe era genial, ieri era lipsit de caracter ca lasase echipa la greu si plecase la camile, azi e iar genial ca e la Steaua, maine e din nou tradator ca pleaca. Cine e la Steaua trebuie ridicat in slavi mai ceva ca pe vremea comunistilor. Si Galca era antrenor bun, dar avea ghinion cu vantul, terenul prost, arbitrii etc, si Mirel avea ghinion cu barele si soarele etc. Mai jalnic decat atat nu se poate…

  1. xray Autor articol

   Fac și aia acolo exact ce faceți voi doi aici!
   Daca ăia acolo vă numesc pe voi doi becaliști, îi catalogați „2-3 fanatici fara legatura cu realitatea”.
   Când voi aici faceți același lucru tembel, vă credeți cei doi deștepti ai neamului!
   Mai jalnic decat atat nu se poate…

   1. vitto

    @xray
    hai mai dai incolo pe laberi…. aia sunt niste caraghiosi….nici macar nu poti polemiza cu ei?! acolo intra tot felul de mierle care vorbesc de fotbal si se excita frecandu-se de calculator! aicea macar suntem unii cu scaun la cap, oameni rezonabili si de onoare, baieti de cultura si oras in picioare….indiferent cat ne-am impunge! adevarul este ca asemeni lu’ gicuta si Noi suntem Buni!….foarte Buni! ….. chiar as zice ca suntem usor Exceptionali!
    relax….acum incepem iar sa jucam…..si sa castigam!….si ce disperati o sa fie unii?!

 19. empyro

  Tocmai pentru astfel de comentarii (vitto @februarie 9, 2016 la 17:40), am incercat sa explic ca unii de pe-aici, cativa, ba chiar foarte putin, mai stiu si fotbal.
  Si cand spun asta, nu ma refer la urmarit de meciuri (desi pana la un punct si asta se adauga acolo la catastiful psihologic al jocului de fotbal), ci la carticica. Chestia aia paralelipipedica cu rondele de hartie numite foi, la randul lor cu fete numite pagini.
  Intr-adevar, pentru cei care nu stiau, exista si carti despre jocul de fotbal si nu ma refer la beletristica (desi pentru multi n-ar strica deloc).
  Pentru generatiile mai tinere exista si informatii sub forma digitala, trebuie doar rabdare…

 20. xray Autor articol

  @vitto [comm februarie 9, 2016 la 17:40]

  Voiam să nu mai răspund, că oricum nu mai intoarcem mortul de la groapă, dar s-a încălzit afară și au ieșit șerpii la drumul mare după ce au citit o broșurică cu buline alb-negre(nu e vorba de tine!).

  Pai să ne amintim meciul, Vitto. Vezi aici că e și rezumatul video:
  Partizan – Steaua 4-2(1-2)! Catastrofă, numele tău e Papp! A păpat calificarea …

  Când același om gafează de 4 ori, și din cauza asta iei 3 goluri și pierzi un om, atunci nu prea mai poți de vină numai echipa și tactică.

  Hai să o luăm pe rând. În prima repriză.
  – min 8, gafă Papp, 1-0. Echipa reacționează, îi repară gafa, scor 2-1. Ok!

  După pauză a venit apocalipsa lui Papp.
  – min 47, gafă Papp, Varela încearcă să repare și ia roșu lăsând echipa în 10.

  Însă ce era mult mai grav de atât?
  Nu roșu luat din tactica proastă a lui Rădoi și nici gafa lui Papp. Era foarte grav că din cauza transferurilor proaste, Steaua nu mai avea pe bancă fundaș central, însă voia în grupe de CL doar cu doi centrali de meserie! Și Avântul Bârsana avea mai mulți. 🙂

  D-zeu îți dă, dar nu-ți pune în traistă. Sârbii au ratat 11 m, era tot 2-1, dar Papp a rămas pe teren . L-a mutat pe Toșca în centru, pe dreapta vedeta anonimă Alcenat și pe stânga ieșitul din formă Guilherme.

  După două gafe Papp devenise o legumă, psihic. Steaua era cu un om în minus, cu un jalon „stâlpul” apărării și două aripi volatile. Asta era „betonul” cazematei Steaua, cu un copilandru portar fără chei.

  – După 10 min., Papp a lovit din nou. Jevtovic a șutat din afara careului, Papp s-a întors cu fundul, și cu piciorul a deviat mingea în poartă. Asta l-a terminat complet! Min. 60, 3-2.

  – Min. 69. Pe fondul ratărilor steliste, Papp a lovit a 4-a oară la temelia calificării. Oumaru a trecut de Papp ca de jalon, pas și 3-2.

  – În min. 90+2, când Steaua căuta cu disperare golul calificării, Cojocaru a respins mingea în față la Trujic care ne-a închis speranțele cu la 4-2.

  Evident, Rădoi a pus umărul tactic la insucces în acel meci, dar și strategic când a format lotul în vară. Papp trebuia schimbat la pauză, sau după a doua gafă, dar nu avea cu cine! Papp era în zi proastă, însă transferurile au fost și mai proaste, asa că Rădoi a fost obligat să joace în continuare cu el desi era varza. Nu numai că nu a ajutat echipa, dar a și îngropat-o de unul singur.

  Și cu Verela eliminat, din poziționarea tactică greșită de care spui, dacă Steaua avea un fundaș central rezonabil pe bancă să-l schimbe pe Papp, nu luam gol sau în nici un caz atâtea!

  Dacă gafau 4 jucători era altceva. Puteai spune că tactica le-a forțat gafa. Dar când gafează numai unul de 4 ori, atunci nu mai se poate da vina exclusiv pe tactică. Iar când pe acel unu nu ai cu cine să-l schimbi, dar ai pretenții de UEFA, înseamnă că ai fost ageamiu la transferuri. Despre asta era vorba.

  Dar asta e, ales bules, nu mai stăm să dăm cu pietre că oricum nu ajută pe nimeni și la nimic. 🙂 Poate doar pe cel care e „tobă de carte”. Adică, „asul de tobă” sau „asul” care bate toba, nu știu exact, dar nu mă refer la tine.

Lasă un răspuns