Steaua, program infernal și un derby de poveste din Absurdistan! Unicul Derby a ajuns Războiul clonelor

de | septembrie 2, 2017

După partida României cu Muntenegru de la Podgorica, luni, 4 septembrie, Steaua va juca, sâmbătă, 9 septembrie, cu Viitorul, iar apoi va începe o serie infernală. În doar 18 zile, roș-albaștrii vor juca 6 meciuri, printre care 2 din grupele Europa League și un derby cu CFR Cluj și Derby de România cu Dinamo din Liga 1.

Primul joc din  grupele Europa League cu Viktoria Plzen  (al treilea meci cu cehii din acest sezon) va avea loc pe 14 septembrie, pe Arena Națională. Peste trei zile, în campionat, roș-albaștrii îi vor înfrunta, pe același stadion, pe Gaz Metan Mediaș, în etapa a zecea a Ligii 1.

Urmează apoi o ”dublă” de foc cu actualul lider al Ligii 1, CFR Cluj, și marea rivală Dinamo. Joi, 21 septembrie, în etapa intermediară, Steaua se va deplasa pe terenul ardelenilor, pentru ca, apoi, duminică, 24 septembrie, să joace Eternul Derby, pe Arena Națională.

După această confruntare, echipa antrenată de Nicolae Dică va merge în Elveția, pentru meciul cu FC Lugano, din  grupele Europa League, iar, apoi, peste trei sau patru zile, va ajunge la Brașov, pentru un duel cu nou-promovata Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în etapa a 13-a a Ligii 1.  LPF nu a anunțat însă data la care se va juca această ultima partidă – ea va fi programată fie duminică, 1 octombrie, fie luni, 2 octombrie.

 • Programul Stelei după pauza competițională:
  Viitorul – FCSB, sâmbătă, 9 septembrie
  FCSB – Viktoria Plzen, joi, 14 septembrie
  FCSB – Gaz Metan Mediaș, duminică, 17 septembrie
  CFR Cluj – FCSB, joi, 21 septembrie
  FCSB – Dinamo, duminică, 24 septembrie
  FC Lugano – FCSB, joi, 28 septembrie
  Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FCSB, 1 (duminică) sau 2 (luni) octombrie

După etapa în care Steaua se va duela cu Sepsi OSK urmează o nouă pauză competițională, întrucât urmează să se joace ultimele două etape din preliminariile europene pentru Cupa Mondială din 2018.

Fotbalul românesc defilează spre Absurdistan! Unicul Derby devine Războiul clonelor.

În doar 3 zile duelul „Steaua – Dinamo” va fi invocat ca Derby de România de 4 cluburi în două campionate diferite! Unii amatori, alții profesioniști.

Echipele adevărate, singurele din tot fotbalul românesc care nu au retrogradat niciodată și sunt de 70/69 ani în Liga 1, FC Steaua și FC Dinamo, se întâlnesc în campionatul de fotbal profesionist, în Liga 1, pe 23 septembrie.

La doar 3 zile,  pe 26 septembrie, este programat un pseudo-derby CSA Steaua vs ACS FC Dinamo în campionatul de amatori din Liga a 4-a.  Un derby al clonelor din moment ce ambele formații susțin că ele sunt adevăratele echipe Steaua și Dinamo, deși sunt născute oficial de câteva zile. CSA Steaua, o nouă echipă de fotbal înființată acum de Armată, și ACS FC Dinamo, echipa formată recent de Asociația lui Nicolae Badea (omoloaga defunctei AFC Steaua a lui Păunescu).

Deși s-a anunțat cu surle și trâmbițe proiectul CSA Steaua, echipa Armatei are de luptat cu statutul de clonă pe care și l-a asumat atunci când s-a autodeclarat brusc ca „trezită din sertare” după 19 ani de când și-a desființat fotbalul. Evident, nu există nicio recunoaștere a sa cu palmaresul 1947-2003 invocat propagandistic de Talpan. Forurile fotbalistice FRF și UEFA recunosc „FCSB” ca deținătoarea palmaresului și continuatoare a echipei Steaua și fosta deținătoare a Cupei Campionilor Europeni ’86. De altfel, de la anul, FC Steaua (FCSB) va beneficia de coeficientul aferent unei foste căstigătoare a Cupei Campionilor Europeni. În consecință, prin pretențiile de palmares afișate, noua echipă de fotbal CSA Steaua este oficial o clonă, iar FCSB originalul.

De partea cealaltă, dinamoviștii au de ales și ei între echipa lui Badea (ACS FC Dinamo) și cea a lui Negoiță (FC Dinamo). Badea, fostul președinte la FC Dinamo, are de recuperat o datorie de 2 milioane de euro de la Negoiță, însă acesta a refuzat să îi plătească așa că și-a făcut echipa în Liga a 4-a, susținând că este adevărata echipa Dinamo, după modelul CSA. Comicăria este și mai mare la Dinamo. „CSA”-ul lor, adică CS Dinamo, are și el echipă de amatori în Liga a 5-a încă din 2015.

Pentru că proiectul cu stadionul devenise mort, Ionel Augustin, „Lăcătușul” dinamoviștilor, a migrat peste noapte cu jucătorii echipei de la CS Dinamo a MAI-ului, la ACS FC Dinamo a lui Badea. „New-old” Dinamo a fost primită în Liga 4, va juca pe stadionul Dinamo, va fi antrenată de Marin Dragnea şi îl are antrenor-coordonator pe Ionel Augustin. Cum spuneam, exact ca tandemul Lăcătuș și Ion Ion de la CSA Steaua.

 • După modelul lui Talpan, Marius Bacria, administratorul societăţii lui Nicolae Badea, a anunţat, prin intermediul ProSport, că adevăratul Dinamo joacă, din acest sezon, în campionatul de amatori Bucureştiului, iar echipa din Liga 1 este doar un „fake“. „Sigla şi palmaresul, începând de la înfiinţare, ne aparţin. Noi suntem Dinamo. Marca este protejată internaţional, ca să n-avem discuţii cu contestaţii şi mai ştiu eu ce pe plan intern. Să fie clar: noi suntem FC Dinamo. Ei sunt alt club, altă echipă“, a răspuns Bacria la întrebarea cine dintre cele două formaţii existente acum în competiţii este continuatoarea echipei Dinamo Bucureşti. Deci echipa lui Negoita nu mai are dreptul să folosească Numele, Sigla si Palmaresul. E un fel de FC Fcdb, FC Rinamo, dar nu ar mai fi Dinamo.
 • Conform Gazetei, Badea caută executarea silită a lui Negoiță pentru datoria de 2 mil. € plus penalizări agreate de cele două părți. Din eventualul parteneriat cu primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, Badea vrea să păstreze contractul de asociere și administrare pe perioadă nedeterminată a stadionului din Ștefan cel Mare și după ce va fi construită noua arenă. Pașii pe care Badea vrea să-i urmeze ar mai include și deposedarea lui Negoiță de tot ce înseamnă brandul Dinamo: emblemă, culori și palmares.

La care derby se vor umple tribunele? Întrebare retorică. Peste 99,9% din suporteri susțin FC Steaua, respectiv FC Dinamo a lui Negoiță.

Unii se tot întreabă: cu care echipă de fotbal va ține un stelist, cu „FCSB” sau „CSASB”?

Nimeni nu poate dicta pe sentimentele oamenilor, cu atât mai puțin să-i spună cu ce echipă de fotbal trebuie să țină. Pe de altă parte, “Steaua” este o familie și nu înseamnă doar fotbal! Oficial, brandul “Steaua ’47” (echipa cu palmaresul 1947-2017) înseamnă în fotbalul profesionist numai FC Steaua (FCSB). În restul sporturilor, „Steaua București” înseamnă numai CSA!

Așa cum un stelist poate ignora hocheiul, sau polo etc., așa și în fotbal, poate ignora echipa CSA sau FCSB (sau pe amândouă). Asta nu înseamnă că nu este stelist, ci doar că nu-l interesează sportul respectiv.

CSA Steaua este o echipă de fotbal amator care nu are nicio legătură de identitate sportivă și palmares cu Steaua dată de CSA în 1998 la AFC, astăzi SC FC FCSB SA!  

CSA Steaua este o nouă echipă, dar e o echipă 100% “Steaua”! Exact cum părinți, care dau primul copil în adopție, mai fac un urmaș după 19 ani! Nu poți să spui că e o clonă, decât dacă părinții susțin că e identic cu primul și că de fapt e chiar primul. 🙂

Din păcate, scandalul și acuza de clonare s-a iscat pentru că personaje de la CSA susțin că noua CSA Steaua are palmaresul echipei FC Steaua (FCSB), când oficial nu este așa. În ochii majorității covârșitoare a suporterilor steliști, revendicarea asta face din echipa armatei o clonă veritabilă și profitoare, nu doar o nouă echipă de fotbal a CSA Steaua, cum de fapt ar trebui să fie.

Din 1998, „Steaua ’47” a avut altă denumire,  „Asociatia Fotbal Club Steaua București”,  cu  siglă proprie diferită de cea a CSA-ului, care a continuat sportiv activitatea cedată de CSA Steaua.

În 1998, CSA Steaua București s-a deposedat de clubul de fotbal înființat în 1947, nu și de brandul „Steaua București”.

CSA Steaua București își putea face imediat altă echipă de fotbal  fără probleme chiar în 1998, dar legal și sportiv nu mai era cea dată la Asociația Fotbal Club Steaua București.

Pentru că vorbesc numai în numele meu, voi expune propriul caz:  țin cu Steaua dinainte de 1986 și voi ține cu FC Steaua (FCSB) pentru că  sportiv (fotbalistic) ea este  „Steaua ’47”.

Argumente:

1) Oficial, FC Steaua (FCSB)  are pedigriul sportiv Steaua din 1947 („Steaua ’47”) prin continuitatea recunoscută și de FRF, UEFA și FIFA. Sentimental, la fotbal, numai FC Steaua (FCSB) mă capacitează emoțional ca o echipă de suflet! Prin absurd, la un ipotetic meci FCSB vs CSA, aș vrea să învingă FCSB.

 • Sunt cazuri și mai sensibile. În șaisprezecimile Cupei României din 2016,  FC Dinamo a căzut la sorți cu FC Dinamo II. Deși provin din același club și au aceeași marcă, sunt echipe cu identități sportive și palmaresuri diferite. Cu cine au ținut câinii?
 • Niciodată echipa Dinamo II, deși are aceași marcă cu Dinamo I, nu va avea palmaresul lui „Dinamo ’48”. Raționamentul este valabil pentru orice club! Aviz amatorilor care susțin că o marcă are automat atașat de ea și palmaresul, și ar fi suficient să pui sigla pe piept ca să ai automat în spate și palmaresul! Fals!

2) Toată lumea știe că echipa CSA Steaua a fost înființată pentru că era un criteriu obligatoriu de acordare a fondurilor pentru modernizarea stadionului! Deci premiza a fost o faptă bună, nu un act anti FC Steaua! Din acest punct de vedere , apariția echipei de amatori CSA Steaua nu avea nimic de încriminat. (La fel a făcut și CS Dinamo în 2015. Ieri, MAI a tranșat favorabil și definitiv modernizare stadionului printr-un HG).

Însă Talpan & Co. au vopsit-o artificial și populist cu sigla și palmaresul FCSB-ului, pentru că au cheltuit degeaba banii publici cu evaluarea marcii pentru o licitație de închiriere la un preț iresponsabil. Oricum ar fi fost ilegală și apoi au încercat disperați să mușamalizeze totul prin această nouă echipă.  Fapt recunoscut indirect și de Ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leș,  în fața Comisiei parlamentare din Senatul României, pe 11 aprilie 2017.

 • Am fost obligați să facem echipa de fotbal, pentru că pierdeam marca nefolosind-o timp de cinci ani! Așa spune legea. 

Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite. Este un activ patrimonial. Așa că am format, cum spuneam, noua echipă, care va începe din Liga 4.

Nefolosirea pe o perioadă de 5 ani neîntrerupt ar da dreptul oricărei persoane să solicite decăderea titularului din drepturile oferite de marcă. De aceea am ajuns la această soluţie (înscrierea în Liga a 4-a, n.r.) ” – Ministrul Apărării Gabriel-Beniamin Leș.

„Evaluăm ca să putem scoate marca la licitație”, „facem o echipă pentru că așa vor suporterii”… sunt câteva din marile minciuni nerușinate cu care CSA a incercat să mascheze foamea de bani și  greșelile unor colonei și generali.

Din păcate, cu acest tertip unfair Talpan și Boroi au  discreditat CSA-ul și au atras oprobiul a peste 80% din fanii steliști (măsurat în mediul online și media). Dintre microbiști, CSA îi mai are alături pe dușmanii de moarte ai lui Becali, cei care se folosesc și ei de CSA până trec puntea acolo unde cred că vor scăpa definitiv de latifundiar. Evident, sunt alături de CSA și toți angajații plătiți din banii de la bugetul de stat, virați de MApN!

CSA Steaua va dispărea atunci când Palmaresul său va fi clar și pentru MApN că începe cu 2017.  Atunci va fi limpede și în birouri că marca pe care voia să o protejeze este de fapt o siglă și nu echipa de fotbal FC Steaua București continuatoarea și deținătoarea palmaresului.

3) În toate meciurile disputate la amatori îmi voi dori să bată CSA Steaua! Nu sunt hater! Nu pot să urăsc ceva care vine din filonul Steaua , chiar dacă acum unele personaje de la CSA fac o concurență neloială la imagine echipei mele de suflet. Asumarea de CSA a palmaresului, mai ales cel din 1998-2003, este de Absurdistan și ea.

Însă, dacă unii sunt labili psihic nu prezintă o scuză pentru ceilalți normali să se comporte la fel! A repudia echipa CSA Steaua din cauza lui Talpan & Co. ar fi la fel cum labilii psihic urăsc echipa FC Steaua (FCSB) numai pentru că îl urăsc pe Becali.

Totuși, trecerea la o echipă profesionistă va presupune o altă înstrăinare a echipei CSA. În acel moment interesul meu pentru noua echipă profesionistă derivată din CSA Steaua va tinde spre ZERO, fiind o clonă perfidă și veroasă la echipa existentă în Liga 1. Ar fi și un modus vivendi din Absurdistan  în care CSA își poate da reset oricând vor mușchii unor generali, scoțând apoi clone pe bandă pentru Liga 1.

Și o veste de ultima oră. După implicarea primăriei Sectorului 1 în salvarea Rapidului și Primaria Sectorului 5 au semnat un acord pentru susținerea echipelor de juniori ale clubului CSA Steaua. Anunțul a fost făcut de primarul Florea pe Twitter. Florea a luat parte și ieri la meciul cu Venus, câștigat de CSA cu 6-0! Primarul a fost entuziasmat de atmosfera, s-a comportat ca un suporter și a luat parte la coregrafia fanilor de la Peluza Sud. Florea a urmărit meciul alături de Ana Maria Brânză și de comandantul CSA, Cristian Petrea. Împortant este ca banii, tot publici, să ajungă la educarea sportivă a copiilor și juniorilor! CSA este obiectiv militar, UM 02301, cu zero transparență financiară față de instituțiile civile, și va fi foarte greu de controlat extern cum se cheltuie acei bani publici și în ce buzunare ajung. Culmea e că și Nicolae Badea este pe cale de a încheia o astfel de colaborare cu Primaria Sectorului 2 , după cum informează presa.

X Ray

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

44 de comentarii la „Steaua, program infernal și un derby de poveste din Absurdistan! Unicul Derby a ajuns Războiul clonelor

 1. alexutz2007

  Felicitari pentru articol!
  Eu nustiu ce sentimente au cei din Peluza Sud dar eu unul sunt indiferent la aceasta echipa infiintata in 2017(facem pariu ca certificatul sportiv va fi din 2017?).
  Am vazut ca se doreste ca liga a 4 a din Bucuresti sa permita promovarea a 2 echipe cea ce duce mai mult la o manarie de tipul comunistilor din 47m

 2. alexutz2007

  Deznodamantul il vad asa: Becali va pierde procesul cu aia 37 de mil € iar CSA va accepta echipa in contul datoriei. Personal cred ca asta s-a vrut de la inceput. Pentru ca in timp banii se vor scoate si vor ramane si cu echipa+ palmares. La 2-3 calificari in Europa League+stadionul plin recupereaza cei 37 de mil.

 3. cozmadinu

  „CSA Steaua va dispărea atunci când Palmaresul său va fi clar și pentru MApN că începe cu 2017. ”

  si cand va fi clar ? cum va fi clar ? pt ca acum toate forurile indrituite fotbalistic dau palmaresul catre fcsb, dar asta nu-i de ajuns (nu pt peluzari, ei sunt marunti) pt presa, formatori de opinie . deci…cand si cum crezi ca se va intampla asta ? se prea poate ca o instanta civila sa spuna in cel mai absurd mod ca palmaresul e la csa. ca doar n-a trecut mult de cand o inst. civila i-a dat lui mititleu sute de milioane de euro despagubiri doar pt ca asa scria in clauzele de reziliere ale fotbalistilor lui :)) .deci, se poate si mai rau.

  1. cozmadinu

   …pt ca am impresia ca frf are o atitudine pasiva, iar cei de la csa , cu echipa finanatata de guvern si primarii, ambele psd, sunt acum bine inclestati politic. n-ar fi de miare ca frf sa decida ca fcsb nu e steaua.

 4. wu1

  Ar fi bine sa conspirati propria viata ca ati fi mai aproape de adevar..alexe lasa.te de preziceri false, ca nu ati nimerit niciuna pana acum!..ar trebui sa iti dea de gandit…
  Si inca ceva, vad ca incet incet ii atribuiti palmaresul stelei dar nu pentru ca asta e realitatea ci pentru ca se vor face manarii politice !! Patetic

 5. Gosu

  @cozmadinu, in cazul CSU vs FCU , la ultimul proces , instanta s-a declarat incapabila sa atribuie un ‘palmares’ lui x sau lui y, intrucat au considerat -asa cum e si firesc – ca e vorba de o situatie de fapt. Sigur in Romania se pot intampla multe, dar personal tind sa cred ca nu sunt toti interesati si sau imbecili.
  Ceea ce invariabil te duce la organismele sportive. Unde nici mama talpanului nu are cum sa aiba castig de cauza cu o echipa fondata in 2017 si lipsita de continuitate sportiva.
  Ceea ce nu vor astia ca wu sa admita e faptul ca ei si-au ales drumul, fara sa aiba vreo legatura cu ceea ce spun organismele sportive.
  Si tot in barca lor mai sar si gazetarii de scandal care ba afiseaza o atitudine anti-FCSB, ba dau de pamant cu CSA si ‘deconspira ‘ manevre pe bani publici de dragul accesarilor si traficului online.

  1. cozmadinu

   @Gosu.

   citeam pe fb o excelenta comparatie in privinta palmaresului. o masina (echipa) data ,este data cu kilometri de la bord cu tot (palmaresul.) nu poti vinde, dona, chiar sa iti fie furata masina, dar km inregistrati la bord sa ramana tot la tine si sa-i atribui unei masini proaspat cumparate.

   problema este….ticalosia ! interesele. ma uitam la ineptul de la digi ,grigoroiu, ieri : „gata, lucrurile sunt clare, ce sa mai vorbim ? steaua e in liga a patra, asa a zis instanta.” pe baiatul asta il banuiesc de prostie crunta, nu de rea credinta, dar totusi, astia sunt formatori de opinie, raspandesc stirile. chiar si mincinoase.
   ma tem de interese politice, uite cum a aparut alt psd-ist si a preluat grupele de juniori ale csa. dupa ce guvernul psd a luat echipa de seniori. iar primaria sectorului nu stiu cat, psd, a luat rapidul.

   ma tem ca presiunile politice sa nu indemne frf sa semnalizeze uefa ca fcsb nu e steaua. ma tem ca in jurul fcsb se strang laturi ale mafiei politice / sri, care nu pot trece cu vederea ca o soc. comerciala cu castiguri peste coca cola sau mai stiu eu ce, apartine unui singur om. si nu mi-e de om, mi-e de faptul ca se va calca pe cadavre pt a legitima csasb in dauna stelei istorice care e in L1.

 6. Gosu

  Temerile tale sunt justificate. Dar pe de alta parte ar sfida logica elementara ca cineva sa-si puna problema sa incerce sa schimbe istoria. Nu degeaba am dat exemplul Craiovei , unde politicul a incercat fara succes sa confiste palmaresul. Acum se multumesc cu statutul de ‘singura echipa din oras’ si ‘continuatorii morali’ autoproclamati.
  Iar in cazul CSA cei care doresc legitimarea, sunt constienti ca trebuia sa rezolve problema continuitatii, adica sa faca disparut FCSB-ul, macar pe cale financiara, un faliment ceva…

 7. Cody Lancashire Heeler

  Singura clona Steaua e FCSB. Ma bucur ca nu mai poate folosi oficial numele de Steaua. Nici stema. O sa mai foloseasca artificial cativa ani presa aservita numele asta. Si suporterii spalati pe creier.

  Cand instanta va obliga forurile sportive sa specifice ca palmaresul apartine Steaua, cum e normal, o sa mai plangeti cateva luni ca ce mare nedreptate s-a comis si apoi o sa ramaneti cu echipa asta facuta dupa chipul si asemanarea patronului.

  Cat despre comparatia cu o masina, e de tot rasul. Steaua e un brand cu o gramada de chestii pe langa: nume, sigla, palmares, jucatori, etc. Instanta a specificat clar ca fcsb s-a nascut printr-un abuz. A folosit jucatorii respectivi, a folosit ilegal stema, numele. Dar Steaua nu a fost niciodata.

  Astept promovarea in A. Pare improbabila. Asa parea si interzicerea ca fcsb sa foloseasca numele Steaua acum 5 ani.

  STEAUA SUNTEM NOI.

 8. Gosu

  Argumente terne, trase la indigo, gandite de niste psihopati si propagate de analfabeti functionali, incapabili sa inteleaga un text si sa traga concluzii cu propriul capsor.
  Nu e problema , repetam lucruri care s-au mai discutat :
  Stema sa numele nu fac din clona, originalul. Pentru aprofundare vedeti clona Austriei Salzburg vs RB Salzburg care este si in ziua de azi continuatoarea originalei Austria.
  Instanta -termen generic folosit pt a defini un autor inexistent – nu va obliga pe nimeni sa schimbe nimic, fiindca nu are putinta de a modifica istoria.
  Unul din motivele pentru care e pacat ca stagiul militar nu mai e obligatoriu la noi, e fix faptul ca imbecilii obedienti nu mai au de unde sa primeasca ordine la apelul bocancilor , macar un anisor, pentru lecuire.
  Comparatia cu masina e foarte buna desi oarecum sintetica. Vezi daca se poate lua istoria Romaniei si atribui Bulgariei , eventual printr-o tranzactie.
  Te invit sa citezi intocmai unde a specificat acea ‘instanta’ si ‘clar’ ca FCSB s-a nascut printr-un abuz si ca ‘nu a fost niciodata’ Steaua. Altfel tind sa cred ca un abuz sa te declari abuziv inzestrat cu ratiun, cand e clar ca ai dizabilitati de ordin mental.
  P.S : Spui ‘Steaua suntem noi !’ Si tragi apa ! Steaua e una singura si acum se nu numeste FCSB.
  Aport bocanci !

 9. mq-messi

  Pune toate datele, cap la cap, logic, si o sa-ti iasa si tie ca fcsb nu e Steaua.
  Ce leaga fcsb de Steaua?
  -Marca in niciun caz. Freza Lisei Simpson nu are nicio legatura cu Steaua. Numele fc fcsb, nici atat;
  -Casa Stelei, Ghencea? Nu.. nici macar in zona. Stadion la Piata Muncii, baza de antrenament in Berceni;
  -Prezenta oamenilor cu trecut ros-albastru, care sa nu aiba vreun beneficiu material de la becali? Eu nu gasesc.
  -Sustinerea peluzelor sau macar a bucurestenilor? Oltenita, ilfov, comarnic.. astea sunt zonele de unde isi trage fc fcsb grosul suporterilor.
  -Performantele? Din 2003 pana azi sunt mediocre. Daca pui doar perioada de cand a pierdut marca, sunt de-a dreptul penibile.

  In schimb Steaua Bucuresti joaca si se antreneaza in complexul Ghencea, are sustinerea peluzelor si a bucurestenilor ( cum spunea si Aelenei in programul de la meciul de vineri „vrem sa aducem cat mai multi oameni din zonele de stelisti: Drumul Taberei, Rahova, Militari”), pe Lacatus, Iovan, Bumbescu, Ion Ion, Aelenei etc in organigrama; la ultimul meci au fost si Balint cu Ogararu. Si in ultimul rand, e sub egida Clubului Sportiv al Armatei. A da, are si toate marcile din 1947. Inclusiv cea folosita abuziv de fc fcsb.

  Da, corect, noi suntem prajiti. Ca vrem sa vedem si noi un act prin care becali a obtinut acordul de la CSA sa preia clubul de fotbal in contul datoriei. Ca vrem si noi sa vedem o evaluare a ce insemna Steaua in momentul respectiv. Cine a stabilit ca Steaua valora 5 milioane de euro? Ca ne gandim ca Fc Fcsb nu a avut dreptul niciodata sa se numeasca Steaua Bucuresti.

  E mai usor, pentru mintile odihnite, sa dea vina pe justitia corupta, pe psd, pnl, usr sau mai stiu eu ce. Obisnuiti-va ca sustineti fc fcsb. Palmares, nepalmares, tot n-aveti nimic in comun cu Steaua. Salut!

  1. siegfried

   @mq-messi.
   -Creierașul tău e atât de limitat încât nu poate veni cu ceva original? Glumița cu freza Lisei Simpson a fost făcută de site-ul muribund timesnewroman acum 2 ani jumate . Cum plm poți să repeți ad nauseam o glumă făcută de alții, câți neuroni funcționali ai?
   -Steaua s-a înființat în 1947, complexul din Ghencea în 1974 pentru a răspunde nevoilor clubului de atunci. Ghencea nu e o Mecca a stelismului, casa Stelei e acolo unde se strâng cei mai mulți steliști, în prezent acest loc e Arena Națională.
   -Ce peluze visezi, mă băiatule? Grupul tău de 300 de inși e o peluză? Pe bune acum și absurdul trebuie să aibă o limită. Peluză o să fiți când o să umpleți așa ceva. Cât privește pe oamenii din Oltenița care bat drumul pentru a veni la meciuri, bravo lor, steliști adevărați.
   -Performanțe mediocre? Păi și de ce ai ieșit atunci în stradă după meciurile cu Valencia, Betis, Rapid, Ajax? Te bucură atât de mult mediocritatea?

   Nici nu mai răspund la inepțiile cu clubul evaluat la 5 milioane, o aberație de neimaginat în condițiile în care a fost postată de nenumărate ori pe site tranzacția încheiată în fața notarului prin care Becali renunța la 5,2 milioane USD + la drepturile federative ale 21 de jucători pentru 51% din societatea comercială.

 10. vasglo

  @xray

  „În toate meciurile disputate la amatori îmi voi dori să bată CSA Steaua! Nu sunt hater! Nu pot să urăsc ceva care vine din filonul Steaua”
  Nici macar atunci cand „bastardul”, nascut in laboratorul lui Talpenstein, ii reneaga lui „elder son” dreptul primului nascut??……
  Steaua nu e un „filon”, e numai un nume, VREMELNIC, precum, ASA, CSCA, CCA, etc…..
  Filonul e „Armata=Statul”!….Nu cred ca vrem sa revenim la filon!…-:)
  In 1998, parintele a RENUNTAT la copilul nascut in 1947 si pe care il botezase „FOTBAL”! Acu’, dupa ani, s-a gandit sa mai faca un copil cu acelasi nume! Desi, au acelasi parinte, copii sunt DIFERITI, fiecare cu viata lui proprie. Niciodata praslea nu se va identifica cu FIUL CEL MARE, oricat s-ar strofoca parintele celor doi!….

 11. alexutz2007

  Cody Lancashire Heeler dupa logica ta FCSB ar fi trebuit sa fie campioana, PSG sa elimine Barca si Maradona sa primeasca galben pentru ca a marcat cu ea.
  Cam asa ar decurge lucrurile intr-o instanta dar problema ca pe acolo are cam interzis instanta.

 12. sikander

  Primul lucru care mi-a sarit in ochi la pozele cu atmosfera de la faimosul meci csa-venus a fost cuvantul COMUNA scris pe bannerul de pe gard 🙂 Cred ca reflecta perfect nivelul la care joaca acea echipa. Ma intreb oare cand o juca mirobolanta echipa pe terenuri cu ciulini pe mergine, unde vor arbora bravii suporteri mesajele?

  1. sikander

   Cand voi faceati corrgrafii dupa ce il umpleati pe cioban de bani pe bilete in CL, eu aveam deja 5ani in care nu ii mai platisem nimic direct, sub forma de protest personal. Cand drepturile tv s-au dat la rcs rds eu nu am facut contract cu ei si am preferat sa vad meciurile online.

   Protestul vostru s-a transformat in mascarada, ati pompat bani in zestrea fetelor, ca sa ajungeti acum sa agatati bannere pe marginea carutei, pentru ca v-ati adus aminte ca aveti boala pe jiji… Daca nu ar fi aparut soldatelul ala universal pe care l-ati ridicat la rang de zeu, si daca justitia autohtona nu ar fi dat deciziile respective (no comment! ) acum ati fi populat mall arena si i-ati fi facut samantari pe actualii membri ai peluzei ros-albastre 😉

   De ce nu ii cereti lui Laca sa schimbe emblema? In loc de aia din 2003 (jiji) sa o puna pe aia din 86. Sau pe aia din anii 90, ca tot aveti un banner cu citius altius fortius…

     1. mq-messi

      Inca nu te prinzi, nu? Hai ca sa nu o lungim.. n-ai mai mult de 10 meciuri pe stadion.

 13. fortuneteller

  Mult succes CSA Steaua. Sper ca sectia de fotbal (ar fi bine si celelalte!) sa se vanda cat mai repede catre o entitate privata. Nu avem nevoie sa folosim bani publici pt cluburi sportive. Idem si in cazul „Rapidului”. Ultima oara cand am verificat, TOATE bugetele publice sunt pe minus, adica se cheltuie mai mult decat banii disponibili. Asta o fi in regula pt unii, dar profund nesustenabil in timp.

Lasă un răspuns