Steaua liberă

de | noiembrie 20, 2015

Recunosc că nu știu cine scrie pentru contul de facebook Steaua Liberă. Am însă prieteni buni care mai dau câte-un like postărilor de pe acel cont, așa că îmi mai apar în newsfeed. Cateodată sunt de acord cu ce scriu, dar alteori (mai des) mă enervează. Și rareori, mă mai și scârbesc.

Acum am văzut o referire la “clubul infect” care joacă duminică în Groapă. Și care, desigur, nu e Steaua. Nu știu cine a scris acea postare. Șansele sunt totuși destul de mari ca persoana respectivă să fi fost în “deplasare” pe Arena Națională, la un Derby, acum 1 an. Cântând și scandând pentru “clubul infect”. Făcând coregrafie pentru “clubul infect”. Suindu-se pe garduri la numeroasele goluri administrate câinilor în Derby de jucătorii “clubului infect”. Sunt convins că deținătorul contului “Steaua Liberă” e un suporter adevărat, iar suporterii adevărați nu ar fi ratat un Derby acum 1 an. Suporterii adevărați ai Stelei.

Între timp, Steaua a devenit un “club infect”, a devenit FCSB, iar suporterul Stelei Libere și-a dat seama că scandările și coregrafiile lui de-acum 1 an “nu se mai pun”. Și-a dat seama că e în război de ani de zile cu Becali (foarte bine, în război cu el suntem si noi, unii de pe acest site), chiar dacă uită că războiul cu Becali s-a manifestat ani de zile pe stadion, la meciurile “clubului infect”. În Ghencea, unde juca “clubul infect”, iar Becali iși lua bolovani pe Maybach sau bodyguarzii lui (Dediu parcă…) se trezeau cu luneta X5-ului avariată. S-ar putea ca suporterul Stelei Libere să fi aruncat chiar el cu bolovani, cine știe?, dar adevărul e că nu se poate… de ce ar fi aruncat el bolovani pentru un „club infect”, pentru FCSB? Sigur, era 2011, 2012, deci Steaua nu mai există din 2001, după cum am aflat între timp. Protestam cu toții, ca proștii, pentru un club infect. Pentru o clonă.

Am fost cu toții anti-Becali. Și mulți dintre cei care am rămas pe acest site (nu toți) încă suntem. Am fost anti-Becali cot la cot și umăr la umăr cu “Steaua Liberă” și cu cei care îi dau like și îi urmăresc postările. Doar că atunci eram anti-Becali pentru că eram pro-Steaua. Luptam cu Becali, ca să salvăm Steaua. Steaua exista, iar noi luptam pentru ea.

Azi, grupul “Steaua Liberă” a obosit în lupta cu Becali și și-a dat seama că cel mai simplu să câștigi această luptă e să decretezi că obiectul luptei de fapt nu există. Steaua nu există, nu a existat vreme de 14 ani. Există un concept, un gând, o dorință – există un fular roș-albastru ascuns într-un sertar. Și toate astea sunt Steaua, Steaua adevărată. Dar toate sunt mai vechi de 2001. Din 2001 nu mai poate exista nimic, decât un „club infect” susținut de becaliști. Pentru că Steaua nu mai există din 2001.

Și dacă Steaua nu mai există din 2001, sunt convins că în sertarul autorului “Stelei Libere” pot fi multe fulare roș-albastre, vestigii ale Stelei adevărate, dar nu poate fi o esarfă cu Sud Steaua. Acest lucru e imposibil. Ar fi inexplicabil.

Ovidiu

36 de comentarii la „Steaua liberă

 1. raducus

  Interesant ultimul paragraf, printre altele.

  Cert e ca nimeni nu prea stie cine si ce e Steaua de acum. Cu atat mai mult cu cat in doua zile este derby si freamatele de odinioara lipsesc cu desavarsire din peisaj, acestora luandu-le locul disputa intermniabila CSA – FCSB.

  Si asta cu siguranta nu e Steaua pe care o stim cu totii. Indiferent de conditiile de la club si de nemultumirile si viziunile existente, pentru derby a existat aproape intotdeauna mobilizare.

  Ii batem de cativa ani intruna si din pacate ramanem doar cu rezultatele incet-incet. Trairile, emotiile, amintirile (ei, da – amintirile!!!) se risipesc pe zi ce trece…

 2. double


  Cu siguranta ca multi isi vor recunoaste vocea, chiar daca sau mai ales ca acum nu mai conteaza pentru majoritatea… asa putin, de incalzire, pt duminica.
  Ce s-a schimbat ?! Ne-am imputinat dar sper ca vom reven mai puternici, fara farisei.
  Week-end placut ! Doar e week-end de derby:)

 3. xray Autor articol

  Reacţia FRF, după ce CSA a cerut retrogradarea Stelei: „Orice jurist va spune că nu există niciun risc”
  Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că nu există riscul ca Steaua să fie retrogradată, având în vedere că nicio instanţă judecătorească nu a hotărât că gruparea finanţată de Gigi Becali nu are drept de participare în Liga 1.

  Burleanu a răspuns astfel unui comunicat al Clubului Sportiv al Armatei Steaua prin care federaţiei i se cere retrogradarea Stelei.

  „Colegii de la Departamentul Juridic lucrează la răspunsul pe care îl vom da scrisorii clubului CSA Steaua. Nu pot să mă antepronunţ, dar orice jurist care interpretează deciziile instanţelor va spune că nu există un risc de retrogradare (n.r. – al echipei FC Steaua Bucureşti). Pentru că nu ai o decizie de instanţă care spună că Steaua nu are drept de participare în Liga 1 sau că trebuie retrogradată”, a explicat Răzvan Burleanu.

  Talpan a solicitat, la 18 noiembrie, printr-un comunicat, retrogradarea echipei Steaua Bucureşti deoarece Gigi Becali a înregistrat la Registrul Comerţului SC FC Steaua SA fără acordul Ministerului Apărării.

  „Oricum echipa de fotbal a dânsului (n.r. – Gigi Becali) nu este Steaua, ci FCSB. Nu este continuatoarea celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti, doar pentru că George Becali a înregistrat acest nume la Registrul Comerţului. FRF trebuia să verifice că nu există acordul Ministerului Apărării pentru înfiinţarea societăţii comerciale (există doar acordul pentru înfiinţarea Asociaţiei). Pentru acest motiv FRF trebuie să retrogradeze echipa”, a spus Talpan.

 4. alexandru-h

  Si Burleanu asta e un mare dobitoc. Cum adica sa ai nevoie de hotarare in instanta care sa ceara retrogradarea unei echipe? Astea sunt treburi ce tin de bucataria interna UEFA/FRF. Retrogradezi o echipa pentru ca are datorii la buget, sa zicem, dar nu o faci pentru ca iti cere statul roman sa o retrogradezi ci o faci pentru ca asa ai scris tu, FRF-ul, in propriul regulament.

  Putea Inalta Curte sa scrie negru pe alb in decizie – „cerem retrogradarea echipei lui Becali” iar FRF-ul nu era obligat cu nimic sa se conformeze. Pentru ca daca o facea, UEFA te elimina complet din competitiile internationale si ramaneai singur pe pasunea romaneasca.

  1. xray Autor articol

   Alexandru, sunt incurcate caile dreptații. E și un precedent. U Craiova (Mititelu) a fost dezafiliata pe baza regulamentului FRF și o instanta civilă a obligat FRF sa o reafilieze și să-i dea și loc în liga a 2-a, considerând un abuz. Și FRF s-a conformat. Dualitatea club-societate comerciala lasa loc la interpretări ale legislației specifice.

  2. harald

   @ alexandru-h

   Din ce ai scris aici reiese ca regulamentul FRF este deasupra legii, ceea ce evident nu poate fi valabil. Au fost si banci care au pierdut procese si au fost nevoite sa scoata clauze abuzive din contractele incheiate cu clientii .

 5. xray Autor articol

  Pro memoria:
  2012-2013 Sunt fericit
  -cantată la meciul FC Steaua Bucuresti (FCSB)

  -cantată la antrenamentul FC Steaua Bucuresti (FCSB)

  -cantata de 50 000 de oameni pentru FC Steaua Bucuresti (FCSB)

  2014 Steaua – Dinamo 2014 Peluza Nord

 6. asprilia

  pana sa inceapa scandalul /scandaluri cu ciobanul toti am iubit steaua,incet incet ciobanul jegos a bagat dihonia ,divide et impera si uite asa o parte din suporteri scarbiti de fariseu nu mai merg de 5 ani la meciuri si in final scandalul marcii si palmaresului a ,,pus capac, si de 1 an nu se mai merge efectiv la meciuri,adica marea masa a suporterilor,deci unui club care nu da 2 bani pe tine ca suporter,care nu apreciaza suporterii, nu-i respecta,nu ofera transparentza,dialog , trebuie sa ii raspunzi cu acceasi moneda,ciobanul a distrus clubul in cardasia cu generalii si pana nu pleaca puscariasul liniste nu va fi

  1. xray Autor articol

   Lucian Bălan a fost înmormîntat la Cavnic.
   CSA, clubul la care Bălan a făcut istorie și prin Talpan susține că Steaua nu a plecat de la el, nu a trimis vreun ajutor de înmormîntare, n-a avut nici un reprezentant și nu a trimis nici măcar o coroană de flori.
   De cheltuielile mesei pentru pomană, 742 lei, s-au ocupat cei de la FCM Baia Mare.

   „FCSB” a trimis reprezentanți cu o coroană de flori.

   Trist, dar adevarat! Astea sunt fapte, nu bla, bla-uri lozincarde!

   1. bodanel

    FAPTE in plm mea. FAPTE ca la dat din gura nu ne bate nimeni. Iar monsieur Talpan sa ne lase ca nu am auzit de mari procese intentate de el desi armata a fost devalizata ani de zile. Ce ordine a avut el pana atunci, ce batalii mari a dus pentru onoarea armatei ca baietii aia care merg in Afganistan tot cu PM din 1970 merg.

 7. alexandru-h

  @harald

  Se face o mare confuzie. Si vad ca si xray e la fel de confuz.

  Universitatea Craiova a fost dezafiliata pentru ca a recurs la o instanta civila in loc sa mearga la un tribunal sportiv. Asta a fost scuza Federatiei. Mititelu a dovedit in instanta ca daduse in judecata persoana fizica Piturca si nu Federatia, asa ca procesul nu avea nicio treaba cu plaja de interes a Federatiei. Instanta a ordonat Federatiei sa-l reafilieze.

  Ce vedem noi aici? Poti sa recurgi la instantele civile pentru a ataca decizii luate in neconformitate cu regulamentul. Ceea ce e perfect normal. Daca Asociatia Pescarilor cere ca fiecare membru sa plateasca 1000 de lei iar tu esti dat afara pentru ca nu ai platit 1500, e normal ca un judecator civil sa te repuna in drepturi.

  Problema la cazul Steaua e ca nu exista in regulamentul Federatiei nimic despre dezafilierea/retrogradarea unei echipe ce-si pierde marca. In fapt, asa cum am aratat in articolele precedente, marca nu mai e nici macar necesara la afilierea FRF. Daca FRF-ul avea un articolas ce zicea – „Orice echipa ce-si pierde marca e eliminata din Liga I” si nu ii dadea curs, era normal ca Steaua sa fie eliminata dupa decizia instantei civile.

  In concluzie, cititi regulamentele! Nu va mai luati dupa propaganda alora de pe Steaua Libera – nu exista nimic in scriptele FRF care sa forteze Federatia sa ia masuri impotriva Stelei.

 8. naiyba

  Eu unul imi doresc ca Armata sa reuseasca sa demonstreze ca Steaua Bucuresti este de fapt la ei cu tot cu palmares, dupa care Armata sa dea Steaua lui Hagi. Cred ca Hagi ar face treaba buna, iubeste Steaua si a fost printre primii daca nu chiar primul care a strigat „Sariti Hotii”. Iar proiectul Viitorul pare un proiect de succes.

   1. piece-of-mind

    ÎmI pare bine pentru tine. Încep sa cred ca nu mai exista soluții ca sa ieșim din fundaluri asta. Nemernicii de la CSA nu sunt în stare de nimic, s-au trezit cu pleasca de la ICCJ și nu știu ce sa facă cu ea. M-ai mult, s-au folosit de suporterii de buna credință ca sa pună presiune pe Becali.

    Dar lucrurile sunt clare: dacă nu se întâmplă o minune și Becali nu pleacă, Steaua rămâne îngropată.

 9. empyro

  Auziti bre ? Dar…asa ca fapt divers, la rivali v-ati raportat. Evident ca cel mai mult conteaza ce credem noi….dar aia, ca o adunatura mare de neghiobi pentru ce se pregatesc conasilor ? De plictiseala ? Cu cine mai au ei derbi, Piece of Mind ? Cu tata ? Cu FCSB ? Cu FC Adrianii Cluj-Napoca ?
  Bai, ma simt nevoit sa va mai intreb inca o data, pentru ca stiu ca nu sunteti din randul oligofrenilor anti-metafizici, ce facem Piece cu partea sportiva ? Ne facem ca nu a existat ?
  Hai sa ne punem putin in situatia altora ca mine (fara alde juridice, ca nu are nici cea mai mica logica, momentan) : eu, am o varsta, medie sau mai corect spus minuscula in comparatie cu existenta clubului Steaua. Am prins Armata Ultra, am prins spiritul stelist asa cum se putea acesta manifesta in anii ’90 (partea superioara), dar majoritatea covarsitoare a „vietii mele ros-albastre” s-a desfasurat in „era Becali” (pe care eu o consider incipienta din anul 2000). Despre ce vorbim Piece ? Despre faptul ca „moral, etic” nu a mai existat Steaua ? Pai si atunci ce am girat coane timp de aproape 15 ani ?
  Amintiri ? Foarte bine, macar le am. Ce ar trebui sa fac acum ma bag cu cel capsor in cosul de gunoi. Sa reneg identitatea si insasi existenta clubului ? Da ma, sigur, e patat de Becali Gheorghe, dar pe plan existential NU ARE nici cea mai mica relevanta. E acolo, in asteptare….Contrazice-ma, la momentul actual prea putin imi pasa, poate toti le stim pe ale noastre !

  1. piece-of-mind

   Când am scris „amintiri” m-am raportat la filmulețele puse de XRAY.
   În ceea ce ma privește, tot ce știu e ca nu mai simt nimic pentru meciul de mâine…pe vremuri, deja îmi circula adrenalina în vene…

   Cam asta e, sincer nu vad nici o soluție la orizont pentru a ieși din acest impas.

   1. empyro

    Asta e si o stare pe care noi (in speta majoritatea fanilor activi sau pasivi) ne-o inducem. Seamana putin cu treaba asta cu protestele pentru schimbarea societatii manifestate cu ocazia recentei tragedii. Toti vrem schimbare, dar nu prea stim cum. Stelistii plang si aspira la schimbare, unii fara Becali, altii din contra, „schimbare, da, dar gigi a facut, a dres, a bagat bani, ca fara…ajungeam ca dinamo”, iar cativa…”la vremuri noi, tot noi”.
    Totusi…si un MARE TOTUSI, pana acum ceva timp exista un lucru de netagaduit. STEAUA ESTE STEAUA, FC Steaua, buna, rea, acaparata, furata, demna, nedemna, s.a.m.d. Acum criza morala de identitate a devenit o criza faptica si asta nu este just ! De ce ? Fiindca se omite exact sportul, fotbalul, elementul in jurul caruia fenomenul asta social a gravitat. Nu poti cere unei mase neomogene de oameni sa aiba aceleasi perspective, dar TE ASTEPTI SA PUNA ASPECTUL SPORTIV MAI PRESUS DE TOATE, fara amalgamuri ideatice si doctrinare si fara a amesteca merele cu perele.
    Sunt foarte multi si din pacate cei care contau acolo pe stadion si care ajutau la „secretarea de adrenalina” care nu mai stiu nimic. Rumoare. Confuzie. Indecizie. Care pe langa acea criza morala de identitate, acum au ajuns la una faptica, prin care cauta raspunsuri in hotarari judecatoresti si aspecte comerciale, ignorand SINGURUL LUCRU CARE NE-A UNIT, SPORTUL.
    Cand il aud pe alde Talpan ca „palmaresul, istoria apartin CSA cel putin pana in ’99 sau ’03 (inca nu s-a hotarat)”, ma apuca greata. Mai tare ma apuca atunci cand apare Becali Gheorghe la TV sa sustina sus si tare ca ii apartin conform unui act juridic.
    DAR SI MAI TARE ma apuca greata atunci cand vad o criza de identitate faptica axata pe lucruri straine de sport. Nu inteleg cum pentru multi capitalismul si democratia echivaleaza cu posibilitatea de a-ti scoate istoria, faptele trecute, la mezat ca pe un purcel inainte de ignat. Cum se pot confunda aspecte vremelnice precum patronatul comercial, institutional, formalitati administrative cu insasi PROPRIA EXISTENTA FAPTICA SI IDENTITATE SPORTIVA.
    Subscriu la ceea ce ai spus si tu, din criza asta chiar nu stiu cine ne mai poate scoate, probabil o interventie divina. Chiar si de s-ar gasi o rezolvare formala a lucrurilor („vpm” sau compromis cu iz politic) maine, „criza” s-a extins prea mult in organism, dovedind ca romanii nu au inteles inca nimic din sport. Poate maine ar trebui sa radiem si R.S.R (R.P.R) din analele istoriei nationale pe motiv ca sistemul a fost impus din exterior, ilegal, neconstitutional si mai ales imoral….

     1. empyro

      Da Invatatorule m-am dus. Din pacate, la Templu astept pe Talpan/Mesia, sa dea afara toti negutatorii. sa le intoarca tarabele in sus si sa primeasca sub aparipa Sa, pe magii de la Gorj cu doua sute de arginti pe antrenament. Si de Craciun poate o sa straluceasca Steaua ca o taina mare ! Caci cu siguranta e o taina in cadrul CSA.

 10. piece-of-mind

  Ce va tot lamentati ca ne-au umilit câinii, ca nu avem echipa, ca Rădoi e varza, etc? De ce tot bateti din gura pe net si nu faceti nimic concret? Unde erati pe 24.10.2015, cand am strigat atat impotriva creditorului, cat si a CSA-ului? Aaaaaa, erati aici, in fata computerului, luându-ne la misto ca nu suntem nici o mie. Lasa ca va cumpăra creditorul 15 fotbalistic la iarna si vom fi ce-am fost si mai mult decat atat!!!

  1. alexandru-h

   Pai asteptam sa faceti SA-ul ala. Parca ziceati ca aveti vreo 4.000 de actionari si ca dati drumul la societate imediat dupa protest. N-am stat degeaba in perioada asta – am pus toate monedele intr-o punga pentru a cumpara actiuni la Steaua SA.

  2. ssk

   Piece, serios acum, poti avea incredere in Jean Pavel c-o sa faca mare branza?… Lui nici coregrafiile nu-i ieseau prin anii 90.

   Cerintele trebuiau sa fie strict ca Armata si clubul de fotbal sa se inteleaga cu privire la marca si cu privire la stadion. Ca stare de spirit, suntem foarte departe de momentul la care suporterii ar putea incerca sa „preia” Steaua. Trebuie sa fim realisti si inteligenti.

 11. moromette

  nu conteaza scorul,important este ca suporterii „fcsb e STEAUA” ,prin iubirea lor neconditionata,au fost mirobolanti..au ocupat in numar mare sectorul rezervat oaspetilor unde si-au falfait fanatismul prin sute de steaguri ros’ albastre,au cantat neancetat,iar la sfarsit si-au chemat favoriti,i-au aplaudat si au cantat alaturi de ei…o atmosfera fantasmagorica !!!
  …respect suporterilor „fcsb e STEAUA” !!! ati aratat,ca de fiecare data,ca faptele conteaza,nu deshtele alergand pe tastaturi fatand blablabla-uri kilometrice !$$$

 12. piece-of-mind

  SSK, credeam ca ma cunosti mai bine decat atat…nu mi-a trecut o clipa prin minte ca proiectul lui Jean ar putea avea succes. Ma irita insa sa-i vad pe toti cunoscatorii cum dau din gura pe net, dar cand e vorba sa vina sa faca ceva concret (sa puna presiune pe club/Becali), stau in fata computerului si fac misto ca nu suntem nici 1.000 cei care ne implicam cat de cat.

  1. ssk

   Eu altceva vreau sa spun: ca lumea care s-a strans acolo nu trebuia sa militeze pentru cai verzi pe pereti ce-a anuntat Jean, ci ca clubul de fotbal sa se inteleaga cu Armata. Pe de alta parte, cum ar fi fost asta posibil cand inteleg ca acolo a fost si Sudul, pentru care nu mai exista echipa de fotbal… Era clar ca ei nu pot sa sustina singura solutie decenta, ci tot alti cai verzi pe pereti – adica Armata sa-si faca echipa de fotbal.

  2. empyro

   Cu mia aia esti generos. Nimeni nu rade de proiectele care sunt fezabile. Doar ca mult trambitata adunare nationala s-a dovedit a fi o bomba cu… fas. N-are legatura nici cu demersurile si organizarea lui Jan si alor lui , ci strict cu nivelul pe care nu l-am atins ca societate.
   Cert este ca sunt momente in care mai bine nu te apuci de un lucru, daca acesta e sortit esecului. Cu atat e mai grav sa declari cu emfaza prin mass-media, ca in doua saptamani faci ce n-ai facut in zece ani.
   Singura solutie era cea pe care a sugerat-o Ovidiu : PRESIUNE APLICATA UNIFORM, pe ambele „tabere beligerante”. Din pacate, galeria (probabil singurul factor coerent si omogen de presiune) a ales fie sa nu se implice (Nord), fie sa aleaga o tabara (CSA, in cazul Sudului). Protestul prin absenteism de la stadion e derizoriu, iar in partea cealalta alegerea unei tabere confera acesteia atuuri suplimentare in eventuale negocieri. Am inteles ca in cazul Sudului orice varianta e de preferat lui becali, chit ca vorbim doar de un rau mai mic (CSA), in viziunea lor, dar aberatiile debitate de indivizi ca Talpan (cu echipe ale Armatei in ligi inferioare sau exemple de echipe moscovite) sunt demne doar de carti pentru copii.
   Intre timp, Lipa a confirmat ca Cs dinamo intentioneaza sa reconstruiasca groapa de gunoi, intarind cele spuse de Nea Coitza. La noi se antreneaza in Ghencea, pandurii de Gorj pe sume derizorii, un ilustru necunoscut fara trecut de sportiv (Talpan) a ajuns eroul unei peluze, iar altii cauta cu indarjire palmaresul prin hartoage….

 13. naiyba

  Boroi sustine ca, complexul ghencea va fi modernizat….nu stiu ce sa cred….. insa nu pot sa nu ma gandesc, daca eu as fi fost presedintele frf pai atunci primul stadion sau complex pe care l-as moderniza ar fi Steaua…pai ma gandesc ca vor veni o groaza de iubitori, cunoscatori, samd de fotbal si vrei sa te mandresti si tu cu, ce ai, la fotbal, il ai pe hagi, pe popescu, pe petrescu s.a( cu scuzele de rigoare pt cei de la s.a.) insa coroana e castigatoarea UCL( fie el si in formatul vechi, tot in formatul vechi si in timpurile alea si n-au putut so excuse me! ca ma simt privilegiat) Steaua Bucuresti, ca alta nu mai gasesti pe meleagurile astea, e unica da-o in pizda ma-sii, cum plmea sa nu valoreze ceva ai ma ce naiba. Tade poate sa puna si emblema Barcelonei pe tricou ca tot nu vinde tricouri.
  Asa ma gandesc eu si sper sa nu ma insel si sa se modernizeze treaba. Amin.

  1. empyro

   @nayiba : Sunt sanse minime spre zero ca un stadion sa se reconstruiasca. Nu FRF-ul decide , ca nu FRF-ul investeste. In al doilea rand, este de neconceput ca un stadion de zeci de milioane sa apartina direct sau indirect unui departament, unui minister. N-ai sa vezi asa ceva nicaieri in lumea normala.
   Singurele entitati care in mod normal detin astfel de lucruri sunt AUTORITATILE LOCALE. In momentul in care ai deja Arena Nationala, e cam putin probabil ca Primaria Capitalei sa decida ca mai trebuie un stadion, fie si mai mic. In fapt, cam singurul exemplu care imi vine in cap este Varsovia, unde primaria are atat stadionul national, cat si stadionul Legiei. Doar ca acolo vorbim de o cu totul si cu totul alta situatie, caci in Varsovia 90% din locuitori sunt fani ai Legiei.
   Cat priveste treaba cu baza „dinamo”, acolo sunt sanse mai mari strict cat timp se pastreaza structura asta guvernamentala, cu Lipa ministru. Altfel, tzepulica.
   Si sa nu uit o chestie esentiala : treaba cu Euro 2020 e frectie la picior de lemn. Nu doar ca pentru antrenamente nu ai nevoie de reconstruirea a doua sau trei stadioane, dar Romania probabil nu va reusi sa rezolve alte doua conditii impuse in momentul in care ne-a fost acceptata candidatura : legatura pe autostrada completa cu Budapesta (vezi sectorul Pitesti – Sibiu, absent complet din schema) si legatura aeroport-centru-stadion via metrou sau alt mijloc de transport rapid.

   1. naiyba

    Eu doar am zis ca daca modernizezi vreun stadion atunci ar trebui sa incepi cu stadionul Steaua in primul rand. Numai cei responsabili stiu cu siguranta raspunsul la intrebarea „se va moderniza complexul ghencea?”. Vom vedea, insa nu ma costa nimic sa fiu optimist asa cum nu ma costa nimic sa fiu optimist ca intr-o zi Cesar va pleca si isi va lua si maimutele cu el, Argaseala, Mache si altii.
    This Ape Home !!!

 14. naiyba

  Ti-am zis eu nu tin partea nimanui decat a Stelei, iar dupa mine, GHENCEA si nu arena nationala este casa Stelei asa ca m-as bucura sa fie modernizata. La un moment dat Steaua Bucuresti il va folosi pt ca nicaieri nu-i ca acasa.

  Si ca sa inchid, sa le dau la mumu si celor de la armata cat si celor de la FCSB cu maimuta sef in frunte pe care il voi apela cu Cesar de acum inainte, personajul principal din planeta maimutelor.

Lasă un răspuns