Steaua europeană în era Becali

💥Ce uită Talpan și aplaudaci lui? Atunci când Gigi Becali a devenit acționar majoritar la clubul FC Steaua București, în 2003, „echipa Steaua” practic nu exista în configurația întrecerilor intercluburi patronate de UEFA.

STEAUA era pe locul 118 și out-sider la tragerile la sorți. În doi ani dintre cei 3 scurși până să vină Becali acționar majoritar, Steaua nici nu a participat în cupele UEFA.

FC Steaua este acum pe locul 78, cu un coeficient de 17.500. Da, a scăzut mult și e departe de poziția avută în urmă cu 4-5 ani… Cu toate astea, dacă ar câștiga titlul, FC Steaua ar fi cap de serie în primul tur din UEFA Champions League.

⚽️🔴🔵PERFORMANȚELE reușite de Steaua în cupele europene sub patronajul lui Gigi Becali:
▪️a jucat în toți cei 19 ani în Europa și a punctat în toate cele 19 sezoane UEFA‼
▪️a evoluat de 13 ori în grupe (de 4 ori în Champions League, de 2 ori în Cupa UEFA și de 7 ori în Europa League);
▪️s-a calificat de 11 ori consecutiv (2004-2014), în Grupe UEFA;
▪️s-a calificat de 6 ori în „primăvara europeană”;
▪️de 3 ori a reușit să treacă cel puțin încă un tur în primăvară (de două ori a bifat „optimi” și o dată semifinale);
▪️a eliminat 5 echipe în primăvara UEFA: Valencia, Heerenveen, Betis, Rapid, Ajax;
▪️în 2005-2006 a reușit să fie echipa care a făcut al 4-lea cel mai mare punctaj dintre toate participantele în acea ediție a cupelor europene, singurele care au fost deasupra ei fiind Barcelona, Arsenal și Sevilla‼

⚽️🏆Top 3 CALIFICĂRI UEFA în „era Becali”:
1️⃣ În primăvara anului 2005, FC Steaua s-a calificat în SEMIFINALA Cupei UEFA, după ce a eliminat-o în sferturi pe Rapid.

2️⃣ Pe 24 februarie 2005, FC Steaua a obținut accesul în OPTIMILE Cupei UEFA. Valencia, deținătoarea trofeului, a fost eliminată în Ghencea! Alt succes entuziasmant. FC Steaua reușea să scoată din competiție echipa care în anul precedent câștigase Cupa UEFA.

3️⃣ Pe 21 februarie 2013, FC Steaua a eliminat pe Ajax! O calificare istorică în OPTIMILE Europa League! După 0-2 în Olanda, 2-0 pe Arena Națională și triumf la penalty-uri.

Info statistică: gsp și internet

FORZA STEAUA!❤💙

Ce comentează un stelist, Sergi Lopez, pe pagina lui de facebook:

„Sigur că articolul din Gsp… ne mai arată ceva. CONEXIUNEA CU ISTORIA. Coeficientul, Paraschive, aia e averea ta 🙂 ! Coeficientul arată unde și cine este Steaua. Citez:

”(Steaua) era pe 118 și începuse să se obișnuiască având statut de out-sider la tragerile la sorți. De fapt, în 2 dintre precedenții 3 ani, înainte ca Becali să devină acționar majoritar, gruparea roș-albastră nici nu participase în cupele europene.”

De aceea, Paraschive, nebunule după CSA, FCSB este Steaua, pentru că FCSB a preluat coeficientul. Nu locul din liga I, nu marca, nu numele, ci coeficientul european l-a care s-a conectat determină definitiv UEFA să pună egal între FCSB și Steaua. La fel și FC Nimeni, 98-2003, a preluat tot coeficientul Stelei, de aceea cele trei perioade care au făcut istorie și au creat schisme, sunt legate intre ele de UEFA prin firul numit coeficient. Toate aparțin Stelei/FCSB. De care coeficient însă e total ruptă urâciunea pustiiri din liga a doua.”

X Ray

Lasă un răspuns