Steaua – Dinamo 1-1! „4-6” contra „9-1”! Tăvălugul Reghe și autobaza Andone sau „anti-dinamo” vs „anti-joc”

de | august 20, 2016

Dedicația mea concepută special pentru „fioroșii” lui Andone

O altă imagine cât 1000 de cuvinte: 1 contra 4 în careu, inclusiv vârful Rotariu.

Hanca l-a călcat pe De Amorim în careu. „Se impunea penalty”, a spus Dan Lăzărescu, expertul DolceSport. În minutul 69, Steaua ar fi putut primi al doilea penalty, după ce Romera l-a împins pe Hamroun în suprafața de pedeapsă.

Episodul numarul 165 al Derby-ului cu Dinamo s-a incheiat nedecis, 1-1, pentru a cincea oara consecutiv, după o nouă partidă dominată de Steaua, dar în care câinii roșii au dat dovada de foarte mult noroc.

Din păcate, întâlnirile Steaua – Dinamo au rămas Derby doar în tribune și lozinci. Pe teren, Dinamo a prestat, in ultimii ani, un joc fricos, ultra-defensiv, singurul obiectiv al acestora fiind să nu încaseze multe.  Obtinerea unui rezultat de egalitate era cât o victorie!

Dinamo are o singura victorie in ultimele 17 (13 in campionat, 4 in cupa) confruntari directe cu Steaua! Din cele 17 meciuri, 12 fac parte din proiectul lui Negoiță: „Noi creştem, jucătorii tineri cresc, Rotariu creşte, echipa creşte„. Adică ăia cu sloganul „Doar Dinamo București”.

Asta ca să știm de unde am plecat în această partidă și să ne explicăm de ce „Doar Dinamo București” bagă curul în poartă mai rău decât Chiajna, Botoșaniul sau oricare echipă din Liga 1 care joacă împotriva Stelei. O mai mare umilință pe teren nu a fost nici la acel 5-2 din cupă, când câinii au mai mișcat ceva. De asta jubilau după 1-1. Au rezstat eroic în sistemul „9-1” împotriva Stelei care i-a călcat în picioare cu un „4-6”, cum nu a jucat nici cu Avântul Bârsana în Cupă.

Despre o astfel de partidă nici nu-ți vine să mai scrii ceva, mai ales când ne doream și o victorie la scor. Puriul a plecat, însă a predat bulanul lui Negoiță și acum e în mâna Fălcosului:  un corner și un gol. Însă Andone este un tip onest în declarații și respectă Steaua. De aceea voi vorbi pe scurt doar de Steaua și lătrăii din tribună.

Cu o echipă în care relațiile de joc și tactica au fost pregătite, în mod obiectiv, peste noapte, Steaua nu a arătat chiar pe măsura pretențiilor și a jucătorilor folosiți în primul 11. Totuși, cu axul central inedit și în premieră: Mitrea, Boldrin și Tănase și titularii cu semnele în fizic de acum 3 zile cu City, Steaua a tăvălit-o pe Dinamo, închizând-o în propriul teren ca pe o potaie în cușcă, spre disperarea celor 8.000 de ultrași veninoși și gălăgioși prezenți pe Arena Națională. Sloganul câinilor „Doar Dinamo București” s-a evaporat încă de la debut. Steliştii au avut lovitura de start şi au pasat în jumătatea adversă timp de 105 secunde fără ca un dinamovist să atingă mingea. Javrele roșii au prins glas și speranțe la golul „de nicăieri” din unicul lor corner. Însă reacția Stelei la golul primit a fost ca la o pișcătură de țintar. Tăvălugul roș-albastru a continuat împertubabil. După numai cinci minute, golul lui De Amorin a cam dat stingerea și la clanțele potăilor infierbântate din tribună. Normal, pe teren era o singură echipă, DOAR STEAUA BUCUREȘTI, susținută decent de peste 20.000 de fani. Ori fi ei câini, dar nu sunt și chiori. Simțeau umilirea de pe teren în suflet ca jarul sub tălpi. 

Echipele care au jucat în epsodul 165, „Autobaza”.

 • Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Mitrea, Momcilovic – Popa, Stanciu, Boldrin (Aganovici 83’), Hamroun – F. Tănase, De Amorim (Achim 58’). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
 • Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, Filip – Hanca, Busuladzic, Palic (Olteanu 89’) – Rotariu, Gnohere (D. Popa 83’), Lazăr (Şerban 70’). Antrenor: Ioan Andone.
 • Cartonaşe galbene: Tamaş 15’, Aganovic 90+1’ / Gnohere 14’, Busuladzic 15’.
 • Cartonaşe roşii: – / Filip 88’.

Câteva vorbe despre jucătorii Stelei.

Niţă – înger și demon. Salvează la singura ocazie mare a câinilor, dar la cornerul rezultat primește printre picioare un gol cu capul.
Enache – o promisiune ajunsă în pragul petardelor. Pur și simplu pare ireal ce se întâmplă cu băiatul ăsta, și nu mă refer doar la faza defensivă. Nu mai dezvolt. Ați văzut meciul.
Momcilovic – constant, util și muncitor, fără să rupă gura târgului.
Tamaş – un „câine” care este deja un lider la Steaua. Cerebral, cu șiguranță și prestanță.
Hamroun, Stanciu,  Popa, Achim, Aganovic – no comment.
Mitrea – un nejucat din aprilie căruia nu știu cum să-i atribui cele câteva chifle de Liga a-5-a. Treptat parcă și-a revenit. Vom vedea, că altul nu are Steaua. Până atunci parcă îi regretăm pe Carp și Papp.
F. Tănase – nu a părut în apele lui. Poate și poziția în care l-a pus Reghe nu l-a avantajat.
Boldrin – se anunță un trasfer reușit. De la un moment dat al jocului, parcă era la Steaua de când lumea.
De Amorim – alt transfer bun, însă integrarea lui în schemele de atac va mai dura. Un debut fericit cu gol și o ocazie imensă care-l putea face eroul meciului dacă nu o rata incredibil.

Nu mai puţin de zece jucători au evoluat pentru prima dată într-un derby Steaua – Dinamo, în meciul de sâmbătă, încheiat la egalitate, scor 1-1. Şase dintre aceştia au fost din rândul roş-albaştrilor, potrivit lpf.ro.

Bogdan Mitrea, Fernando Boldrin, Florin Tănase, William De Amorim, Vlad Achim şi Adnan Aganovic sunt cei şase elevi ai lui Laurenţiu Reghecampf care şi-au făcut debutul în cel mai important meci din fotbalul românesc.

De cealaltă parte, Laurenţiu Brănescu, Romera Navarro, Azer Busuladzic şi Daniel Popa s-au aflat la primul Steaua – Dinamo din carieră.

De altfel, rezultatul final al partidei a fost stabilit chiar de un debutant, De Amorim, autorul golului de 1-1.

Rezumate

Galerii foto:

Felicitări jucătorilor pentru joc!

Forza Steaua!

Avancronică Steaua – Dinamo. Judgment Day: „tăvălugul e în deal”, tic-tac, tic-tac…

Steaua – Dinamo se joacă în etapa a cincea în Liga 1, sâmbătă, 20 August 2016, de la ora 21:00, pe Arena Naţională.

Radu Petrescu va conduce la centru partida dintre Steaua și Dinamo de sâmbătă. Sezonul trecut, cu el la centru, nici Steaua și nici Dinamo nu au câștigat. Centralul bucureștean va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Radu Ghinguleac. Rezervă va fi Marcel Bârsan. Toți sunt din Capitală. Observator a fost desemnat Aron Huzu din Sibiu.

 • Steaua cu Radu Petrescu: 13 jocuri: 5 victorii, 6 egaluri, 2 infrângeri
 • Dinamo cu Radu Petrescu: 7 jocuri: 1 victorie, 2 egaluri, 4 infrangeri

Steaua si Dinamo se întâlnesc intr-un un meci extrem de tensionat dupa ce câinii s-au însinuat prin fals de identitate, abuz de încredere și înșelăciune în meciul Stelei cu Man City. Pentru faza de marți din tribună, Steaua are şansa să-şi ia revanşa pe teren sâmbătă, tot pe Arena Naţională. De fapt, fotbalul contează numai pe gazon. Laurenţiu Reghecampf promite că echipa va da răspunsul pe teren pentru marţi seară:

„Mai sunt trei zile până la meciul cu Dinamo. O să vedem ce se întâmplă. Tăvălugul e în deal şi pleacă. Vedem peste trei zile ce se întâmplă. Până atunci, fiecare e liber să facă ce vrea.

Sabia a fost scoasă din teacă şi se ascute. Noi vom da singurul răspuns la acest mesaj sâmbătă, pe teren. Acel mesaj ne-a unit pe toţi, pe toţi oamenii care iubesc echipa şi ar trebui să fie un semnal şi pentru cei de la CSA. 

Aceste lucruri dor, nu se poate face aşa ceva. Dacă ai ceva acolo în pantaloni, nu poţi face un aşa lucru la un asemenea meci. Valoarea unui club vine din rezultate. Noi vom da răspunsul sâmbătă pe teren”.

Așteptăm, Reghe!

Reghecampf se luptă însă cu problemele medicale care au măcinat axul central în ultimul timp: Golubovic –  fractură disjunctie de malar drept, operat și indisponibil  o lună, Pintilii – avulsie de tendon al muschiului drept femural de parte dreapta, operat și indisponibil 4 luni și  Toșca – fractură de falangă distală a halucelui stang,  indisponibil 21 de zile.

Locul lui Toșca ar putea fi luat de Mitrea, în locul lui Pintilii ar putea juca Boldrin, iar in atac, in locul lui Golubovic, ar putea fi folosit Florin Tanase. Teoretic, De Amorim și Boldrin ar trebui să fie apți de joc.

Cum ar putea arata o Steaua ofensivă (4-4-2):

 • Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – De Amorim, Boldrin, Stanciu, Adi Popa- Hamroun, Florin Tanase

Și varianta moderată (4-2-3-1):

 • Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Achim, Boldrin-  Hamroun, Stanciu, Adi Popa-, Florin Tanase

Dacă javrele vor caterincă și nu fotbal, o dăm și noi pe caterincă în avancronică.

Și în final o dăm pe bune: Steaua peste tot. Dinamo unde e?

https://youtu.be/OnDIKvll_GQ

Sâmbătă, 20 August, nu este Unicul Derby, e Judgment Day !

Forza Steaua!

xray

58 de comentarii la „Steaua – Dinamo 1-1! „4-6” contra „9-1”! Tăvălugul Reghe și autobaza Andone sau „anti-dinamo” vs „anti-joc”

 1. xray Autor articol

  Steaua i-a interzis lui Dinamo coregrafie în derby. Motivul l-a spus, în direct, chiar cel care a dat ordinul. Gigi Becali a explicat la digisport matinal si sport.ro de ce clubul roș-albaștrilor le-a interzis rivalilor coregrafia.

  ”Organizăm noi meciul, noi răspundem! Și atunci s-a luat decizia să nu se mai facă niciun fel de coregrafie. Cine știe ce sloganuri rasiste sau xenofobe pot afișa? Și atunci am spus că nu mă interesează coregrafiile. Știu doar că finanțez o echipă de fotbal și că 11 jucători joacă fotbal. Dacă alții vor să facă altceva, n-au decât, dar nu pe stadion.

  Când le-am dat biletele am făcut și un protocol pe care inițial nu au vrut să-l semneze. Și atunci le-am zis că dacă nu vor semna, atunci nu vor intra pe stadion. Până la urmă au acceptat. În acel protocol se stipulează clar faptul că-și asumă orice responsabilitate.

  N-am văzut coregrafia de la meciul cu City, nu mă interesează. Eu fac fotbal, nu coregrafii. Ei rămân cu scrisul. Dacă tot sunt buni la coregrafii, să facă un concurs mondial. Uite, îi recunosc și eu ca cea mai mare galerie din Europa la coregrafii, e bine?, a spus Becali la Digi Sport.

  Declarația video de la sport.ro pe acestă temă.

 2. xray Autor articol

  Update
  FC Steaua a publicat echipa de start a roș-albaștrilor. S-a ales varianta ofensivă, prezentată și în avancronică, cu sistemul 4-4-2.

  „Laurentiu Reghecampf va trimite in teren, impotriva celor de la FC DINAMO BUCURESTI, urmatoarea formula de echipa:
  Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic – Adrian Popa, Nicolae Stanciu (cpt), Fernando Boldrin, Jugurtha Hamroun – Florin Tanase, William De Amorim.

  Rezerve: Cojocaru – Tudorie, Sulley Ali Muniru, Aganovic, Achim, Ovidiu Popescu.”

  PS
  Echipa sună bine, însă trădează marea deficientă de lot a Stelei, incapabilă de a avea un inchizător în teren și măcar un fundaș pe bancă.

  1. naiyba

   @ sikander.
   Eu daca eram in locul lui Reggae ii spuneam lui Tamas sa tina un pic mingea pe picior.
   In opinia mea, Steaua sufera la relatii de joc, normal pe undeva, pt ca azi au fost 5 jucatori noi in primul 11.
   Ma deranjeaza ca am pierdut 2 puncte cu o echipa net inferioara noua si ca joc si ca valoare si ca ce vreti voi (las cacofonia la locul ei cand vorbesc de dinamo). Insa ne-am pricopsit cu 2 jucatori buni.
   Sper sa nu plece Popa sau Stanciu, Hamroun are 2 inlocuitori, Tanase si De Amorim.

   Trebuie neaparat un fundas dreapta, pana si Lazar are tupeu cu Enache si un fundas central.

   3 milioane cere Astra pe Alibec, merita, are doar 25 de ani iar talent cu, carul.

   1. vitto

    @naiyba.
    popa este de aproape 5 ani la steaua. cat poti sa-i mai ceri?…… pana la urma si jucatorii sunt oameni care doresc sa castige mai multi bani ptr ei si familiile lor …..iar afara se castiga mai bine….. tu ar trebui sa stii asta!

    acum 2-3 luni, pe stanciu multi de aici (inclusiv tu) il recomandati la vanzare imediata daca cineva ar da pe el in jur de 3 mln?! acum a devenit indispensabil? nu stiu ce sa zic, dar daca as fi becali m-as gandi serios la o oferta de peste 6-7 mln…… sunt bani multi ptr un jucator roman si niciodata nu poti fi sigur ca ofertele vor continua sa creasca?!

    in rest nici un fotbalist din romania pe care steaua incearca sa il transfere nu merita mai mult de 500-700mii ( hai 1 mln – in caz exceptional). una este sa joci la echipe de provincie, fara obiectiv si fara presiune, prin locuri unde merge si o tigara sau un sprit, si altceva este Steaua. este un risc pe care trebuie sa ti-l asumi, dar riscul se cuantifica in bani. la 2.5 – 3 mln trebuie sa aduci jucatori confirmati si de un nivel excelent, nu doar „posibili titulari” sau jucatori interesanti ca potential. ca sa nu mai zic ca la varsta si fizicul „gras” al lui alibec ma indoiesc ca o sa-l poti valorifica ulterior la extern pe o suma mai mare!? alibec, ca si budescu sau sanmartean, pare genul de fotbalist care se afirma doar pe plan local ….. branza buna in burduf de caine!

    1. naiyba

     Insa pt Steaua este mai bine daca el pleaca? Cine din lotul actual poate juca la fel de bine?

     Ca suporter eu vreau in primul rand binele echipei, iar in conditiile in care cei care ar trebui sa ii ia locul in echipa lui Popica nu sunt la acelasi nivel cu el sau nu arata ca ar putea ajunge la nivelul lui macar, atunci eu nu pot sa-mi doresc ca el sa plece.
     De jucat poate sa joace si 10 ani la Steaua atata timp cat arata un nivel bun de joc, nu vad care este problema.
     Tin sa mentionez ca eu nu sunt un fan al comertului cu jucatori, insa inteleg necesitatea lichidatilor si a banilor.
     Dar cand esti aproape sa iti iei 7-8 pe Stanciu si 2-3 pe Hamroun, ti-ai luat ce ti-ai luat pe Chipciu si Varela, plus ce mai vine de la Uefa, eu cred ca in conditiile astea iti poti permite sa opresti 3-4 jucatori in jurul carora sa construiesti o echipa cu care sa progresezi.
     Ma bucura faptul ca noi jucam in cupele europene an de an, insa vreau sa cred ca noi ne propunem mai mult decat o simpla participare, Steaua nu isi doreste sa fie doar la numar in Europa, nu am inca pretentia sa castigam EL, sau UCL insa am pretentia ca echipele aflate in competitie cu noi sa nu isi doreasca sa ne aiba ca adversar si nu invers.

     Asa este, acum cateva luni am spus ca sa-l dea si pe 4 pe Stanciu, pt ca mie imi parea plafonat si decat sa se piarda ca Dodel prin China si prin ligile inferioare din Turcia sau la echipe anonime din Turcia, am zis ca e mai bine sa bati fierul cat e cald, insa in ultimele meciuri Stanciu a jucat mult mai bine, a aratat ca mai poate progresa si de aceea tot eu am sustinut ca H.I.M sa-l mai tina cateva meciuri sa vedem daca nu a fost doar apa de ploaie ca poate isi ia mai mult si uite ca am avut dreptate.

     Bineintelesc ca imi doresc ca el sa ramana, a demonstrat ca este un jucator cu mult peste ce avem noi in liga1 chiar daca cel care ne-a ingropat cu Suedia mananca rahat pe la TV, insa la banii care se vehiculeaza prin presa e mai bine sa il dea pt ca sunt bani care pot ajuta clubul pe un termen mai indelungat decat cele 2 milione care se vehiculeaza pt Popa. Plus ca inlocuitor pt Stanciu avem deja, Tanase, personal astept multe de la baiatul asta insa nu din postura de atacant.

     Lui Hamroun nu o sa-i duca nimeni dorul asa cum nimeni nu le duce dorul lui Dodel sau Chipciu.

     Totul in viata este un risc, cineva spunea ca, sa treci prin viata fara sa-ti asumi riscuri este cel mai mare risc pe care ti-l poti asuma. Este un risc Alibec insa dupa parerea mea merita.

     1. vitto

      @ naiyba.

      un risc de 3 mln. ptr alibec este nerealist si chiar stupid …. alibec este totusi doar un gras puturos cu ceva talent si cu mult noroc … .cand s-o termina norocu’ sa te tii (ca munca pare ca a „fumat-o” deja)….. pai ce are in plus alibec fata de gnohere, jucator venit gratis la dinamo si pe care poti sa-l iei cu 500 mii? iar ma obligi sa-ti spun ca este usor sa vorbesti pe portofelul altuia …….

      popica face la anu 5 ani de contract si nu mai vrea sa semneze (incurajat si de impresarul lui, „ana care are mere”). risti astfel sa-l pierzi gratis si iar o sa spuneti ca la Steaua erorile de management se tin lant …….

      revin cu intrebarea: stanciu era un jucator evaluat optimist la 2-3 mln ….. a sarit rapid la 4 mln …. apoi la 6 mln …. acum se vorbeste de 8-10 mln EURO. daca nu-l dai acum poate ca iti asumi si un mare risc, caci a zis bine becali ….. care este totusi pretul corect al lui stanciu? el alterneaza evolutiile si daca „scorul” de piata va scadea atunci toti se vor simti frustrati …. plus ca nu stiu cat mai poti efectiv sa-l motivezi pe jucator cand in jurul lui se invart astfel de sume ametitoare ….. in romania, la steaua, nu este posibil un salariu de peste 30 mii / luna, si asta totusi pe un termen scurt, cat timp veniturile la club iti permit o astfel de aventura financiara ….. cum este mai bine sa faci ca manager si ca patron (nu ca suporter, ca asta stiu)?!

 3. dalexandru20

  Nu e nimic, dar mai punem un petic, cu carpeala agonisim. Steaua a devenit echipa care reușește sa supraviețuiască, cum spuneau băieții în alte postări, fără Becali nu am avea o echipa de care sa ne… Sa atârnam probabil că bucurii nu mai oferă, mulțumim ca nu suntem ca rapid, noi nu ne zbatem în faliment, noi ne întrebam doar care e rolul existentei și dacă merită în condițiile de față.

  1. naiyba

   @dalexandru20.
   Pai si ce vrei mai mult? Nu te uiti la ce se intampla in liga 1, iti trebuie bani, fara bani nu faci nimic si de asta e bun H.I.M. pt ca el rupe de la gura fetelor sale si investeste in Steaua.

  2. vitto

   mai nea dale……20
   tu te intrebi prostiile astea …. tu si alti manipulatori sau naivi!? a naibii treaba …. exact ce ne lipseste: filozofie stearpa de tip „gaga in fata oglinzii” si aberatii de istorie colectivista!

   recunosc ca sunt amuzat de aparitia ciclica pe net-ul eliberat a tot felul de comentatori de nuanta sudista desprinsi parca din geografia paradisiaca a povestile fratilor Grimm sau scrierile lui Ion Creanga, indivizi cu pretentii de ideologi, simpatici prin simplismul lor, aflati intr-o perpetua vanatoare de vrajitoare! revelatia nostalgica a autoritatii pierdute este cea mai recenta amagire a eliberatilor de stil nou …..

   mie mi-s dragi visatorii, dar ma sperie negutatorii de iluzii care se iau in serios. astia imi dau cosmaruri ……

 4. mikegr

  Nita-6 a scos un gol, a gresit la gol in rest nu prea a avut ce sa apere
  Enache-5 a gresit mult, nu poate juca fundas dreapta in sistem cu 4 fundasi
  Tamas-7 bun..rezista la 32 de ani sa joace din 3 in 3 zile
  Mitrea-5 se vede ca nu a avut meciuri in picioare, cam nesigur
  Momcilovici-6 a luptat, pacat ca in ofensiva nu da centrari de calitate
  Boldrin-7 cel mai bun de pe teren
  Popa-7 a facut cam ce a vrut pe partea lui filip, pacat ca nu prea a dat multe centrari bune
  Stanciu-6 sters ..totusi cu putina sansa putea sa faca 2-1
  Hamroun-5 in scadere de forma fata de ce a aratat anul trecut
  De amorim-7 a dat gol, dar Rotariu a dat gol de langa el
  Tanase-5 se bate cu Enache si Mitrea pentru titlul de cel mai slab de la Steaua
  Aganovic, Achim- subtire
  Concluzie:
  1-trebuie adus un fundas dreapta, un fundas central de picior drept si un nr. 9 ..toti titulari si asta fara sa mai vindem ceva
  2-cu Pintilii accidentat anul asta sper sa-si revina Bourceanu sau Muniru ca nu avem inchizator
  3-fara primele 2 „concluzii” chiar si titlul e pus in pericol sa nu mai zic de campania europeana…e incredibil cum nu avem decat 2 fundasi dreapta de meserie in lot, niciun fundas dreapta, iar varf central avem doar pe Tudorie si Golubovic pe care il vad sub Tade…dar na..la noi se face echipa pe genunchi ca mai mereru

 5. ssk

  Din punctul meu de vedere, meciul de aseara s-a terminat doar egal din cauza unei mari probleme de atitudine a jucatorilor Stelei. In a doua repriza mi s-a parut ca pur si simplu i-au menajat pe caini, de parca erau convinsi ca nu trebuie sa se cazneasca prea tare, ca golul o sa pice oricum. Absolut dezarmanta aceasta atitudine care, cred eu, are un principal vinovat: Reghecampf. Pentru ca antrenorul are doua mari parghii in cum decurge jocul: tactica si atitudinea.

  Reghecampf ar trebui, daca e barbat, sa iasa si sa ne spuna cum de-am reusit sa facem un egal contra unei echipe limitate cum cea a lui Dinamo (cu maxim 2-3 jucatori buni – l-as mentiona aici in principal pe Gnoherre).

  1. vitto

   @ssk.
   cred ca suferim de un sindrom post „sparta praga” …. atat de mare a fost presiunea acelei duble, atat de multe implicatii erau la mijloc, incat dupa succes ne-am relaxat complet, am devenit oarecum imuni la orice presiune ….. o sa ne revenim……

 6. joga-bonito

  Avem echipa slaba si fara atitudine. Ma asteptam sa le dam cu terenul in cap dinamovistilor, dar ne-am prezentat penibil.

  Fundasii nostri laterali sunt foarte slabi si in atac, si in aparare.

  1. vitto

   joga,
   eu zic sa te raportezi si la dubla cu praga, unde Steaua a demonstrat un nivel de joc solid! totusi, lotul este inca eterogen, sunt jucatori care abia au venit si par defazati ca pregatire, sunt jucatori care se gandesc ca si-au facut datoria si ar vrea sa plece ….. mai rau este ca sunt jucatori cheie accidentati (caci cu pintilie si golubovici, 2 fotbalisti extrem de experimentati, probabil ca alta ar fi fost soarta jocului cu dinamo) …. in mod normal, daca reghe se concentreaza din nou Steaua va creste mult in joc!

   cat despre dinamo, mai mult de atat nu au ce sa faca …. o echipa mica ….pai si chiajna a jucat in aceeasi maniera meschina cand s-a intalnit cu Steaua!

 7. sikander

  ce ma enerveaza si mai tare e ca si antrenorul si patronul s-au declarat multumiti de joc si ca se vb de aducerea unui atacant si a unui fundas central

  da plm, nu vede nimeni ca enache e praf ca fundas dreapta???

  1. xray Autor articol

   @sikander
   Mai grav, Becali spune că îl pune pe Tudorie dacă nu găsește fundaș central. Cu alte cuvinte, in opinia lui, cu Tudorie rezolvă cele 2 posturi (atacant si fundas central). :))
   Incredibil!

 8. naiyba

  Chiar am stream-uit meciul astrei de pe bein sports si comentatorii englezi erau foarte surprinsi si incantati de calitatile lui Alibec. H.I.M-ule ia-l si cu 3.

  Eu i-as lasa pe Stanciu si Hamroun sa plece, daca asta vor, insa l-as restine pe Popica, in ultimul timp a aratat altceva, mai bun.

  La TV H.I.M se crede la emisiunea copii spun lucruri traznite. Insa a facut bine cu Mitrea, esti la STEAUA bah, trezeste-te! Ti-a pus Dumnezeu mana in cap!

  Cica Reggae ar vrea sa copieze stilul lui Guardiola, ca om caruia ii place stilul de joc impus de el, m-as bucura sa fie asa, la noi in Liga 1 nu ar fi greu, insa Reggae, se pricepe….?

  1. vitto

   daaaa…… bun de tot comunicatul respectiv ….. si competent ….. si serios ……. o adevarata postare ideologica ….. o dogma!

   sincer m-am straduit sa citesc fara nici parti-pris textul ideologic postat in acest weekend de purtatorii de cuvant ai „sud-ului cel pur si imaculat” ….. autorii nu sunt deloc naivi si evident au o clara intelegere a situatiei de fapt, constienti fiind ca sunt in pierdere de viteza datorita in principal faptului ca invart mereu si mereu aceleasi cuvinte ambalate intr-o retorica goala …. iar publicul, audienta a inceput sa se plictiseasca!

   disperarea acuta a ideologilor liberi din sud provine dintr-o evaluare realista pe care probabil ca au facut-o: un intreg univers doctrinar aprig si abil promovat in ultimii 2 ani, intreaga lor lume mentala, cu miturile, fobiile si iluziile ei sterpe, se prabuseste iremediabil sub presiunea realitatilor cotidiene, unde victoria cu sparta praga a fost o adevarata lovitura de ciocan!

   lumea fotbalului stelist s-a plictisit de teorie nu prea mai are rabdare sa asculte trimiterile siropoase la trecutul urias si viitorul colorat in roz bonbon (culoarea betivilor violenti)! nu ma mir sa observ cum ca confuzia, dezorientarea si panica sunt din ce in ce mai palpabile in nenumaratele comunicate si texte ale eliberatilor in care se gloseaza insistent pe sentimentul de lehamite provocat de calitatea intelectuala precara a asa zisilor „cetateni”, suporteri doar de rezultat, „oi” in slujba (evident platita) a lui becali …….? Steaua nu mai este Steaua, fraierii nu inteleg, cei buni si puri, iluminatii, sunt putini, dar animati de ideal vor lupta sa ne „treaca strada” …… ma rog ….. o mare de clisee ……. sincer nu-i inteleg pe lecce et comp: de ce prefera sa-si risipeasca dezinteresat „talentul” facand morala unor epigoni ca noi?

   ma intorc acum la semantica textului mentionat ……. o insiruire confuza de plangeri si indemnuri pompos-lacrimogene, o stradanie disperata de a argumenta „nimicul”, de a polei veleitarismul si oportunismul semidoct! ultima gaselnita sentimentala aruncata pe piata este o suparare generala pe viata, pe tot ceea ce se intampla in universul ros-albastru?!

   ma opresc aici cu evaluarile, caci nu indraznesc sa polemizez cu „infumuratii domni de la sud” si asta in primul rand ptr ca „oaie” fiind, nu am fost capabil sa depistez in textul domniilor lor trei fraze consecutive care sa aiba legatura una cu alta şi toate la un loc cu un Argument?!

   asta este parerea mea …… ce sa fac daca nu-mi place obscurantismul mistic si refuz manipularea …. iar in cazul acestor eliberati cu certificate de revolutionari eterni nu este vorba doar despre niste formulari suculente si abstracte gen Jos FCSB sau Jos Becali, ci despre faptul ca lumpenproletariatul de pe net si zonele „freak” ale „societatii ros-albastre” nu au (si nu au avut niciodata) un potential real de auto-emancipare!

   1. ender

    @vitto.

    Pai normal ca refuzi manipularea, ca tu incerci sa-i manipulezi pe altii.
    Comunicatul ala mi se pare mult mai clar decat comment-ul tau.
    Vezi ca „eliberati” sunt doar idolii tai Gigi & Meme. Restul din PS nu prea au fost pe la mititica cum a fost modelul tau in viata, seful de promotie Meme.

    1. vitto

     sigur draga ender (caci „mai” parca nu ti-as zice acum) …. bine ai zis …. comunicatul ala …… ti se pare mult mai clar….. a parea, apare, parere ….. notiuni confuze si difuze …. final de clasa intai, cu coronita!

     ai dreptate …… scrierile mele sunt cam complexe ….. unii le pricepe, unii nu le intelege, unii le iubeste, altii nu ……. folosesc cam multe cuvinte …. evident ca voua va plac doar cele 300 de baza …… adorati textele care nu va solicita, asa numitele texte „strigate” …….. adica altfel spus, va place sa va „imbracati” toti la fel, sa cititi aceleasi lucruri, sa mancati la fel, sa ganditi la fel ….. parca chestia asta se numeste „nevoia de siguranta mimetica a grupului” …… parerile adverse va nelinistesc ….. vi se par anormale ….. refuzati pana si ideea ca mai exista si premianti in universul vostru cabotin!

     un sfat ptr dumneata si alti prieteni:
     atunci cand totusi aveti nevoie sa ganditi mai clar sau chiar sa ganditi altfel, adica diferit, sa nu va fie jena sa va indreptati atentia catre scrierile celor mai destepti si mai culti. nu este o rusine ptr nimeni sa recunoasca superioritatea, este insa de neacceptat incremenirea in stupid!

     inchei cu un indemn serios, o trimitere directa la relatia dintre voi, eliberatii, si universul ros-albastru: Nimic nu valoreaza mai mult decat Ziua de Azi! sper ca veti intelege ce am vrut sa spun…….?!

     1. ender

      @vitto.
      Mai lasa punctele de suspensie, ca ai sarit putin peste cal.

      NU conteaza cat de lung e un text, ci important e ce transmite si exprima.

      Scrierile tale nu sunt complexe, sunt doar lipsite de logica si modestie. Generalizezi pana cand devine absurd, te crezi superior fara a avea niciun motiv si arunci cuvinte doar pentre a evita un raspuns.

      Superioritatea – asta o poti recunoaste doar daca iti dai seama ca uneori mai si gresesti. Ia explica-mi si mie, asa scurt pe doi:

      1) Cum te simti cand ii ridici osanale unui infractor?
      2) Cum este MM cel mai bun conducator de club din Romania cand el a devalizat clubul la care lucra?
      3) Cum pot sa-l respect pe un individ care a devalizat statul – conceptu’ ala mai greu de inteles, e abstract pentru tine, stiu! Hai sa-ti explic noi toti platim taxe ca sa avem o societate care sa mearga si vine unu’ smecher care fura de la angajator si de la noi toti.
      4) Cum nu iti e rusine sa indemni la a gandi diferit cand tu esti intransingent
      5) Cum poti sa aduci un concept precum carpe diem intr-o discutie legata de business, unde totul se bazeaza pe viziune si planning?

  2. ssk

   Cu ce e bun comunicatul? Ca se ia in sfarsit de cei de la CSA si isi da seama ca salvarea nu vine de la Armata? Nu li s-a spus asta de la bun inceput?

   Daca se va intampla asa cum a prezis toata lumea, ca Armata se va spala elegant pe maini si echipa va ramane la Becali (si se va dovedi ca echipa lui Becali e cea care are palmaresul si nu altcineva!) – cine va fi de vina pentru tot deranjul din ultimii ani? Nu cumva aia carora li s-a spus de la bun inceput ca asta se va intampla si ca nu are nicio logica sa intre intr-un razboi fara sorti de izbanda, ba mai mult – bazandu-se pe o eroare logica, respectiv ca Steaua lui Becali nu e Steaua adevarata?!? Nu cumva Sudul?

   Demnitatea presupune nu doar sa fii *oios, ci si sa recunosti atunci cand o dai in bara. Sa vedem atunci cum va sta Sudul cu demnitatea…

 9. naiyba

  @vitto eu nu stiu ce ii baga ana are mere in cap, eu am zis sa il tinem in conditiile in care vrea sa semneze un contract nou, daca nu, la revedere, multumim pt tot si mult succes.

  Stam pe pozitii diferite in ceea ce il priveste pe Alibec. Eu sper sa vina, chiar si pe 3 milioane, la 25 de ani mai are multe de demonstrat in fotbal, e abia la juma’ de drum.

  Si eu am zis sa-l dea pe Stanciu insa daca ar ramane nu m-as supara pt ca De Amorim, Hamroun, Stanciu, Popa si in spatele lor Boldrin mie imi suna bine.

 10. bodanel

  @nayba

  De data asta sunt de acord cu vitto. Alibou nu ar face fata la Steaua. Pai cand l-o pune Reghe sa ridice 40 kg o sa inceapa sa planga, el la Astra n-a ridicat niciodata mai mult de-o halba.

  1. naiyba

   @bodanel si eu sunt de acord cu voi amandoi in privinta asta, ca e lenes si ca e delasator samd, ca doar nu l-au dat italienii afara de baiat bun ce e, nu? Insa eu vreau sa cred ca el stie mai bine acum.

   Are doar 25 de ani, e la juma’ de drum si e peste tot ce avem in Liga 1 la ora actuala pe postul ala.

 11. naiyba

  Daca pleaca Popa, cred ca Barbut de la Timisoara ar putea fi un inlocuitor bun.
  L-am vazut in cateva meciuri si m-a incantat iar golul din seara asta este cireasa de pe tort pt ca a si finalizat superb acel sprint de 70 de metri, in min. 90.

  1. vitto

   @ naiyba.
   nu ajunge tanase…..? mai vrei pe unu’ cu fizic de valet de trefla si nume de zar?! fotbalul de nivel se joaca in primul rand prin angajament fizic la extrem …… inainte de orice, conditie primara, trebuie sa poti sa stai in ghete, sa poti intra in dueluri fizice, sa nu cazi la orice contact, sa faci faza dubla …… barbut este un jucator de tip elton …. bun ptr circ!

 12. vitto

  ender,
  din nou ai declamat un text ….. ce faci?…. te apuci sa scrii la calculator, dar repede-repejor te ia apa si incepi sa scandezi?

  serios acum….. tu mi-ai pus intrebari serioase sau doresti doar sa ma amuzi?

  (1) ma iei cu infractorii?
  pai uli hoeness nu e tot „infractor” ? ….. observ ca bayern nu are nici o problema cu asta! oricum, se pare ca nu esti atent: eu tin cu Steaua, nu cu niste oameni, care altfel ar putea sa-mi fie mai mult sau mai putin simpatici! condamnarile lui becali si mm sunt foarte discutabile, dar pana la urma nu ma intereseaza, caci nu intentionez sa-i invit la pranz la masa! FATA DE STEAUA EI NU AU GRESIT, iar asa cum am mai zis, la ora actuala, becali este cel mai bun „produs patron” de pe piata si mm-ul este de departe cel mai competent director sportiv. fara gg si mm Steaua de azi ar avea probleme uriase….. acestor oameni reali (gg si mm) voi le opuneti niste facaturi penibile gen oprea frunte ingusta, boroi prieten cu cioroi si talpan fara de ciocan …… caricaturi …….. aveam oarece pretentii de la matale!

  (2) nu prea inteleg de ce te complaci in ipostaza de habarnaut? mm a devalizat clubul unde lucra ….. adica a produs un prejudiciu prin faptul ca otelul a incasat 120mii E ptr arhire ….. care arhire era si un mare jucator ….. si care arhire pana la urma nici nu s-a mai transferat de la galati ….. misto prejudiciul ……. habar nu ai de caz, nu cunosti situatia si vorbesti fara ca inainte sa citesti! la o astfel de logica, cuplul mino raiola si & andreea agnelli au devalizat (vreo 20 mln Euro) si ei juventus la transferul lui pogba?!

  (3) ia’ zii taticu’ cum este cu indivizii care nu-si platesc impozitele la stat…… te referi cumva la coloneii si generalii care patronau sectia de fotbal steaua si timp de ani de zile au permis, in conditiile in care clubul era organizat ca unitate militara, sa se acumuleze o datorie contabila de 7 mln. Euro, inclusiv impozite pe salarii si CAS-uri neplatite, furnizori lasati cu ochii in soare …… banuiesc ca la respectivii oficiali ai armatei faci prima trimitere ….. eu am auzit insa de un cetatean privat caruia statul i-a luat pur si simplu intr-o parcare 1.7 mln Euro, pe ideea ca premierea jocului cinstit, a confruntarii aspre de care-pe-care, este o infractiune majora care trebuia exemplar pedepsita …… pai 1.7 mln Euro sunt o caruta de bani si aia erau banii unui privat pusi la bataie ptr ca noi suporterii echipei sa mai avem o sansa de a ne bucura ….. aceia nu erau bani de mita, caci universitatea cluj trebuia sa joace serios si eventual, daca putea, sa obtina un rezultat surpriza! atentie: becali nu premia „indeplinirea sarcinilor de serviciu”, caci victoria intr-un meci de fotbal nu a fost, nu este si nu va fi niciodata „sarcina de serviciu”, ci rasplatea un rezultat neasteptat si exceptional ptr o ultima etapa, din partea unei echipe retrogradate!? vorbind despre mita si premiere nu-mi este clar daca stapanesti notiunile legale ….. asa ca nu insist! sa nu uitam insa ca organizatorul competitiei europene nu a incriminat niciodata Steaua, desi justitia romana practic presa ptr o astfel de confirmare internationala a unei interpretari fanteziste a spiritului de joc ……

  (4) un personaj celebru, Tonio Kroger, spunea ca pana la urma „viata nu este decat mizerie si deriziune” si pe aceasta linie recunosc ca de multe ori ma simt ca un depresiv intransigent: refuz textele imunde si semidocte si resping cu ironie apelurile patriotic-cretine pe care le tot lansati periodic si diletant in spatiul public , indemnand practic la abandonul Stelei!

  ideologii sudului nu sunt altceva decat niste filosofi ai resentimentului, caci invariabil in scrierile voastre liniile sunt simplificate, tonurile reduse la alb si negru, amanuntele sterse si peisajele pustiite. lumea voastra este trista si deprimata …. prezentul este absent si viitorul nu mai exista!

  as vrea sa realizati ca lipsa de complezenta nu este intotdeauna o asigurare impotriva exagerarilor. ca exista foarte multi stelisti normali, „cetateni” sau „oi” cum fara noima si rusine ii catalogati voi, suporteri care nu s-au acomodat totusi cu prostia, viciul si miselia pe care unii o promovati fara rusine! cred ca pana una alta ati face bine sa invatati a va urma propriul vis si nicidecum pe al altora ……..

  (5) opreste-te ACUM! nu duce in derizoriu notiunile de bss si planning ….. nu ai calificarea sa dezbati astfel de subiecte si nu am chef sa duc discutia aceasta in rizibil!

  am mai spus-o: prima conditie a seriozitatii in lumea afacerilor este ca niciodata sa nu faci planning pe banii altora….. nu este frumos si nu este bine!

  inchei cu o parabola care sper sa-ti fie cat de cat familiara:
  despre Matrix?
  atentie mare: scopul nu este sa IESI din Matrix ….. afara din Matrix este ca in jungla, mananci noroi, te imbraci in zdrente si mori! scopul este sa intelegi cum functioneaza Matrix-ul si sa folosesti asta in interesul tau, in realitatea care exista. adica sa iti faci viata cat mai buna in Matrix, sa te poti bucura de adevaratelea si in Matrix!

  nu mai refuzati realitatea incercand sa va ascundeti in spatele unor scenarii de mucava. nataraii nu vor sa accepte ca nu exista „ar trebui sa fie”, „merita”, „ar merita”, etc… ci exista doar ESTE!

  „regula de fier” a „realitatii”: cerul este albastru si iarba este verde! adica cerului nu-i pasa ca voi credeti ca ar trebui sa fie roz, pentru ca asa va convine voua, un cer roz, sau pentru ca asa credeti voi ca ar fi mai bine ….. iar iarba nu da nici ea doi bani pe parerea voastra, ca aveti voi credinta ca firului de iarba ii sta mai bine inclinat pe stanga si ca asa e cel mai bine pentru toti stelistii?!

  puteti sa aduceti si cea mai solida argumentatie logica pe care o poate nascoci mintea omeneasca, NU CONTEAZA! realitatea ros-albastra este alta si realitatea nu se schimba doar pentru ca nu va convine voua…… acceptati realitatea si adaptati-va, in loc sa luptati ideologic si stramb impotriva ei! natura umana nu se schimba niciodata si nimeni nu poate controla ce fac si ce gandesc alti oameni …… voi propovaduiti ideea cum ca tot timpul „ar trebui” ca ceva sa fie altfel …… dar va spune un suporter ca mine, cu mult prea mare experienta si cu trecut adevarat: N-O SA FIE NICIODATA!

  final de text si un diagnostic:
  „unskilled individuals suffer from illusory superiority, mistakenly rating their ability much higher than average!”
  (ca sa evitati un astfel de sindrom aveti un unic remediu individual: INSTRUITI-VA ….. SI REVENITI IN REALITATEA ROS-ALBASTRA)

  1. milovan-djilas

   @vitto
   Clar. Foarte bun comentariul.
   Desi imi doresc nespus intoarcerea peluzelor si cred ca si tu vrei acest lucru, cred ca este imposibil.
   Si cat e de aberant!!!!! Am mai tot spus: a fost Becali la inchisoare, nu am vazut valuri de investitori care sa preia acest brand superior Stelei Rosii, lui Dinamo Kiev, Colo Colo sau Alea Alea.
   Indiscutabil ca Steaua e un brand semnificativ si ca realmente transmite ADN de invingator.
   Cu toate astea, nu am vazit hoarde de seici, rusi cu bani, americani sau mai stiu eu ce – nici klingonienii nu s-au inghesuit foarte tare sa preia Steaua.
   Da, stiu, sunt becalist, oaie, samantar… dar daca asta inseamna sa tin cu Steaua, imi asum cu mandrie eticheta asta.

 13. piece-of-mind

  Excelent comunicatul SUD STEAUA! Sigur, cum nu este destinat oricui, apar tot soiul de „exegeti” sa-i gaseasa defecte inexistente…

  In alta ordine de idei, ma gandesc ca nu ar fi rau ca astfel de comunicate sa fie postate pe prima pagina, nu exilate pe forum la rubrici pe care nu le mai vizualizeaza mai nimeni.

  1. alexandru-h

   @piece-of-mind.
   Pai propun sa faca adminul o sectiune care sa nu puta a branza, oi si cetateni, ca nu vrem ca versetele mirobolante ale galeriei sa fie murdarite de aerul gazos si putred pe care-l emit fanii ciobanului.

  2. xray Autor articol

   @piece-of-mind.
   1) Forumul este parte importantă a site-ului, iar PS are topic dedicat și se poate exprima. L-am pus eu voluntar, deși nu sunt nici ofițerul lor de presă, nici membru PS, nici nu am vreo obligație. Acolo rămâne pentru posteritate și este mult mai vizibil. Articolele de pe prima pagină se pierd de-a valma printre cele 760 publicate din octombrie 2014 până acum.

   2) Cu tot respectul, dar comunicatul nu comunica absolut nimic nou față de cele anterioare. E dat la alibi.
   În fond este un mesaj în subliminal pentru câini că farsa de la Man City nu-i afectează, fiind făcută la „FCSB Becali”, nu la „Steaua lui Talpan”.
   Dacă nu era acel eveniment cu coregrafia câinilor, nu era nici comunicatul din 21 august care cerea CSA-ului să facă echipă până la 20 August. Adică, „a doua zi după Scripturi”!:) Însă până la 20 August, data limită pentru înscris echipă, a fost tăcere! Ceea ce susține cele scrise mai sus.

   Totuși, Dinamo nu e rivala Stelei la toate sporturilor? E retorică.

   1. vitto

    xray,
    da’ pune domne si „internationala” pe site ….. doar traim in miezul unui ev aprins, e vremea revolutiei perpetue si a generatiei in blugi ….. da’ blugii e rupti in fund ….. si buzunarele e goale ?!

    …. si o intrebare simpla – grea ptr apostolii sudului si ptr admiratorii lor: cui ii este de folos mintea multa?

    sa vad si eu cine se incumeta, cine poate sa dea un raspuns? promit premiu si recompensa …….

  3. vitto

   am impresia ca ai dormit cam mult si te-am sculat brusc din somn ……. bai piece se pare ca de la o vreme tot resimti o stare de oboseala permanenta si esti nu doar morocanos, ci si confuz …. incearca cu desene animate, poate te mai inveselesti?!

   intre timp, poate totusi iti mai largesti si gama lecturilor …… cam putin sa te rezumi doar la sumare comunicate fara sens si fara de gramatica ……..

 14. piece-of-mind

  Ce spiritual esti mai Don Vitto, o reala sursa de umor…involuntar! Cum am putea sa facem fata provocarilor vietii, fara ghidajul tau intelectual?

  Serios acum, las-o moarta si nu ma mai provoca, sunt un preopinent dintr-o alta liga.

 15. vitto

  stiu dragutule …. iti place sa te impaunezi ….. am inteles ca de fapt tu esti „new rapid” ….. si chiar joci in alta liga ….. in acele ligi in care jucatorii sunt in noroi pana la glezne ….. da’ cu capul in jos!

  eu provoc pe oricine ptr ca am cuvintele la mine ……intotdeauna! ……. citeste linistit comunicatele si savureaza-le, cufunda-te in ele …. nu are nimeni nimic cu matale, iar gusturile nu se discuta! ma gandesc si eu ca un profan, ca este posibil ca astfel de comunicate sa te ajute atunci cand nu intelegi nimic si te chinui sa-ti gasesti un refugiu intelectual, cand cauti o cale?! …. probabil ca ele te linistesc …… foarte bine, nu trebuie sa suferi!

  uite si ca sa nu zici ca sunt rau si neintelegator, iti mai zic o vorba scurta: realitatea are o natura atat de feroce, incat nu tolereaza idealul nici macar atunci cand este ea insasi idealizata! sper ca nu te-am bulversat printr-o astfel de formulare, un pic altfel decat ceea ce citesti tu in mod curent?

 16. piece-of-mind

  Mai Don Vitto, numai neimplinitii fac caz de (pseudo) erudismul lor si simt nevoia unei permanente validari intelectuale!

  In rest, eu te invit respectuos sa fii mai cu bagare de seama in relatia cu mine…nu agreez mistoul de mahala, care iti este atat de familiar. In plus, ti-am mai spus, jucam in ligi diferite…din toate punctele de vedere!

 17. vitto

  @piece of mind
  observ ca vrei cu tot dinadinsul sa te faci de ras si imi trimiti cu obstinatie tot felul de mesaje de la subsol?

  stiu in ce liga joci tu …. nu prea am timp de pierdut, asa ca nu te mai baga aiurea in seama! nu esti interesant asa ca ramai in lumea ta sublima si ridicola ……. ii tot dai cu ligile diferite …. ai dreptate aici …. io’ valize n-am carat la nimeni …. invers poate! cred ca alegoria ar trebui sa-ti fie familiara ….. scuteste-ma cu tot felul de arogante caci nu doar la fotbal esti habarnaut!

  cat despre implinire-neimplinire la modul general – particular ….. ce sa-ti zic eu tie, decat ca tupeul nu tine niciodata loc de argument? tu ai tupeu din plin, dar cu mine ai si ghinion, caci chiar sunt baiat de mahala …… m-am instruit da’ n-am uitat …….. in general cu persoane ca dumneata vorbesc stand pe scaun …. nu ca le-as desconsidera, dar aroganta caraghioasa ma plictiseste ….. iar vorbele taioase, murmurate printre dinti ma amuza ….. problema educatiei tale tine prea mult de cauzal si nicidecum de eveniment si pari a nu intelege ca timpul nu este o calitate sau un defect al indivizilor, ci exclusiv numai un mod de a gandi!

  gata, prea multa scoala strica …….. lectureaza comunicate in continuare si fa-le rezumatul …. poate scoti la tipar si un volum ….. „comunicate alese”!

  uita-ma!

Lasă un răspuns