Steaua de la „Reghe Kampf” la „Reghe Praf”

de | decembrie 2, 2016

După orice înfrângere se caută vinovați și emoțional sunt arătați cu degetul cei căzuți în dizgație sau de la apa caldă până la încălzirea globală. Toate tunurile sunt puse acum pe Laurențiu Reghecampf (LR) și parțial Mihai Stoica (MM). Ambii pentru consulting-ul la transferuri, iar primul pentru jocul echipei. Becali, cu sacii de bani din transferuri și calificare în căruță, se amuză mânzește. După ”pohta” lui a făcut un lot subțire  și acum îi mai cauționează cu clasamentul, însă le arată și pisica. Altfel, după cum joacă echipa, demult ar fi aprins sforile.

Sigur, ar fi ușor acum să dau și eu în Reghe fără să mă mai uit la circumstanțele atenuante, însă nu ar fi corect. Ele există, sunt obiective și esențiale. Reghecampf este totuși unul din antrenorii de succes ai Stelei care a marcat borne semnificative în istoria ei. Trebuie respectat și judecat corect!

După plecarea lui Reghecampf, din mai 2015, am scris în „Rocada Reghelui”  despre „Reghe Kampf” și menționam că 80% din meritul defilării prin Liga 1, între 2012-2014, l-a avut lotul. Recunosc că atunci l-am supraevaluat pe Neubert în ponderea succesului. Din decembrie 2015 până în iunie 2016, neamțul nu a mai arătat nimic vizibil la echipă. Până și efectele preparării fizice țin de subiect, deci de calitatea jucătorilor din lot.

  • Reghe Kampf. In vara lui 2012, din marea antrenorilor „no name”, a aparut un neamt cu neamtul lui sa branduiasca la Steaua „Reghe kampf”… In scurt timp a facut minuni. A inchis gura lui Becali si a sadit speranta suporterilor pesimisti. A adus socializare in vestiar si forta pe teren, cupland armonios doua concepte: „team building” si „bodybuilding”. A revolutionat jocul autohton prin imbinarea fortei cu tehnica, dominand “da capo al fine” competitia interna timp de doua sezoane. Promenada prin Liga 1, pas alergator prin EL, golgota spre milioanele din Champions League si greu de ucis in “Liga lu’ Mitica”, sunt cateva superlative din brandul “Reghe Kampf”. Reghecampf a avut parte si de cel mai bun si complet lot din Liga 1. Lot format in perioada 2010-2012 si completat in 2012-2014, cand s-au transferat cei mai buni jucatori din fotbalul intern. In opinia mea, contributia la realizari a fost: 80% -valoarea lotului, 10% -preparatorul fizic Thomas Neubert si 10% -antrenorul Reghecampf.”, am scris Rocada Reghelui, în mai 2014. Nu este dat ca citat, ci probă martor!

Tot atunci i-am și reproșat lui Reghe modul în care a plecat:

  • „A venit ca “new entry” de la comuna Chiajna si Steaua l-a uns in Templu ca pe un rege, cu un lot performant si complet, cu bani si glorie. Dupa doi ani a ales sa fuga mercenar in desert, pe o solda de Pasa, lasand pustiu in Ghencea. Pustiu de staff tehnic.”

Unii mi-au sărit în cap că apăr conducerea, bla, bla, bla. Brusc pentru ei Reghe era cel mai bun antrenor în viață, Neubert un magician și bine i-a făcut ”cancerului pușcăriaș” că l-a lăsat cu ochii în soare. Ei, cei mai virulenți detractori ai lui Reghe, care din „blatist”, „manelist”, „varză tehnic” nu l-au scos în tot mandatul, deveniseră peste noapte cei mai aprigi avocați ai lui. Reghe-cel-plecat era noul eroul pentru că prin părăsirea intempestivă a echipei i-ar fi dat una peste bot lui Becali. De fapt, ei erau convinși că numai Reghe a ținut Steaua în viață și acum se bucurau că prin plecare lui totul se va duce de râpă. Știți placa…

În schimb, pe toată durata mandatului eu l-am apărat de detractori (de exemplu în „Blatul otravit„),  pentru că Reghe a adus în 2012 un suflu nou la Steaua. Începuse să miroase a profesionalism și organizare. Dacă nu ar fi venit Reghe, poate lotul acela din 2012 nu făcea mare brânză cu Ilie Stan pe bancă. Neamțul a pus ordine în club și i-a închis gura lui Becali prin joc și performanță. Asta a adus suporterii la stadion și toată lumea era avidă de trofee și titlu, după ani de secetă. „Sunt fericit și mă simt bine!” era pe buzele tuturor. Mă rog, mai puțin pe a detractorilor. Acest complex conjunctural a stat la baza performanței lui Reghecampf. 

Din acel lot 2012-13 s-a înfruptat apoi și Gâlcă în sezonul de excepție 2014-15, când a cucerit toate trofeele. Fără acel lot găsit în 2012, Reghecampf nu putea face minuni. La fel cum nu a făcut minuni nici Rădoi, nici Reghe, cu noul lot din 2015-16, cu toate plombele făcute în iarna trecută. Dimpotrivă, în acel mercato nu s-a clădit nimic. Din ce s-a adus, unii au plecat, alții sunt titulari numai pentru că i-a lăsat cam singuri pe post (Enache, Tamaș, Momcilović, Bourceanu, Pintilii). Nici José Mourinho nu ar face mai mult cu lotul valid din acest sezon, plin de găuri numerice sau valorice pe posturile cheie, dincolo de neomogenitate.

În ediția 2016-17, Reghe este în pielea lui Rădoi din anul trecut, pus să înceapă sezonul cu aproape toată echipa schimbată din mers. Mai mult, piesele grele, De Amorim și Boldrin, vin după un titlu câștigat când nu visau. Vedem ce greu stau cu picioarele pe pământ campionii de la Astra. De fapt titlul l-a adus Alibec cu golurile din Play off, Dinamo și arbitrii. La începutul acestui sezon, De Amorim și Boldrin au prins primele 3 etape  la Astra cu 2 înfrângeri și un egal. În afară de salariu mărit, la Steaua nu au o altă provocare, Astra fiind și ea în grupele EL. După pregătirea de iarnă poate cei doi se schimbă, dar sunt sceptic. Singurii în care cred că vor crește sunt Ov. Popescu, Moke și Dennis Man, dar nici unul de „Steaua 2012”.

Reghecampf mai are un „handicap” serios față de mandatul anterior 2012-2014. Dispariția din peisajul impresarilor a fraților Becali, în 2014,  a crescut considerabil cota din piață a Anamarie. Faptul că soția sa este impresarul majorității jucătorilor de la Steaua, îi poate pune interesul de antrenor într-un triunghi al Bermudelor: „jucător-club-familie”, atunci când ia decizii în lot. Deși par convergente interesele: jucător – (antrenor, club, impresar), club – (jucător, antrenor, impresar),  antrenor – (jucător, club, familie), impresar – (jucător, club, familie), în realitate sunt interdependente și unele divergente. Nu se pot judeca separat, rupte de sistemul care le guvernează relațional: „jucător – echipă – club – antrenor – impresar – familie”. Noțiunea de familie nu cuprinde doar „soț-soție”, pentru că după 2012 soții Regecampf, „în vogă”, au devenit nașii cu o armată de fini fotbaliști.

Miercuri, după 11 meciuri în care n-a cunoscut gustul înfrângerii în Derby de România, Laurențiu Reghecampf a pierdut pentru prima dată ca antrenor în meciul cu Dinamo. Să-i dăm cuvântul învinsului:

– Domnule Reghecampf, meciul pornește de la 1-0, dar până la urmă Steaua pierde. Care ar fi explicațiile?
– N-avem niciun fel de explicație! Am început meciul cu un avantaj foarte mare, apoi am avut șansa să facem 2-0, dar am primit două goluri din două faxe fixe. Nu mai vorbim de valoare, discutăm doar de concentrare. Noi am gestionat foarte bine startul partidei, dar să nu uităm că am avut un penalty clar!

– Înfrângere cu Chiajna, egal cu Botoșani și înfrângere cu Dinamo…
– Ce pot să fac? Nu pot să transfer acum, iar jucătorii pe care îi avem trebuie să fie mai responsabili, mai atenți atunci când sunt faxe fize și să fie mai concentrați atunci când avem ocazii importante. Din păcate, am pierdut acest meci și trebuie să facem o analiză serioasă!

– Momcilovici și Tamaș au comis greșeli mari și asta a contat.
– Acești băieți să înțeleagă că trebuie să fie fundași și că nu au dreptul să facă greșeli așa de importante. Este păcat că se întâmplă chestiunea asta.

– Ați surprins cu Ovidiu Popescu…
– N-am surprins deloc. Ovidiu trebuia să joace pentru că aveam nevoie de el să bifăm regula Under 21, dar la Steaua altele au fost probleme. Mă deranjează atitudinea unor jucători în timpul meciului, atunci când trebuie să fie altfel.

– Dumneavoastră vă reproșați ceva despre situația de la Steaua?
– Nu-mi reproșez nimic, am băgat cei mai buni jucători pe care îi aveam la dispoziție. Am pierdut primul meu meci cu Dinamo ca și antrenor, acum s-au apropiat la cinci puncte de noi, dar unii jucători de-ai mei au făcut unele prostii mari.

– Vă temeți că puteţi fi schimbat?
– Nu mă interesează cine îmi suflă în ceafă! Să fim serioși. Nu mă tem că o să apară tot felul de informații cu anumiți înlocuitori. Cel mai important lucru acum este să ieșim din criză!

– Este Steaua în criză?
– Evident că este, dar vom ieși din ea! Avem încredere în noi, mai avem câteva etape din acest an și vom ieși din criză cu discuții serioase și cu jucătorii.

– Vă temeți că puteți pierde campionatul?
– Nu mi-e teamă absolut deloc!

Palmaresul antrenorului Reghecampf vs Dinamo
Competiție Sezon Meci
Liga 1 2012-2013 Steaua-Dinamo 3-1
Liga 1 2012-2013 Dinamo-Steaua 0-2
Liga 1 2013-2014 Dinamo-Steaua 1-2
Liga 1 2013-2014 Steaua-Dinamo 1-1
Liga 1 2015-2016 Dinamo-Steaua 1-1
Liga 1 2015-2016 Steaua-Dinamo 1-1
Liga 1 2016-2017 Steaua-Dinamo 1-1
Competiție Sezon Meci
Cupa României 2013-2014 Steaua-Dinamo 5-2
Cupa României 2013-2014 Dinamo-Steaua 1-1
Cupa României 2015-2016 Dinamo-Steaua 0-0
Cupa României 2015-2016 Steaua-Dinamo 2-2

Ce observăm? Fotbalul nu este cum îl conturează emoția și imaginația noastră. Nu este suficient să te numești Steaua, să strige suporterii ”semper superiores” ca echipa să rupă tot. Nici Barcelona nu poate. Și Steaua ’86, la câteva zile după ce a câștigat CCE, a luat 2-1 de la Dinamo și apoi 5-4 de la Craiova în campionat și 1-0 iar de la Dinamo în finala Cupei.

Cu excepția a 3 partide (sezonul 2012-13 și turul din Cupa României 2013-14), restul meciurilor lui Reghe cu Dinamo au avut scor strâns. Nu mai puțin de 7 remize în 12 dispute (4 victorii, 7 egaluri, 1 înfrângere). În 2014, Reghe a fost pe punctul de a pierde în Ghencea, când Steaua a smuls egalul în ultimul minut (Keseru ’89).

Din păcate, nu doar acest ultim meci cu Dinamo este o problemă pentru Steaua. Echipa lui Reghe macină în gol de meciuri bune, de fiecare dată în altă formulă de start. La ritmul de joc din 3 în 3 zile e greu să armonizezi relații la „n” formule. Lipsa de eficiență pleacă de la atacanții valizi ai Stelei, Golubovic și Tudorie, cu un singur gol marcat până acum, însă nici ceilalți jucători nu se înghesuie la gol sau pase de gol.

Dacă Tamaș este lider la assist-uri , ne dăm seama că de la mijloc în sus Steaua are o construcție artificială,  formată din jucători care nu par compatibili în aceeași echipă. Nu înseamnă că sunt jucători slabi, însă nu relaționează eficient între ei în sistemul de joc impus. Este dovedit că pentru a forma o echipă nu este suficient să ai 11 jucători foarte buni, ci să ai 11 jucători care se îmbină și relaționează perfect într-un mecanism numit echipă. De asta jucătorii buni, care pleacă dintr-un sistem de relații de joc și ajung la Steaua, nu mai au același randament dacă noua echipă nu este pe aceeași lungime de undă cu ei.

În cele 18 etape din acest sezon Steaua este la un minim de goluri marcate în ultimii 9 ani. Pe panta descendentă a luat-o după 2013, în sezonul 2012-13 înregistrând un maxim de referință cu 44 de goluri.

De fapt, pe măsură ce Steaua a pierdut jucători din ”dream team-ul” din 2012, cei veniți nu au menținut ștacheta la același nivel. Ultima „devalizare” a echipei a fost făcută în vara asta, când aproape jumătate de echipă, cu ”jucători-marcatori-pasatori”, a plecat: Stanciu, Chipciu, Hamroun și Varela. Da, și fundașul a marcat 12 goluri în tricoul Stelei!

După 18 etape scurse din actualul sezon de Liga 1, cu 23 de goluri, Steaua are cel mai slab atac din 2012 încoace, dar și de după sezonul 2007-2008.

Realizări în primele 18 etape între 2012-2016, cuprinzând era Reghe:

  • Sezonul 2012-2013 – 44 goluri, loc 1 – 44 pct. (Reghe)
  • Sezonul 2013-2014 – 39 goluri, loc 1 – 42 pct. (Reghe)
  • Sezonul 2014-2015 – 36 goluri, loc 1 – 43 pct. (Gâlcă)
  • Sezonul 2015-2016 – 24 goluri, loc 4 – 30 pct. (Rădoi)
  • Sezonul 2016-2017 – 23 goluri, loc 1 – 34 pct. (Reghe)

Cauza principală este ineficiența atacanților. De la 7 atacanții în 2012-13, cu total de 41 de goluri,  7a/24g în 2013-14,  4a/23g în 2014-15, Steaua a ajuns în 2015-16 la  5 atacanți cu total 7 goluri.

  • 2012-13 (tot sezonul Liga 1)
    Rusescu – 21 goluri
    Adi Rocha – 9 goluri
    Nikolic – 5 goluri
    Tatu – 2 goluri
    Mihai Costea – 2 goluri
    Iancu – 2 goluri
    Florin Costea – 0
    Total 41 goluri
  • 2015-16 (tot sezonul Liga 1)
    Tade – 4 goluri
    Tudorie – 1 gol
    Bawab – 1 gol
    Gabi Iancu – 1 gol
    Marica – 0 goluri
    Total 7 goluri

Acum a ajuns de râsul lumii. Are numai 2 atacanți cu un total de 1 gol în 18 etape!

Trebuie să nuanțăm un pic. Toată echipa are o contribuție semnificativă la realizările atacanților. În 2015-16, calitatea centrărilor la Steaua a scăzut dramatic, apocaliptic aș putea spune. Atât Tade, Marica și Golubović, nu au ratat în disperare,  ci nu au avut mingi utile în gura porții. Mai mult, după plecarea lui Stanciu, Chipciu și Hamroun, Steaua a uitat să mai tragă la poartă de la semi-distanță. Șuturile cadrate  pot crea și ele oportunități pentru vârfuri din respingerea portarului, fie în față/lateral, fie în corner. Aceste lucruri nu mai țin de omogenitatea echipei, ci numai de antrenamente și valoare individuală.

Dar să nu facem înmormântare. Steaua a stat cam ca acum și înainte de „explozia” din 2012-13. În sezonul în care se califica în Champions League, cu Hagi antrenor,  Steaua a investit 12,7 milioane de euro în trasferuri după dorința regelui. Însă după 18 etape vicecampioana de atunci avea doar 17 goluri marcate și ocupa locul 4 cu 34 puncte. Jocul nu mergea, ca acum, însă pierdea turație și în clasament a fost motiv de ceartă între Becali și Hagi. După numai 7 etape (3 victorii, 3 egal și 1 înfrângere, locul 7 și la 5 puncte de locul 1), regele a demisionat. Învestiția fabuloasă în jucători nu s-a reflectat în joc și rezultate.

Ce echipă avea Steaua în sezonul 2007/2008:

  • Portari – Zapata, Cernea, Vâtcă;
    Fundaşi – A. Iacob, D. Goian, Ghionea, Golanski, Emeghara, Neşu, Baciu, P. Marin, Bădoi;
    Mijlocaşi – Rădoi, Bicfalvi, Ov. Petre, Boştină, Cristocea, Nicoliţă, Lovin, Pleşan, Ochiroşii, Croitoru, G Coman;
    Atacanţi – Iacob, Neaga, Dică, Badea, Zaharia, Guriţă.
    Antrenor: Gheorghe Hagi.

Realizări în primele 18 etape între 2007-2012:

  • Sezonul 2007-2008 – 17 goluri, loc 4 – 34 pct.
  • Sezonul 2008-2009 – 25 goluri, loc 6 – 30 pct.
  • Sezonul 2009-2010 – 26 goluri, loc 3 – 34 pct
  • Sezonul 2010-2011 – 25 goluri, loc 4 – 32 pct.
  • Sezonul 2011-2012 – 24 goluri, loc 4 – 32 pct.

Duckadam a găsit și el vinovaţii. De fapt nu a menajat pe nimeni, însă face o generalizare din bun-simț. Ce vină are el în jocul echipei? Niciuna!
„Înţelegem că suntem într-o criză de idei, de formă, de vină e toată lumea, fiecare parte are câte o vină. Şi jucătorii, şi conducătorii. Şi antrenorii, chiar şi eu! Nu mă aşteptam la acest deznodâmânt, m-am aşteptat la altceva, ştiind că Steaua ştie să se mobiliezeze la meciurile importante, am crezut că va fi altceva, dar m-am înşelat. Nici n-ai cum să remarci un jucător la finele unui asemenea joc!”, a declarat oficialul echipei Steaua.

Gabi Balint a evitat să-l mai atace direct pe Reghecampf și i-a criticat pe jucătorii antrenați de Reghecampf, susținând că nu înțelege de ce echipa arată atât de rău având în vedere investițiile făcute.

„Mă uitam acum la Steaua, care a adus 13 jucători la începutul campionatului, mulți dintre ei pe bani, ca să facă performanță. Ceva nu este în regulă! Problema Stelei e că suferă din punct de vedere al jocului, nu joacă, nu se vede nimic.

Pe Amorim nu-l văd să dribleze un adversar, pe Adi Popa nu-l văd să dribleze un adversar, Golubovic, toată stima, iese cu capul spart aproape după fiecare meci, dar se vede că nu e locul lui, nu-l vezi că ajută. Și mai sunt și alții!”, a spus fostul fotbalist al Stelei la finalul derby-ului.

Concluzia finală. Lotul îți garantează peste 80% din succes. E suficient să te uiți la CFR, unde o petardă de antrenor ca Miriuță e liderul real al Ligii 1 pentru că are un lot întocmit corect, fără jucători cu nume, dar care sunt compatibili între ei și relaționează foarte bine. Cel puțin așa arată în primele 18 etape.

Singurul vinovat de lotul subțire și „găunos” (atacanți și fundași lipsă) este Becali. Am mai scris despre asta încă după mercato din iarna trecută. Nu mai repet. Faptul că unii jucători, nu confirmă la Steaua, este vina soartei, scountingului sau a antrenorului. Acum mortul de la groapă nu se mai întoarce. Orice zbatere verbală este inutilă. Steaua defilează cu ce are.

Sperăm că în mercato Becali să aducă ce trebuie, nu doar ce poftește când i se pune pata dintr-o tumbă. Lista lungă și scurtă pentru cumpărături trebuie să fie gata încă de pe acum și terenul tatonat.

Numai Alibec nu va salva Steaua, așa cum nu a salvat-o nici Tade, Marica, Bawab, Tănase sau Golubović. Alibec nu mai salvează nici Astra, după ce i-a adus titlul. Dacă Becali va face din Steaua o Astra-2, (luând și pe Teixeira, Júnior Morais, Budescu… ) se prefigurează un fiasco identic cu cel din 2010, când a vrut să facă Urziceni-2 în Ghencea luând de la Bucșaru 8 jucători campioni. În afară de tânărul Rusescu, rezervă la campioană, nu s-a ales cu nimic bun. Culmea ironiei, nu l-a luat în primul val, în 2010, ci abia după un an, în 2011, atunci când s-a desființat clubul Urziceni. La luat ”să fie”, nu că și-l dorea neapărat. Baftă chioară! Nu degeaba se spune: „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul!” Să te duci cu capul!

X Ray

11 comentarii la „Steaua de la „Reghe Kampf” la „Reghe Praf”

  1. asprilia

    ciobanul asta cretin a zis azi ca aduce 6 jucatori 3 de la astra ,3 de la viitorul budescu junior moraes si texeira, iar de la viitorul taru,marin si benzarASTA POHITESTE CIOBANUL MA XRAY si asa va face, pt ca el e CIOBANUL si restul slujitori

  2. mikegr

    Clar ca Alibec nu are cum de unul singur sa salveze echipa..Oricum, de la Astra nu l-as mai vrea decat pe Budescu..Sincer Tade, Bawab chiar si Marica au jucat mai bine decat Golubovic sa nu mai zic Nikolic..Probabil ca si Jakolis (din ce se aude e dorit Barbut pentru al inlocui pe Popa) din pacate se va adauga listei…
    In momentul asta si Iancu (chiar asta de acum, iesit din forma de la Viitorul) ar fi bun sa joace in spatele varfului lol..

  3. fortuneteller

    Ramane cum am stabilit inainte de meciul cu FCDB, Negoita pe la tv, Andone fericit cu un scaunel de antrenor, azoreii cu coregrafii narcisiste, Becali cu aere de nabab, Reghe cu pretentii de antrenor, stelistii liberi fericiti ca a batut Dinamo (ma rog, orice chestie anti Becali e o fericire pt dansii, inclusiv desfiintarea echipei „favorite”), iar arbitrii cu fantele de lumina si mici ciupeli pro-cooperativa.

    Serios acum, e o urma de adevar in ce zicea MM, asta nu e inca o echipa, ci doar un lot de jucatori. Nu stiu cati vor ramane si in viitor, dar abia anul viitor vom putea vedea ceva omogenitate. Pe cat de oier e Becali si fara habar in ale fotbalului, nu pot totusi sa nu admir atitudinea de patron ambitios: in loc sa dea vina pe arbitru, a spus ce vedem toti, ca multi dintre jucatorii actuali nu fac fata la Steaua. Si a mai spus ca aduce altii. Ca nu stie exact pe cine si de ce ii aduce la Steaua, asta e alta problema.

  4. naiyba

    Eu cand il recomandam pe barbut de la Timisoara la inceputul campionatului, vitto ma lua la misto ca nu stiu ce si cum, ca-mi plac mingicarii samd, da! Imi plac mingicarii nu si caricaturile gen elton (un alt transfer de marca, semnat mimi scoica), iata ca barbut a ajuns pe lista Stelei.

  5. mikegr

    Cel mai bun ca aripa dreapta ar fi Jakolis…ma indoiesc ca Barbut odata venit va rupe gura targului…La fel si cu De Amorim…pai asta joaca in nota lui de maxim 5 goluri/sezon cat avea la Astra..a dat 2 goluri pana acum..deci mai tre sa dea 3 in cele 18 meciuri cat au mai ramas sezonul asta :)))

  6. joga-bonito

    A gresit si Reghe cu schimbarile si metodele dure de pregatire. Multi jucatori sunt de la echipe ce se bateau la retrogradare si sunt slabi. N-au mentalitate de campioni.

    Nici preparatorul fizic nu pare prea capabil, doar e adus de MM, nu? Puscariasul asta penibil in loc sa latre la alt club, acum e portavocea Stelei.

  7. sikander

    Eu nu inteleg de ce tot declara Reghe ca nu intelege atitudinea jucatorilor in timpul meciuilui. Pai daca el care sta mai tot timpul cu ei si cu fiecare in parte nu intelege asta, cine ar trebui s-o faca, aia de la casele de bielete? Daca nu e in stare sa inteleaga ca ori jucatorii sunt praf si nu sunt de Steaua, ori sunt blocati din cine stie ce cauza, sa aduca un psiholog la echipa, ca tot se lauda (pe buna dreptate ce-i drept) ca jucatorii lui au cele mai bune conditii.

    E clar ca multi dintre jucatori nu sunt deloc potriviti pentru Steaua, dar si antrenorul are mari carente in a crea o echipa care sa functioneze.

    1. fortuneteller

      @sikander.

      Nu ca i-as tine partea lui Reghe, dar e posibil sa fie la fel de ametit de calitatea jocului prestat de multi dintre purtatori de tricou stelist. Parerea mea (subiectiva deci) e ca mai toti au sosit la Steaua cu pretentii de vedete si o auto-suficienta de genul „Steaua e maximul in cariera mea”. Bineinteles, cu o asemenea atitudine nu ajungi la performanta, ci inapoi la echipele de pluton din Liga 1. Banuiesc ca toti vor locuri de titular nemuncite, si se supara daca nu le au garantate. La fel precum si cei ajunsi la Steaua 2, in Liga 3-a. Steaua (recent, dar nu numai) a batut Chelsea, Ajax si Valencia nu cu talent, ci cu daruire. Deci macar din punctul asta de vedere Reghe ar trebui sa continue pe banca, pt a transmite un mesaj negativ jucatorilor, cum ca ei pot sa-si bata joc de munca, iar staff-ul tehnic va plati pretul pt rezultatele proaste. Cred ca ar trebui infiintata si Steaua 3, prin Liga 4-a, si trimisi cativa jucatori vedeta la reeducare prin mocirlele judetene. Este posibil de asemenea sa existe o fronda a jucatorilor impotriva lui Reghe, din motive mai putin stiute. Nu zic Steaua a jucat ceva deosebit in acest sezon, dar parca cam brusc a scazut nivelul de la mediocru la foarte prost. Daca e asa, atunci raspunsul corect ar fi din nou exilarea jucatorilor, nu mazilirea antrenorului. In fine, sa nu se inteleaga ca as da un vot de confidenta lui Reghe. Clar, si-a cam atins limitele. Nu stiu daca mai este la fel de implicat ca in primul mandat, si nici daca mai incearca in vreun fel sa-si ridice nivelul. Si el pare atins de auto-suficienta si un orgoliu prost inteles, care nu lasa loc de a invata ceva nou.

Lasă un răspuns