Stadionul Steaua

stadionul__steaua_-809278820Stadionul „Steaua” este una dintre cele mai moderne arene de fotbal din Romania.

Pozitionat in sud-vestul Bucurestiului, in cartierul Ghencea, stadionul „Steaua” face parte din „Complexul Sportiv Steaua” fiind o arena tipica de fotbal (fara pista de atletism).

Constructia a fost inaugurata in aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua – OFK Belgrad (scor 2-2). La inceputul deceniului 9 au inceput lucrarile instalatiei de nocturna, aceasta fiind inaugurata pe 14 august 1991, la un meci Steaua-FC Bacau (scor 4-1).

Mai tarziu, in 1996, arena din Ghencea a fost modernizata in totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune, cantonamentul jucatorilor de sub tribuna a doua fiind renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilitatile fiind aduse la standardele vremii.

Este stadionul pe care a jucat, in afara multiplei campioane a Romaniei – Steaua -, si echipa nationala, calificata pana in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din 1994.

Stadionul „Steaua” reprezinta pentru toti stelistii o mare mandrie. Unic in tara prin facilitati, poate gazdui partide de fotbal la standardele impuse de FIFA si UEFA, atat in ceea ce priveste confortul si securitatea spectatorilor cat si al facilitatilor oferite mass-media.

Stadionul este dotat cu un sistem de supraveghere a spectatorilor dotat cu un numar de 7 camere fixe si 9 camere mobile, acestea avand posibilitatea de a lua imagini chiar si de la intrarea spectatorilor in stadion. La tribuna oficiala exista o camera de monitorizare performanta care este folosita, in caz de nevoie, de catre fortele de ordine. Stadionul Ste

Un comentariu la „Stadionul Steaua

Lasă un răspuns