Splendoare în vremea coronavirusului

de | martie 9, 2020
Splendoare în vremea coronavirusului

Sunt mai bine de 30 de ani de când o Universitate a Craiovei, oricare ar fi ea, nu poate scăpa de acest virus, al impotenței la București împotriva Stelei, numită acum FCSB. Craiova a fost pulverizată, FCSB a obținut o victorie memorabilă care poate fi aproape un act de naștere pentru un cuplu de atacanți, Man – Coman, care începe să-și facă loc cu adevărat în istoria roș-albastră.

Cea mai bună suprafață de joc din istoria de 8 ani a Arenei Naționale și-a adus contribuția la acest spectacol căruia i-a lipsit doar fiorul din tribune pentru că altfel jocul a fost total. Calitatea tehnică a celor două formații a impresionat din nou, dar FCSB a avut un avantaj și în faptul că regula U21 nu este o povară pentru ea cum este pentru mai toate echipele. Absența lui Mihăilă a contat enorm, iar Baiaram, cu tot cu acea fază superbă de bară-bară, a fost destul de “tăcut” în joc în rest.

FCSB a avut, în sfârșit, 10 jucători de câmp

FCSB a eliminat mâinile moarte Gnohere și apoi Adrian Petre și acest lucru s-a văzut din plin. Această victorie superbă a spulberat mitul faptului că nu se poate juca bine fără un vârf clasic. FCSB a creat goluri cu toți cei 3 fotbalisti de atac, Tănase, Coman și Man, fără vârf, precum Napoli în vremurile sale bune cu Insigne, Mertens și Callejon. În schimb, atât de apreciatul Koljic a devenit o mână moartă pentru atacul Craiovei, amânând foarte mult revenirea sa la un nivel decent.

La cum joacă Pigliacelli în partide cu FCSB, ai spune că tăinuiește un contract cu echipa bucureșteană. Vlad este și el o slăbiciune în echipa lui Vintilă, golul lui Bărbuț arătând ce lovitură i-a dat CFR rivalei sale bucureștene pentru acest play-off cu scoaterea din joc a lui Bălgrădean. Și la astfel de detalii, CFR va face diferența în favoarea sa, pentru că greșește mult mai puțin decât rivalele sale, nu pentru că ar fi mai spectaculoasă în ofensivă.

Jocul celor de la FCSB a mai crescut și în privința fundașilor laterali. Panțîru încă nu e jucătorul din toamnă, dar creșterea lui este constantă. Crețu a început să lege partidele cu centrări eficiente, lucruri care nu i s-a mai întâmplat de când a venit la FCSB. Iar la mijloc, Oaidă a făcut cel mai bun meci al său de la trecerea la FCSB, cu munca depusă pentru blocarea unor adversari direcți foarte valoroși, dar și cu inteligența arătată cu aparițiile la finalizare.

Man-Coman, pare că se naște ceva

Cuplul Man-Coman mi se pare marea miză a acestui sezon din Liga 1. OK, probabil că CFR va fi din nou campioană, dar cele două vedete de la FCSB sunt jucătorii care pot aduce revoluția în naționala României dacă progresul lor va continua așa cum s-a petrecut în acest sezon. Cei doi reprezintă dovada că FCSB nu este o “ucigașă” de tineri și că aceia cu adevărat buni, puternici pot răzbate și în acest univers cu o imensă presiune.

FCSB moare, dar nu se predă. Eșecuri cu liliputane precum Academica, Voluntari vor fi probabil fatale în cursa de urmărire a CFR-ului. Dar jocul încântător din această seară o face pe campioana din Cluj să trăiască în continuare în tensiune.

Sursa: Wesport.ro – Mihai Mironică

8 comentarii la „Splendoare în vremea coronavirusului

 1. vasglo

  Frumos!

  Si inca un editorial la fel de „spumos”!

  https://www.fanatik.ro/editorial-ploios-andrei-dicu-dupa-fcsb-craiova-4-1-papura-victima-primului-coronaderby-din-luna-lui-marte-19166407

  P.S. – desi s-a jucat cu tribunele goale, un sincer BRAVO si galeriei ros-albastre!

  https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ultrasii-fcsb-ului-au-oprit-autocarul-ros-albastrilor-inaintea-meciului-cu-craiova-au-cantat-impotriva-rivalilor-din-banie-video-18997351

 2. unubatran

  Facem abstractie de:
  1. faptul ca nu s-a vazut(din nou) vreo idee de joc, ceva lucrat la antrenament
  2. golurile au venit de nicaieri singurul merit fiind dat de sclipirile de moment ale jucatorilor motivul fiind simplu, vezi punctul 1
  3. o echipa decenta ii juca in picioare pe prazari aseara tinand cont de modul in care au evoluat
  4. impotriva unei echipe decente, NOI NU CASTIGAM ASEARA
  5. avem cel mai “bun” portar din Liga 1 si o aparare de te ia groaza

  Doar scorul este bun, dar nu da masura valorii. O sa vedeti in meciul cu CFR. Sper sa avem mai mult de 0 suturi pe poarta la final.

  5
  4
  1. Ioan FCSB

   Un lucru este sigur… Nu ne va mai arbitra Istvan Kovacs cu Chefere. Nu ne poate arbitra acelasi arbitru de două ori consecutiv. Parca asa este regulamentul. Deci avem si noi o șansă. FORZA STEAUA. Oricum eu tot la Cupa ma gandesc. Campionatul este doar un bonus. La un moment dat eram pe ultimul loc.

   4
   2
  1. Ioan FCSB

   Vasglo dar totusi sa nu ne îmbatam cu apa chioară. Cu Vlad in poarta ne va fi foarte greu. Are trac vizibil. Dar dacă vom juca fara spectatori până la final avem șansa noastră. SĂNĂTATE!

   2
   2

Lasă un răspuns