ROF al FRF= Regula Omertei în Fotbal

de | decembrie 17, 2015

Sportnews.ro publică o serie de stenograme dintr-o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF din 8 iulie 2011. Problemele din fotbalul românesc legate de pariuri și arbitrajele eronate, însă nepedepsite pe măsura greşelilor, par să-și fi găsit acum explicația chiar în sânul conducerii Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

  1. Pariuri interzise. Într-o stenogramă (pg. 90) a unei ședințe de Comitet Executiv a FRF din data de 8 iulie 2011, apare o bombă. Flagelul pariurilor printre antrenorii și conducătorii din fotbalul românesc nu este chiar de ieri, de astăzi. Cazurile lui Nicolo Napoli și Flavius Stoican, aflați pe lista neagră a Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN), nu sunt singulare. Au existat și pe vremea lui Mircea Sandu. Fostul președinte al CCA, Nicolae Grigorescu, era recunoscut la nivel înalt pentru viciul său de a juca la pariuri. Știa despre acest lucru inclusiv președintele de atunci al FRF, Mircea Sandu. ”Nașul” s-a mulțumit însă doar să-l avertizeze pe Grigorescu în Comitetul Executiv, prin intermediul lui Vasile Avram, șef CCA la data respectivă.
  2. Protecția arbitrilor. În stenograma (pg. 90-final, 91 și 92), din aceeași şedinţă de CEx a FRF, apar și discuţiile uluitoare despre arbitraj. ”Uitaţi, ce se întâmplă. Arbitri FIFA au o totuşi anumită protecţie şi din partea celor de la UEFA. Este o chestiune tacită”, explica fostul preşedinte al Federaţiei Mircea Sandu.

Notă: În sezonul 2010-2011, Oțelul Galați a ieșit campioană, cu largul concurs al arbitrajelor pro și în dauna cluburilor Poli Timișoara și FC Vaslui. În sezonul următor, CFR Cluj s-a infruptat din arbitraje favorabile până le-a depășit în retur pe Dinamo, lidera de toamnă, și apoi la final pe FC Vaslui (loc 2) și Steaua (loc 3).

Vă prezentăm stenogramele ședintei din 8 iunie 2011 publicate de SportNews.ro:


XRay

 

 

Lasă un răspuns