Reghe da, Rădoi nu!

de | decembrie 3, 2015

Instalarea lui Reghecampf, fie ea decisă de azi pe azi, ar trebui să provoace ieșirea din peisaj a lui Rădoi

În fața riscului de a rata calificarea în play-off, Gigi Becali a reacționat prompt. A mutat surprinzător de repede și, la 3 zile de cînd încredințase echipa antrenorilor Dică și Dumitriu, l-a numit în locul lor pe Laurențiu Reghecampf! Trebuie să-l fi scos din sărite și abandonul lui Rădoi, care a lăsat-o pe Steaua pe locul 5, iar pe patron cu ochii în soare!

Greu de precizat în ce măsură Becali și-a dat seama că a greșit forțînd cu Rădoi și, ulterior, acordînd credit cuplului amintit. Ținînd cont de ultimele declarații, probabil că da. Oricum, dacă altădată am tras în latifundiar, acuzîndu-l că vorbește fără rost, că se bagă unde nu-i fierbe oala, că-și beștelește aiurea jucătorii etc., putem gîndi că, deși el însuși a stîrnit furtuna promovîndu-l pe Rădoi, de data asta a fost victimă, a fost perdant! Păcălindu-i pe alții, inclusiv pe suporteri, Gigi s-a păcălit singur. Ar fi fost în cîștig dacă-l păstra pe Reghe în 2014, nu dacă l-a adus înapoi în 2015!

Instalarea lui Reghecampf, fie ea decisă de azi pe azi, ar trebui să provoace ieșirea din peisaj a lui Rădoi. În condițiile în care, dincolo de o armonie mimată, noul și vechiul tehnician nu se înghit, e de anticipat că Rădoi va părăsi scena. Dică îi permitea să asiste la antrenamentele lui și să-și dea cu părerea, ceea ce Reghe nu va admite niciodată.

Cît va mai figura director sportiv în acte, deși mă îndoiesc că va rămîne, Rădoi va deține un rol decorativ sau nici atît. Fără s-o recunoască public, Reghe va refuza să colaboreze cu el. Probabil va face echipă, după eliberarea acestuia, cu Mihai Stoica. Altfel spus, come-back-ul lui Reghecampf va provoca ruptura dintre nașul Gigi și finul Mirel. Una definitivă sau temporară, ne vom lămuri pe parcurs.

Plecînd de la Litex Loveci, cu care semnase pînă în iunie 2018, Reghe i-a supărat pe bul-gari, aceștia amenințîndu-l cu fifa și cu uefa! În caz că părțile vor fuma pipa păcii într-un final, Laurențiu va scoate din buzunar, ca despăgubire pen-tru Litex, 250.000 de euro la reziliere și încă 250.000 dacă va ajunge cu Steaua în grupele Ligii Campionilor. În eventualitatea acestei calificări, Becali a promis să-i achite, pe lîngă salariul lunar de 30.000 de euro, o primă-record de două milioane de euro! Bref, contractul cu Steaua va fi sub cel de la Litex, cifrat la 400.000 pe an. Mai mic, dar nu cu mult.

Cum Anamaria Prodan se află în America, foarte departe și la alt fus orar, cade varianta că ea ar fi încălzit telefoanele pentru întoarcerea soțului, că ea ar fi tras sforile. Firește, Laur a consultat-o, însă de hotărît a hotărît el, asta din nostalgie, în amintirea celor două titluri cucerite cu Steaua și a prezenței în grupele Champions League. Fiecăruia îi place să se întoarcă unde a avut succes, nu?

În rest, Rădoi n-a mințit cînd i-a reproșat lui Reghecampf că revine pentru 25.000 de euro pe lună. Suma se cam potrivește. Atît că, din păcate pentru el, Rădoi nu-i antrenor în clipa de față, cum nu-i nici Dică. Ambii pot deveni mari, dar deocamdată nu sînt. Spre deosebire de ei, Reghe a dovedit că are valoare, chiar a demonstrat-o cu prisosință. Ne convine ori nu, valoarea se plătește. Merită plătită.

OVIDIU IOANIŢOAIA

Preluare de pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

3 comentarii la „Reghe da, Rădoi nu!

 1. xray Autor articol

  Subscriu în proportie de peste 90%.
  Anamaria Prodan se pare ca este în tară, nu in America.
  „Anamaria Prodan negociază revenirea lui Reghe la Steaua. A mers să discute cu Gigi Becali, 2 dec. 2015 12:35” (link)

 2. asprilia

  in ce conditii a venit reghe in 2012 si in ce conditii vine azi decembrie 2015 ,vorba lui niculescu de la digi orice detaliu conteaza pt castigarea champions league in spetza campionat si intrarea in grupe pt reghe si reghe joaca o carte cu doua taisuri,nu mai are echipa aia de 54 de milioane cu chirichesh ,nu are stadion ,baza de pregatire ,marca ,suporteri ,detalii care conteaza. si nu e pe locul 1 ,e pe 5 la 10 puncte de astra si inca vreo 3 echipe in fatza,l-a cam luat valul,mirajul banilor ,deci daca nu are liniste ,presiunea e pe el ,e greu sa reuseasca ca acum 2 ani

  1. xray Autor articol

   Dacă are valoare peste Radoi-Dica reușește și poate obține 3-4 victorii în ultimele 4 meciuri, în aceleași condiții de pregatire și cu același lot!

   6 decembrie: STEAUA – CSU Craiova
   14 decembrie: Viitorul – STEAUA
   17 decembrie: Viiitorul – STEAUA (Cupa României)
   21 decembrie: STEAUA – ACS Poli Timișoara

   Ceea ce m-a frapat la echipa sub Radoi, a fost lipsa de entuziasm a grupului. Mereu părea o echipă posomorâtă și stresată. Nu cred că a reușit să regleze atmosfera, ceea ce lui Reghe îi ieșea foarte bine. Până și cu taciturnul Gâlcă erau mai puțin încruntați. Atmosfera în vestiar e f importantă în exprimarea pe teren ca o echipă, nu o adunătură.

Lasă un răspuns