Proiectul „La ciupeală”! MApN vrea fotbal la CSA tot pe banii de la FCSB

de | aprilie 11, 2017

Soarta Stelei s-a discutat în Senat. Ce concluzii au tras membrii Comisiei de Apărare şi ce misiune a primit ministrul Gabriel Leş

Astăzi a avut loc şedinţa Comisiei de Apărare din cadrul Senatului, la care au fost convocaţi Gabriel Leş – ministrul Apărării şi Nicolae Ciucă – şeful Marelui Stat Major, pentru a da explicaţii pentru proiectul echipei de fotbal CSA Steaua. Subiectul central al discuţiei a fost menţinerea valorii brandului Steaua.

[Video update]

Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele Comisiei pentru apărare publică și siguranță națională, i-a convocat la o ședință atât pe Gabriel-Beniamin Leș cât și pe generalul Nicolae Ciucă. La ședința din Senat, care este publică, nu a venit însă și Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, chiar dacă nu a fost invitat. Din primele informații, se pare că subiectul discuției va fi legat de proiectul pe care vrea să-l inițieze Armata, nu, însă, și despre actuala echipă din Liga 1.

Iulian Dumitrescu, senator PNL, a cerut ca reprezentanţii MApN să ofere explicaţii despre proiectul echipei de fotbal CSA Steaua. Este motivul pentru care Gabriel Leş şi Nicolae Ciucă au fost chemaţi astăzi în faţa membrilor din Comisia de Apărare. La întâlnire şi-a anunţat prezenţa şi Gigi Becali, care însă nu a mai venit. De asemenea, nici Cristian Petrea – comandantul CSA Steaua – nu participă la această şedinţă.

Gabriel-Beniamin Leş, ministrul Apărării, le-a explicat membrilor din Comisia de Apărare motivul pentru care CSA Steaua a decis să-şi reînfiinţeze echipa de fotbal: Am fost obligaţi să facem echipa de fotbal, pentru că pierdeam marca nefolosind-o! Aşa spune legea. Plus că avem de recuperat un prejudiciu în valoare de 37 de milioane de euro. Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite. Este un activ patrimonial. Aşa că am format, cum spuneam, noua echipă, care va începe din Liga 4”, a declarat ministrul Apărării, potrivit DigiSport.

 • Nefolosirea pe o perioadă de 5 ani neîntrerupt ar da dreptul oricărei persoane să solicite decăderea titularului din drepturile oferite de marcă. „

Nu îmi permit în acest moment să pierd marca Steaua, pentru că dacă nu luam nicio măsură pierdeam marca Steaua. Nu avem cum să mergem până nu finalizăm aceste procese. Să vedem care va fi soluţia instanţei şi ulterior vom încerca să găsim şi reglementări legale care să ne ajute în valorificarea acestei mărci”, le-a mai spus Leş senatorilor din Comisia de Apărare.

Iulian Dumitrescu a estimat că, pentru a se păstra valoarea mărcii, ar trebui ca proprietarul să investească peste 20 de milioane de euro anual.

„Ca să păstrezi valoarea, trebuie să ai un anumit nivel al inevstiţiilor anual. Dacă aţi studia puţin, aţi vedea că nu se poate păstra valoarea la 50 de milioane, decât dacă ai un buget de peste 20 de milioane de euro anual”, a afirmat şeful comisiei.

Leş a replicat că echipa are asigurată o finanţare de 300.000 de euro pe an pentru următoarele două sezoane: Aceasta este şi dorinţa noastră, aducerea unor sponsori, eu vreau rezolvarea acestei situaţii, dar altă cale nu văd, având în vedere că vorbim de o decizie judecătorească definitivă. Noi dorim promovarea. Ca să păstrăm marca, această echipă trebuie să existe. Pentru următorii doi ani avem asigurată finanţarea, bugetul este în jur de 300.000 de euro anual”.

„Asta e o glumă pentru un club ca Steaua. Un club ca Steaua trebuie să aibă buget de zeci de milioane de euro. Nu puteţi păstra valoarea brandului cu 300.000 de euro pe an”, a răspuns Dumitrescu, iar un coleg de-ai săi a completat: „Cu 300.000 nu o să reuşiţi nici să ţineţi lumina aprinsă”.

„Cealaltă soluţie era să pierdem brandul”, le-a transmis ministrul.

Unul dintre ei i-a propus ministrului să găsească o modalitate prin care să modifice legea care precizează că, în cazul nefolosirii mărcii pentru secţia de fotbal, aceasta ar putea fi revendicată de orice altă persoană.

Iulian Dumitrescu, preşedintele Comisiei de apărare, şi-a exprimat temerea lui şi a unora dintre colegii săi cu privire la devalorizarea mărcii, prin faptul că echipa de fotbal a CSA va evolua mai mulţi ani în ligile inferioare.

Valoarea mărcii Steaua depăşeşte în acest moment 50 de milioane de euro. Valoarea unei mărci poate fi păstrată doar dacă puteţi să daţi anual o anumită sumă de bani. E greu de păstrat această marcă dacă va juca cu FC Ciorogârla sau cu Crevedia. După 3-4 ani în ligile inferioare, valoarea mărcii se va păstra sau nu?„, a întrebat Dumitrescu.

„Nici infrastructura nu ne permite să fim acum în Liga I, dar există un plan de modernizarea a stadionului. Nu suntem în situaţia să ne permitem să pierdem marca Steaua, haideţi să vedem ce se întâmplă după un an, doi, sau trei, a mai spus Leş.

Ministrul Gabriel Leş a răspuns că dreptul de proprietate asupra mărcii Steaua ar putea fi contestat de oricine, dacă aceasta nu ar fi folosită.

MApN ar trebuie să se ocupe după părerea mea cu altceva decât cu problemele Stelei. MApN a făcut toate demersurile pentru protejarea acestei mărci. Valoarea a fost stabilită de câtre instanţă la 3,7 milioane de euro pe an, iar prejudiciul calculat pentru zece ani la 37 de milioane de euro. Am deschis un proces şi pentru recuperarea acestui prejudiciu. Protejarea aceastei mărci se face tocmai înscriind această echipă în Liga a IV-a, pentru că dacă rămâne nefolosită, orice perosană are dreptul să atace nefolosirea ei. Dacă nu înscriam această echipă şi pierdeam marca peste cinci ani, având în vedere că avem de recuperat un prejudiciu, ce se întâmpla?„, a spus Leş.

Intrebat daca ministerul poate sa sustina o echipa la nivel inalt, ministerul Apararii Les a raspuns: „Nu, categoric nu. O sa vedem. intr-o asociere, o solutie care sa fie benefica pentru Steaua. Nu exclud dialogul cu Gigi Becali, nu l-am exclus niciodata, nu am avut nicio intalnire pana acum. De acest lucru se ocupa CSA Steaua, nu ministrul. Nu am o problema sa ma intalnesc cu Gigi Becali. In acest moment, marca este la CSA Steaua, un dialog pentru o asociere il putem avea cu oricine, dar sa gasim solutia legala. Deocamdata avem procesul pe rol si o solutie care ne obliga la recuperarea prejudiciului. Vom vedea ce se intampla apoi”.

În concluzie, Dumitrescu i-a cerut ministrului soluţii pentru păstrarea valorii mărcii: „Îmi doresc să căutăm o soluţie, care trebuie găsită rapid, pentru că o să avem un brand care nu va valora nici pe departe cât valorează în acest moment„.

Un scurt dialog purtat între Gabriel Leş şi membrii Comisiei de Apărare, potrivit DigiSport:

 • Iulian Dumitrescu: Nu credeţi că dacă jucăm cu Ciorogârla şi cu Crevedia se devalorizează marca asta?
 • Gabriel Leş: Aveţi dumneavoastră altă soluţii? […] În următorii doi ani, avem bugetul asigurat! 300.000 de euro. Vrem, însă, şi sponsori. În plus, dacă vom recupera prejudiciul de 37 de milioane de euro, atunci toată suma o vom investi în fotbal
 • Iulian Dumitrescu: Comisia se teme ca brandul să nu se devalorizeze peste câţiva ani şi să-l vândă MApN pe nimic. Aşa cum s-a întâmplat în trecut cu fabrici şi uzine. Trebuie să găsiţi o soluţie să menţineţi brandul! Trebuie găsite rapid soluţii.
 • Gabriel Leş: De acord!

Şedinţa a durat 30 de minute şi s-a terminat la ora 13:00. Ministrul Apărării susţine în continuare proiectul CSA Steaua. Va mai exista totuşi o întâlnire, în care Ministerul Apărării va prezenta soluţiile pe care le-a găsit pentru menţinerea vizibilităţii brandului Steaua. În acest moment, legea nu le permite celor de la CSA să concesioneze marca Steaua, însă va fi înfiinţată o echipă care va începe din liga a patra şi care va utiliza brandul.

 

Concluzii
 1. Marele proiect CSA este fundamentat pe „La ciupeala” si „Facem oricum să vedem ce iese” cu o mare doză de manipulare a suporterilor.
 2. CSA face echipa pentru ca nu mai avea ce face cu marca/sigla„am fost obligati sa facem echipa”. Deci praf in ochi ca ar fi facut-o pentru suporterii anti Becali.
 3. Marca nu ca se vrea pastrată la CSA, dar nu poate lua bani pe ea„Momentan, nu putem concesiona marca, pentru că legea nu ne permite.”
 4. Noua echipa de fotbal a CSA se spera a fi finanțată cu pielea ursului din pădure, adica, presupusul prejudiciu de 37 de milioane de euro pe care il viseaza ca si recuperat: „Dacă vom recupera prejudiciul de 37 de milioane de euro, atunci toată suma o vom investi în fotbal”.
 5. Cu siguranta in Liga 5… pana la Liga 2, brandul se va devaloriza, mai ales că pleacă de la palmeres „0”. Are dreptate Iulian Dumitrescu: „Comisia se teme ca brandul să nu se devalorizeze peste câţiva ani şi să-l vândă MApN pe nimic. Aşa cum s-a întâmplat în trecut cu fabrici şi uzine. Trebuie să găsiţi o soluţie să menţineţi brandul! „

Vom trai si vom vedea „care incotro”!

X Ray

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

49 de comentarii la „Proiectul „La ciupeală”! MApN vrea fotbal la CSA tot pe banii de la FCSB

 1. alexutz2007

  De parca a fost vreodata ceva serios. Asta-i cam singurul motiv pentru care-si face echipa.
  Da ministru a uitat sa specifice ca acel prejudiciu a fost facut pentru intreaga sectie, de o firma anonima cu un administrator condamnat. Si sa fim seriosi Becali nu va plati niciodata.
  Insa au mai fost si alte discutii. De ex unul chiar a facut misto de ministru. A spus asa: cu banii aia nici lumina nu o platesti:)).

 2. Gosu

  Partea buna e ca sper ca macar acum, cei cu idei fanteziste s-au lamurit ca Talpan are multi papusari. Pana la urma, a fost gasit si foarte bine, atat pe gustul extremistilor, cat si lipsit de spirit de conservare, capabil oricand sa se arunce intr-un cutit, la unghiul potrivit si pentru „cauza potrivita”.
  Ministrul a expus de toate si nimic, in principiu acelasi discurs tern, legea nu ne permite, nu se poate. Nici licitatie nu se poate face, avem de recuperat un posibil prejudiciu ,calculat dupa ureche de niste privati de apartament mai mult decat dubiosi, daca daca-l obtinem, sigur il bagam in buzu…fotbal.
  Cu siguranta, marca putea fi licitata , nu intru in alte detalii tehnice, dar sa nu uitam ca s-a licitat evaluarea, daramite marca in sine. A doua minciuna majora este cea cu pierderea marcii, daca nu o foloseau. Doar ca si licenta marcii, e tot o forma de folosire care aduce bani. In plus nimeni nu-i oprea sa-si rebranduiasca clubul cu „noua veche sigla” sau oricare din sectiile cu personalitate juridica.
  Potul cel mare, probabil consta in obtinerea finantarii pt stadion. Probabil, in viziunea gheneralisimilor existenta unei clone in liga a 4-a, cu vechea marca a Stelei albanezului, da mai multa greutate in justificarea constructiei noului stadion. Desi, teoretic existenta unei echipe de fotbal asa cum deja are cs dinamoul ar fi trebuit sa fie suficienta.
  Concluzii :
  1) Diliul de Talpan nu a fost nici o clipa singur in acest dement si a avut spatele asigurat, dovada stand chiar nenumaratele acte de insubordonare pe care le-a comis.
  2) Probabil nu va mai exista niciodata vreo forma de impacare intre becali si baietii din minister, indiferent de posibilitatea castigarii unei licitati ori alt demers legal. Ciobanul este clar un personaj indezirabil pentru sleahta securistica. Si gurile sunt acum infometate, nu mai merge cu ceva zeci de mii de euro pe luna.
  3) Stadionul Steaua este targetul gusatilor. Daca Arena Nationala a plecat de la 230 mil. si a ajuns la binisor peste 300 mil. De ce un stadion de 30-35k , nu ar pleca de la un 120-150 mil, ca sa ajunga la un 200 mil. Sunt bani pesin, si stiti vorba, ce-i in mana nu-i minciuna.
  4) Doar un personaj usor deraiat ar putea sustine si incuraja proiectul CSA-MApN, avand in vedere ca acolo sus stau niste vulturi care au facut „doar bine” Romaniei in general.

 3. Lord Pepe

  Cum adica presupus prejudiciu? Adica Becali nu a facut bani timp de mai bine de 10 ani folosindu-se de imaginea Stelei? Iar asta cu devalorizarea e o prostie. Doar un om care nu a avut niciodata vreo treaba cu marcile poate spune asa ceva.

  Steaua va avea in spate un stadion plin(chiar daca va fi un stadion mic) si o cupa a campionilor in palmares. Cu astea doua, sponsorilor trebuie doar sa le deschizi usa. Liga nici nu conteaza, pentru ca meciurile Stelei vor fi cu siguranta televizate. Iar asta va fi un alt plus pentru sponsori.

  1. xray Autor articol

   FC Steaua a facut bani NUMAI cu echipa angajata si platita de FC Steaua, bani castigati pe teren din titluri si pozitie in clasament (drepturi TV), de la UEFA prin 11 calificari in grupele CL si EL si cateva transferuri f. bune ca a performat, NU pentru ca s-a numit Steaua! NU din marketing. Din marketing cvasi-ZERO!
   Ce este asa greu de priceput???

   PS
   Sponsori sub 1 milion euro/an la un buget de 14-15 milioane/an. Fas! Dar si sponsorii au venit NUMAI la performanta, in special cea europeana!
   Drepturile TV nu se dau dupa nume si numar de suporteri, ci NUMAI dupa locul ocupat in clasament!

   1. Lord Pepe

    Aha, deci nu a vandut bilete la meciuri si nu a primit bani din televizari. Iar sponsorii nu se dadeau mari ca au ca partener pe Steaua.

    Am si eu o intrebare. Daca brandul Steaua chiar valoreaza atat de putin, de ce insista FC FCSB ca e Steaua? Sa mearga pe mana brandului FC FCSB si sa faca bani in continuare.

  2. Gosu

   Ma Pepe, cate aberatii poti aduna per cuvant scris, pe cuvand ca esti uimitor. Presupusul prejudiciu a fost calculat de o firma privata in favoarea „clientului” lor. Va urma cu siguranta si o contraexpertiza.
   Investitorii bat la usa…pai v-am mai intrebat unde sunt investitorii lui Jan pe care ii declara cu mare emfaza ?
   Cu acele doua componeste stadionul foarte mic „plin” (cu toate ca asta va dura putin) si acea Cupa a Campionilor pe care doar voi o atribuiti si niciun organism oficial, veti fi demni de derbiurile cu Metaloglobus. Exista in lumea asta o dubla-castigatoare de CCE care se scalda in mediocritate si la ora actuala. Daca stii despre cine e vorba , primesti macar nota de trecere.

   1. Lord Pepe

    Ce legatura are Jan cu Steaua? El e doar un suporter. Iar palmaresul e parte din marca. Nu stiu cum sa iti zic, dar Steaua Bucuresti a castigat cupa in 1986, nu FC FCSB, echipa infiintata in 2003.

    1. Gosu

     Jan era un exemplu de gen ca si dumitale. Spre deosebire de tine care sustii teza in care investitorii se ingramadesc la usa, dansul sustinea nu doar ca se ingramadesc ci ca ii si are. Ca deja impreuna au pus-o sau o vor o pune de o societate care sa intre in parteneriat cu CSA. In realitate se descopera ca era vorba de o demagogie cu iz populist, asa cum si dumneata esti acum tot un demagog.
     Nu, nu este o jignire este o apreciere calitativa la adresa unei persoana care afirma niste lucruri CU CERTITUDINE, pe care ulterior nu le va proba niciodata.
     Iarasi o dai in demagogie cu FC FCSB, cu 2003 si cu echipa care a castigat Cupa Campionilor. In momentul de fata nu doar ca nu exista FAPTIC o alta echipa care sa se bata cu „FC FCSB” pentru istorie, dar chiar si atunci cand va exista ramane la latitutudinea unor organisme sportive sa stabileasca treaba asta. Nici a mea , nici a ta.
     Iar cu treaba „economica”, ti-am sugerat doar ca palmaresul – indiferent ca e vorba de FCSB sau de viitoarea echipa CSA – nu inseamna echivalentul stabilitatii. Sunt trupe la fel de galonate sau chiar mai galonate care au ajuns in neant. Nici marca si nici palmaresul nu vor juca vreodata cu adevarat in teren.

 4. alexandru-h

  @Lord Pepe

  Macar stim ca nu ai avut vreodata o afacere pe cont propriu. Ca numai strungari de astia ca dumneata viseaza la sponsori care sparg usa in incercarea de a fi primii care duc bani la CSA.

  Apropo de sponsori, vezi ca firma Carpatina s-a branduit exact pentru low-income Dorei. E una din apele ieftine din comert si probabil s-a gandit ca noul public CSA se potriveste precum o manusa valorilor firmei – mult si prost. Exact ca postarile tale.

  1. Lord Pepe

   Sa inteleg ca dumneavoastra aveti propria dumneavoastra firma? Pot sa va intreb cu ce va ocupati?

   Cat despre brandul Carpatina, e total irelevant cat de puternic e si ce tinte are. S-a legat de un nume mare ca sa fie cunoscuta, nu pentru ca era deja. Si nu ii da bani Stelei ca sa isi faca Steaua imagine cu Carpatina.

 5. trracus

  Repet ideea care am spus-o ieri. Oamenilor ca lord pepe nu trebuie sa le raspunzi. Trebuie pur si simplu ignorati.Indiferent de argumentul folosit sau de numarul argumentelor ei nu vor fi convinsi.

  Atunci de ce sa incerci sa convingi pe cineva care nu poate fi convins? Sau mai precis care nu intra pe acest site, pentru a-si spune parerea. Pentru a face ceva constructiv.

  Ci doar pentru a fi hater si a face trolling. Asta e definitia unui hater/troll: actiunea deliberata de a contrazice din start orice enunt al tau. Orice incercare de polemica cu asemenea personaje nu poate decat sa te innebuneasca, sa-ti piarda timpul sau mai rau din dorinta de a-ti demonstra punctul de vedere sa-ti exagerezi si eventual generalizezi ipoteza, lucru care poate fi folosit ulterior ca argument impotriva ta -> concluzie: un cerc vicios de nebunie.

  Aceste personaje care fie sunt dinamovisti, fie copii de sub 15 ani carora pe romaneste le place sa faca pipi contra vantului trebuiesc ignorate.

  1. kla2005

   Adevarat!
   Foarte corect!
   Zilele trecute, am vazut pe FB un „lord” de asta Pepé Le Pew, un adevarat revolutionar CSA care le-o dadea sus si tare unora si altora, se lauda cu nopti pierdute pe stadion …… chestii grele
   si cand i-am verificat profilul, asa din curiozitate, avea copchilu’ Pepé Le Pew vreo 14 ani…neimpliniti complet…adica se nascuse pe vremea celebrei transformari AFC in SC …….
   noaptea mintii

 6. xray Autor articol

  Update:
  Intrebat daca ministerul poate sa sustina o echipa la nivel inalt, ministerul Apararii Les a raspuns: „Nu, categoric nu. O sa vedem. intr-o asociere, o solutie care sa fie benefica pentru Steaua. Nu exclud dialogul cu Gigi Becali, nu l-am exclus niciodata, nu am avut nicio intalnire pana acum. De acest lucru se ocupa CSA Steaua, nu ministrul. Nu am o problema sa ma intalnesc cu Gigi Becali. In acest moment, marca este la CSA Steaua, un dialog pentru o asociere il putem avea cu oricine, dar sa gasim solutia legala. Deocamdata avem procesul pe rol si o solutie care ne obliga la recuperarea prejudiciului. Vom vedea ce se intampla apoi”.

 7. alexandru-h

  Macar la asta suntem pe aceeasi unda – nu cred ca Becali va mai detine vreodata numele Steaua. Ceea ce probabil nu va fi rau – il vor dilua cei de la CSA prin sponsorizari de doi lei si meciuri prin campionatele satesti de nu va mai valora o para chioara.

  Ca aici e problema cu Carpatina si firme similare – daca iti asumi ca ai un brand puternic, nu poti sa faci aliante de genul asta cu branduri de doi lei. Nu-l vei vedea pe Federer facand reclama la ceasuri turcesti sau pe Messi ca imagine a unei companii aeriene nigeriene. La faza asta Becali a avut dreptate cu refuzul repetat de a accepta oferte de doi lei de sponsorizare – a tinut nu numai la pret ci a si inteles capcana asocierilor paguboase.

 8. alexutz2007

  :))). Echipa CSA o mare pacaleala:)). Dar prostii cred orbeste in acest proiect pentru ca echipa se va numi Steaua. Becali nu va plati niciodata acel prejudiciu. Daca ei se asteapta ca din banii lui Becali sa faca echipa atunci le urez sa viseze mult si bine. Modalitati sunt dar nu se vrea. Va exista o expertiza si de catre instanta. Sa vedem cat valoreaza cu adevarat sigla folosita doar din punct de vedere fotbalistic. Pentru ca prejudiciu nu a adus echipei de baschet sau polo.

  1. Gosu

   alex, nu doar ca e amuzant dar e de un ridicol absolut. Deci baietii nu au luat nici macar un raport financiar sau contabil. Pe mine personal, m-a bucurat chestia asta. Cu pretentiile intangibile au inchis in nas usa unuia ca Rotaru sau alt pseudo-magnat. Au inchis in nas si usa unei „asociatii a suporterilor” si au ramas la mila interesului politic, pe banii contribuabilului. Dar si asta se va sista in momentul in care nu o sa iasa asa cum si-au dorit. Si-atunci multi d-astia ca pepe se vor circumcide, ca altceva nu le-a va mai fi ramas.

 9. quark

  concluzie : e distractiv ca unii inca viseaza la cele 37 milioane , pipereanul este pus in garda si va face exact ceea ce a trambitat , va cumpara o echipa de liga inferioara ( deci va avea un S.R.L. nou ) pe care va face transferurile , urmand ca jucatorii sa fie imprumutati la FCSB , daca pierde procesul , de toti banii din contul fcsb va cumpara rpd niste no name-uri de pe celalalt s.r.l. si va lasa pe sc fc fcsb s.a. o matura , o imprimanta si 5 jucatori anonimi …
  off topic : dle Lord Pepe , nu credeti ca virgula consumati cam multa energie pe acest forum ? v-ati expus de cate 10-15 pe zi punctul de vedere , poate ar fi mai constructiv pentru Dvs. sa va exprimati ideile acolo unde va sunt apreciate la adevarata valoare

 10. xray Autor articol

  @Lord Pepe

  Știi să citești?
  1) Banii din televizări nu se dau după nume ci după performanță (loc în casament)!
  2) Banii din bilete reprezintă sub 10% din buget. La fel, când echipa juca prost, Ghencea era pustie. Era și când juca bine, avea marcă/siglă, era campioană etc. În mai 2014 am scris un articol „Lehamitea, prețul succesului” în care justificam absentesmul prin saturarea cu performanță.
  3) Sponsori. De la Rafo, 2007, nu a mai fost sponsor care să dea 1 milion de euro, ďoar 1 an!

  Până atunci Steaua nu a mai avut sponsor pe fata tricourilor de cinci ani, cea mai mare suma incasata fiind cea din intelegerea cu „Dialog” – aproximativ 600.000 de dolari pe an!
  Steaua a mai avut sponsorizare de la Ford (inainte de 1989), Bancorex, BCR, Philips, Alexandrion, Rehau si Locic (ultimele trei pe spate, sub numar), sub acea sumă.

  Dacă în Roş-albaştrii luau un milion de euro de la RAFO în 2007, în 2013 s-au mulţumit cu 500.000 de euro de la City Insuranc, după 3 sezoane în care lăsaseră tricourile goale aşteptînd o superofertă. Precedentul acord pentru sponsor principal, cu Sportingbet, valora 750.000 de euro. Şi acela demonstra o tendinţă de scădere.

  Reține, în 2013 campioana Steaua a avut un sezon excelent din punct de vedere financiar, cu venituri de peste 30 de milioane de euro din participarea în Liga 1 şi în Champions League plus vînzarea lui Chiricheş la Tottenham, dar încasările uriaşe nu sporesc cota de piaţă a clubului.
  Asta e cu sponsorii în România! Așa că nu mai bate apa-n piuă!

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/steaua-s-a-ieftinit-campioana-a-semnat-cel-mai-mic-contract-de-publicitate-din-ultimii-sapte-ani-409611.html

  1. Lord Pepe

   Sunteti sigur? Pentru ca imi aduc aminte ca a avut si meciuri amicale, pe care le-a televizat si din care a facut bani. Si nu cred ca e relevant cat la suta din buget reprezinta niste bani daca acei bani au fost furati.

   p.s. Vezi ca sponsori nu inseamna doar acel sponsor care da bani ca sa fie pe burta.

   Si retine si tu un lucru. Niciodata nu l-ai fi vandut pe Chiriches daca nu ai fi facut reclama ca el a jucat la Steaua. Asa cum probabil ca nici nu l-ai fi cumparat in primul rand daca nu i-ai fi vandut o gogoasa ca va juca la Steaua.

 11. alexutz2007

  Sper ca Becali macar de data asta sa-si angajeze niste avocati buni. Sa-l intoarca pe Talpan pe toate fetele. Cert e ca locotenentul are in spate multi bondari. Decat sa le dea banii celor de la CSA, prefer ca echipa sa se desfiinteze. Eventual sa cumpere Juventus Bucuresti si sa-i transfere acolo.

 12. decebal22

  Așadar după tot ce s-a discutat în senat despre Steaua ,prea iubitul nostru club o pune de o clona mare și frumoasa care se va asocia cu un nou Becali pe care sa-l fraiereasca cum vor.Doar ca de data asta au palmares ZERO.Mai oameni buni care formați galeriile nord si sud treziți-vă, chiar asa stupizi sunteți de nu vedeti ca v-o tras-o CSA intr-un stil barbar??

  1. Gosu

   @decebal, sper ca nu te imbatai cu apa rece crezand ca va fi altfel. Doar nu se pune problema ca nu stie capul, ce face mana ?
   Obiectivul e trasat, din pacate multi o sa regrete prea tarziu. Nu pe becali – ca si el e tot trecator, toti suntem oameni pana la urma – ci faptul ca in Romania in 2017 institutile astea inca fac si coordoneaza dupa bunul plac. Trag cu dintii dupa proiectele publice si in final, scot banii contribuabilului pentru a-l baga in propriul buzunarel. Si mai trist e ca mai apar specimene care sunt de acord cu treaba asta, in fapt o regrete, macar nostalgicii au o scuza, dar multi par cam fragezi.

 13. alexutz2007

  Ma amuza Lordpepito asta:)). Auzi nu l-ai fi vandut pe Chiriches daca nu ar fi jucat la Steaua:))). Asta se intampla cand esti indoctrinat de SteauaLibera:))). Chiriches a fost vandut asa nu pentru ca juca la Steaua ci pentru ca a facut niste performante. Pentru englezi Steaua nu e o mare echipa. Chiriches a facut niste meciurile memorabile atat impotriva AJax, Chelsea, campionatul intern, echipa nationala. Cine cumpara intai vine sa vada.

 14. Andrei47

  Vai draga ce supriza. CSA si MAPN sunt plini de rahat. O nu! Sunt socat :))))))))))!
  De mult n-am mai scris aici. Dar vad ca incepem sa ne revenim. E bun.

  Exceptie e Pepe. Saracul 🙁 ! Ce mila imi este de el. Dar mi-a mai trecut asa. Sper sa-mi revin.
  O singura intrebare am catre domnul Pepe: iei pastilele cu mana, sau intr-un paharel de unica folosinta?

 15. xray Autor articol

  @Lord Pepe.

  Retorică a la Talpan! Retine și tu!?
  1) Chiricheș a bătut Ajax (ce gol!) și Chelsea, LC, câștigat grupă EL și optimi EL, plus valoarea lui!”De aia” s-a vândut bine! S-a vândut pe valoare și performanță, nu pe sigla Steaua! Vezi și Dinamo, care vindea jucători mai bine decat Steaua, cum vinde in ultimii ani de când nu mai iese în Europa. Idem CFR Cluj.

  2) Banii din bilete nu au fost furați. Cei care au plătit bilet au văzut spectacolul unei echipe cu un buget de 15 mil euro/an și mari echipe ca Real, Lyon, Bayern, Chelsea, Ajax, Valencia, Liverpol, Roma, Sevilla, Villarreal, Benfica etc. D’aia au plătit! 95% din ei susțin și acum că FCSB este Steaua!

  PS
  Televizarile amicalelor sunt cam 15-20.000 euro/meci. Mare lovitură, nu??

 16. alexutz2007

  Pepe asta am vazut ca scrie si pe steauacomunistilor pentru ca eu cand aud nume CSA, CS Dinamo imi aduce aminte de vremea cand MAPN si MAI faceau legea.
  Acum noi traim intr-un fotbal modern si pentru Csa si CS nu este loc.

 17. mq-messi

  Au mai fost baieti perioade de genul. Cum vin rezultatele, cum incepeti sa prindeti glas. E doar o chestiune de timp pana intrati din nou in hibernare „scarbiti de situatia actuala”.
  Multi, dar degeaba…:))

  1. Gosu

   Rezultate senor ? Echipa nu joaca nimic special nici acum. Din pacate daca nu era futut site-ul asta, discutam altfel acum mai multa vreme. Doar ca, nu prea te mai putea inregistra de o lunga perioada de timp.

 18. fortuneteller

  CSA nu va avea bani nici sa intretina noul stadion. E distractiv cum un grup care dispretuieste public platitorii de bilete, considera ca acestia vor veni totusi in numar mare la stadion sa vada o echipa de liga inferioara si sa fie numiti semintari sau tarani. Tot hilar e si atasamentul lor fata de „marketing”, desi cum aminteam anterior ii urasc pe cei carora potential li se adreseaza marketingul. Utopia, nu Ghencea. Dar nu ma mir, e un concept ramas de pe vremea socialismului cu viitor de aur, asa ca totul trebuie luat ca o axioma.

 19. xray Autor articol

  Important!

  Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat la finalul şedinţei Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, că gruparea CSA Steaua ar putea intra în coordonarea unui departament din cadrul MApN.

  „Este o propunere legislativă pentru modificarea legii 346. Nu discutăm doar de CSA Steaua, discutăm de rearanjarea ministerului. Asta nu înseamnă că nu va rămâne în subordinea ministerului ca şi structură, dar ar putea intra în coordonarea unui departament. Au fost nişte amendamente care s-au modificat„, a declarat Leş.

  Întrebat dacă ministerul poate să susţină o echipă la nivel înalt, Leş a răspuns: „Nu, categoric nu. O să vedem. Într-o asociere, o soluţie care să fie benefică pentru Steaua. Nu exclud dialogul cu Gigi Becali, nu l-am exclus niciodată, nu am avut nicio întâlnire până acum. De acest lucru se ocupă CSA Steaua, nu ministrul. Nu am o problemă să mă întâlnesc cu Gigi Becali. În acest moment, marca este la CSA Steaua, un dialog pentru o asociere îl putem avea cu oricine, dar să găsim soluţia legală. Deocamdată avem procesul pe rol şi o soluţie care ne obligă la recuperarea prejudiciului. Vom vedea ce se întâmplă apoi”.

   1. kla2005

    Neah,
    Eu cred, la prima vedere, ca incearca o „eludare” a statutului FRF si a statutului LPF…sa argumenteze ca nu e in subordinea directa a ministerului, ci a unui departament special….ca politicul nu are interferenta…o „jmekerie” damboviteana!

  1. blaugrana86

   Păi cum domn’le sa nu finanțeze, doar e bugetul statului ăla la contribuiesc si io, adică io cand merg la munca la pază si îmi opreste contribuțiunea pientru csa. Chear aveam dileme pe care dintre messi si ronaldo sa il cumpere si aku îmi spune că nu finanțește, pai pe cine o sa îi aducă lui ‘nea ion pe unul din cei 12 copii ai lui rivaldo pe care îi cheamă pe toți rivaldinio?

Lasă un răspuns