[Update 9 dec 2016] Procesul #2, CSA SB vs FCSB pe prejudiciu. Taxa redusă la aprox. 100.000 euro

de | decembrie 9, 2016

[Update 9 dec 2016]

Tribunalul Bucureşti a admis cererea făcută de CSA Steaua şi a redus de peste patru ori taxa de timbru care trebuie plătită în cazul procesului intentat pe prejudiciu, Dosarul 34655/3/2016. Pe 28 septembrie, CSA a primit un ultimatum de cinci zile pentru a plăti taxa în valoare de aproape 400.000 de euro, dar Armata nu a făcut plata. Mai mult, pe 24 noiembrie, juristul CSA, Florin Talpan, a făcut o cerere de reducere a taxei, astfel că judecata pe fond, care ar fi trebuit să înceapă pe 9 decembrie, a fost amânată.

Sentință: „Admite cererea reclamantei. Dispune reducerea taxei judiciare de timbru în baza art. 42 alin. 2 lit. a) din OUG nr. 80/2013, în sensul că stabileşte taxa de timbru în sumă de 427.100 lei în sarcina reclamantei. Pronunţată în şedinţă publică.”

Procesul #2, CSA SB vs FCSB pe prejudiciu, a intrat pe rol. „Show must go on” pe două scene!

Procesul in care Clubul Sportiv al Armatei Steaua București (CSA SB) ii cere clubului de fotbal FC Steaua București (FC SB) despăgubiri de aproximativ 37 de milioane de euro a intrat pe rol. Surse din cadrul CSA Steaua au dezvaluit pentru Ziare.com ca Armata a plătit în această săptămână taxa de timbru în valoare de 370 de mii de euro (1.660.788,95 RON).

Informația este confirmată de site-ul Tribunalui București, unde la Dosarul 34655/3/2016 a apărut un termen de judecată, 9 decembrie 2016.

Cum taxa de timbru ajunge la bugetul statului, să fie primit, deși sunt bani publici care doar se mută dintr-un buzunar în altul.  Din bugetul MApN în cel al Justiției.

Show must go on pe două scene!

 1. Primul proces, cel „pe nume”, se află la faza de Apel. Articol: „Procesul CSA SB vs FCSB pe nume continuă la Apel. Ieri s-a amânat sentința pe 29.11.2016
 2. Al doilea proces, cel „pe prejudiciu”, este pe Fond. Articole pe speță: „Capul lui Motoc nu-l vrem!„, „MApN nu plătește taxa de timbru. Ministerul Justiţiei n-a dat aviz licitaţiei pentru marca Steaua
Vă vom ținem la curent cu evoluția proceselor!

X Ray

7 comentarii la „[Update 9 dec 2016] Procesul #2, CSA SB vs FCSB pe prejudiciu. Taxa redusă la aprox. 100.000 euro

  1. xray Autor articol

   @fla-13.

   Pe site-ul tribunalului nu s-a modificat nimic, Dosarul 34655/3/2016, de aceea nu retrag articolul. Îi voi face un update.
   Vedem pe 9 decembrie dacă începe sau nu.

   Digisport scrie:
   „Pe 28 septembrie, CSA a primit un ultimatum de cinci zile pentru a plăti taxa în valoare de aproape 400.000 de euro, dar Armata nu a făcut plata. Mai mult, pe 24 noiembrie, Florin Talpan a făcut o cerere de reducere a taxei, ceea ce înseamnă că pe 9 decembrie nu va începe judecata pe fond.

   Clubul Sportiv al Armatei era convins că verdictul va fi unul favorabil şi a luat act de decizia instanţei, care stabilise anterior ca în litigiul prin care CSA cere despăgubiri de aproximativ 37 de milioane de euro pentru folosirea ilegală a mărcii să se achite taxa în valoare de aproape 400.000 de euro. Totuşi, plata nu a fost înregistrată.”

   Mă mir că Armata se lasă târâtă in acest circ mediatic, exact ca în cazul Stelei.
   Îi durea mâna să dea un comunicat? Acum o să-i doară gura… de „urările” suporterilor.

 1. iri

  ce haiosi sunteti, cica „CSA SB” si „FC SB” :))))))))))))
  am ras cu pofta, care a nascocito si pe asta?

  io ma gandeam ca e CSA Steaua, si cealalta „FCSB” da vad ca s-au metamorfozat intre timp…

  cum incercati ma voi 2 sa prostiti lumea, vad ca ati cam ramas singuri si la comentarii 🙂

  1. xray Autor articol

   @iri

   Nu incearca nimeni sa te prosteasca. Oricum, la tine ar fi fost prea tarziu, pentru ca in cultura ta cea vasta nu ai auzit de acronime.
   „CSA” este la fel ca „FC”. Daca vrei sa pui si „Steaua”: „CSAS”, „FCS”. Dacă vrei și „București” pui și B ca la mașină. :))

   Tu traiesti in padure? Nu ai acces la mass media? Nu te uiți la TV să vezi cum sunt prescurtate nume lungi compuse pe ecran. Măcar de acolo să te destupi.
   Acronimul nu este denumirea completa oficiala!
   Acronimele se folosesc in scris, mai ales, din rațiuni de spațiu de text in titluri, articole, comentarii, etichete etc. cu nume lungi compuse!

   Nici „CSA SB”, nici „FCSB” nu sunt denumiri în certificatul de inregistrare, ci acronime. „CSA”, „CSA SB”, „FCSB”… nu exista ca denumire oficiala!

   Pai Talpan al tău pentru ce se lupta in procesul „pe nume”, Einstein? Să își schimbe clubul numele din „FCSB” în altceva, sau pentru ca oficial se numeste Fotbal Club „Steaua Bucuresti”?

   Mare-i grădina ta, Doamne! Plină de „râși”!

 2. xray Autor articol

  Prosport: „Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, ca taxa de timbru pe care CSA trebuie să o plătească pentru continuarea procesului cu FCSB să fie micşorată, scrie Mediafax.
  Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea formulată de CSA privind reducerea taxei de timbru, care a fost stabilită la 427.100 de lei. Astfel, CSA trebuie să plătească acum 427.100 de lei. Iniţial, taxa de timbru fusese stabilită la 1,6 milioane de euro.”

Lasă un răspuns