FCSTEAUA.RO

Președintele FRF, despre retrogradarea Stelei: “Situații din astea halucinante nu au cum să se întâmple”

Juristul Clubului Sportiv al Armatei lt-colonelul Florin Talpan, a declarat în presă și prin Comunicate că a cerut la FRF și LPF la retrogradarea echipei SC FC Steaua București SA (FCSB) , pe motiv că nu este continuatoarea formației care cucerea Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Talpan: ” Consider că FRF şi LPF nu trebuiau să permită ca noua echipa FCSB să evolueze direct în prima divizie ca şi continuatoare a legendarei Steaua Bucureşti, ignorând hotărârea irevocabilă a ICCJ. Mai mult, nici până în prezent nu au informat UEFA corect, aceştia continuând să afişeze FCSB-ul cu palmaresul care aparţine CSA-ului.

FRF și LPF au refuzat să pună în aplicare decizia din decembrie și am fost nevoiți să luăm această măsură acum. Cele două nu trebuiau să permită ca noua echipă, FCSB, să evolueze direct în prima ligă ca și continuatoare a FC Steaua București. Au ignorat hotărîrea Înaltei Curți. Am tot așteptat, nu știu de ce se tolerează în continuare. Hotărîrea e definitivă și irevocabilă.

Palmaresul nu a fost cedat niciodată celor de la FCSB. Palmaresul face parte exclusiv din patrimoniul CSA, conform legii. Noi am tot așteptat, am notficat FRF și LPF să dispună măsurile care trebuie luate în mod normal.

Președintele FRF a vorbit azi despre această situație

La plecarea spre Budapesta, alături de delegația tricoloră, acolo unde naționala joacă vineri cu Ungaria în preliminariile Euro 2016, Răzvan Burleanu a fost întrebat dacă a primit vreo cerere de la CSA/MApN ca Steaua să fie retrogradată.

Declarația  video este  aici (click) la digisport.ro

XRay

 

Exit mobile version