Precizare referitoare la echipele de fotbal FC Steaua și CSA Steaua

de | octombrie 18, 2017

Echipa de fotbal FC Steaua București (FCSB) nu este a site-ului fcsteaua.ro sau a „fecesebiștilor”, ci a clubului de drept privat  SC FC FCSB SA  și orice om de pe planetă poate simpatiza cu ea.

Echipa de fotbal CSA Steaua București (CSA) nu este a site-ului fcsteaua.ro, Peluzei SUD, AS 47, Steaua liberă sau a „talpaniștilor”, ci a clubului de drept public CSA și orice om de pe planetă poate ține cu ea.

Nici una dintre echipe nu este proprietatea materială și/sau spirituală a vreunui grup exclusivist de suporteri steliști!

STEAUA, ca stare de spirit, este a tuturor!!!!

Disputele pe marcă și palmares sunt numai între cele două entități juridice și le tranșează în Justiție. Nu sunt dispute între suporterii steliști, care nu au nicio calitate legală să se substituie  sau să reprezinte oficial cluburile sau Justiția pe speța „mărcă, nume și palmares”.

Site-ul fcsteaua.ro nu promovează excluderea unei echipe în favoarea celeilalte pentru că oficial nu se suprapun.

Oficial ambele echipe sunt Steaua cu următoarea diferență:

 • FC Steaua București (FCSB) este continuatoarea în Divizia A/Liga 1 și deținătoarea palmaresului echipei de fotbal ASA, CCA, CSA, AFC de la 1947 până în prezent. Recunoscută ca atare de FRF și UEFA.
 • CSA Steaua București (CSA) este o echipă de fotbal amator înființată în 2017, cu palmaresul înregistrat din 2017. Recunoscută ca atare de AMFB care a înregistrat-o în Liga a 4-a de fotbal amator a Municipiului București.
În consecință, site-ul fcsteaua.ro, fiind deschis tuturor suporterilor steliști,  nu promovează dezbinarea steliștilor și nu separă în niciun fel suporterii steliști între ei funcție de simpatia față de una sau cealaltă echipă.

Așa cum pe site-ul fcsteaua.ro sunt prezente toate sporturile de la CSA, în limita timpului, se va scrie și despre fotbal, dar informativ, fiind vorba totuși de fotbal amatori. De mulți ani de zile, pe Forum, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, poate să scrie orice membru înregistrat al fcsteaua.ro despre ce sport dorește. Toată lumea are unde să scrie!

Alte prezări importante au fost făcute anterior aici  Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

Vă rugăm să le citiți cu atenție și să nu ne mai solicitați inutil ceea ce contravine acestor precizări.

Să nu facem loc urii să ne macine iubirile și nervii!

fcsteaua.ro

14 comentarii la „Precizare referitoare la echipele de fotbal FC Steaua și CSA Steaua

 1. joga-bonito

  Un comunicat absolut normal si logic.

  Eu, de pilda, simpatizez cu ambele cu echipe de fotbal. 51%-49% pentru Steaua cea mare fiindca e echipa cu care am crescut si a avut continuitate sportiva.

  La Steaua cea mica se contureaza un proiect interesant care ar avea mai mult succes daca nu era implicata Armata, ci suporterii sau o structura privata.

  Pentru cine a uitat, comunismul a fost abolit in Romania acum aproape 30 de ani.

 2. xray Autor articol

  Notă: Aceste precizări au fost făcute pentru toți datorită unor solicitări venite din ambele părți. Nu se poate răspunde la fiecare și de fiecare dată când cuiva îi vine vreo idee pe tema abordată în precizări.

 3. vasglo

  Eu nu pot tine/simpatiza cu 2 „Stele”! „Steaua” e una singura, e echipa infiintata in 1947 si care, intr-o noapte de mai, m-a facut sa merg pe jos, impreuna cu multi „nebuni”, pana la Otopeni! Ce legatura mai poate fi intre echipa aia si o echipa aparuta in 2017? Niciuna, ca numele nu inseamna nimic! Ti-l schimbi cum vrei!…..

  1. xray Autor articol

   Precizarea nu era pentru a forma sau a schimba opinia cuiva. Fiecare gândește liber cum îi dictează capul și inima. Este făcută pentru a nu mai exista discuții și întrebări de ce se mai scrie ai despre CSA sau despre FCSB.

   E trist să vezi comunitatea steliștilor spartă peste noapte de ambițiile unora. Pe lângă schisma indusă suporterilor este și a gloriilor.
   Însă există speranța că nici o „minune” nu ține o veșnicie.

   1. vasglo

    Schisma gloriilor vine de la salariile si , mai ales, pensiile speciale! Cand a fost bine la „privat” se gudurau „gloriile” pe langa patron! Acu’ e mai bine in Armata, la Stat, mai ales daca ai grad si esti „glorie”!..-:)

 4. Generalul Talpan

  Ceva nu pusca. Articolul vorbeste despre 2 cluburi inexistente. M-am uitat, o echipa cu numele FC Steaua Bucuresti nu exista. Si nu exista nici vreun club cu numele CSA. Exista doar Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Oare incearca cineva sa dezinformeze?

  1. fortuneteller

   Nici Generalul Talpan nu exista, ci doar cineva care viseaza ca un obscur apevist de la juridic sa ajunga general. FC Steaua exista, dar a fost silita de o justitie in genunchi sa-si schimbe numele pt un presupus conflict de interese cu CSA Steaua. Acum exista sub alt nume, dar exista. Si CSA Steaua exista, chiar daca nu-ti plac acronimele.

 5. alpopa

  Mi se pare mie sau aia care se fac vinovati de furtul identitatii sunt cei de la noua echipa din Liga a IV-a? Urmand spusele lui G. T. de mai sus, pana anul acesta, atunci cand se facea referire la clubul armatei, nu se punea CSA in fata. Acum se pune. De ce? Pentru ca prin reinfiintarea unei unui chipe de fotbal si asumarea frauduloasa a trecutului, aceasta noua echipa creaza confuzie: singurul mod de a o deosebi de cea care a existat continuu din 1947 si pana astazi este sa ii pui CSA in fata.

  Pana acum nu era nici voie de acest tertip pentru ca nu exista confuzie. Acum exista! Confuzie creata cu buna stiinta de baietii de la armata.

 6. cristi-cosor

  Nu este chiar asa.

  1.Nu este aceeasi situatie ca la Dinamo,la noi cele doua cluburi se afla in razboi deschis atat in justitie cat si in aparitiile media.Din moment ce acest site recunoaste FCSB ca fiind Steaua (si este dreprul vostru) nu vad de ce nu accepta ca „partea” cealanta ii este adversara.

  2.Mi se pare de bun simt ca sustinatorii CSA sa nu mai intre pe acest site.Nu inteleg de ce trebuie sa consumi energie razboindu-te cu simpatizantii altui club atunci cand sunt atatea de facut pentru clubul tau.

  Eu nu am nici o problema cu simpatia voastra pentru FCSB,nu inteleg insa la ce bun sa o mai scaldam asa.Cat timp veti fi elvetieni veti incuraja pe siteul vostru raca asta de doi lei.

  Steaua este in sufletele noastre si nimeni nu o sa poata sterge asta.Am fost mult timp impreuna,a fost frumos iar acum fiecare are drumul sau.

 7. harald

  „cele două entități juridice și le tranșează în Justiție”

  desi justitia s-a pronuntat, pe acest site se promoveaza in continuare echipa din liga 1 cu FC Steaua si Steaua. Parerea mea e ca suporterii Stelei au tot dreptul sa intre aici si sa ii traga de maneca pe cei care dezinformeaza, nerespectand hotararile instantei.

Lasă un răspuns