Practica implicării patronilor peste antrenori, confirmată

de | mai 26, 2016

Implicarea activă a lui Becali la echipă nu e un secret pentru nimeni. „Supremul” însuși  o trimbițează în direct la TV, spre deliciul și caterinca presei, mai ales atunci când jocul echipei scârțîie și rezultatele sunt sub pretențiile „de Steaua”.


Deasemenea, nu mai era un secret și faptul că peste tot sunt implicări ale patronatului, de la strategia de marketing vizând unii jucători, până la „făcutul echipei”. Evident, nu ťoți și recunosc în public, spălându-și rufele în familie. În consecință, cel mai mediatizat club, FC Steaua, e cap de afiș și când este vorba de ingerința patronatului în lista „titularilor”.

Luna trecută, 12 aprilie, s-a făcut iar mare tam-tam pe o declarație a lui Becali legată de oportunitatea folosirii lui Marica după accidentare. Din păcate Becali avea dreptate. În aprilie era deja evident pentru toată lumea că Steaua a luat țeapă mizând în iarnă tot atacul pe cartea fostului nouar al naționalei. Becali își pierduse total încrederea în el și după play off nu i-a mai prelungit contractul. Evident, declarația lui Becali a fost preluată și de Șumudică, care cu ipocrizia caracteristică deplângea ironic soarta lui Reghe, bravând cabotin ca boronul  Munchausen că lui nu i-a făcut nimeni echipa niciodată. Însă doi oameni, care acum nu mai sunt implicați în fotbal, dar au fost personaje cheie la două cluburi, au dat pe goarnă implicări patronale la echipe care s-au luptat la titlu. Dezvăluirile arată că Becali era mic copil, iar Șumudică un mare mincinos.

La vremea respectivă, 13 aprilie 2016, erau alte priorități editoriale și nu am publicat materialul. Vă prezentăm devoalarea acum așa cum a fost transmisă de digisport.ro.

Digisport: Practica implicării patronilor peste antrenori, confirmată. ”Iancu i-a trimis lui Sabău echipa prin fax!”

Acțiunea lui Gigi Becali, cel care i-a transmis lui Laurențiu Reghecampf ce echipă să folosească în Cupa Ligii, cu Astra dar și când să revină Marica pe teren, nu a rămas fără urmări.

Gheorghe Chivorchian, fostul președinte executiv al celor de la Poli Timișoara, a povestit, prezent fiind în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”, ediție zilnică a Digi Sport 1, între orele 10:00 și 12:00, cum fostul finanțator al bănățenilor dicta echipa antrenorilor.

”Am amintiri plăcute legate de Timișoara. Marian Iancu era un om care se pricepea la fotbal, dar avea tendința asta de a se băga mai mult decât era necesar. Cu Ioan Ovidiu Sabău obișnuiam să beau cafeaua dimineața la club sau după antrenament să ieșim la masă împreună, discutam foarte mult. 

Înaintea unui meci, m-a sunat domnul Iancu și mi-a spus: ’te rog frumos, m-a sunat Sabău să-i pui un fax acasă’. Am rămas puțin surprins. La antrenamentul de după-amiază l-am văzut pe Neluțu cam supărat și l-am întrebat: ’păi, bine, de ce nu mi-ai spus mie dimineață, la cafea, că vrei un fax? Trebuie să-l suni pe domn președinte?
Păi, nu vreau niciun fax’, mi-a spus el.

Și, a doua zi, la antrenamentul de finalizare de dinaintea meciului, Neluțu mi-a spus: ’uite, am primit foaia asta prin fax“. Era echipa, cu așezare cu tot.

Sabău însă a făcut tot cum a vrut el și chiar a și câștigat acel meci”, a povestit Chivorchian la ”Matinal”.

Chivorchian a mai spus că toți antrenorii din ”era Iancu” au avut de suportat această politică, inclusiv tehnicienii străini, Dusan Uhrin jr și Vladimir Petrovic.

”La fel a fost și cu Petrovic. A venit odată la București, s-a întâlnit cu domnul Iancu iar acesta i-a spus ce sistem să joace, ce echipă și așa mai departe. Petrovic l-a ascultat, i-a spus: ’yes, sir! yes, sir!’, după care i-a replicat: ’știți m-am gândit să aducem nu știu ce barjă de petrol de acolo, o barjă de petrol de dincolo…’
În acel moment, discuția s-a încheiat și Petrovic a plecat la Timișoara”
, a mai depănat amintiri Chivorchian în emisiunea Digi Sport.

Faptul că finanțatorii se implică activ în bunul mers al echipei a fost confirmat și de Ionel Dănciulescu. Oficialul roș-albilor a dezvăluit că Ionuț Negoiță vorbește des cu Mircea Rednic, dar că ulltimul decide cine joacă la Dinamo.

”Domnul Ionuț Negoiță are dialog cu nea Mircea, cei doi discută foarte mult, dar primul 11 și ce se întâmplă la echipă este în grija exclusivă a lui Mircea Rednic”, a spus Dănciulescu la ”Digi Sport Matinal”.

Și Adrian Porumboiu a recunoscut, la sport.ro, că făcea echipa la Vaslui, deși Marius Șumudică, actualul antrenor al Astrei, a spus că nimeni, niciodată nu i-a dictat ce să facă la echipă.

”M-am implicat în toata perioada, nu doar cât a fost Șumudică. La acel 3-1 cu Steaua a făcut și Șumudică schimbări. Doar că el a făcut schimbări proaste, iar eu bune pentru că până la urmă am bătut!

Am recunoscut mereu, nu m-am ascuns niciodată. Credeți că la Real Madrid sau la Milan e altfel? Am fost eu martor la un episod de genul ăsta la Milan, când eram observator la un meci din Champions League și Berlusconi a cerut o schimbare chiar de lângă mine!”, a spus Porumboiu.

Sursa: Digisport.ro

Un comentariu la „Practica implicării patronilor peste antrenori, confirmată

  1. redbabyseal

    Vai de mine, cum sa zici ca-i „un mare mincinos”?
    El e „savuros”, nu asa sustin mereu tot aia de la digisport? nu de-aia il citeaza mai mult decat pe evanghelisti?
    El a fost mereu sincer, a recunoscut si ca a pariat, dupa ce i-au pus aia in fata inregistrarile doveditoare indiscutabile….
    Si-a luat si angajamentul de a nu mai fi clovn, de a nu mai jigni pe nimeni, „nici macar „fcsb”-ul”!

Lasă un răspuns