Petrolul – Steaua 0-0! Orbecăind prin glie, impleticiți în râme… au ratat finalul de 3 puncte

de | octombrie 18, 2015

După trei victorii la rând în campionat Steaua a remizat cu Petrolul pe „ogorul” de 17 de milioane de euro „Ilie Oană”. Înainte de start, în direct la DigiSport Cristian Vlad, team managerul ploieștenilor, a încercat persuasiv și acuzativ să convingă lumea că terenul nu este atât de prost pe cât a lăsat de înţeles presa. Penibilul domn Vlad a fost contrazis încă de la primele pase, atunci când am avut impresia că mingea a devenit ovală pe o bijuterie de stadion ultramodern, distrus din neglijenţă și dispreț față de bunul public.

Un 0-0 inregistrat la finalul unui meci de mare luptă cu terenul aproape impracticabil, și în care Steaua a fost echipa care a ratat cele mai mari ocazii, scăpând victoria pe final prin două ratări incredidibile. Una „dublă”, la aceeași fază, prin Chipciu și apoi Hamroun, și alta în prelungiri, prin Tudorie.

În fața a 8.000 de spectatori însetați să vadă campioana înfrântă, cei doi antrenori, Eusebiu Tudor și Mirel Rădoi, au trimis în teren următoarele formații.

 • Petrolul Ploieşti: Pecanha – Beţa (Peteleu ’79), Benga, Tudose, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan – Zubir, Marinescu (Nepomuceno ’73), Velasco – Tamuz (Moussa ’61).
 • Steaua București: Niţă – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Filip, Stanciu, Kharja – Popa (Tudorie ’87), Chipciu, Tahar (Hamroun ’62).

Prima repriză a fost un fel combinată între rugby, oină și țurcă, în care întâmplarea a fost cea care a „ordonat” jocul. Pe contraatac, Petrolul a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 13 la pătrunderea lui Tamuz, flancat „discret” de Varela și Toșca, dar Niță a reușit să blocheze șutul anemic al „buldozerului”. După un minut, Kharja l-a deschis pe Chicpiu la marginea careului de 16 metri, acesta a fost deposedat la limita regulamentului de Beța, din deviere mingea a ajuns la Tahar, acesta a centrat în careu de unde tot Chipciu a reluat peste poartă.

Deși a avut o ușoară superioritate în joc, Steaua n-a avut alte ocazii notabile în prima repriză. Pasele greșite, duelurile unu la unu pierdute ușor, stingerea ofensivei la 20-30 m de țintă și jocul pe alocuri la întâmplare, au dominat impresia artistică și tehnică. Singurii steliști cu evoluții mai răsărite au fost Filip și Kharja. „Lupii galbeni”, cu Ropotan în capul listei, au prestat, uneori peste limita regulamentului, cu o energie și o determinare demne de o finală cu trofeul pe masă. Bravo lor!

 • După meci, antrenorul Eusebiu Tudor a declarat la flash interviu că elevii săi au făcut în prima repriză cel mai bun meci din acest sezon. Dar asta și pentru că roș-albaștrii au orbecăit în glie împleticiți printre brazde și râmele care au făcut gazonul execrabil, după cum s-au disculpat organizatorii.

În partea secundă petroliștii au cam terminat benzina. Maidanul și-a schimbat și el starea starea. Din rău, în foarte rău. Campioana României a preluat controlul partidei, s-au înmulțit pătrunderile în careul lupilor și ocaziile la poarta lui Pecanha. Mirel Rădoi a forțat victoria cu forțe proaspete și a trimis pe teren ultimii jucători ofensivi pe care-i avea pe bancă, Hamroun și Tudorie. Mai era și juniorul Mihalcea, dar prea crud pentru un astfel de meci dur.

În minutul 60, Varela a reluat cu capul din interiorul careului, după un corner executat de Stanciu, și Beța a respins balonul de pe linia porții, însă centralul Radu Petrescu a oprit jocul și a dictat eronat un fault în atac la Pecanha. Portarul a încercat să respingă mingea cu pumnul, dar s-a lovit de un coechipier, nu a fost măcar atins de Varela.

După patru minute (min. 64), Chipciu a primit o pasă foarte bună în careul ploieștenilor, de la Filip, dar și-a prelungit balonul prea mult pe „brazde” și l-a scăpat de sub control în out de poartă. Peste alte trei minute, Alex Chipciu a șutat în forță din interiorul careului. „Șeptarul” a recuperat un balon după un duel între Varela și Benga, după care a pivotat și a șutat, dar Pecanha a respins miraculos. La această fază din minutul 67, mingea l-a lovit în mână pe Benga, dar Radu Petrescu nu a observat henţul în careu și a lăsat jocul să continue.

Același Chipciu s-a aflat la capătul unei alte acțiuni periculoase din minutul 72. A fost o dublă ocazie pe un  contraatac al roș-albaștrilor. Stanciu l-a deschis excelent în adâncime pe Adi Popa, acesta a înaintat până la marginea careului petrolist și a centrat în careu de unde Chipciu a reluat cu capul, din 7 m, dar Pecanha a avut alt un reflex uluitor. Balonul respins a fost urmărit de Hamroun și reluat în forță spre poartă, dar a trimis  pe lângă bara din dreapta porții ploieștenilor.

Bomboana pe coliva remizei a pus-o Tudorie. Chipciu i-a centrat perfect în careul, însă tânărul atacant, nemarcat și singur cu Pecanha, a reluat din 6 m cu capul spre colțul lung pe lângă stâlpul porții.

Meciul s-a incheiat nedecis, în tragerile de timp ale ploieștenilor, deși egalitatea nu avantajează niciuna dintre echipe. Steaua rămâne pe locul doi, la patru puncte de Astra, în timp ce Petrolul păstrează „lanterna roșie” cu patru puncte, având o penalizare de șase puncte.

Partida a fost arbitrată cu greșeli de Radu Petrescu, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu şi Valentin Avram. Arbitru de rezervă a fost Marcel Bîrsan, iar observatori George Ionescu şi Marian Bucurescu. Cartonaşe galbene: Ropotan ’32, Faug-Porret ’66, Velasco ’90, Moussa ’90+5 / Varela ’32, Râpă ’90+1

Statistică


(Perioade de dominare și actiuni)

Rezumat video

https://youtu.be/XCpBch62hPk

Declarații

 • Nicolae Dică: Eu am sperat că acest gazon va fi mai bun decât cel de la Craiova, dar nu a fost aşa. Cei de la Craiova măcar îşi fac stadion nou, dar aici nu sunt în stare să aibă grijă de teren. În meciul de azi şi-au dorit şi ei să scoată un punct, le-au reuşit câteva faze de joc, nu sunt o echipă de ultimul loc”.
 • Nicușor Stanciu:Suntem supărați, nu ne convine acest egal, am venit aici să câștigăm. Nu vreau să mai vorbesc despre gazon. Dacă cei care trebuie să se ocupe de inspectarea gazonului permit să se joace, ce putem face noi? Terenul ne-a incomodat mult. Cred că dacă era o suprafață bună, altul era rezultatul. Am avut niște ocazii, însă n-am reușit să marcăm. Nu mă interesează situația Petrolului. Toate echipele cînd joacă cu Steaua își dau viața, iar cînd joacă între ele parcă fac figurație”.
 • Guilherme: „Federatia nu ar trebui sa lase sa se joace un meci pe asa un teren, ne afecteaza pe toti: si pe noi, si spectacolul, si spectatorii. S-a jucat doar cu mingi lungi, pe sus. Cand jucam eu aici, era cel mai bun teren din Romania. Imi pare foarte rau ca Petrolul a ajuns intr-o situatie atat de grava. Cred ca puteam sa castigam, Hamroun a ratat o ocazie uriasa, am mai avut o ocazie mare si in prima repriza”.
 • Eusebiu Tudor:Am luat un punct. Important este să vedem lucrurile bune care au fost. Am jucat foarte bine în fața unei echipe puternice, am avut atitudine. Rezultatul este echitabil. Publicul va rămâne în continuare alături de noi”.
 • Adrian Ropotan: Un punct e mai bun decât nimic. Am avut ocazii, puteam să câștigăm meciul. Am încercat să dăm totul pe teren și să luăm toate punctele. Am forțat în prima parte a jocului, dar nu am putut menține ritmul toată partida. Se știa de la început că gazonul nu este în cea mai bună stare, așa s-a decis”.
 • Alexandru Benga:N-am stat să mă gîndesc dacă a fost penalty, recunosc că mingea mi-a atins brațul, dar spun sincer că n-am avut dorința să o joc cu mîna. Situația gazonului este una dezastruoasă, trebuie să căutăm soluții„.

Concluzii

 • Denivelarea nivelează valoarea.
 • Un teren bun de rugby, o bătaie de joc pentru de fotbal.
 • Un gazon ca ăsta nu e o scuză. E un pericol public și chiar a făcut o victimă. Dean Beța s-a accidentat după ce a călcat pe gazonul moale și ar putea lipsi o perioadă mai lungă de timp. În minutul 80 acesta a încercat să iasă din apărare cu mingea la picior, însă sprintul său a fost oprit de „glie”. O brazdă de gazon i-a fugit de sub picior, iar genunchiul a cedat după ce crampoanele au rămas înfipte în pămînt.
 • Centralul Petrescu s-a ridicat cu prestația la nivelul „gazonului”, o pârloagă.
 • Steaua rămâne singura echipă care în acest sezon care nu a marcat gol Petrolului, dar își păstrează invincibilitatea de 16 ani pe terenul lupilor galbeni.

XRay

PS

Mircea Baganagiu, crainicul stadionului, a ironizat din nou campioana. După ce în sezonul trecut, în Cupa României, a spus despre FC Steaua: “Petrolul Ploieşti întâlneşte o echipă care joacă în nocturnă pentru prima dată în istoria sa, într-un meci în deplasare. FCSB este o debutantă în această competiţie. Ne pare rău, dar nu avem istoric cu această echipă dansatoare de hore tradiţionale ţărăneşti“ ( link), ieri, trompeta Arenei cu râme a regurgitat din nou pe microfon în aplauzele lupilor.

Am întîlnit FCSB de două ori în Liga 1. O victorie a noastră pe Arena Naţională, dar şi un egal în turul actualei ediţii de campionat. În această seară luptăm pentru o nouă victorie, pentru noi, pentru voi, pentru cel mai frumos public din România! Nu mor «lupii», când vor «oile» şi «cîinii»“, a spus angajatul lui Capră la staţia de amplificare. Deh … Capra, oricât de râioasă, ține coada tot în sus și-l lasă liber pe gureșul crainic.

O dedicație de la steliști pentru înteligența lupului galben crainic, dresat de Capră

7 comentarii la „Petrolul – Steaua 0-0! Orbecăind prin glie, impleticiți în râme… au ratat finalul de 3 puncte

 1. ronnie

  E absolut emotionant faptul ca pe siteul asta au devenit penibili toti necunoscutii, ultimul exemplu fiind Cristian Vlad, insa fcsb-ul, o echipa fara identitate, care joaca ilegal in liga 1, dandu-se alta echipa si care are o stema de tot rasul, nu e penibil. Nu sunt penibili nici conducatorii fcsb-ului, toti pupincuristi, mincinosi si hoti. Si nu e penibil nici infractorul care decide soarta acestei echipe aflate pe moarte. Dar e penibil Cristi Vlad. Asta da logica.

 2. xray Autor articol

  Update
  Ca și unii „vopsiți”, alt PENIBIL „galben-albastru”, Mircea Baganagiu-Bulangiu, crainicul stadionului, a ironizat din nou campioana. După ce în sezonul trecut, în Cupa României, a spus: „Petrolul Ploieşti întâlneşte o echipă care joacă în nocturnă pentru prima dată în istoria sa, într-un meci în deplasare. FCSB este o debutantă în această competiţie. Ne pare rău, dar nu avem istoric cu această echipă dansatoare de hore tradiţionale ţărăneşti“ (link), trompeta Arenei cu râme, a regurgitat din nou pe microfon în aplauzele lupilor.

  Am întîlnit FCSB de două ori în Liga 1. O victorie a noastră pe Arena Naţională, dar şi un egal în turul actualei ediţii de campionat. În această seară luptăm pentru o nouă victorie, pentru noi, pentru voi, pentru cel mai frumos public din România! Nu mor «lupii», când vor «oile» şi «cîinii»„, a spus Penibilul lui Capră la staţia de amplificare. Deh … Capra, oricât de râioasă, ține coada tot în sus… și-l lasă liber pe gureșul Mircea Bulangiu.

  O dedicație de la steliști pentru înteligența lupului galben crainic, dresat de Capră

 3. vitto

  radoi asta este o gloaba ca antrenor……. pe un teren imposibil, unde nu puteai lega trei pase, tu joci cu niste pisoi gen rapa, tosca sau filip si tii pe banmca jucatori eminamente de forta, ca alcenat, pap sau muniru!

Lasă un răspuns