Pentru Tănase sezonul s-a încheiat

de | mai 19, 2015

Cristian Tanase se bucura dupa golul marcatSe spune că un rău nu vine niciodată singur. Când mai sunt patru „finale” de disputat,  care decid un întreg sezon, Steaua rămâne fără unul dintre cei mai buni și mai în formă jucători, căpitanul Cristi Tănase.  Exact ca în play off-ul cu Ludogorets, când campionii aveau nevoie de el ca de aer.

 

FC Steaua Bucureşti a făcut public diagnosticul pe care medicii l-au dat în privinţa accidentării lui Tănase: ruptură musculară! Nu va putea să se antreneze timp de o lună și va rata ultimele patru jocuri pe care echipa le mai are de disputat în acest final de sezon, două partide în campionat şi două finale: Cupa Ligii şi Cupa României. Mai mult, el va rata și prima parte a pregătirii din viitorul sezon.

Tanase2Comunicat oficial: „Fotbal Club Steaua Bucuresti doreste sa faca o serie de precizari cu privire la accidentarea lui Cristian Tanase, care a fost inlocuit, in meciul de la Brasov, in minutul 74.

Capitanul Stelei a efectuat, in cursul zilei de luni, o rezonanta magnetica la nivelul coapsei drepte si s-a stabilit diagnosticul de leziune fibrilara a capatului lung al muschiului biceps femural drept. Pornind de la acest diagnostic, putem estima faptul ca recuperarea medicala a jucatorului va dura aproximativ o luna de zile.

Accidentarea aparuta la meciul cu FC Brasov nu reprezinta o recidiva a unei probleme mai vechi, asa cum, in mod fals, s-a scris. Jucatorul a iesit de pe teren, la meciurile cu  Gaz Medias si Astra Giurgiu, din cauza unei tendinopatii cronice si a unei lombosciatici. A efectuat doua rezonante magnetice dupa fiecare dintre cele doua episoade, neconstatandu-se vreo leziune musculara. Mentionam ca dupa iesirea din teren la partida cu Astra Giurgiu, disputata pe 12 aprilie, jucatorul a revenit la jocul cu Universitatea Cluj, cand a intrat din postura de rezerva. De atunci, acesta a fost integralist in meciurile cu ASA Targu Mures, Dinamo și Concordia, iar la Brasov a fost inlocuit in minutul 74.

O parte a presei din Romania a acreditat ideea falsa ca accidentarea actuala reprezinta o recidiva a problemei din vara trecuta, cand Tanase a suferit o leziune fibrilara la nivelul muschiului adductor scurt stang. Or, leziunea fibrilara din acest moment s-a produs la piciorul drept.

De asemenea, din motive greu de inteles pentru noi, anumiti jurnalisti au dat vina pe medicul echipei, Dr. Flavian Aramitu, pentru accidentarea lui Tanase si, mai mult, au lansat zvonuri nefondate conform carora jucatorii Stelei se plang de modul in care sunt tratati de catre stafful medical. Clubul nostru dezminte categoric toate aceste informatii false si face un apel catre ceilalti reprezentanti mass media, precum si catre suporterii Stelei sa nu ia in seama acest mod neprofesionist de a face presa!

Pentru tot ce a făcut bun în sezonul 2014-2015 fcsteaua.ro îi mulțumeste și îi urează însănătoșire grabnică.

Capul sus, căpitane! Suntem alături de tine!

XRay

Lasă un răspuns