Pe mâna 
lui Marica

de | februarie 16, 2016

Marți, 16 februarie 2016, 3:51

Deschizând scorul încă din minutul 6 și distanțându-se la 2-0 în jumătate de oră, Steaua n-a avut emoții la Chiajna. Și-a asigurat victoria, apoi nu s-a mai omorât cu firea. A dominat fizic și psihic, dar n-a insistat, împărțind posesia balonului cu Concordia, fifty-fifty.

Deși ocupă penultimul loc, învinsa a jucat curajos, uneori cu tupeu. În aceeași fază a ratat egalarea prin Purece și Pena, după care a atacat rar și anemic poarta lui Niță. Aș asemăna-o pe Concordia cu o fată drăguță care, intens curtată, întârzie însă să se mărite. Despre ea se zice că n-are noroc.

De la Steaua, din rândurile căreia s-au distins N. Stanciu, Hamroun și Varela, adică amândoi străinii titularizați, lumea i-a urmărit în mod special pe “fiii risipitori” Tamaș și Marica. Cel dintâi a fost discret, dar n-a comis nicio gafă. A căutat să se controleze și 
a izbutit. Celălalt a convins mai puțin, Justin Gafiuc 
notând în cronica meciului că “în acest film a existat un singur actor ieșit din decor: Marica”. E opinia lui 
și trebuie respectată. Într-adevăr, luni seară, la prima apariție oficială 
din ultima jumătate de an, prinsese doar 7 minute 
în tricoul Konyei pe 16 august 2015, Marica n-a rupt gura târgului.

A ratat o ocazie uriașă în startul partidei, când a încercat să înscrie cu capul din plonjon, după care a cam dispărut. Paradoxal însă, statistica 
întâlnirii contrazice impresia generală, asta în ideea 
în care datele înregistrate îl susțin pe Ciprian, sunt 
aliatele acestuia: 74 la sută pase precise, 36 de acțiuni reușite din 59, 7 driblinguri, 14 dueluri câștigate din 21, 3 șuturi la poartă etc.

Evident, nu-i un bilanț de scos pălăria, dar niciunul de lepădat. Concret, contribuția lui Marica a fost peste ce s-a observat la masa presei. Faptul că a rămas pe gazon 84 de minute reprezintă o altă bilă albă pentru golgeterul actualei “naționale”, autorul a 25 de goluri în 72 de meciuri.

Acesta dă dovezi că se pune la punct cu condiția fizică, ori s-a și pus, după ce a suferit câteva intervenții chirurgicale 
la genunchiul drept și a stat pe margine timp îndelungat. Asta-i o veste bună pentru Reghecampf, dar și, firește, pentru Iordănescu.

Cu atât mai importantă 
cu cât, dintre contracandidații lui Marica, Budescu 
a emigrat tocmai în China, ba și la o grupare din eșalonul secund!, Fl. Andone nu mai marchează în liga a doua spaniolă ca în toamnă, la fel și B. Stancu în Turcia, iar Keșeru încă n-a reluat campionatul. O va face duminică, zi în care e programat la Razgrad derby-ul dintre Ludogoreț (locul 1) și Levski Sofia (2), ambele 
cu 38 de puncte după 20 de etape.

Cât despre plecarea lui Budescu, de reținut, dar și 
de regretat, aspectul că un club minor din China, Dalian Yifang, a izbutit să pună mâna pe un fotbalist după care a alergat însăși campioana României, cea mai galonată dintre echipele noastre! Scuze, dar dacă atât putem, atât avem și trebuie să ne mulțumim cu ce ne lasă alții!

OVIDIU IOANIŢOAIA
Preluare de pe blogsport.gsp.ro/ioanitoaia

Un comentariu la „Pe mâna 
lui Marica

Lasă un răspuns