Paul de Romania

de | noiembrie 15, 2014

1335073414_Paul PappDupa esecul de la Chievo Verona, Paul Papp a revenit in Romania ca sa isi relanseze cariera. A reusit s-o faca la Steaua, iar acum e erou pentru nationala Romaniei. Jucatorul Stelei a reusit in numai cinci minute ceea ce a realizat fundasul Rat in 101 selectii la nationala: sa marcheze doua goluri.

Prin cele doua goluri, Paul Papp a adus vineri seara victoria si primul loc in Grupa F de calificare la Campionatul European din 2016.

Paul Papp nu numai ca a fost eroul partidei dintre Romania si Irlanda de Nord, dar prima sa reusita candideaza la golul serii din preliminariile pentru Euro 2016.

Sosit la Steaua, Paul Papp a ramas un fotbalist modest, cerebral, care si-a concentrat atentia pe cariera si pe familie, nu pe paginile tabloidelor si locatiile cu evenimente mondene. Provenit dintr-o familie modesta si numeroasa, cu trei frati si patru surori, el fiind cel mai mare dintre ei, Paul stie ce inseamna banul si bunul simt. Tatal lui a plecat in Spania, la cules capsuni, pentru a-si putea intretine familia.

„Mă jucam desculţ pe câmp, de dimineaţa până seara, când mergeam să-l ajut pe bunicul meu, care avea grijă de 70 de vite. Din plictiseală, mai schimbam câte o pasă cu el. Atunci, vacile se speriau şi o luau la fugă. După aia trebuia să alergăm după ele pe dealuri ca să le prindem. Aşa a fost copilăria mea, despre care aş putea să scriu o carte”, dezvăluia Papp pentru sportnews.ro

„Am o diploma de instalator, acasa, in liceu am facut, schimbam cate o teava, ma duceam la mama si zicem, lasa sa schimb eu. Cand se strica ceva la chiuveta, imediat sunt acolo. Sunt acolo, sub chiveta, cer o cheie de 15”, povestea Papp in urma cu doi ani pentru Sport ProTV.

Intre timp, Paul Papp si-a indeplinit visurile: s-a casatorit cu iubita din liceu, familia duce un trai decent si si-a gasit stabilitatea fotbalistica la Steaua. De fapt, evolutia buna de la Steaua i-a adus si titularizarea in echipa nationala. Steaua a fost si va ramane o rampa de lansare pentru loturile nationale, atat a jucatorilor romani, cat si a celor straini.

Geniala a fost replica lui Paul Papp dupa meci. Intrebat de reporter: „Astazi e cea mai fericita zi din viata ta?„, raspunsul lui Paul a facut deja inconjurul Romaniei: „Ce mai fericita zi a fost cea cand m-am apucat de fotbal, nu cea de azi!

E o seară foarte frumoasă pentru mine. Dedic victoria soţiei mele, familiei şi suporterilor. Echipa a jucat foarte bine, eu doar am fost la capătul fazelor. Rămîn în continuare fundaş central, fundaş dreapta, joc unde mă pune antrenorul. Îmi voi face treaba de fundaş, iar dacă voi avea ocazia să marchez nu voi ezita.

Venirea mea la Steaua înseamnă că am făcut doi paşi înainte. La Steaua sînt oameni profesionişi, un grup extraordinar. Sînt foarte fericit că am acest instinct de marcator.„, a spus Paul Papp la TVR.

Paul s-a alaturat fundasilor marcatori din lotul Stelei: Szukala, Valera si Latovlevici. Asta a facut din Steaua, sub bagheta lui Galca, o forta ofensiva de temut, atat in Liga 1 cat si in Europa.

Felicitari si sa speram ca Steaua va obtine transferul definitiv pentru Paul Papp.

 

Lasă un răspuns