Parlamentul are o grijă

de | aprilie 18, 2017

Mesaj important pentru ţară, de la senatori: Cupa Campionilor prinde igrasie dacă echipa Armatei evoluează în noroiul din ligile inferioare

Permalink to Parlamentul are o grijă

Legiuitorii noştri au legiuit tot ce era încă nelegiuit. Acum dezbat limita de viteză a promovării în fotbal. „După trei-patru ani în ligile inferioare, se va păstra sau nu valoarea mărcii Steaua? Vă rog să îmi răspundeţi, domnule Leş!”, zice senatorul Iulian Dumitrescu. Domnul Leş i-a răspuns, că doar ăsta era şi rezonul vizitei la Comisia de Apărare. Conform Agerpres, i-a răspuns cu o întrebare: „Aveţi dumneavoastră altă soluţie?”.

Doctorii, între ei
Ministrul Apărării a reluat explicaţia cu legea care îl forţează să cheltuie banii cetăţenilor în fotbalul profesionist: „Pierdeam marca nefolosind-o”. Deşi valabil doar dacă înlocuieşti unele cuvinte din lege, argumentul a ţinut în faţa senatorilor. Iată, există şanse ca Guvernul Grindeanu să pară competent. Ministrul Leş a prins încredere şi, după ce-a vorbit de lege, a scos la înaintare alţi termeni exotici, „activ patrimonial” şi „activ fix necorporal”. I-a liniştit pe senatori. Pentru a evita tăcerile jenante, social-democratul Şerban Nicolae a observat că „nu avem propriu-zis o problemă”.

Râncezesc titlurile olimpice
„Ne interesează o valoare de patrimoniu mare”, a insistat liberalul Dumitrescu, şeful Comisiei, „ca atunci când dumneavoastră vă terminaţi mandatul, marca Steaua să nu ajungă să valoreze de 10 ori mai puţin”. Sau, Doamne-fereşte!, să expire. Ca o conservă. Pe Cupa Campionilor scrie numai data fabricării, 7 mai 1986, nu şi termenul de garanţie. În plus, n-are capac, nici cu cheiţă, nici înfiletat. „Practic, asta este grija Comisiei şi a Parlamentului”. Că se demonetizează trofeele. Mucegăiesc medaliile olimpice pe baza cărora a fost calculată valoarea mărcii Steaua.

Industria de vise pe bani publici

„Am mai văzut în ţara asta companii, fabrici, uzine, ce vreţi dumneavoastră, distruse şi luate la preţuri de nimic”, s-a dezlănţuit senatorul Dumitrescu. Ar mai fi spus el şi altele, mai la obiect, dar era de faţă şeful Marelui Stat Major, gata să intervină cu activele corporale din dotare, dacă escaladează dialogul. Pe generalul Ciucă nu l-au întrebat nimic, cu ce echipă ţine, dacă a visat de mic să lupte în Afghanistan. Senatorii nu l-au tras de decoraţii, n-au muşcat din ele, să vadă dacă s-au devalorizat, de când stă la birou.

Avem şi noi şeicii noştri!
„Valoarea mărcii va scădea”, a avertizat liberalul Dumitrescu, „dacă la toamnă o să vedem echipa Steaua jucând cu FC Crevedia sau, mai ştii, cu FC Ciorogârla”. E limpede ce are de făcut Ministerul. Să se asigure că Steaua joacă numai cu nume mari: Juventus Colentina, Arsenal Flacăra Făget, Real Vărăşti şi Ajax Botoroaga. Un membru al Comisiei, amiralul în rezervă Vergil Chiţac, i-a urat echipei MApN să promoveze rapid ca Nottingham Forest. „Pădurarii” nu s-au relansat pe banii statului, ci pe banii unui şeic. Dar poţi să ştii până unde vor creşte salariile bugetarilor? Şi cât o să încaseze ministrul Leş mâine, pe vremea asta?

Pe final, senatorul Dumitrescu a pus o întrebare interesantă şi pentru contribuabili. Prejudiciul de 37 de milioane de euro, o dată recuperat de la Becali, va folosi la finanţarea echipei de fotbal a CSA? „Obligatoriu”, a răspuns ministrul. „Deci, obligatoriu, scurt”. Deci, iar îl obligă legea. Ce mai, îl condamnă să dea banii la fotbal.

Pe la Ciorogârla nu se trece!
Întors acasă de la serviciu, senatorul Dumitrescu a scris pe Facebook, adevărata grijă a politicianului român: „Le-am propus oficialilor MApN să găsim soluţii, inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia”. Sigur, schimbăm şi Constituţia. Orice, numai să nu întinăm nobilul ideal la Ciorogârla. Parlamentul nici nu ştie cât de microbist începe să fie. Colegii liberali i-au dat temă lui Dumitrescu să se ocupe şi de marca Petrolul Ploieşti. Le-a promis că „se ocupă personal”, după Paşti. Îl cheamă degrabă pe ministrul Energiei. Apoi găseşte soluţii şi pentru brandul şi palmaresul Brătienilor.

Marìa Andrieș

Sursa: blogsport.gsp.ro/andries

2 comentarii la „Parlamentul are o grijă

  1. Lord Pepe

    Am impresia ca Andriesa a ajuns cam tarziu la ciolanul ciobanesc si incearca sa recupereze acum distanta fata de Tolo si ceilalti.

    E foarte amuzant cum toti sar sa atace MAPN si CSA Steaua, dar nimeni nu indrazneste sa intrebe cum a ajuns Becali sa puna mana pe o echipa de fotbal. Acest subiect nu poate fi atins de ziaristii GSP.

Lasă un răspuns