Nu prea merge

de | septembrie 12, 2016

V-am zis că sunt sceptic… Au plecat piese grele – Varela, Chipciu, Stanciu, Hamroun, mai sunt și indisponibilități – Momčilović și, mai ales, Pintilii, noii veniți par că mai au mult de lucru până să se încadreze în jocul echipei, așa că, în ciuda lotului numeros, Reghe e nevoit să inventeze mereu alte formule de echipă. Desele și multele schimbări n-au cum să dea rezultate prea bune. Ce mai, nu prea merge… Dar mă așteptam la o victorie lejeră în fața Astrei. Și uite că era să asistăm la o surpriză…

Dar adevărata surpriză a fost modul în care a jucat Astra. Am crezut că voi vedea o apărare supra-aglomerată, așa cum am văzut și vom vedea la toate echipele în meciurile împotriva Stelei. Și, iată, Astra a jucat fotbal… A ținut mereu în față 2-3 jucători, ca să blocheze așteptatele incursiuni în atac ale fundașilor laterali steliști, sau ale lui Tamaș. S-a apărat cu multă, uneori prea multă înverșunare. N-a ezitat să atace atunci când mijlocașii sau fundașii steliști au gafat – driblinguri nereușite sau pase greșite. E drept, a și recurs la toate trucurile – scălămbăielile lui Alibec sau Nicolae, faulturile parșive ale lui Texeira, cele (le-aș zice normale) ale celor doi fundași centrali, sau ale excelentului Morais, dar și cele golănești ale lui Săpunaru.

Steliștii au încercat să-și impună superioritatea prin combinații uneori reușite, dar care au trădat adesea lipsa omogenității. Și, ca întotdeauna, au abundat șuturile greșite, chiar și din poziții din care nu se prea ratează… Niță a fost, din nou, la înălțime, reușind să repare câteva gafe ale apărătorilor, care ne-ar fi putut întrista. Fundașii laterali, Enache și Mitrea, au jucat modest, cu un plus pentru intercalările în atac ale primului. Tamaș și noul căpitan, Toșca, au jucat bine, dar au fost suficiente 2-3 greșeli ca astralii să profite. Și ce aproape au fost de gol… La mijloc, Moke a fost veriga slabă, dar am salutat o revenire a lui Bourceanu, ceva mai aproape de cel ce era înaintea transferului în străinătate. N-am prea înțeles folosirea lui Tănase pe stânga, când Jakoliš manifestase o formă foarte bună în meciul de la Botoșani. Boldrin a fost mai șters ca în partidele precedente, dar are meritul golului – norocos, e drept. Zorrović s-a luptat cu Geraldo și Fabricio, a dat câteva pase bune, dar nu arată ca goal-getterul de care avem nevoie. Oricum, e preferabil lui Tudorie, exasperant din nou. Adi Popa a fost ce mai bun, deși a dat de un Morais în excelentă formă. Duelurile dintre cei doi au fost foarte spectaculoase, păcat că Adi nu s-a lipit măcar de un gol. Referitor la eliminarea din final a lui Morais, deși mulți au considerat exagerată decizia lui Avram, mie mi s-a părut fault clar, de cartonaș. Și era al doilea, așa că… Finalul ne-a ținut cu sufletul la gură, ratările steliștilor putând culmina în ultimele clipe ale meciului cu un deznodământ neașteptat: Tamaș a gafat, a făcut un fault, dar Budescu n-a reușit să fructifice lovitura liberă dintr-o poziție foarte bună.

Poate meciul ar fi fost mai frumos dacă nu aveam parte de arbitrajul execrabil al lui Avram, care s-o fi crezut Tyrion… A fluierat aiurea, a împărțit cu dărnicie cartonașe, chiar și când nu trebuia, dar a acceptat senin suita de faulturi a impetuosului Săpunaru. Unul dintre ele, chiar în min.15 ar fi putut fi sancționat cu penalty… E drept, excentricitățile fluierașului au afectat ambele echipe, așa că n-au prea influențat rezultatul final.

Penibilă reacția cotonogarului șef Săpunaru, care a declanșat un scurt conflict general. Penibilă și încrâncenarea cu care se străduia negurosul comentator al Digisportului, Decebal Rădulescu, să-l scoată pe MM Stoica vinovat de gesturile huliganice ale lui Săpunaru.

Dar ceea ce a depășit orice limite a fost diareea verbală a Cimpanzeului Roz, căruia Vali Moraru nu i-a trântit telefonul în nas, așa cum merita. Și, cu siguranță, nicio comisie nu se va auto-sesiza cu privire la derapajele de mahala ale ”smardoiului” cu deștu-n gură…

 

Andrei Sava
Preluare de pe blogul Sam Murray

Nota Redacției

Articolul lui Andrei Sava în viziunea mea stilizată

 • New Steaua, un hummer cu roți de lemn

 • Dedicație specială pentru noii alb-negrii Astrei, „Men in black” de Giulești

A doua zi…

 

X Ray

 

 

5 comentarii la „Nu prea merge

 1. xray Autor articol

  Man City a câştigat derby-ul cu Man United, scor 2-1, și este lider în campionatul Angliei, cu maxim de puncte, după patru etape disputate.
  Și totuși… Pep zice că este în scădere și doar cu Steaua a prins vârf de formă 90 minute, în rest nu. Și el a primenit masiv lotul…

  În meciul cu Steaua de la Bucureşti, am jucat la cel mai înalt nivel timp de 90 de minute. Împotriva lui West Ham United, am jucat la acelaşi nivel doar în prima repriză. Nu suntem pregătiţi pentru a ne bate de la egal la egal cu echipele puternice din Europa. Jucăm bine, dar avem nevoie de mai multă precizie în atac”, a declarat Guardiola după victoria cu Manchester United.

 2. white-r

  Cine oare de pe planetă îl bagă în seamă pe Decebal Rădulescu? Probabil doar ăștia noi născuți care cred că lumea există de când au descoperit ei netul, și nu știu cât de prost e, nici măcar subiectiv nu știe să fie. Dintr-un motiv bizar cineva îl plătește, deci ăia de la DIGI chiar cred în potențialul lui de a forma opinii …ceea ce te face să mori de râs :)))))))) Oricum, pe termen lung, unul super prost ca el, face mai mult bine Stelei decât rău, fără să vrea, pentru că subiectivismul e una dar imbecilismul face ca un privitor neutru să fie din reflex anti ce susține el.

  1. xray Autor articol

   @white-r

   Decebal Rădulescu a spumegat tot și el, apărându-i pe Șumi și Săpunel. 🙂
   Dar de ce te miri? E rapidist declarat. Pe bune!

   Ca jurnalist și figurant la TV a supt de la aceeași țâtă cu Ștucan.

 3. xray Autor articol

  Acum m-am uitat mai atent pe clipul cu imbulzeala.

  Lovin ala e o mare curva. Mai mult, la un moment dat e alături de Alibec și dă cu capul în cineva.
  Urmăriți de la min. 0:24, coltul din dreapta jos. În foto, cel în tricoul negru e Lovin și se îndreaptă spre locul faptei (min. 0:27-0:28).

  Video

Lasă un răspuns