Nota 10 pentru Rădoi

de | iulie 16, 2015

În ciuda contestatarilor şi a problemelor reale cauzate de lipsa licenţei Pro, Rădoi a impresionat prin eleganţă, bun simţ şi sinceritate. Din aceste puncte de vedere, e mult peste unii antrenori cu “patalama” care aveau ca principale calităţi pălăvrăgeala ieftină şi comportamentul manelistic.

În primul rând, mi-a plăcut discursul său direct, fără ocolişuri, fără fraze întortocheate, fără vestita limbă de lemn, folosită de foarte mulţi antrenori şi fotbalişti din cauza atmosferei de teroare prin care au trecut pe la cluburile româneşti.

Rădoi răspunde franc tuturor întrebărilor, îşi asumă responsabilităţi, ştie ce trebuie făcut şi unde s-a greşit. Are o linişte interioară datorată probabil şi averii pe care a strâns-o în fotbalul arab, dar nu se simte la el ceva artificial, studiat în oglindă. Omul e natural şi cred că asta e o calitate importantă şi în relaţia cu jucătorii pe care-i antrenează.

În plus, Rădoi nu îşi caută publicitate cu orice preţ, nu e teatral la marginea terenului sau la interviuri, nu se comportă bădărăneşte pe bancă. Are stofă, cum se zice, păcat că nu e şi legal antrenor, dar va face aproape sigur şi şcoala, mai ales că e un tip inteligent.

Când era jucător, nu am fost de acord cu unele manifestări agresive ale sale şi nici cu refuzul de a mai veni la naţională, indiferent de motive. Ca oficial (antrenor/director sportiv), a pornit-o bine şi chiar nu văd niciun semn că s-ar putea schimba ceva în atitudinea şi în comportamentul său, care până acum sunt de nota 10.

Rădoi are nevoie acum “doar” de rezultate, iar victoria cu Trencin e un prim pas.

Autor: Florin CARAMAVROV
Preluare de pe blog.prosport.ro

Notă:

Când mă gândesc la cât a fost atacat Mirel Rădoi pe tema bacului, licenței de antrenor …, inclusiv de cei de la Prosport în frunte cu Caramavrov și Mironică, îmi vine în minte celebra replică a lui Răzvan din piesa de teatru „Răzvan şi Vidra”, scrisă de Bogdan Petriceicu Hașdeu:  „Răzbunarea cea mai crudă este când duşmanul tău / E silit a recunoaşte că eşti bun şi dânsu-i rău.”

XRay

 

 

 

4 comentarii la „Nota 10 pentru Rădoi

 1. milovan-djilas

  Si mie mi se pare de nota 10 Radoi (nu ca as fi eu vreun Van Gaal sau Philippe Rethacker – asta din urma era amic cu Ioan Chirila – dar mai schimbam si noi o vorba) desi recunosc cinstit ca m-am indoit nu de capacitatea lui, mereu a fost un tip cu vorbele la el si un lider in teren si vestiar, ceea ce e important si pentru a avea succes ca antrenor, ci de lipsa totala a experientei.
  Sa-i uram succes! Forza Steaua!!!!

 2. naiyba

  Pare comandat articolul de mai sus.

  Vom vedea la meciul cu partizan ce nota merita. Insa tre sa recunosc ca Radoi imi inspira incredere si ma bucur sa-l vad pe banca. Tare mult imi doresc ca bulangiul asta de jiji sa se inteleaga cu muistii astia de la armata si sa vedem galeriile inapoi pe stadion, echipa si Radoi au nevoie de ei.

  Lui Tamas se pare ca nu i-a sunat ceasul si nu s-a trezit, lipsind de la antrenament…se pare ca vrea sa plece…nu ca mi-ar pare rau insa o defensiva cu Papp in centru ma-ngrijoreaza, avand in vedere ca Luchin e ca si plecat la Poli, iar Tosca nu poate fi o varianta pt UCL. Chiar nu aveam nevoie de asemenea incidente sau situatii acum cand inca incercam sa ne gasim.

  Abia astept meciul cu Pandurii in special echipa.

 3. dalexandru20

  „Rădoi răspunde franc tuturor întrebărilor, îşi asumă responsabilităţi, ştie ce trebuie făcut şi unde s-a greşit.” A spart la pauza o usa, apararea a fost in continuare bulevard in repriza a doua iar golurile au venit cam pe realizari individuale… „În plus, Rădoi nu îşi caută publicitate cu orice preţ, nu e teatral la marginea terenului sau la interviuri, nu se comportă bădărăneşte pe bancă. Are stofă, cum se zice, păcat că nu e şi legal antrenor, dar va face aproape sigur şi şcoala, mai ales că e un tip inteligent.”
  Cum poti sa tragi concluzii de genul dupa cateva meciuri, nu inteleg, mai ales la ce adversari au fost. Stofa, daca o are, o va arata in timp; da dovada de siguranta oricum, episodul cu usa mi se pare teatral, ridicol, mai ales din partea sa, om de fier in primul 11 stelist ce a dovedit superioritate prin siguranta oferita in joc nu nervi…
  @Xray: Ma tem ca situatia actuala aduce mai mult a „Razvin si vadra” unde nimeni nu stie nimic dar toti vorbesc ca imbatati cu apa rece… Rabdare…

Lasă un răspuns