Show must go on. Dică, noul Rădoi!

de | decembrie 1, 2015
Țiți Dumitriu rămâne antrenor doar în acte. „Dică va conduce echipa. El e responsabil de tot”

Nicolae Dică este noul antrenor „fără acte” al Stelei şi el va fi responsabil de rezultatele echipei până în iarnă. Chiar dacă în acte figurează Dumitru Dumitriu, funcţia acestuia va rămâne în continuare simbolică. Singura deosebire față de Rădoi este că Dică va putea da indicații în timpul jocului fără intermediari.  Fostul decar nu are licența PRO, dar are carnetul A de antrenor. 

În conferinţa de presă premergătoare partidei cu ASA Târgu Mureş din campionat, Dumitru Dumitriu a vorbit despre ultimele evenimente de la Steaua. Plecarea lui Rădoi nu îi va spori din atribuţii, a dezvăluit acesta, Nicolae Dică fiind cel care pregăteşte de la A la Z partidele campioanei.

„Mirel Rădoi nu a vrut să mai continue. Nimeni nu l-a dat afară, nimeni nu i-a pus în cârcă nimic din punct de vedere fotbalistic. El ne-a rugat să rămânem. El nu e în afara clubului, a rămas pe aceeaşi funcţie. Eu sunt antrenor principal în acte, să ne fie clar. Staff-ul cu care a venit Rădoi e condus de Dică, el îşi asumă tot ceea ce înseamnă ultimele 5 jocuri din campionat. Normal că sunt şi eu implicat, dar responsabilitatea totală e a lui Dică si celorlalti doi colaboratori, Pruna si Popa. Eu sunt omul care în momentul în care se apelează la mine – cu orice, cu un sfat – răspund”

Întrebat despre prerogativele sale, Dumitru Dumitiu a clarificat lucrurile: „Eu am fost adus aici de Mirel Rădoi. Exact asta voiam să fac: să urmăresc jucătorii împrumutaţi de Steaua. Să văd tinerii fotbalişti şi să merg să urmăresc formaţiile pe care le întâlneam. Cam astea sunt atribuţiile mele. Eu sunt antrenor principal pentru că deţin licenţa Pro. Dar tot ce se întâmplă la echipă, antrenamente şi tot, a fost făcut de Rădoi şi de Nicolae Dică”.

Mirel Rădoi va demonstra în viitorul apropiat că are stofă de antrenor, e convins Dumitriu, care consideră că fostul mare internaţional a dat dovadă de caracter retrăgându-se.

„Rădoi e un foarte bun cunoscător al fenomenului. E mai bun decât mulţi cu licenţa Pro. A făcut un pas înapoi pentru ca apoi să sprinteze în fotbalul românesc”, a mai spus Ţiţi, pentru ca apoi să discute despre posibilitatea ca echipa să rateze play-off-ul: „Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a rămâne în primele 6. Avem timp să demonstrăm că ne merităm locul în play-off”.

 • Vezi mai jos videoclip de la conferinţa de presă

Sursa: Digisport

Rocada mare

Noul tehnician al Stelei a condus primul antrenament. Mirel Rădoi a fost și el prezent. La 30 de minute dupa inceperea antrenamentului, pe teren a aparut si Mirel Radoi, insa acesta nu s-a implicat deloc in sedinta de antrenament, luand loc pe banca acolo unde nu a vorbit cu nimeni.

 • Video
Mirel Rădoi trebuie să rămână director sportiv la Steaua!

Doi mari fotbalisti din istoria moderna a Stelei, Mirel Rădoi si Nicolae Dică, iși leagă destinul de tehnicieni de cea mai neagră perioadă din istoria clubului de fotbal Steaua ever.  Între 2003-2008, decarul Nicolae Dică a jucat de 143 partide pentru Steaua în care a înscris 62 goluri. Acum Steaua are nevoie de ei în leadership!

Rădoi nu e singurul pe lista marilor steliști care au dezamăgit din postura de antrenori la Steaua. Marii jucători ai Stelei s-au bucurat prea puțin de succes ca antrenori. Cu Becali patron, foștii steliști s-au perindat pe banca roș-albaștrilor, dar nu au rezistat prea mult, iar de trofee nici nu s-a pus problema. Hagi a stat doar două luni, în timp ce Lăcătuș a strâns aproape doi ani în trei mandate, dar de fiecare dată fără succes.

Trebuie remarcat faptul că Steaua a avut preponderent bănci „roș-albastre”. Lista „epic fail” continuă  cu Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu și Ilie Stan. După 2000, au reușit doar Victor Pițurcă, Dumitru Dumitriu, Laurențiu Reghecampf și Constantin Gâlcă.

Totuși, Nicolae Dică are în palmaresul de antrenor secund cele 3 trofee cucerite în sezonul 2014-2015 cu Steaua. Ceea ce nu e puțin!

Mult succes, Dicanio!

Site-ul fcsteaua le urează La Mulți Ani și multă sănătate tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

XRay

2 comentarii la „Show must go on. Dică, noul Rădoi!

 1. xray Autor articol

  Cornel Răpă a dezvăluit într-o conferinţă de presă ce le-a spus Rădoi la întâlnirea în care şi-a anunţat plecarea.

  „Suntem puţin agitaţi, parcă nu ne găsim locul, dar viaţa merge înainte. Mirel a avut o discuţie cu noi. Ne-a zis să ţinem capul sus şi să mergem înainte.

  Decizia a fost luată deja, nu mai avem ce să face. Putem doar să avem rezultate bune şi sigur se va bucura. Normal că ne-a afectat această instabilitate. Noi suntem principalii vinovaţi, pentru că noi intrăm pe teren, dar a contat şi asta. Trebuie să mergem înainte, ne-am obişnuit cu situaţia asta. Suntem legaţi de mâini şi de picioare, dar treaba noastră e să jucăm fotbal.

  Video: Cornel Râpă

Lasă un răspuns