Next Generation?

de | noiembrie 28, 2015

Ieri, Propsport a publicat sub titlulSurpriză de proporţii: elevii lui Rădoi nu anticipau asta! Anunţul făcut de fani: ce-i aşteaptă pe stelişti la meciul cu Astra” următorul articol:

„Steaua traversează un moment extrem de dificil. Fără identitate şi fără un stadion propriu, echipa patronată de Gigi Becali a fost nevoită să se mute la Piteşti pentru a disputa meciurile de pe teren propriu.

Mişcarea se poate dovedi una inspirată. Dacă în perioada petrecută în Bucureşti, fanii s-au îndepărtat de echipă după izbucnirea scandalului cu CSA, se pare că odată cu mutarea în oraşul lui Gicu Dobrin suporterii strâng rândurile.

Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai echipei roş-albastre a declarat, sub protecţia anonimatului, că Steaua va fi extrem de bine primită la Piteşti. O parte dintre foştii componenţi ai Peluzei Nord sunt iniţiatorii acestei noi galerii, iar lor li se vor alătura fani din Bucureşti, Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi din zona Ardealului.

Noua galerie va susţine echipa la meciul cu Astra din peluza a doua a stadionului din Piteşti. Deocamdată, aproximativ 200 de suporteri s-au „afiliat” noii galerii.”

Din curiozitate m-am documentat să mă luminez cine revedică „oficial” această inițiativă publicată de Prosport. Vă prezint pe scurt ceea ce am găsit publicat pe internet.

 • Peluză Nord a dezmințit implicarea printr-o postare pe pagina ei de facebook:Sub protectia anonimatului, celebrii ziaristi ai unui ziar de mare succes, fost presa scrisa, arunca o noua bomba. Fasaita ce i drept!  Sa ne obosim sa le spunem ca s penibili? Din nou?”

 

 • Ultras Steaua! Tot ieri, pe pagina de facebook a FC Steaua București, au apărut postări făcute de Ultras Steaua care au confirmat neimplicarea Peluzei Nord și faptul că inițiativa le aparține lor, un grup de suporteri care urmează să-și aleagă 3 lideri, și că inițiativa lor a fost preluată de Prosport. Printre altele au scris:

Referitor la transport, în opinia mea, ajutorul logistic din partea unui club este cât se poate de normal. Una este organizarea și relaționarea externă a unui club și alta a 100 de inși aflați într-un grup abia format. Clubul poate rezolva transportul cu un singur telefon și nu face o favoare, prezența suporterilor fiind in interesul ambelor părți. Oricum ei vor cânta tot timpul pentru echipă și culori, nu pentru conducători, dar asta nu inseamnă ca intre club și suporteri trebuie să fie o stare de beligeranță continuă pentru a mima cu ea independența.

Am intrat apoi pe acea pagină de facebook Ultras Steaua și am găsit două Grupuri: Pro Steaua cu peste 8.000 de membri si Galerie Steaua – Astra cu 34.

La grupul Galerie Steaua – Astra scrie despre organizarea deplasării:

Se pare că inițiativa Ultras Steaua” este reală. Rămâne să vedem duminică dacă teoria se imbină cu practica sau a fost doar o fumigenă virtuală.

XRay

 

7 comentarii la „Next Generation?

 1. naiyba

  Interesant.
  Ma intreb cati dintre ei sunt platiti de Cesar? Ca daca dai 100 de lei pe cap de vita furajata la 100 de martalogi si le asiguri si transportul, la ce foame e pe ei in ziua de azi vin si iti urla tot meciul iar pe drumul spre pitesti sigur se mai gasesc cateva sute de nostalgici si de free gg-isti care sa se alature astora.
  Eu ii propun lui Cesar sa ii schimbe si numele in Steaua Pitesti.

 2. asprilia

  duckadam ,, suporterii care au scris mesaje la pitesti sunt niste dobitoci ,sa ne lase cu mesajele lor ,da va spun chiar in direct ,,sunt niste dobitoci,, poftim cultura si mai vrei galerie langa echipa

 3. sunchaser

  de curiozitate am zis sa ma uit si eu sa vad care e treaba cu ‘noua galerie’. Mare greseala :)). Mai rau mi-a facut sa vad ce fel de oameni sustin Steaua pe grupurile de facebook mai sus mentionate.
  La un moment dat aveam lozinca aceea „semper superiores”, cat de indepartate sunt vremurile respective

Lasă un răspuns