Unicul derby în siguranță. Național Arena se redeschide!

de | noiembrie 11, 2015

Primaria a anuntat intr-un comunicat exclusiv pentru www.sport.ro ca stadionul nu are nicio problema, singurul lucru ramas de facut e sa astepte ca ISU sa le trimita actele, dupa ce si-au dat avizul in prealabil.

ISU a dat avizul asupra proiectului inca din 2011. La receptia finala au avut cerinte suplimentare fata de proiect, referitoare la anumite accese, balustrade, etc. Au fost efectuate toate  testele solicitate de reprezentantii ISU si s-a ajuns la concluzia ca executia este corespunzatoare, ramanand problema membranei.

Aceasta se datoreaza faptului ca membrana este executata in Germania, dar normativele privind siguranta la foc nu sunt inca armonizate la nivel european.

„Precizam ca acelasi tip de membrana a fost folosit la Stadionul National din Varsovia, Frankfurt, Stadionul Olimpic din Berlin, Stadionul RheinEnergia din Koln si Stadionul Olimpic din Kiev, iar aceste stadioane au aviz de functionare. La toate stadioanele noi realizate in ultimii 15 ani pentru acoperirea arenelor s-a utilizat acest tip de membrana arhitecturala.”, anunta Primaria.

Membrana a fost testata si „aprobata” de ISU

Referitor la membrana, ISU a solicitat in prima faza efectuarea unor teste la laboratorul IGSU. Au fost efectuate aceste teste, care au dus la concluzia ca membrana se incadreaza in conditiile prevazute de legislatie.

Pentru ca – si cu acest test de laborator – avizul nu a fost eliberat, in vederea clarificarii aspectelor legat de motivul neemiterii Autorizatiei de Securitate la Incendiu, la solicitarea PMB, MDRAP a organizat o sedinta la care au participat reprezentanti din partea proiectantului, consultantul lucrarii, constructorul, Inspectoratul de stat in constructii, ISU si INCD URBAN INCERC.

Urmare acestei sedinte, in care au fost consultate si dezbatute toate documentele referitoare la membrana, de comun acord cu reprezentantii institutiilor prezenti la aceasta sedinta, s-a hotarat efectuarea unei expertize tehnice, care sa conduca la clarificarea tuturor aspectelor in ceea ce priveste incadrarea in clasa de reactie la foc a membranei acoperisului.

Expertiza a fost efectuata de un expert tehnic, atestat pentru cerinta C – securitate la incendiu in constructii in temeiul legii 10/1995 privind calitatea in constructii si a actelor subsecvente acesteia, respectiv A.2 – rezistenta mecanica si stabilitate pentru constructii civile cu structuri metalice.

Concluziile expertizei tehnice

1. Membrana corespunde:

a)   nivelului de performanta admis in ceea ce priveste caracteristicile de reactie la foc prevazute in proiect;

b)   utilizarii din punct de vedere al securitatii la incendiu, la acoperirea Stadionului Lia Manoliu si

c)    nu prezinta chiar in caz de aprindere, risc pentru utilizatorii acestuia

2. Arderea membranei nu afecteaza structura metalica de sustinere si prezinta in aceasta situatie siguranta pentru utilizatori.

Asa cum reiese din cele de mai sus s-a efectuat aceasta expertiza care atesta faptul ca membrana este incadrata in clasa de combustie prevazuta de normative, dar ISU nu a eliberat avizul, solicitand, dupa aproximativ 5 luni, elaborarea altor documente.

Subsolul si toate zonele aferente stadionului au fost „aprobate”

Toate cele 128 de evenimente desfasurate pana acum in incinta Arenei Nationale s-au desfasurat in urma unor comandamente tehnice de pregatire a evenimentelor, la care, pe langa toate fortele de ordine implicate, au participat si reprezentantii ISU, nefiind nicio problema, nici macar atunci cand au avut loc si spectacole pirotehnice.

In timpul verificarilor efectuate de ISU nu au existat probleme referitoare la subsol, acesta fiind echipat cu toate sistemele necesare. Nu exista pericolele precizate de anumiti oameni de fotbal, acestea fiind simple speculatii. Noi speram ca acest aviz sa fie obtinut cat se poate de repede luand in calcul ca nu exista probleme de remediat ci doar actiuni administrative.”, anunta de asemenea Primaria.

Preluare de pe sport.ro

14 comentarii la „Unicul derby în siguranță. Național Arena se redeschide!

 1. xray Autor articol

  @moromette

  Motivul stergerii spam-ului:
  Daca jignesti in mod repetat, ca un needucat, nu inseamna ca exprimi vreo opinie. Pune-ti pe alt site frustrarile exprimate grobian si suburban cu atacuri la persoana impotriva userilor fcsteaua.ro.

 2. moromette

  STEAUA nu este fcsb … !!! dinamo nu joaca cu STEAUA,joaca cu fcsb…nu STEAUA e pe locul 3,fcsb este … fcsb care are alta emblema !!!

  P.S. …sper ca nu o iei ca pe o jignire la adresa userilor fcsteaua.ro si sa stergi comentariul !

  1. xray Autor articol

   Moromette, daca o mai spui o data va fi spam și trolling.
   Ai scris deja opinia ta, la primul comentariu, ca „fcsb nu e Steaua” și nu ți-a șters-o nimeni, cum insinuezi!

   Ti s-au șters doar jignirile adresate, inclusiv mie!

  2. double

   @moromette

   Eu, supusul Dvs umil o pot lua ca pe o jignire ? Imi dati voie, Majestatea Voastra?!

   Da, m-ai jignit, desi sint un simplu user. Nu iti pot si nici nu as vrea sa iti sterg comentariul. Dar nu reusesc sa inteleg ce dracu mai cauti pe acest site ?!

  3. double

   @moromete

   Hei, ai amutit ??? Sau chiar ne faci onoarea si chiar ne-ai parasit ? Intr-o lume nobila, spre care tot tindeti voi, ceilalti, ei jigniti primesc satisfactie. Duelurile sint ilegale de ceva vreme, asa ca, astept raspunsul .

 3. maou

  Hilar, aproape la fiecare articol trebuie sa fie vreun stelist liber ( profesionist ) sa ne explice ce si cum.

  Indiferent unde se joaca, o sa fie un meci strans, avand in vedere ca Steaua de acum e cam la acelasi nivel cu Dinamo ca joc si forma, insa avem cam multi indisponibili. In opinia mea, e sansa vietii pentru javre, si dupa cum ii stim, nu prea rateaza astfel de ocazii, sper totusi sa ma insel.

  Culmea ca a fost nevoie de o tragedie ca sa se intample „ceva” in tara asta, probabil avem nevoie de cate una in fiecare domeniu ca sa ne „trezim”.

 4. adrian0808

  Mai este putin si se face anul de la „decesul” STELEI libere ….
  Trebuie sa ii faceti pomana si slujba bah natarailor ….. Cu Talpan si Boroi si Jan si PS si PN si toaateee gloriile frustrate care atunci cand au pus ghetele in cui au devenit niste paraleli in fenomenul fotbal ….. ii stiti voi bine ….

  Ce marete lucruri ati realizat in ultimele 12 luni ?
  Un feisbuc cu nici 7k like-uri …
  O mareata adunare numita miting de maxim 500-700 participanti ….
  O organizare socios/actionari/atarnatori/masoneri etc ….

  E prost ciobanul handicapat tooot trage cu miloaga ba sa-l lase in ghencea, ba sa-i dea gratis desenul pierdut in instanta …. trebuia sa schimbe tot …. culori, emblema, nume , stema …. sa va vedeti mai bine unde sunteti voi astia liberi …. si sa vedem de ce sunteti voi in stare ….

 5. moromette

  @double … si daca duelurile erau legale,ia zi tu,ce propuneai ?!!!!!?
  … ce ma mai tine pe site? „trup si suflet pentru culori” cantec pe care „laberii” l-au scos din dragostea pentru STEAUA si nu pentru fcsb,cantec cu care se si identifica acest site ! aaaa si… sa va mai aduc aminte ca… fecesebe nu e STEAUA !

  @maou,cel cu poza emo,da e hilar,cand fecesebe are o emlema si pe site apare ca joaca STEAUA cu emblema ei !

  @adrians zero opt „Ce marete lucruri ati realizat in ultimele 12 luni ?” … eu intreb altfel, ce marete lucruri ati realizat voi in ultima luna ? pe stadion,pe langa stadion … ZERO implicare,si totusi pentru voi STEAUA e f.c.s.b. (sau asteptati victoriile cu 3- o ?)
  …iar ca raspuns la ce am realizat noi,cauta pe google,si da pe 12 ani macar,nu mai mult si o sa vezi ca toate cantecele pe care le fredonezi tu cu amicii tai sunt realizarile celor care nu cred in acest f_c_s_b si emblema aia[…]!

  P.S. sa vedem ce realizati voi la meciul asta cu dinamo ! aaa stiu,o sa miorlaiti din cand in cand „trup si suflet” si o sa pocneasca fanatismul in voi cu „Forza STEAUA” de cateva ori…in rest plici cu samnata in dinti !

  1. double

   @moromete
   Ce propuneam ?! Pai tu te-ai bagat singur in situatia asta de doi lei, jignindu-ma…nu as fi propus ceva anume, era o singura varianta ONORABILA (ai nevoie de DEX ?):duelul.
   Crad ca mai apari pe aici numai din obisnuita si din rautate.
   Si o rautate deloc gratuita : ai permisiunea de la Marin Preda sa folosesti id-ul asta ?

   Ce am facut noi ? Am ramas linga baieti, campioni nationali in ultimii trei ani. Si avem coloana vertebrala sa recunoastem asta, indiferent de rezultat, vreme etc….Tu-nu…ne trimiti sa cautam pe Google incepind cu 2003 ?!!! Ipocritule !!!

   Ce vom face pe 22 nov ? In niciun caz ca ati facut voi la Budapesta.
   Poate ne va aduce viata cumva fata in fata, ar fi facut KO verbal dupa 2 minute, atit iti dau.

   1. moromette

    @double
    …OK taica,ma dai KO ,la mine in dovleac nu au descarcat inteligenta cu basculanta,a fost mai subtire,o juma’ de lopata !!! dar tot fac un „twix” pe .fcsb. si emblema aia imputita ! :)))
    …pe 22nov daca au ceilalti 2-0 sa nu parasiti scaunele pe motiv ca pierdeti metroul !
    P.S. promit ca imi pun wallpaper cu coregrafia care o faceti la acest meci !!!

    1. double

     Nu m-am referit nicio clipa la inteligenta ta, ci numai si numai la bun-simt si la onoare. Sint sanse de 100% sa fi fost colegi intr-una din peuze, ar trebui sa stii ca cine sta/a stat acolo ramine pina pleaca baietii la vestiare cu sau fara cele 3 puncte.
     Speranta ca in tara asta indivizi ca tine se imputineaza pe zi ce trece ma face sa rezist. Cum sinteti aici-sinteti si in restul vietii voastre: penibili, manevrati si manevrabili, intotdeauana de partea celui care da mai mult. De aceea ti-a fost greu sa intelegi comentariile mele, in care nu iti atacam nicio clipa inteligenta. A fi inteligent nu are nicio legatura cu restul calitatilor. Cunosc nesimtiti cu un IQ cu mult pentre medie.
     In anturajul meu mai apare uneori un suporter al unei alte echipe, nu conteaza care anume. La sosire, la plecare sau cind ciocneste paharul, nu stie decit sa injure Steaua. Asa e el. Ce ii pot face ?! Nu a tinut niciodata cu ros-albastru. Dar nu asta vroiam sa iti sun, ci faptul ca ai ajuns exact ca el, frustrat peste masura: iti incepi si iti termini comentariile cu „FCSB nu Steaua ” Asa, si ?! Pe cine crezi ca intereseaza asta ?! Pe mine, in niciun caz, atita timp cit afirmatia este facuta de fara argumente, ci automat.

  2. xray Autor articol

   @moromette

   Distorsionezi mesajul. Daca te uiti si tu pe google, ai sa vezi cum acele cantece din ultimii 12 ani, cu care te lauzi acum, au fost facute si cântate tot la meciurile „FC Steaua Bucuresti” alias „FCSB”, nu la Steaua Polară din constelația Ursa Mică!

   Nu toți dintre cei care le-au cântat atunci s-au dezis acum de „FC Steaua Bucuresti” alias „fcsb”, ci s-au retras din tribune și asteaptă lămurirea situației de către „CSA” și „FCSB”.
   Așa și sună comunicatele oficiale ale PN și PS. Nici măcar la mitingul din 24 octombrie, PN și PS nu au participat oficial.

   COMUNICAT oficial Peluza Nord – 21.10. 2015

Lasă un răspuns