Mirel Rădoi a susținut azi o conferință de presă

de | octombrie 1, 2015

Mirel Rădoi a susținut azi la Mogoșoaia o conferință de presă. Directorul sportiv al Stelei, a vorbit despre mai multe subiecte importante legate de activitatea roș-albaștrilor, din care am preluat opiniile pe 3 teme principale și reglarea de conturi.

Fostul căpitan roș-albastru s-a referit la problemele legate de jocul Stelei. 
 • Mirel Rădoi a spus că în vară Steaua a greșit cînd a transferat jucătorii prea tîrziu și că în iarnă va avea altă strategie.”Este clar că în vară s-au făcut greșeli în ceea ce privește transferurile. Am adus prea tîrziu jucătorii și echipa nu s-a omogenizat repede. Am vorbit și cu Becali și el este de acord cu ce am spus.Vom schimba strategia. În iarnă vom aduce doi sau trei jucători maximum. Nu trebuie să mai facem greșeli. Vom analiza foarte mult jucătorii și ne vom consulta. Trebuie să strîngem cît mai multe informații despre jucătorii pe care vrem să îi aducem„, a spus Rădoi la conferința de presă.
 • Rădoi a explicat de ce Tade nu mai este același jucător care a câștigat titlul de golgheter cu CFR Cluj sezonul trecut.Cel mai afectat este el. Nu este la forma de anul trecut, dar este nevoie de răbdare. Gregory este un tip serios, dar trece printr-un moment dificil. A venit după accidentare, a făcut doar șase zile de cantonament cu CFR și după aceea a jucat cu Viitorul în campionat.Apoi, a venit la Steaua, dar a stat la început mai mult pe drumuri. La Trencin a jucat după un singur antrenament cu echipa, apoi au fost meciurile din preliminariile Champions League și Europa League, meciuri din trei în trei zile.Este greu atât din punct de vedere fizic, dar și mental. Faptul că este atacant și că nu marchează este esențial, deși face efort, aleargă pentru echipă, crează spații”, a spus Rădoi.
 • Antrenorul campionilor a vorbit, mai apoi, și despre faptul că Alcenat, din cel mai bun fundaș dreapta al Ligii 1, a ajuns să nu mai prindă lotul roș-albaștrilor.”Trece printr-o perioadă slabă și el înțelege asta. Aici, poate, nu este o problemă doar cu el, ci cu toți jucătorii care vin la Steaua, cu toți avem probleme. Aici este o normalitate să câștigi meci de meci, să fii mereu cel mai bun. În provincie nu este la fel. La Steaua, din cinci partide, trebuie să aduni minimum 13 puncte. Și atunci noi trebuie să-i facem să înțeleagă că la Steaua este o altă mentalitate.Revenind la Alcenat, s-a antrenat bine în ultima vreme și probabil că va apărea în lotul echipei”, a completat directorul sportiv.
 • Rădoi a mai vorbit despre un moment zero în lotul Stelei, dar și de ce nu este de acord cu cei care spun că jocul roș-albaștrilor nu-l pune în valoare pe Tade.”Contează mai puțin vârsta jucătorului sau numele, am dat un moment zero de la care fiecare jucător să plece la drum cu șanse egale. Dacă se vor antrena și vor face ce le cerem, nu vom avea nimic de reproșat.Cât despre Tade, noi nu jucăm cu centrări de la mijlocul terenului sau de pe flancuri, cum joacă CFR și nici el nu este izolat. Am schimbat sistemul, unul în care putem evolua cu un vârf fals cum încearcă viitorul și cum evoluează Barcelona sau cu un pivot fals, gen Juventus”, a conchis Rădoi.
Mirel Rădoi a vorbit despre problemele cu licența de antrenor
 • Mirel Rădoi a explicat despre decizia de a face școala de antrenori în Moldova.Vreau să spun că nu este nimic ilegal și am vrut să fac totul în mod normal. Nu m-am ascuns și nu înțeleg cum a apărut acel document în care erau implicate doar trei parți. Nu este nici un secret, dar la alți antrenori nu au apărut aceste documente.Aveam două opțiuni. Să fac școala la Coverciano sau școala din Moldova, unde nu se cere Bacalaureatul. În România durează 5-6 ani pînă iei licența PRO. În Moldova durează maximum patru ani, iar Coverciano ține trei ani și șase luni. Nu este nici un fel de problemă cu actele. Nu mi se cere să fiu rezident în Moldova.Eu nu am spus niciodată că vreau să mi se dea licența cadou. Am zis mereu că vrea să o obțin ca toți ceilalți, așa cum este normal. Eu doar am vorbit cu Dan Apolzan despre un criteriu la care mă încadrez, pentru că am fost jucător la națională și la EURO și pot face cursuri intense, dar mai comprimat. A fost o singură idee. Eu nu vreau să fac școala pe blat și nici să fentez sistemul, dar mi se pare prea mult să dureze șase ani.Îmi este greu să stau pe bancă și să nu mă manifest. Dacă așa e normal și așa e legea, stau și nu dau indicații, dar să facă toți așa. Mai rămîne să mi se spună că trebuie să stau pe bancă și în timpul pauzei.Mă gîndeam că se va face tam-tam, dar nu mă așteptam să se facă așa mult. Nu credeam că voi fi atît de hulit în țara mea. Mă bucur că s-au dat legi după cazul meu. Acum mă mai sună unii și «mă înjură» și zic că nu mai pot să stea pe bancă nici în Liga a 2-a„, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.
 • Fostul mijlocaș a spus că nu vrea gratis licența, dar a și explicat de ce a rămas restant cu BAC-ul.”Am depus actele la Federația din Moldova, nu sunt probleme, nu se cere rezidența. Din păcate, apar tot soiul de informații false pentru că sunt persoane cărora nu le place fața mea.Am declarat mereu că vreau să particip, că încerc să iau licența ca și ceilalți. A, că în anumite criterii ne putem încadra, atât eu, cât și alți foști componenți ai naționalei, care au un anumit număr de meciuri, participări la turnee finale și astfel se pot condensa câțiva ani, este cu totul altceva. Este singura chestiune pe care i-am propus-o lui Dan Apolzan.Nu am avut timp să îmi iau BAC-ul, fiindcă am încercat să îmi fac meseria cât am putut de bine. Nu am încercat să trișez, să stau 6 luni pe la Al Hilal să trișez fotbalul și să iau bani nemunciți. M-am dus acolo să îmi fac cariera și nu am avut timp de BAC.Plus că ideea de a deveni antrenor mi-a venit în ultimii ani, dovadă că am luat probele orale la BAC. Dar, eu niciodată nu am păcălit meseria pe care mi-am ales-o”, a spus Rădoi.
Mirel Rădoi a vorbit despre problemele cu CSA
 • În cadrul conferinței de presă Rădoi i-a transmis, de la distanță, un mesaj lui George Boroi, președintele CS Steaua.„De o lună de zile ni se tot spune că ni se va trimite un contract. Noi le-am dat o foaie și le-am spus și ce sumă sîntem dispuși să plătim, dar ei nu nu răspund. Nu înțeleg ce vor. La nici una dintre întîlniri nu ne-au spus ce pretenții au și nu s-a întîmplat nimic.Ei spun că au palmaresul, stadionul, echipamentul, culorile și sigla, dar nu au nici un document. Să vină să arate, că așa și eu pot spune că am licență, dar nu e așa. Arătați actele. Ce aveți voi?Păi, eu am luptat pentru generalii de acolo, când am luptat pentru această echipă?Eu am luptat pentru Armată? De ce nu a venit domnul Boroi atunci cînd trebuia plătit salariul meu, de 25.000 de euro, să vină sa zică «Uite, Mirele, salariul» Acum, când s-a văzut că s-au investit bani și a început să apară și profit și-au amintit ei, dar nu este normal ce se întâmplă” , a tunat Rădoi.
 • Fostul fotbalist este sceptic și în privința proiectului propus de clubul sportiv.Cum ar putea să plătească salariile? Sau să dea salarii mici și să fie în situația, să mă scuze cei de acolo, a celor de la Voluntari. Ei au încercat să facă și grupe de copii și juniori, dar îi pun pe părinți să plătească tot iar ei vorbesc de echipa mare.Păi, de unde bani? Asta înseamnă că dacă ei vor să ajungă să joace în Champions League, pe un astfel de model, înseamnă că este ceva ce trebuie să urmăm și noi”, a completat Mirel.

”Noi am prezentat documente, ei, nimic!”

 • Directorul sportiv al campionilor a mai spus că nu înțelege de ce nu se ajunge până la urmă o finalitate în acest scandal, indiferent de deznodământ.Tot așteptăm un răspuns de o lună. Ni se promite că ne trimit acel contract, dar nimic. Noi le-am comunicat și suma pentru care suntem dispuși să închiriem baza, dar nu am primit niciun răspuns. Cred că li s-a uscat și cerneala de la atât așteptat. Ni se spune mereu că săptămâna viitoare.Ar fi mai simplu să ni se spună: ’nu vă mai vrem!’ Simplu și fără motive, ca să nu mai stăm să ne tot amăgim suporterii. Mă mai întâlnesc cu suporterii pe stradă și le-am explicat că Armata trebuie să dea un răspuns.Noi am ieșit cu acte, le-am arătat că deținem palmaresul, numele, tot, ei n-au arătat nimic. Păi, dacă tot voi decideți, de ce nu arătați acte? Așa, pe vorbe, și eu pot spune că am licența, când de fapt nu o am”, a spus Rădoi.

”Până văd tribunele că vor cădea, o să cred că o să ne întoarcem acasă!”

 • Într-un final, Mirel Rădoi a spus că Ghencea este casa Stelei și că echipa trebuie să revină acolo.Până nu văd buldozerele și tribunele că vor cădea, tribunele pentru care noi ne-am dat viața, până atunci o să cred că noi o să ne întoarcem acasă. Ghencea este casa Stelei, iar ei nu înțeleg!”, a conchis Rădoi.

Mirel Rădoi a răspuns și atacurilor personale

 • Mirel Rădoi a vorbit despre echipa națională și îi răspunde lui Ionuț Lupescu, cel care l-a criticat cînd juca în Arabia Saudită și l-a determinat pe Rădoi să renunțe la națională.„Eu am încercat să joc cît mai bine pentru națională. Am dat tot ce am putut. Mi-a spart nasul, am un deget pe care nu îl mai pot mișca după un meci al naționalei.Am peste 60 de meciuri și puteam avea și mai multe, mă băteam cu Dorinel pentru record și vine Lupescu și își încordează mușchii și vorbește despre mine.Mă bucur că s-au dat legi după cazul meu. Acum mă mai sună unii și «mă înjură» și zic că nu mai pot să stea pe bancă nici în Liga a 2-a„, a declarat Rădoi.
 • Mirel Rădoi a susținut azi o conferință de presă și i-a răspuns antrenorului Astrei, Marius Șumudică.„Scuze pentru întîrziere. A trebuit să scot fișele jucătorilor pentru a le analiza mîine. Eu nu știu cum reușesc antrenorii care stau foarte mult pe la televizor. Ei stau mai mult la emisiuni, decît cu echipa lor.Din păcate, oameni ca Hagi și Stoican, care vorbesc despre fotbal, sînt dați foarte puțin la televizor. Dar îl dau pe unul care are un singur tricou decolorat, la care își ridică gulerul. Apare mereu pe la televizor și face pe măscăriciul”, a spus Rădoi la conferința de presă.
 • Nici Rednic nu a scăpat de replica fostului căpitan stelist. Tehnicianul lui Dinamo a spus în urmă cu câteva zile că nu se consideră coleg cu Rădoi. „E normal, sunt director sportiv. Sunt coleg cu Danciu, pe mine nu mă deranjează”, a venit replica lui Rădoi, care i-a răspuns lui Rednic şi la comentariile referitoare la Tade: „Rednic a declarat că e izolat în faţă. La Gnohere mai era cineva pe lânga el? A fost o pasă de 40 de metri şi apoi o execuţie fabuloasă. Mai era cineva pe lângă el? Dar noi vorbim ca să zicem şi noi aşa„.

 

XRay

3 comentarii la „Mirel Rădoi a susținut azi o conferință de presă

 1. xray Autor articol

  Instigat de Radu Naum de la Digisport, Marius Șumudică a refuzat să-i dea o replică Stelei.
  Nu vreau sa comentez. Nu ma intereseaza absolut deloc ce a declarat Mirel Radoi. Am promis ca nu mai comentez despre Steaua si asta fac. Din moment ce sunt pe primul loc, inseamna ca pot sa apar si la TV, dar sa fiu si antrenor

  PS
  Marius Şumudică spune că a încheiat războiul cu Nicolae Dică după ce a luat legătura cu acesta. „Am vorbit cu Dică şi ne-am cerut scuze. Consider că am făcut ceea ce trebuie. M-am împăcat cu Dică. Pînă la sfîrşitul campionatului nu voi mai ataca pe nimeni.”

 2. redbabyseal

  nu-i bai ca nu mai ataca sumudica.
  acum ataca digisport, fara menajamente si fara bun-simt. (nic dolcesport nu-i departe)
  Razboi total impotriva Stelei.
  Ar fi bine, ca stelisti, sa le dam o replica.

Lasă un răspuns