Metode moderne de pregătire la Steaua

de | iunie 26, 2015

Staff-ul tehnic al lui Rădoi a adus metode noi de pregătire, dar a păstrat și metodele moderne implementate deja de Reghecampf și Gâlcă. 

 • Monitorizare acid lactic (Rădoi)

  Începînd din această vară, steliștii folosesc o metodă inedită de a măsura efortul fiecărui jucător pentru a ști capacitatea fizică a fiecăruia. Se măsoară acidul lactic din organism pentru ca staff-ul tehnic să vadă capacitatea de efort a fiecărui jucător. În pauza meciurilor, medicul Flavian Arămitu și asistentul  Constantin Moroiu iau de la fiecare fotbalist, care a jucat, probe de sânge din deget, cu un aparat special ce le măsoară acidul lactic din sînge. Astfel, se determină efortul anaerob al fiecărui fotbalist. Cei al căror efort anaerob este scăzut capătă senzația de sufocare. Când acidul lactic se concentrează în musculatură apar crampele. Analiza durează cca 30 de secunde. După meci, rezultatele sunt studiate de  staff-ul tehnic și stabilesc măsurile care se impun.

 • Medicamentație și kinetoterapie (Reghecampf)

  Pentru ca jucătorii să fie în formă fizică perfectă, Mirel Rădoi și Steaua au decis să il readucă pe Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul care a facut parte în mandatul lui Reghecampf și care a lucrat alături de Thomas Neubert. Steaua a semnat un contract pentru produsele speciale de vitaminizare și rehidratare pe care jucătorii le folosesc pentru recuperare. Contractul a fost intermediat de Thomas Neubert, fostul preparator al Stelei, și presupune alimentarea campioanei cu produse din trei domenii: vitaminizare, rehidratare și băuturi izotonice.

 • Monitorizare prin STATSports Viper – link între artă și știință (Gâlcă)

  Steaua a achiziționat încă din iarnă, sistemul de monitorizare STATSports Viper, un link modern între arta și știința antrenoratului. La antrenament și meciuri, jucătorii poartă o bustieră care colectează și transmite  date în timp real cu ajutorul unei antene de recepție către un PC. Viper System e dotat cu GPS, giroscop, pulsometru, compas digital, și se pot măsura viteza, distanța parcursă, numărul de sprinturi, activitatea cardiacă, forța de impact la duelurile fizice, calculată după decelerarea produsă. STATSports Viper este folosit de toate cluburile  mari de fotbal: Barcelona, Manchester United, Juventus, Liverpool, Arsenal, Manchester City etc.

  Viper System este proiectat și dezvoltat de STATSports, o companie care a început în Irlanda și acum a devenit lider mondial de echipamente de analiză a performanței prin GPS. Are filiale în Irlanda, Londra, Chicago și Florida, și în plan de a mai adăuga 4  baze strategice în anul viitor. Este unic, cu o „user-friendly interface” care a fost proiectată alături de mari antrenori din lume și medici din sport. Este singurul sistem care oferă   software specific pentru fotbal, baschet, American Football, rugby și atletism.

  Sistemul STATSports Viper încorporează  un „Viper pod” și un software „Viper Live Streaming” pentru a oferi cel mai precis și fiabil instrument în colectarea, prelucrarea și evaluarea datelor de training  sau de  joc pentru fiecare jucător. Sistemul Viper este considerat liderul mondial între sistemele de analiză a performanței disponibile pe piață. Viper System permite antrenorilor să gestioneze încărcarea pe fiecare jucător și lot, de la pre-sezon, la întregul sezon, pentru a regla în mod eficient nivelul condiției fizice și a preveni leziunile accidentale.

Măsurătorile primare prezente în Viper System includ:
> Speed
> Distance
> Accelerations
> Decelerations
> Heart Rate Variability
> Sprints
> Dynamic Stress Load
> High Speed Running
> High Metabolic Load Distance
> Average Metabolic Power
> Step Balance

 

STATSports Viper Pod

Viper Pod trimite fluxuri de date în timp real prin intermediul software-ul Viper Live Streaming pentru download și procesare într-un laptop. Pod Viper permite feedback-ul de performantă pe fiecare jucător și echipa pentru fiecare secundă,  minut, sesiune de lucru sau tot sezonul. Pod-ul are un design ergonomic, ușor  și este introdus în articole special concepute de Viper (vesta / bustieră) pentru a colecta datele de performanță ale unui jucător.

Fiecare Viper Pod conține:
> 4 processors
> State of the art GPS module
> 3-D accelerometer
> 3-D gyroscope
> 3-D digital compass
> Long range radio
> Heart rate receiver

Viper Live Streaming

Viper Live Streaming este utilizat pentru a transmite în timp real gradul de încărcare cu efort al jucătorilor la ​​antrenament sau jocuri.

 • Software
 • Mobile Antenna
 • Smart Training Ground
 • Mini-Antenna

 

Clienți:

Anderlecht, Arsenal, Arsenal Academy, Aston Villa, Athletic Bilbao, FC Barcelona, Barcelona B, Barcelona Academy, Barcelona Basketball, Bayer Leverkusen … > see more

https://youtu.be/A43wA–lg3c

 

XRay

3 comentarii la „Metode moderne de pregătire la Steaua

 1. alexandru-h

  Si totul sub comanda unui baiat care nu are bacalaureatul luat.

  Trebuie sa admitem ca situatia e amuzanta. Am un nepot care tocmai a terminat clasa a doua – ar fi bun sa conduca Platforma de la Magurele.

  1. xray Autor articol

   Amuzant este că peste 60% din cei cu bacul nu depășesc nivelul a 8-9 clase. Peste 50% din cei care termină o facultate sunt sub nivel de liceu, iar in profesie bâtă.

   A fi antrenor la fotbal, nu inseamnă a fi tobă de materii inutile în fotbal.

   GSP a publicat.
   Mirel a obtinut pentru bac, acum câteva zile, punctaj 86 din 100= excelent la abilitati IT și tot excelent la engleză scris și vorbit. E exact ce-i trebuie ca antrenor, de exemplu.

   Are totuși 13 clase făcute, nu 8 ca alți antrenori sau 2 ca nepotul tău. 🙂 Dacă nu ai dat bacul, nu înseamnă că esti semi-analfalbet sau mai prost decât Ganea sau Șumudică. Dimpotrivă. Mai mult, ai 13 clase!!!

 2. naiyba

  Poate ii da niste vitamine si Babei sa-i vina mintea la cap si sa aduca un portar, un mijlocas si un atacant, in caz ca nu exista vitamine pt asa ceva atunci ii propun lui Mirel sa-i dea 2 palme dupa cap, arza-l-ar pe matze.

Lasă un răspuns