FCSTEAUA.RO

Maratonul proceselor Steaua vs Steaua

  • SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi.
  • Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.
  • Pe 3 decembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat pe marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
  • În 6 februarie 2015, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, prin casa de  avocatură Piperea, a intentat proces Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti și OSIM-ului pentru recuperarea siglei din 2004. Sursa: Tribunalul Bucuresti (tmb.ro) – Click pentru Dosar la TB.

Astăzi, Prosport a publicat un articol „Talpan îi pregăteşte lovitura decisivă lui Becali. CSA a intentat un nou proces şi vrea să oblige societatea sub care activează echipa din Liga 1 să-şi modifice numele în Registrul Comerţului, la FRF şi LPF„.

Cele scrise în articolul din Prosport, nu sunt publicate oficial nici de CSA, nici la Tribunalul București – Click pentru Dosar la TB. Mai mult, Prosport precizează:

  • Prin acest proces, cei de la CSA reclamă clubul de fotbal al lui Gigi Becali că se foloseşte în continuare de sintagma “Steaua Bucureşti”. De asemenea, clubul Ministerului Apărării vrea să oblige societatea lui Becali să îşi modifice numele înregistrat la Registrul Comerţului şi e gata să ceară daune pentru fiecare zi de întârziere de la nerespectarea deciziei. “Nicio firmă nu va putea cuprinde o denumire întrebuinţată de comercianţii din sectorul public” se precizează în Legea nr. 26/1990.

Întrebarea firească este: de când CSA Steaua este unul dincomercianţii din sectorul public” de care se face vorbire în Legea nr. 26/1990? Mai mult, în fotbal nu a mai existat din 1998? Dar numai Justiția are răspunsurile.

De aceea nu ne-am grăbit să publicăm. Însă în dolcesport.ro și gsp.ro a apărut o confirmare direct de la sursă. Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a anunțat la Dolce Sport că a intentat azi proces la Tribunalul Bucuresti:

  • Am depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de chemare in judecata pentru a nu se mai folosi numele Steaua in activitatea comercială. Folosirea de catre FCSB incalcă drepturile asupra marcii Steaua. FCSB ar trebui sa isi modifice numele inscris la FRF si LPF. Cei de la FCSB au refuzat sa puna in aplicare acea decizie a Inaltei Curti care spunea ca nu mai au dreptul sa foloseasca numele Steaua. FRF si LPF nu trebuia sa dea dreptul celor de la FCSB sa joace in Liga 1, ca o continuatoare a clubului Steaua. FRF si LPF ar fi trebuit sa puna in aplicare deciziile Inaltei Curți.FCSB nu a primit niciodată palmaresul detinut de CSA. Palmaresul echipei de fotbal apartine conform legii CSA Steaua in exclusivitate. E foarte grav. Induc în eroare suporterii„, a declarat Talpan.

Deci, procesul intentat azi, 27 august, este pentru nu se mai folosi „Steaua București” în activitatea comercială, nu și cea sportivă. Oare de ce?

Despre folosirea „Steaua” sau ” Steaua București„, ne-a spus și șeful lui Talpan, colonelul George Boroi, comandantul CSA. Pe 01 Iulie 2015, după ce tot returul a tergiversat semnarea, Boroi a condiționat prelungirea contractului de închiriere, de schimbarea numelui.  Întrebat dacă „FCSB” mai poate folosi Steaua, Boroi a declarat în fața camerelor TV :

  • Eu am vorbit de mult timp, brandul este „Steaua Bucureşti”, iar „Steaua” este substantiv comun. Nu o să poată să interzică nici CSA Steaua şi nici alte entităţi folosirea cuvântului „Steaua”. Dar „Steaua Bucureşti” aparţine doar Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti„. ( link ).

Așa cum am tot scris în articole, acest conflict e departe de un final. Dar e treaba Justiției să rezolve. Până atunci așteptăm cu interes finalul celor două procese pe care ambele părți și le-au intentat reciproc în 2015. Mă rog, două până acum. Show must go on!

XRay

Exit mobile version