Liga Profesionistă de Fotbal – Oficial: „CSA Steaua nu poate ajunge în Liga 1 și 2”

de | septembrie 18, 2017

Luni, 18 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a LPF în care s-a stabilit a ata noilor alegeri pentru presedinția Ligii. După Adunarea Generală a avut loc o conferință de presă susținută de Președintele LPF, Gino Iorgulescu, și de Secretarul General, Justin Ștefan. Pe lângă tema principală „alegerile” s-a spus și punctul de vedere oficial legat de  accederea echipei de CSA Steaua București în Liga 1.

Se știe că  în acest an Clubul Sportiv al Armatei a reînființat  secția de fotbal, iar echipa evoluează la amatori în Liga a 4-a cu obiectiv declarat de promovare succesivă până în Liga 1 profesionistă.

Astăzi, Steaua Armatei a primit  oficial o veste proastă. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a declarat că echipa CSA Steaua București nu poate juca în Liga 1 din cauza statutului. În plus, nici în Liga a 2-a nu va putea să evolueze echipa antrenată de Lăcătuș și Ion Ion, pentru că și Liga a 2-a va deveni profesionistă.

„În condiţiile actualei legislaţii, CSA Steaua București nu ar putea juca în Liga 1, acolo unde avem o ligă profesionistă. Şi cum foarte curând va fi şi Liga a 2-a profesionistă, un club de drept public, cum este CSA Steaua București, nu poate participa.

Pentru a participa, CSA Steaua București trebuie să îşi schimbe statutul de organizaţie de drept public. Trebuie să devină organizaţie non-guvernamentală sau societate pe acţiuni”, a spus Justin Ștefan la conferința de presă de azi.

Ceea ce înseamnă că, după 2 ani, dacă CSA ajunge să promoveze sportiv în Liga a 2-a, nu va putea juca dacă nu va face o reîntoarcerea cu echipa CSA Steaua București (2017) la practica din 1998, atunci când echipa CSA Steaua București (1947) a devenit Asociația FC Steaua București , organizaţie non-guvernamentală de drept privat și apoi societate pe acţiuni SC FC Steaua București SA. Pe de altă parte, Clubul Sportiv al Armatei este Unitate militară, UM 02301. Va fi interesant cum își va modifica statutul în organizaţie non-guvernamentală sau societate pe acţiuni.

VIDEO – Conferință de presă a LPF – 18.09. 2017

 

3 comentarii la „Liga Profesionistă de Fotbal – Oficial: „CSA Steaua nu poate ajunge în Liga 1 și 2”

Lasă un răspuns