Lent-colonelul Talpan față-n față cu reacțiunea! Singur împotriva tuturor, militarul încheie apoteotic ca un ultras

de | decembrie 30, 2016

Fidel tribunei de unde își lansează în eter filipicele, Florin Talpan, juristul CSA, a trimis la ProSport un comunicat halucinant, în care face acuzaţii foarte grave la adresa superiorilor de la clubul Armatei şi dă un ultimatum către FCSB, FRF şi LPF.

Pe principiu din basmul lui Păcală „Vreau să fiu primar”, lent-colonelul se autopropune și șef promovat la excepțional. Talpan consideră că este cel mai îndreptăţit să fie numit comandant al CSA Steaua, menţionând că până acum nimeni din Armată n-a câştigat vreun proces contra lui Becali şi că alţii au fost avansaţi şi răsplătiţi pentru „roadele muncii mele“. După Răzvan și Vidra, a urmat Talpan și Hidra (Becali). ? Incredibilă campanie electorală pentru postul de șef la CSA și o fascinantă modestie de militar!

O altă afirmaţie excepţional de gravă este aceea că o notificare cu deciziile judecătoreşti pregătită de colonel pentru a fi trimisă la FIFA şi UEFA e blocată de superiorii săi, care refuză să o semneze! Colonelul Petrea este deja frâna „Boroi 2” în viziunea juristului.

Florin Talpan avertizează însă că, dacă FCSB, FRF şi LPF nu vor pune în aplicare „decizia definitivă“ a Curţii de Apel, va recurge la executarea silită şi le va atrage celor vinovaţi răspunderea penală. Nu detaliază cum va executa silit. Poate cu Scorpionii roșii întorși din Afganistan.

În plină criză de felicitări pe Ordinul de zi al Armatei, ofițerul erou Florin – Costel Talpan devoalează poporului român că superiorii pe linie ierarhică îl ameninţă zilnic cu sancţiuni! „Parcă toţi ar fi acoliţii lui Becali“, dă din casa Armatei în comunicat Talpan.

Asta îmi aduce aminte de Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei (C.A.D.A.) din anii ’90. Sau de locotenentul Alexandru Gheorghe din Câmpia Turzii, care în februarie 2012 a protestat pe stradă la Bucureşti în uniforma militară și a fost trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. După filipica de mai jos, am vaga senzație că pe Talpan nu-l va mai prinde mantaua în 2017. Chipiul demult pare că îi vine prea mare.

Iată comunicatul „detonat“ în presă de Talpan, ca un testament al carierei, cu numai o zi înainte de sfârşitul anului:

„Comunicat

          Referitor la declaraţia din data de 23 decembrie 2016 a comandantului interimar al CSA Steaua Bucureşti, privind decizia Curtii de Apel Bucureşti pronunţată la data de 21 decembrie 2016, cum că nu ar fi definitivă  şi  irevocabilă, ţin să precizez urmatoarele:

          Din păcate, dl. Comandant interimar nu are pregătire juridică, dumnealui făcând afirmaţii eronate, care induc în eroare presa, opinia publică şi suporterii care îmi cer lămuriri.

          Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentinţe „definitive şi irevocabile“ ci există doar sentinţe definitive.

          Hotărârea cu nr. 989, pronunţată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucureşti, este o hotărâre definitivă şi executorie care trebuie şi poate fi pusă în aplicare.

          Sentinţele definitive pot fi atacate cu o cale extraordinară de atac, printre care şi recursul, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiţii prevăzute de Codul de Procedură Civilă. Recursul este o cale de atac ce nu suspendă executarea sentinţei definitive şi executorie pronunţate de către Curtea de Apel Bucureşti.

          De aceea, în cazul în care decizia Curţii de Apel Bucureşti  nu va fi respectată, eu, ca şi reprezentant convenţional al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREŞTI“, o voi pune în aplicare prin executare în mod silit.

          Conform Hotărârii cu nr 989/21.12.2016, atât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cât şi SC FCSB S.A. vor fi obligaţi „să radieze elementele  «STEAUA BUCUREŞTI» din cuprinsul denumirii comerciale“, respectiv să nu le mai folosească, în caz contrar, ca şsi reprezentant convenţional, voi apela la rigorile şi prevederile legii.

          Dacă, până în prezent, FRF şi LPF au dat dovadă de rea-credinţă şi nu au dorit să pună în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr. 3425/3.12.2014 şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu nr 1119/24.04.2015, acum în schimb vor fi obligate să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti cu nr. 989/21.12.2016, deoarece nu mai există societatea cu numele SC Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A., ONRC fiind obligată la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti“ din cuprinsul denumirii comerciale.

          Mai mult decât atât, se vor  face culpabili de nerespectarea unor Hotărâri judecătoreşti.

          Nu cred că reprezentanţii FRF şi LPF sau reprezentanţii ONRC doresc să li se atragă raspunderea penală.

          Persoanele care dau informaţii false inducând în eroare opinia publică, dar mai ales suporterii, creând confuzie printre aceştia, neavând nicio legătură cu activitatea juridică din dosarele în cauză, din contră, punându-mi în permanenţă piedici doar ca să apară în atenţia presei, ar trebui să se abţină în a mai da declaraţii.

          Ţin să precizez că notificările către UEFA privind măsurile legale ce trebuiau a fi dispuse împotriva  S.C. FCSB S.A., notificări formulate de către mine de mai bine de două luni, nu sunt semnate nici la ora actuală de către cei abilitaţi, aceştia refuzând acest lucru sistematic şi inexplicabil.

          Oamenii de bună credinţă, mari sportivi si suporteri, m-au felicitat pentru ultima mare realizare obţinută la Curtea de Apel Bucureşti în data de 21.12.2016 şi, pe această cale, le mulţumesc, căci au fost alături de mine, în schimb nimeni din conducerea Clubului şi a Ministerului Apărării Naţionale nu a făcut-o, din contră, în fiecare zi sunt ameninţat cu sancţionarea, de parcă toţi ar fi acoliţii lui Becali.

          Recursul este o cale extraordinară de atac conform capitolului III din Noul Cod de Procedură Civilă respectiv art. 483 şi următoarele.

          Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentinţe definitive şi irevocabile  ci doar sentinţe definitive, iar adevăraţii jurişti ştiu acest lucru.

          Faptul că unele persoane neavizate şi necunoscătoare ale Noului Cod de Procedură Civilă fac afirmaţii eronate pentru a induce în eroare opinia publică, cum că S.C. FCSB S.A. ar avea şanse la formularea şi judecarea recursului, mi se pare cel puţin hilar, deoarece motivele de casare prevăzute la art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă nu sunt întrunite pentru atacarea hotărârii cu nr. 989/21.12.2016 cu recurs.

          Eventualul recurs al S.C. FCSB  S.A. va fi respins ca inadmisibil, deoarece eventualul motiv de recurs nu s-ar  încadra în nici unul dintre motivele prevăzute de art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă. Astfel, S.C. FCSB S.A. nu ar avea motive legale de a formula un recurs plauzibil deoarece Instanţa de judecată a fost legal constituită, aceiaşi judecători care au participat la judecarea probelor au pronunţat şi Hotărârea, Instanţa a dat atât cât s-a cerut, Hotărârea a fost pronunţată cu respectarea competenţei generale, materiale şi teritoriale, Instanţa nu si-a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti, Hotărârea dată nu cuprinde motive contradictorii şi nici străine de natura cauzei şi nu în ultimul rând nu s-a încălcat autoritatea de lucru judecat.

          Pentru informaţii reale, juridice şi concludente, Comandantul interimar al CSA Steaua Bucureşti ar fi trebuit şi ar trebui ca pe viitor să se abţină în a face declaraţii publice privind dosarele existente, doar pentru a ieşi în atenţia presei.

          Ar trebui să lase reprezentantul convenţional al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” sa dea răspunsuri juridice privind starea şi evoluţia dosarelor, precum şi interpretarea acestora, deoarece doar acesta este abilitat să poată răspunde cunoscând foarte bine situatia dosarelor, în urma muncii asidue de mai bine de 14 ani în legătura cu aceste dosare.

          Niciodată până la Talpan Florin Costel nu s-a auzit în presă de vreun dosar câştigat de CSA Steaua Bucureşti împotriva celor de la S.C. FCSB S.A.

          Prin aceste comunicate de presă în spaţiul public, ale diverselor persoane care nu au depus nici cel mai mic efort la soluţionarea cauzelor litigioase ale Clubului CSA Steaua Bucuresti, ci, din contră, mi-au îngrădit activitatea neluând măsurile pe care eu le-am propus pentru apărarea intereselor Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI”, s-a dorit şi se doreşte muşamalizarea activităţii şi rezultatelor mele remarcabile şi însuşirea de către alţii a roadelor muncii mele.

          Nu înţeleg cum toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate şi mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad şi funcţii, iar eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti, sunt constrâns, ameninţat, hărţuit, încercându-se a se lua împotriva mea măsuri coercitive nelegale, în loc să fiu felicitat, avansat şi numit în funcţia pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti.

          Ca ofiţer de justiţie care respect litera legii mai presus de orice, care îmi îndeplinesc cu profesionalism atribuţiile de serviciu, sunt jignit inclusiv în mass-media, sunt hărţuit în mod constant, ameninţat cu bătaia şi chiar cu moartea. Am ţinut să fac aceste precizări pentru că nu este normal ca un ofiţer care îşi îndeplineşte obligaţiile servind instituţiile statului să nu aibă nicio protecţie şi să nu beneficieze de roadele muncii sale, în schimb diverse persoane atribuindu-şi toate rezultatele mele remarcabile, beneficiind direct de pe urma acestora.

          Referitor la declaratiile unor sportivi ca domnul Dică, domnul Neaga, domnul Chipciu, pe care îi apreciez la adevărata lor valoare, le aduc la cunoştintă faptul regretabil că, din păcate, ei şi-au desfăşurat activitatea sportivă la o societate comercială cu numele de SC FCSB SA care nu are nicio legătură cu adevărata Steaua Bucureşti, societate comercială care nu a deţinut niciodată palmaresul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI” şi care şi-a însuşit în mod fraudulos dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

          Fiind induşi în eroare atât cei de mai sus, cât şi mulţi alţii, ar fi trebuit să se ”trezească” măcar în anul 2014, după pronunţarea hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Atunci doar suporterii, dar mai ales cele două peluze – în fond adevărata galerie stelistă – , au realizat că timp de 11 ani au fost induşi în eroare, iar de atunci şi până astăzi ei n-au mai fost prezenţi pe stadioane la meciurile FCSB – ului.     

          În legătură cu afirmaţiile  domnului Ilie Năstăse, apărute în presă zilele acestea, ţin să precizez faptul că sunt afirmaţii denigratoare la adresa Statului Român, la adresa Armatei Române, a cărei uniformă o poartă şi azi la  parade, la adresa mea şi a celor care muncesc şi îşi dau silinţa pentru a reînvia fotbalul militar, lezând pe toţi sportivii care şi-au desfăsurat şi-şi desfăsoară activitatea în cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI”, lezând onoarea tuturor acelora care au adus şi aduc glorie acestui club totalitar românesc de stat.

          Nu înteleg şi nici nu aş putea înţelege cum un sportiv ca Ilie Năstase care şi-a desfăşurat activitatea sportivă în cadrul clubului nostru poate să aibă astfel de afirmaţii în spatiul public.

          Chiar dacă este general şi un  fost mare sportiv, opiniile dumnealui şi indicaţiile către Ministerul Apărării Naţionale privind viitorul  Clubului Sportiv al Armatei ”STEAUA BUCUREŞTI” nu trebuiesc luate în consideraţie, fiind opinii total subiective şi nicidecum obiective, având în vedere strânsa legătură de prietenie şi colaborare cu Becali şi cu S.C. FCSB S.A..

          Mai mult decât atât, Ilie Năstase a fost numit o perioadă chiar administratorul S.C. FCSB S.A., entitate cu care CSA Steaua Bucureşti este în litigiu de ani de zile.

          Vreau să asigur pe adevaraţii suporteri stelişti că, în ceea ce mă priveşte, voi continua lupta pe toate căile legale ca fotbalul stelist să revină acolo unde îi este locul.

           Toate maşinaţiunile şi ilegalităţile S.C. FCSB S.A. acum încep să iasă la iveală.

          Cu siguranţă, aceste nereguli ar putea face obiectul altor dosare, dar mie nu îmi este teamă deoarece am alături de mine Sportivii Stelişti foşti şi actuali, suporterii care mă susţin şi legea.

                    În concluzie, Hotărârea cu nr.  989, pronunţată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel Bucureşti, este o hotărâre definitivă şi executorie care trebuie să fie pusă în aplicare.

          Este o sentinţă definitivă şi executorie, domnilor de la FCSB, FRF, LPF şi ONRC.

          Acest lucru însă trebuie să-l înţeleagă şi mass-media care până acum, conştient sau nu, sau în mod voit, a făcut jocul unor oameni certaţi cu legea,  încurajând nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti considerându-se mai presus de lege şi mai presus de instanţele judecătoreşti.                           

          FORZA STEAUA!

          STEAUA ÎNSEAMNĂ C.S.A!.

SEFUL COMPARTIMENTULUI JURIDIC AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI ”STEAUA BUCUREŞTI”

Locotenent – colonel de justiţie       

                             Florin – Costel TALPAN“  

Sursa: Prosport

Vorba aia, „Înainte Talpan”! Dar parcă în armată comanda e un pic altfel. A, da, „Înainte, marș!”

X Ray

47 de comentarii la „Lent-colonelul Talpan față-n față cu reacțiunea! Singur împotriva tuturor, militarul încheie apoteotic ca un ultras

 1. siegfried

  Cât de tare e comnicatul ăsta. DOAMNE, E GENIAL!

  1. Subordonatul Talpan îi spune comandantului Petrea să facă ciocul mic că bate câmpii în public „doar pentru a ieşi în atenţia presei”, după care tot el se miră că nu e avansat? :))
  Pentru informaţii reale, juridice şi concludente, Comandantul interimar al CSA Steaua Bucureşti ar fi trebuit şi ar trebui ca pe viitor să se abţină în a face declaraţii publice privind dosarele existente, doar pentru a ieşi în atenţia presei.

  2. Florin Costel Talpan vorbeşte despre el înşuşi la persoana a III-a şi se pupă singur în fund:
  Niciodată până la Talpan Florin Costel nu s-a auzit în presă de vreun dosar câştigat de CSA Steaua Bucureşti împotriva celor de la S.C. FCSB S.A.

  3. Talpan se propune singur şef la CSA:
  sunt constrâns, ameninţat, hărţuit, încercându-se a se lua împotriva mea măsuri coercitive nelegale, în loc să fiu felicitat, avansat şi numit în funcţia pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti.

  4. Talpan se crede Napoleon:
  Nu înţeleg cum toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate şi mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad şi funcţii, iar eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti constrâns, ameninţat

  Erată la punctul 4. Talpan nu se crede Napoleon, se crede Prometeu. Aşa cum personajul mitologic a luat focul de la zei pentru a-l da oamenilor, aşa şi Talpan îşi imagineazp că o ia pe Steaua de la Becali pentru a o da militarilor.

 2. gaby

  Lent, nelent, limbutul asta o sa puna lacatul pe tot ce inseamna Steaua, in speranta ca se va face cu ceva firfirei.
  Sa nu ne mai imbatam cu apa rece, niciunul care se considera „stelist”: Talpan si CSA Steaua face tot circul acesta pentru a se razbuna pe Becali care n-a mai vrut sa stea in Ghencea si sa le plateasca o chirie grasa. Si atunci ce s-au gandit ei? Lasa Gigi, ca iti luam noi banii altfel. De aici treaba cu marca, pentru a-l scoate pe „cioban” cu prejudiciu si sa-l puna sa plateasca. Asta e miza: obtinerea unei compensatii financiare.

  Care s-ar duce la CSA, de asta vrea Talpan sa fie sef acolo, sa nu ia altul prime in locul lui in caz de succes.
  Infiintarea unei echipe a CSA in 2016/2017 – o ineptie mai mare decat sediul Ministerului – este doar praf in ochii judecatorilor. Pe care Talpan spera sa-i prosteasca si prin asa ceva.
  Iar daca nu-i iese, ce conteaza pentru el? Oricum e salariat. Timpul trece, leafa merge!

  Din razboiul asta, la care ne uitam ca prostii si nu avem absolut nimic cu ce sa intervenim (mai ales unul ca mine care am mers an de an in peluza si in tribuna, cu abonament, sa sustin Steaua – prea putin ma interesa pe mine atunci ca o vreme a fost a CSA-ului si apoi a „ciobanului”, pana acum vreo 6 ani cand am plecat din Romania), or sa aiba, EVENTUAL, de castigat niste trogloditi ca Talpan, iar de pierdut, TOTI STELISTII.
  Unde cap nu este, vai de picioare!

 3. wu1

  Foarte tare cum reactionati si cum faceti atac la persoana( nu stiu ce rau v-a facut talpan) ! Dar ignorati cu nosalanta subiectul principal, scopul comunicatului: decizie definitiva si executorie !(la asta ar trebui sa va ganditi, informati…daca spune adevarul! )

  1. gaby

   Tehnic are dreptate, din cate stiu eu. Noul cod penal a stabilit ca deciziile curtii de apel sunt definitive si executorii, da.

   Singurta explicatie este ca nu esti stelist sau esti extrem de naiv, de poti sa pui asa intrebari, precum „ce rau v-a facut talpan”. Sau esti genul care iti violeaza sotia si tu il inviti la o cafea sa-l intrebi daca il doare.

  2. xray Autor articol

   @wu1

   Ce sa ne gândim, măi? Că bate câmpii?? Citește sentința. Scrie clar „Cu recurs”! Vezi undeva acolo „definitivă”?
   http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000660029&id_inst=2

   Aaa, că Talpan spera ca ICCJ să respingă cererea de recurs e altceva! Dar asta nu însemnă că la apelul sentinta a fost „defininitivă”

   Nu îți este clar? Se pune un nou șef a CSA pe definitiv. Omul vrea postul cu orice preț! Și al ridicolului.
   Recursul durează 1 an, iar numirea șefului se va face în câteva luni. A vrut să o bage repede pe țeavă acum în vidul de putere (până la noul guvern și șef CSA) că el e Talpan.
   De asta forțează, inclusiv cu acest comunicat jenant pentru un ofițer al Armatei Române. Nici în Burkina Faso nu întâlnești așa ceva! E armată frate, nu ceată de haiduci. În prostia lui, crede că nu-l dă nimeni afară pentru că are Peluza Sud lângă el și îl vor apăra. De asta a și încheìat ca un ultras.

   1. gaby

    @xray.
    Sa nu te superi pe mine, dar e posibil sa nu ai dreptate. O solutie nu are nevoie sa repete chestii care sunt deja in lege. Iar daca o sa rasfoiesti legea 255 / 20134 o sa gasesti:
    Art. 10. – (1) Apelurile aflate in curs de judecata la data intrarii in vigoare a Codului de procedura penala se solutioneaza de catre aceeasi instanta, potrivit dispozitiilor din legea noua privitoare la apel
    (2) Recursurile aflate in curs de judecata la data intrarii in vigoare a Codului de procedura penala, declarate impotriva hotararilor pentru care legea veche nu prevede calea de atac a apelului, se solutioneaza de catre aceeasi instanta, conform dispozitiilor din legea noua privitoare la apel
    (3) Deciziile pronuntate in apelurile solutionate potrivit alin. (1) si (2) sunt definitive, in conditiile art. 552 alin. (1) din Codul de procedura penala

    Deci recursul ramane o cale exceptionala de atac, da, dar hotararea din apel se cheama ca este “definitiva”. E cam aiurea, dar asta e legea.

     1. xray Autor articol

      @gaby.
      Stai liniștit, nu ne formalizăm! Se mai întâmplă erori în viteză. Nu suntem juriști. ?

    1. xray Autor articol

     @gaby

     Repet! Nu trebuie să fi jurist. Dacă nu era posibil recursul, Curtea de Apel nu scria în sentința dată de 3 judecători: „Cu recurs”!

     Nu uita că nu a fost proces penal! Ce treabă are Codul de procedură penală cu speța asta? Niciuna!
     E Codul de procedură civilă!

 4. kla2005

  Asa se intampla cand lasi un dinamovist sa ia decizii!
  Pai, daca e executorie, atunci sa fie pusa in executare.
  Ne schimbam numele pentru ca asa doreste Armata.
  Ne vom numi FC SuperSteaua 1947 Bucuresti SA si gata cu toata tevatura!
  Au drepturi asupra numelui, sa fie sanatosi!
  Steaua mea e Steaua care a continuat pana acum in Liga1!
  O baga in faliment, pentru mine nu mai exista Steaua!

  Stelisti nu uitati cu cine tine un reprezentant al CSA, cel care se vrea si Comandant al Clubului.

 5. siegfried

  Să vedem ce zice codul de procedură civilă:
  SECŢIUNEA 1
  Recursul
  Art. 484

  Suspendarea executării
  (2) La cererea recurentului formulată în condiţiile art. 83 alin. (2) şi (3), instanţa sesizată cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea hotărârii atacate cu recurs în alte cazuri decât cele la care se referă alin. (1). Cererea se depune direct la instanţa de recurs, alăturându-se o copie certificată de pe cererea de recurs şi dovada depunerii cauţiunii prevăzute la art. 718. În cazul în care cererea se face înainte de a ajunge dosarul la instanţa de recurs, se va alătura şi o copie legalizată de pe dispozitivul hotărârii atacate cu recurs.
  (3) Cererea se judecă în camera de consiliu, cu citarea părţilor printr-un agent procedural al instanţei sau prin alt salariat al acesteia ori prin modalităţile prevăzute la art. 154 alin. (4) şi (5), după cum urmează:
  1. de un complet anume constituit, format din 3 judecători, în condiţiile legii, în cazul în care cererea s-a depus înainte de ajungerea dosarului la instanţa de recurs;
  2. de completul de filtru, după ce acesta a fost desemnat, în cazurile prevăzute la art. 493;
  3. de completul care judecă recursul pe fond, în cazul în care s-a fixat termen în şedinţă publică.

  (4) Termenul de judecată, pentru care se face citarea, se stabileşte astfel încât să nu treacă mai mult de 10 zile de la primirea cererii de suspendare.
  (5) Completul se pronunţă, în cel mult 48 de ore de la judecată, printr-o încheiere motivată, care este definitivă.

 6. del-ricanio-7

  Tot acest comunicat imi creeaza impresia ca superiorii lui Talpan sunt din aceeasi oala cu ciobanul (conform spuselor lui, o parte dintre generali i-au pus piedici in conflicul CSA-ului cu ciobanul). Deci nu inteleg entuziasmul din randul unor stelisti ca echipa se intoarce la CSA.

  Fraza asta:
  ,,eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti”
  a sunat jenant rau. ,,Cringy” cum ar spune vb de engleza. Si nici macar nu are sens, cum anume a facut el cele mentionate ?

  In rest, poate nu am dreptate, dar daca palmaresul se rupe si merge la 2 echipe diferite, eu il vad vinovat pt asta pe Talpan (alaturi de cioban si poate generali). Poate a avut intentii bune, dar cred ca pana la urma a facut mai mult rau decat bine.

  Ciobanul, care a preluat echipa intr-un mod mai mult decat dubios si care acum exclude o reconciliere intre parti (!!! f important, totul s-ar putea rezolva daca ciobanul nu ar fi atat de orgolios si incapatanat), generalii de acum care probabil vor sa se mai scoata cu niste bani de pe urma Stelei si cei din trecut care l-au ajutat pe cioban sa puna mana pe Steaua… toti cred ca au contribuit la distrugerea acestui club.

  1. gaby

   @wu1

   Nu stiu daca are dreptate, asta va spune justitia. Dar demersul lui este pornit din ratiuni care nu pot fi de buna credinta, pentru ca trebuie sa fii orb sa nu vezi la ce a dus deja toata aceasta lupta juridica.

 7. siegfried

  Talpan dacă n-ar fi ticălos ar putea fi chiar simpatic prin omisiunile sale.

  Eventualul recurs al S.C. FCSB S.A. va fi respins ca inadmisibil, deoarece eventualul motiv de recurs nu s-ar încadra în nici unul dintre motivele prevăzute de art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă. Astfel, S.C. FCSB S.A. nu ar avea motive legale de a formula un recurs plauzibil deoarece Instanţa de judecată a fost legal constituită, aceiaşi judecători care au participat la judecarea probelor au pronunţat şi Hotărârea, Instanţa a dat atât cât s-a cerut, Hotărârea a fost pronunţată cu respectarea competenţei generale, materiale şi teritoriale, Instanţa nu si-a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti, Hotărârea dată nu cuprinde motive contradictorii şi nici străine de natura cauzei şi nu în ultimul rând nu s-a încălcat autoritatea de lucru judecat.

  Art. 488
  Motivele de casare
  (1) Casarea unor hotărâri se poate cere numai pentru următoarele motive de nelegalitate:

  1. când instanţa nu a fost alcătuită potrivit dispoziţiilor legale;
  2. dacă hotărârea a fost pronunţată de alt judecător decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului sau de un alt complet de judecată decât cel stabilit aleatoriu pentru soluţionarea cauzei ori a cărui compunere a fost schimbată, cu încălcarea legii;
  3. când hotărârea a fost dată cu încălcarea competenţei de ordine publică a altei instanţe, invocată în condiţiile legii;
  4. când instanţa a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti;
  5. când, prin hotărârea dată, instanţa a încălcat regulile de procedură a căror nerespectare atrage sancţiunea nulităţii;

  6. când hotărârea nu cuprinde motivele pe care se întemeiază sau când cuprinde motive contradictorii ori numai motive străine de natura cauzei;

  7. când s-a încălcat autoritatea de lucru judecat;

  8. când hotărârea a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greşită a normelor de drept material.

  Părţile îngroşate de mine sunt omisiunile din argumentaţia lui Talpan.
  Norme de drept material = Norma juridica instituita si sanctionata printr-o conventie internationala multilatarala ce reglementeaza, intr-o conceptie legislativa unitara, anumite raporturi juridice de comert international sau anumite aspecte ale unor astfel de raporturi juridice.

 8. xray Autor articol

  Sincer îmi pare rău de CSA și MApN.
  Păcăliciul ăsta a reușit să canalizeze toate înjurăturile catre ele. Mă uit pe site-urile sportive și mă crucesc ce reacții virulente sunt. Și numeric.
  Nu mă refer la speța juridică, ci ce a mai spus el pe acolo în comunicat.

  1. siegfried

   Dar de ce ţi-ar părea rău de CSA?

   Instituţia asta merită tot oprobiul public pentru halul în care a ajuns. Un ipochimen asocial, fără familie, cu domiciliu în Vârfu Câmpului judeţul Botoşani a ajuns fără niciun temei legal să devină un soi de satrap. Adresa de mail oficială a CSA-ului trecută în antet e florintalpan@yahoo.com, toată comunicarea lor publică e făcută de ipochimen. Dă interviuri, scrie comunicate, anunţă că a vorbit cu diverşi oameni de afaceri interesaţi să se asocieze cu brandul CSA Steaua, se autopropune comandant, îşi acuză superiorii că încearcă să ia împotriva sa „măsuri coercitive nelegeale” şi că se comportă ca şi când ar fi „acoliţii lui Becali” (acolit = Părtaș, complice la o uneltire criminală). Îl dojeneşte pe actualul comandat al clubului şi îl acuză că răspândeşte informaţii eronate doar pentru a fi în atenţia presei, îl jigneşte pe Ilie Năstase şi cere ministerului să nu ia în consideraţie indicaţiile lui pe motiv că ar fi „fecesebist”, împarte suporterii stelişti în buni şi răi: ” Vreau să asigur pe adevaraţii suporteri stelişti că, în ceea ce mă priveşte, voi continua lupta”.

    1. siegfried

     În partea în care cere ministerului să nu ia în consideraţiie indicaţiile lui Ilie pentru că e un fecesebist subiectiv. Asta în condiţiile în care Ilie a fost membru atât în consiliul de administrare al AFC-ului împreună cu Zisu şi Bădăla cât şi în cel al SA-ului.

     1. del-ricanio-7

      Tot nu vad unde e jignirea la adresa lui Ilie Nastase… A zis ca e subiectiv, so what ? Poate ca intr-adevar este asa.

      Comunicatul lui Talpan are alte ,,bube”…

 9. mq-messi

  Nimanui nu i place cum pune Talpan problema. E plin de el si nu ar strica un discurs mai echilibrat. Dar, mai conteaza?
  A scapat Steaua de cancer cand multi dintre noi ne resemnasem si ne gandeam ca singura solutie e o echipa a suporterilor, fara palmares. Si cu palmares si cu fc sportiv becali si cu Laca la conducere, pai poti sa i mai reprosezi lucruri d astea marunte? E erou frate. Ne a mai scapat si de free gigisti.
  Sa nu vorbesc ca i se sparg toate in cap pentru un vis al unor „drogati si derbedei”.
  Inainteeeee

 10. del-ricanio-7

  ,,eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut şi am readus gloria numelui Steaua Bucureşti”
  In alte circumstante, puteam sa jur ca citatul face parte dintr-o declaratie a ciobanului. Bine, noroc cu termenul ,,notorietate”, care este putin prea pompos pt vocabularul limital al lui El Ciobandante.

 11. biancocelesti

  E usor sa arunci vina pe suporteri,peluze,Lacatus,talpan,armata.. cand exista un singur vinovat, Becali zis si Sf.Gheorghe aka razboinicul luminii. Dar nu, pe creditor il iertam ca e credincios si si-a riscat averea familiei sa nu ajunga Steaua ca rrapid si otelul galati. A avut atatea sanse sa redreseze corabia, dar si-a batut joc cu inversunare de tot, de absolut tot.
  Nu am vazut unul sa zica, hai ba sa mergem la cioban sa lase echipa si sa ne intelegem cu armata in acesti 2-3 ani, sa salvam CONTINUITATEA pe care o pretuim atat si in care credem.Hai sa iesim milioanele de stelisti care avem ca ideal CONTINUITATEA in strada sa salvam clubul pe care il iubim. Nu, stati in casa si priviti cum dispare FCSB. Ati ras de protestul lui Jan, ca am iesit 1000, dar uite ca s-a intamplat ceva, macar am fost acolo, am luptat pentru ce credem, bun sau rau timpul va decide.
  Voi sunteti morti, nu e posibil sa te dai cu fcsb, milioane de suporteri civilizati care platesc bilete si sa nu aveti un cuvant de spus, sa incercati sa salvati ceva. Nu, scriem pe internet si il lasam pe El Creditore sa duca o lupta deja pierduta. Va meritati soarta!
  PS: nu ma intelegeti gresit, chiar ma bucur pentru evenimentele din ultima luna, dar dupa atata vorbarie si cuvinte grele pe internet, aveam pretentii de la voi. Tot timpul mi-am imaginat ca va fi o lupta inegala numeric, cu zeci de mii de FCSB-isti strigand pentru „dreptatea” lor… m-am inselat… SUNTETI ZERO! M-ati dezamagit..

  1. harald

   e totusi destul de vizibil ca la meciuri sunt prezenti numai cateva sute de spectatori, poate ca unii mai echilibrati dintre ei isi pun totusi niste intrebari vazand ca aceasta societate pierde proces dupa proces in fata csa, poate cine stie.. Pana la urma au si ei dragostea pentru Steaua, chiar daca exista dezbinarea actuala..

   1. biancocelesti

    Asta depinde de succesul echipei, daca totul merge cum trebuie si este un proiect pe termen lung, sunt convins ca vor veni si acesti suporteri. Daca luam in calcul si consolidarea stadionului, da, foarte posibil.
    Nu judec suporterii cu bun simt care vor sa priveasca un fotbal frumos, nu toti suntem ultrasi sau radicali, insa de cei care au facut o propaganda demna de perioada comunista si care au incercat sa dezinformeze si distruga acest proiect,precum si de „omul simplu care il iubeste pe becali” ma dezic total.
    Mesajul era mai mult lor adresat.

   2. kla2005

    sa vezi in provincie … sute de sute de spectatori
    La fiecare meci al Stelei in provincie, mii de localnici prind drag brusc de echipa locala si umplu stadionul…
    ca sa vezi……ce efect poate sa aiba Steaua!

  2. del-ricanio-7

   Acest conflict e mult prea complex, in opinia mea, pt a afirma ca exista un singur vinovat. Se trece prea mult cu vederea faptul ca si persoane din cadrul CSA sunt la fel de vinovate. Pana si Talpan zice asta… ca a intampinat piedici in demersul sau. Demers care apropo, a inceput cu cativa ani intarziere (gratie tot unor persoane ,,binevoitoare” din conducerea CSA).

   In rest, nu sunt adeptul generalizarilor, dar trebuie sa recunoastem ca romanul nu prea iese in strada. Ideea de protest nu prinde la noi. S-a vazut si la actiunea organizata de Jean. Ne urnim greoi, iar atunci cand o facem, suntem relativ letargici.

  3. joga-bonito

   @biancocelesti.

   Daca noi suntem zero, tu si fratii tai radicali de pe internet ce sunteti, bai, penibilule?

   Absolut toate galeriile mari din tara si-ai infiintat echipa in liga a 4-a, doar noi stam la mila lui Talpan si a dinozaurului comunist numit Armata Romana.

   Rar mi-a fost dat sa vad o galerie atat de rupta in figuri ca a noastra. O gramada de penibili vorbesc de onoare si demnitate, iar ei saracii detin un vocabular de 200 de cuvinte.Liderul Talpan si-a dat arama pe fata si ne demonstreaza ca nu e decat un Cioban cu studii juridice.

 12. respect

  Eu continui sa ma intreb, pe Talpan nu-l scutura nimeni? Intr-o structura militarizata un rahat se apuca si da de pamant cu generali, cu institutia in sine si nimeni nu-i spune nimic. Oare nu sunt doua tabere care-l lasa pe pacalici sa se exprime liber si, in functie de cum se termina fraternizeaza sau ii dau un sut in fund?

 13. wu1

  xray, vorbesc de pricipiu aici, de principiul adevarului ! ce te face sa crezi ca becali are dreptate, sau ca talpan are, hm, care.i unghiul din care privesti, ce criterii de analiza ai !? nu conteaza care este motivul proceselor, conteaza ca exista procese, si pana acum i s-a dat dreptate csa.ului, absolut in toate, si asta ar trebui sa spuna ceva ! tot te fofilezi sa dai raspunsuri la adevaratele intrebari, in schimb alegi sa raspunzi doar la ce iti convine din motive pe care „doar tu” le stii.
  auzi la nenea, gloriile scuipa pe steaua !becali tot scuipa pe steaua de cand a venit, numai ca spuipa asa pe shestake si nu.l vede toata lumea !! stai sa se termine tot circul asta sa vedem cine pe cine scuipa ! si cine pe cine minte !

  1. xray Autor articol

   @wu1

   Cine să-ți răspundă la intrebarile tale „adevarate”? De fapt tu nu intrebi nimic. O arzi retoric cu „daca… ?”.
   Și la întrebări bune, nu e cineva obligat să-ți răspundă, că nu e ghișeu de informații sau boxa acuzaților.

  1. apparte

   Sunt „glorii” pana la bani! Tu crezi ca ei iubesc Steaua dezinteresat? In 93 la revenirea din Spania, Lacatus s-a dus la dinamuie! Daca Ilie Dumitrescu nu rata ocazia de 2-0 la Monte Carlo, e sigur ca nea Ion Alexandrescu nu marea oferta peste cea a lui dinamuie!
   Stoica e alta „glorie” care spre deosebire de Lacatus care a avut intentia tradarii, chiar a tepuit Steaua(CSA)! Cum? Simplu, prin „transferul” fiului sau la Anderlecht, in urma caruia Steaua s-a ales pt cel mai talentat junior al sau cu 5.000 $! Peste 2 ani un alt tanar al Stelei e vandut cu peste 1,3 mil $! Exact perioada in care tatal juniorului Alin Stoica a fost scouter pt Anderlecht! Deci, totul pana la bani! Spre deosebire de noi, suporterii, „gloriile” sunt materialiste!
   Alt exemplu? In 2006 la sfertul de finala Lita s-a declarat rapidist! Acum se hdeclara stelist din nou

  2. kla2005

   @wu1.
   Glorii…gen tudorel stoica, care sa scoala amu’ impotriva Stelei pentru ca nu i-a luat Jiji pruncul inapoi la Steaua cand nu a mai avut loc in strainatate, desi l-a dus gratis la Anderlecht cand era junior, fiind format la juniorii Stelei.
   Glorii … gen Lacatus pe care tatal meu il adora si care pentru un os musca precum cainii.
   Imi pare rau ca tocmai gloriile au ajuns asa…
   Spre comparatie, Majearu care era cel mai bun mijlocaj creativ in 86: http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/soarta-unui-mare-fotbalist-mihail-majearu-traieste-de-pe-o-zi-pe-alta-185586.html

   Citate din text:
   despre Jiji:
   „Mai am şi acum datorii din împrumuturile pe care le-am făcut. O să plătesc în timp sumele mici, că lui Gigi Becali, spre exemplu, n-aş putea să-i mai dau banii înapoi! Nici dacă muncesc două vieţi de acum încolo nu ştiu dacă aş reuşi să mă achit faţă de el!”. Patronul Stelei şi vărul său, impresarul Victor, i-au dat 20.000 de euro. „Le voi mulţumi toată viaţa, că fără acei bani, probabil acum aş fi stat într-un cort pe marginea drumului. Aşa, de bine, de rău, stau sub un acoperiş”.

   despre CSA:
   „Cupa Campionilor şi medalia de la Sevilla, de vînzare
   Omul cu o Cupă a Campionilor, o Supercupă a Europei şi patru titluri interne povesteşte că-şi petrece la sapă singura zi liberă din săptămînă! La amintirile din fotbal vrea să renunţe: „N-are rost să mă mai gîndesc. Mai am acasă o replică mai mică după Cupa Campionilor, în care ţin şi medaliile. Mă gîndesc să le scot la licitaţie pe toate, poate mai fac rost de nişte bani. Ei, glumesc, să nu băgaţi asta în ziar”. Peste 5 secunde revine la subiect: „Glumesc eu, glumesc, dar nu ştiţi pe cineva care să fie interesat de ele şi să mi le cumpere?”. „Poate clubul Steaua, pentru muzeu…”. „Da, e posibil, dar ei le vor gratis”.

   CSA-ul i-a lasat in foame pe toti!

   Unii s-au invartit, gen Piti si Boloni. Altii au muncit pe branci.

   Mie imi pare rau ca isi bat joc de numele Stelei acele glorii care au luat milioane de pe Steaua, iar altii cum e Majearu sau cum a fost Lucica Balan (Dzeu sa-l ierte) au suferit in tacere, au fost ajutati de unii de altii, precum Jiji si altii, dar nu au scuipat pe ei dupa aceea.

   Nu e problema faptul ca Lacatus s-a dus sa refaca sectia de fotbal a CSA.
   Dar sa vii tu sa declari sus si tare ca Steaua nu e Steaua. Ca nu a existat nimic si ca doar ei sunt detinatorii adevarului suprem, sa-mi fie cu iertare, dar e o ipocrizie cat Casa Armatei!
   La fel si Tudorel Stoica. Eu imi amintesc foarte bine cum s-au rugat de el sa-l legitimeze la seniori pe fiul lui Alin, sa incaseze si clubul ceva bani din formarea lui de la Anderlecht si imi amintesc si mai bine cum ne-a explicat el atunci ca in Romania jucatorii se rateaza, ca nu sunt conditii si ca el se gandeste la copilul lui, nu la Steaua. Imi amintesc iar cum a facut scandal cum isi permite Jiji sa nu-i ia copilul inapoi la Steaua ca e echipa la care el a avut succes si a castigat CCE, iar acum la fel si el se suceste dupa vant!

   E jenant pentru mine ca stelist, destul de vechi, sa vad asa ceva.
   Aveam alte asteptari de la un Lacatus, de la un Balint, etc…

   Hai ca de la Piti nu ai ce pretentii sa ai. Ala e pe ban si pe „jmekerie”. Toata viata lui asa a fost.

   Asta e!

   Sa se spele pe cap cu nume, cu armata, cu generali, cu ce mai vor ei!

   Noi ne vedem de drumul nostru!

 14. mq-messi

  Vali badea si nicolita! Nea dus in shampion lig ei are dreptu sa fie gloriii, nu tiganu de lacatus care sa vand-ut la generalii
  Cam asa suna „stelistul simplu, de rand”:))
  Degeaba ai pretentii de ratiune, stiu ei bine ca talpan a distrus Steaua. „Omul simplu” nu vine la meciuri pe stadion, doar priveste la tv. Pentru ei, liga 4, care e netelevizata inseamna disparitie. In felul lor, au dreptate si sper sa nu i retrogradeze pe sportivul becali:))))

  1. siegfried

   @mq-messi.

   Nţ, nţ, nţ…atâta răutate la început de an şi nu înţeleg de ce, mai ales că anul nou promite atâtea lucruri bune pentru voi. Uite de exemplu nea Lăcă vorbeşte, conform propriilor decalaraţii, săptămânal cu nea Vali Ceauşescu. Sunt sigur că pun la cale făurirea fotbalului militar, ca pe vremuri.
   Dacă băieţii de la viitoarea echipă o să facă performanţă şi o să bată pe toţi amatorii din liga a V-a cu siguranţă nea Vali o să se implice pe lângă conducerea ministerului şi o să-i premieze cu câte un ARO.

   1. mq-messi

    @siegfried.

    Nici nu ti imaginezi cate lucruri bune promite anul 2017.
    Valentin Ceasusescu e un personaj pozitiv din istoria Stelei si chiar daca nu ar fi fost asa, nu vad ce te intereseaza pe tine ce prieteni are Lacatus:)). Dar asa e cand pui botul la ineptiile lui geambasu. Apuca te si tu de scris si poate te baga si pe tine pe statul de plata. Asta daca nu esti deja.
    PS: tot incognito? Soricelule:))

    1. siegfried

     @mq-messi.
     Nu ştiu cum stă treaba asta cu pusul botului, nu practic sportul, poate tu.

     Dacă eşti mai prost informat nu-i nimic, uite te ajut eu. Lăcătuş a dat un interviu pentru revista LPF, în el a cuvântat următoarele:

     „Mă întâlnesc săptămânal cu Valentin sau, dacă nu ne vedem, vorbim la telefon. Ne înţelegem minunat, mai ales după Revoluţie. Înainte nu-mi permiteam prea multe, deşi din echipă eu glumeam cel mai mult”

     Acum dacă ţie şi grupului tău care dormiţi cu sloganul „un club curat mai presus de toate” sub pernă vi se pare că fiul dictatorului a fost un personaj pozitiv în istoria clubului vă urez mult succes la campionatul mondial de ipocrizie. Aveţi şanse mari la victorie.
     Iar dacă tot a venit vorba zic să ne amintim de „curăţenia” din perioada lui Valentin:

     Domnule Muzsnaj, aţi jucat în celebrul FC Bihor – Steaua 2-3, din 1988, şi aţi dat ambele goluri ale gazdelor. Regretatul Viorel Mateianu, antrenor la echipa orădeană atunci, relata că au fost presiuni uriaşe să pierdeţi meciul. Ce s-a întâmplat?
     Ei, păi s-au întâmplat mai multe… Eu a trebuit să fiu schimbat în minutul 70. Au venit de la tribuna oficială la banca tehnică şi au cerut să mă schimbe la 2-1 pentru noi.

     Ca să nu mai daţi goluri…
     Da… Apoi, la 2-1, a venit acel penalty imaginar dat de Costică „Vâlcea” pentru Steaua, după ce portarul nostru a respins balonul, iar golul victoriei lor a fost marcat prin minutul 98…

     „Steliştii au intrat peste noi în vestiar!”

     Ce s-a întâmplat după meci?
     A ieşit un scandal-monstru. Noi n-am putut ieşi din vestiar. Spectatorii au aruncat cu obiecte în teren, au atacat autocarul oaspeţilor. Steliştii au intrat în vestiar, peste noi, să ne ia la bătaie…
     De ce?
     Ne reproşau că nu ne-am dat la o parte
     . Nu mai vreau să dau nume, am fost coleg cu unii dintre ei, apoi, şi la Steaua, şi la naţională… Dar aşa a fost.

     Cum s-a ajuns aici? FC Bihor era percepută drept echipa Stelei.
     Preşedinte la noi era nea Cristi Gaţu. Mi se pare că Steaua avusese meci în Cupa României înainte, iar ei au venit la Oradea convinşi că va fi un galop de sănătate. Dar noi n-am vrut să pierdem pe gratis. Au venit de la Steaua şi ne-au cerut, înainte de joc, să nu le facem probleme. Dar noi am vrut măcar primă de victorie să ne dea, dacă tot ne cer să ne dăm la o parte.

     Şi ce-au răspuns?
     Ştiţi cum era atunci, echipa era jumătate-jumătate. Unii cu Dinamo, alţii cu Steaua. Dar răspunsul lor, că nu ne dau nimic şi că trebuie să ne predăm pe gratis, atitudinea asta a celor de la Steaua ne-au unit ca niciodată. Şi atunci am zis: „Aşa puneţi problema? Ei, atunci hai să jucăm!”. Şi-a ieşit ce-a ieşit.

     „La 2-1 s-a primit ordin să fiu schimbat”

     Cum a fost meciul?
     Am avut 2-1… La scorul ăsta a venit ordin de la ai noştri, de la conducerea partidului din judeţul Oradea, să mă schimbe pe mine. Pe urmă am avut penalty clar ca lumina zilei, Ungureanu l-a faultat în careu pe Ovi Lazăr. Evident că nu s-a dat. Atunci, în minutul 70, când au venit de la tribună şi au dat ordin să mă schimbe, a făcut săracul nea Viorel (n.r. – Mateianu) primul preinfarct…

     Aţi jucat „pe bune”, cum se spune…
     Eu îmi făceam jocul meu. Să ştiţi că eu am dat gol şi cu Dinamo!

     Dar Bihor nu era echipa Armatei?
     Aşa eram consideraţi. Dar nici măcar Gaţu nu mai putea face nimic în momentul în care a venit răspunsul ăla de la Steaua. Poate că acum pare cam bizar, dar aşa erau vremurile atunci. Ca să-i lăsăm să ne bată, am cerut să ne plătească prime de victorie. N-au vrut. Din momentul ăla, nimeni nu ne-a mai putut convinge să ne dăm la o parte. Pe urmă am avut de tras…

     După partidă?
     A doua zi ne-au băgat în şedinţă. A fost scandal mare. Ne-au chemat cei de la partid pe toţi. Şi pe Gaţu, care era preşedinte, şi pe antrenorul Mateianu, şi pe noi, jucătorii. Ne-au reproşat că am vrut să batem Steaua.

Lasă un răspuns