La Steaua care-a rătăcit…

de | februarie 6, 2017

Trăim vremuri dure, fraților! În furtuna din deșertul atîtor provocări geofotbalistice, Armata strînge rîndurile, sună goarna, sub sigla CSA Steaua, unica. Așteptăm ca și SRI să-și facă o echipă puternică – îi va asculta cu urechea pe adversarii din cîmpul tactic de joc. Ofițerii afiliați DNA vor asigura respectarea regulamentelor, de la Comisia Centrală, alcătuită din incoruptibili arbitri de cătușă. E de văzut cu trupa lu’ Dinamo. Între timp ăștia s-au civilizat, adică au trecut în civilie – s-au demilitarizat, la fel ca fosta Miliție abuzivă, devenită mai nou Poliție democratică, în slujba cetățeanului.

Altfel, nu mai e loc de întrebări. E ca la armată. Pînă și niște civili din societatea civilă susțin virtual: “O problemă nu se discută, se execută!”. Ce să zici cînd te întreabă, cu pistolul la tîmplă: “Tu cu cine ții? Cu Steaua lu’ Gigi și Duckadam sau cu Steaua Armatei și a lui Lăcătuș?”. Dai din colț în colț și, timid, îngaimi: “Da’ io nu țin cu Steaua. Țineam cu Chimia, însă, din păcate, s-a desființat. Recunosc, mi-a plăcut tare de Steaua ’86, o mare echipă”. Pac-pac, simțim deja două gloanțe-n cap. “Băi, coae, zi clar cu care Steaua ții, muistule, labagiule, %#$±^ mă-tii etc., ș.a.m.d., să fie clar! Hahalero, civilule!… Să fie clar!”

Măi băieți, măi oameni buni, chiar la modul ăsta nu se poate discuta. Murim toți. Așa a murit Chimia, dragostea noastră. Așa s-au dus Petrolul și Oțelul. Sună simbolic, nu-i așa? Departe de noi niște aiureli ca alea cu asasinii financiari, cu Soros, cu chilu’ babii. Totuși, unde-s siderurgiștii de la Corvinul Hunedoara sau minerii de la Jiul Petroșani? Cine și-a bătut joc de frumoasa rețea feroviară de la Rapid? Ce s-a întîmplat cu zona de Educație, cu Universitatea Cluj, cu dublarea Universității Craiova și a Politehnicii Timișoara? Unde-i Sportul Studențesc? De ce Banca Națională n-a dat nici o șansă Progresului (FC Național)? De ce, în domeniul sanitar, doar simpaticii de la Sănătatea Cluj au mai apărut, ca prezență exotică în Cupa României? De ce, de ce, de ce? Întreabă-mă să te-ntreb.

Nu ne-ntreba de Steaua. Steaua e Astra, strălucește. O fi săracu’ bogătan Gigi cu ale lui, numeroase, da’ nici Coloneii n-ar trebui să se țină așa pizdoși, că încă nu s-a instaurat junta militară. De bun-simț ar fi să se înțeleagă cumva. Că Steaua-i numai una, nu-i așa?

Pînă se lămurește diferendul dintre Gigi și MapN, să ne vedem de ale noastre. Doar să ne asculte mulțimea. Fără corupție, cum am vrut la Revoluție! Prietene, acum să ceri: DAR ȘI FĂRĂ OFIȚERI! Să fie clar.

 Viorel Moțoc
Preluare de la cațavencii.ro

7 comentarii la „La Steaua care-a rătăcit…

 1. kla2005

  Mie mi-a crescut tensiunea: http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Tudorel+Stoica-se+ia+de+suporterii-echipei+lui+Becali+

  Pai dle Stoica, cu tot respectul, va comunic faptul ca doamnele si domnisoarele, precum si copii sunt foarte multi acum in tribune pentru ca NU MAI SUNT huliganii din galeriile „notorii” care injurau in continuu!

  Sincer, va rog, vedeti-va de soldatii si gradatii dumneavoastra. Poate aveti sectoare de facut, in Armata e ordine si disciplina. Sarutati-i dreapta sau stanga Talpanului dinamovist in liniste pt ca nu va avem treaba!

  Steaua e numai una!

 2. mereu-fcsteaua

  bai, mi-a venit o idee. pornesc de la faptul ca nu e normal sa interzici cuiva sa se numeasca Steaua (sunt cateva zeci de Steaua in Romania). ok, nu se poate numi Steaua Bucuresti, dar cum ar fi Steaua Bucharest?

  1. kla2005

   Poate exista o argumentare ca e doar traducerea Bucuresti…
   insa nu cred ca ar fi o problema daca se numea Steaua1947 (legat) Bucuresti

   Daca tot au judecat strict pe litera legii si nu mai avem voie sa utilizam cuvintele protejate „Steaua” si „Steaua Bucuresti”, atunci sa utilizam „Steaua1947” si „Steaua1947 Bucuresti” sau chiar cum zici tu „Steaua1947 Bucharest”!!!

   Dar Jiji nu asculta de nimeni, asculta numai de capul lui si de camarila din jurul lui!

   1. mereu-fcsteaua

    Pai atunci vin si spun sa le trimitem mailuri si mesaje pe facebook. Daca suntem destui care facem asta, sigur mesajul o sa ajunga ori la Reghe (deci si la Ana), ori la MM, deci la Becali. Trebuie sa stim cum sa i-o zicem (d-asta spun ca trebuie sa fim multi care sa-i cerem asta). E foarte greu, dar nu imposibil.

 3. kla2005

  Citesc cu stupoare un articolas proCSA pe digisport(http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/CSA+Steaua+nu+are+interzis+in+cupele+europene+Exista+echipe+depa) in care dl. Lupescu declara: ”Există echipe departamentale care joacă în cupele europene. Există în Kazahstan. A fost o circulară trimisă de FIFA, dacă nu mă înșel, acum mulți ani, și cred că nu a fost înțeleasă foarte bine. Vă dau și exemplul lui Rubin Kazan, echipa unei regiuni din Rusia, tot guvernul este în spatele echipei și a jucat în cupele europene”

  OK. Ma apuc sa caut pe net ceva despre finantarile guvernelor europene catre cluburi de fotbal…si iata ce s-a intamplat ANUL TRECUT in iulie 2016:
  Barcelona, Real si alte echipe spaniole trebuie sa plateasca zeci de milioane de euro ca urmare a „finantarii” indirecte a fotbalului de catre guvernul spaniol!

  “Using taxpayers’ money to finance professional football clubs can create unfair competition,” the EU competition commissioner, Margrethe Vestager, said in a statement. “Professional football is a commercial activity with significant money involved and public money must comply with fair competition rules. The subsidies we investigated in these cases did not.”
  https://www.theguardian.com/football/2016/jul/04/spanish-football-clubs-repay-tens-millions-illegal-state-subsidies-brussels

Lasă un răspuns