LA MULȚI ANI, STEAUA!

de | iunie 7, 2018

STEAUA – FOTBAL

Steaua în fotbalul românesc, continuatoarea din 1947,  înseamnă FC Steaua (FCSB)!

Astăzi, 7 iunie 2018, se împlinesc 71 de ani de existență a echipei de fotbal STEAUA. În cei 71 ani de existență Steaua fotbalistică a avut 5 nume și 8 sigle!

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

La înființare, pe 7 iunie 1947, s-a numit „ASCA”, apoi „CCA” din 1950, iar din 1961 a devenit STEAUA sub denumirea de „CSA Steaua București”. Din 1998, clubul de fotbal STEAUA s-a privatizat într-o Asociație de drept privat cu numele de „FC Steaua București”, nume pe care l-a schimbat în 2017 în „FC FCSB”.

  • Notă
    ASCA – Asociația Sportivă Centrală a Armatei
    CCA – Casa Centrală a Armatei
    CSA – Clubul Sportiv al Armatei
    FC – Fotbal Club

STEAUA ARMATEI

Steaua în sportul românesc înseamnă CSA Steaua!

Dincolo de disputa în fotbal, suntem steliști! Unii cu vechi state, care iubesc și ce înseamnă Steaua în restul sporturilor, nu doar în fotbal!

Din 1947 până în prezent, în clubul Armatei nu s-a practicat numai fotbal, ci și alte sporturi, individuale sau de echipă (handbal, hochei, baschet, volei, rugby etc.. ) care au făcut cinste României!

A fost și este cel mai mare club sportiv românesc! Echipa de handbal Steaua deține 2 Cupe ale Campionilor Europeni (1969 și 1977), nu una ca la fotbal (1986), de exemplu!

În cei 71 ani de existență al Clubul Armatei,  a avut 3 nume și 5 sigle în toate secțiile sale sportive.

La înființare, pe 7 iunie 1947, s-a numit „ASCA”, apoi „CCA” din 1950, iar din 1961 a devenit STEAUA sub denumirea de „CSA Steaua București”.

În 1998 a renunțat la secția de fotbal, pe care a reînființat-o după 18 ani, în 2016, pentru un Centru de copii și juniori, iar apoi, din 2017, a înscris și o echipă de seniori în Liga a 4-a de amatori, ambele necesare să obțină fondurile de modernizare a stadionului din Ghencea.
Timp de 18 ani, 1998-2016, CSA Steaua nu a existat în fotbal!

  • Cine se dezice de clubul CSA înseamnă să se dezice, ca nefericitul Talpan, și de istoria Stelei în fotbal dintre 1947-1998, pe care a făcut-o clubul Armatei! FCSB este doar continuatoarea a ceea ce s-a făcut până în 1998.
  • Conducerea CSA este absurdă în demersul ei anti-FCSB, nu clubul în sine ca instituție! Dacă un președinte al României este defect la mansardă, nu înseamnă că România și instituția prezidențială sunt la fel!!!
  • Trebuie să ne respectăm trecutul, să iubim prezentul și să ne apărăm de cei care vor să distrugă „Steaua 1947” la fotbal!

În cei 71 ani, la toate disciplinele sportive practicate în cadrul Clubului Armatei,  CSA a avut următoarele sigle, aflate și pe cover page-ul de facebook CSA Steaua București :

X Ray

7 comentarii la „LA MULȚI ANI, STEAUA!

  1. xray Autor articol

    Am făcut următorul update
    În 1998 a renunțat la secția de fotbal, pe care a reînființat-o după 18 ani, în 2016, pentru un Centru de copii și juniori, iar apoi, din 2017, a înscris și o echipă de seniori în Liga a 4-a de amatori, ambele necesare să obțină fondurile de modernizare a stadionului din Ghencea.
    Timp de 18 ani, CSA Steaua nu a existat în fotbal!

    6
    1
  2. xray Autor articol

    Am mai făcut câteva completări, printre care:

    „Dincolo de disputa în fotbal, suntem steliști! Unii cu vechi state, care iubesc și ce înseamnă Steaua în restul sporturilor, nu doar în fotbal!

    Cine se dezice de clubul CSA înseamnă să se dezice, ca nefericitul Talpan, și de istoria Stelei în fotbal dintre 1947-1998, pe care a făcut-o clubul Armatei! FCSB este doar continuatoarea a ceea ce s-a făcut până în 1998.

    Conducerea CSA este absurdă în demersul ei anti-FCSB, nu clubul în sine ca instituție! Dacă un președinte al României este defect la mansardă, nu înseamnă că România și instituția prezidențială sunt la fel!!!

    Trebuie să ne respectăm trecutul, să iubim prezentul și să ne apărăm de cei care vor să distrugă „Steaua 1947” la fotbal!

  3. alexc

    Xray fals. In protocol scrie clar fosta sectie de fotbal. Sectia 47-98 nu are nicio legatura cu sectia infiintata in 2017. Deci nu reinfiintata ci infiintata. Nu e ca si cum ai face curat in fabrica de productie ARO si ai da drumul din nou la productie.

    1
    5
    1. xray Autor articol

      @alec

      Din păcate, logica ta e falsă! Hai să nu rastălmăcim limba română.
      Dacă am avut o secție, am desființat-o, și apoi deschid din nou o secție de fotbal, înseamnă că am reînființat-o.
      Dacă nu aveam niciodată o secție de fotbal și făceam una, atunci însemna că o înființam! Pricepi?

      Reînființarea secție de fotbal în 2017, nu înseamnă reînvierea echipei date în 1998!!!

      Ce, dacă CS Dinamo a reînființat secție de fotbal în 2015, a însemnat că trebuia să dispară FC Dinamo și palmaresul trecea înapoi la CS Dinamo?

      PS
      În protocol scrie corect „fosta secție”, pentru că în 1999 era o „fostă”!

      7
      1
    1. xray Autor articol

      După logica ta, „nu ai desfiintat-o ci a cedat-o mai departe” = AFC Steaua și apoi SC FCSB SA, ca entități juridice, sunt de fapt încă secția CSA-ului, nu entități juridice distincte. :))

      Cum putea să dea secția unei UM, cu conducere și organizare militară, unei entități private? A dat echipa de fotbal și clubul de fotbal Steaua (locul în Liga 1, palmares, drept la marcă proprie, contractele jucătorilor etc.) care existau în secția de fotbal CSA. A dat activitatea care se desfășura în acea secție, nu secția propriu-zisă. Secția de fotbal a dispărut din organigrama CSA că nu mai avea obiectul muncii, apoi și din ROAF. Teoretic, secția de fotbal CSA Steaua putea continua la armată cu copii și juniori și chiar cu o echipă de amatori.

      Apoi și pe românește, „a face din nou o sectie” = a reînființa.
      DEX
      REÎNFIINȚÁ, reînființez, vb. I. Tranz. A înființa din nou, a întemeia din nou, a reface. – Pref. re- + înființa

      3
      2

Lasă un răspuns