La mulți ani, Ilie!

de | ianuarie 6, 2016

Component al ”Generației de Aur”, jucător de legendă al Stelei și fost antrenor al roș-albaștrilor, Ilie Dumitrescu, a împlinit azi, 6 ianuarie 2015, vârsta de 47 de ani.

Reîntors la București după o vacanță la Londra, orașul care i-a marcat definitiv viața, încă din perioada în care a evoluat pentru Tottenham, Dumitrescu a povestit la Digi Sport care este meciul ce i-a marcat cariera.

Fostul fotbalist s-a referit la meciul României cu Argentina de la World Cup ’94, încheiat cu victoria tricolorilor cu 3-2, în care Ilie Dumitrescu a marcat de două ori și i-a dat pasa decisivă lui Gică Hagi pentru golul al treilea marcat de elevii lui Anghel Iordănescu.

”A fost un meci pe care nu-l voi uita niciodată. Meciul carierei, indiscutabil. Nu se compară cu nimic. Am mai trăit momente senzaționale și la Steaua și la celelalte echipe pe la care am mai jucat, dar ce a fost atunci în America e unic.”

Ilie Dumitrescu admite că absenţa lui Maradona a contat în deznodământul partidei disputate pe celebrul Rose Bowl din Pasadena. „Mai bine că nu a jucat„, a spus, zâmbind, fostul internaţional.

Produs 100% al Centrului de copii și juniori al Stelei, Ilie Dumitrescu a jucat în România doar pentru gruparea din Ghencea, cu excepția unui singur sezon (1987-1988), când a fost împrumutat la FC Olt.

După evoluția entuziasmantă de la Mondialul american, Ilie Dumitrescu a fost achiziționat de Tottenham de la Steaua, contra sumei de 4,5 milioane de dolari, cea mai mare sumă de transfer de atunci din fotbalul românesc.

Dumitrescu a mai jucat pentru FC Sevilla, West Ham United, Club America și CF Atlante (ambele din Mexic). În 1988 a revenit la Steaua, club de la care, de altfel, s-a și retras din activitatea de fotbalist.

Palmares STEAUA:
– 5 titluri de campion al Romaniei
– 4 Cupe ale României

Divizia A:  172 meciuri – 74 goluri
Cupe Europene: 31 meciuri 11 goluri
Națională: 20 de goluri în 62 de prezențe

Site-ul fcsteaua.ro are publicat un material cu o prezentare detaliată a lui Ilie: Jucatori emblematici: Ilie Dumitrescu

Ca antrenor, Ilie Dumitrescu a stat pe banca tehnică la 12 echipe: Oțelul, FC Brașov, Alki Larnaca, România U21, FCM Bacău, Apollon Limasol, AEK Atena, FC Egaleo, FC Kallithea, PAOK Salonic, Panthrakikos și Steaua.

 

În prezent Ilie Dumitrescu este analist la Digi Sport.

Îi urăm La Mulți Ani!fc3

xray

 

4 comentarii la „La mulți ani, Ilie!

Lasă un răspuns