La Mulți Ani, Emerich Jenei, Mirel Rădoi și Ovidiu Petre!

de | martie 22, 2018

La Mulți Ani și multă sănătate fostei mari glorii steliste, Emerich Jenei, ultimului căpitan emblematic al roș-albaștrilor, Mirel Rădoi, și „Ceasului” de la inchidere, Ovidiu Petre, care isi serbează azi, 22 martie, ziua de naștere.

Legendarul jucător și antrenor la Steaua, a implinit vârsta de 81 de ani, în timp ce fostul căpitan al echipei noastre din anii 2000 a ajuns la vârsta de 37 de ani. Ovidiu Petre, care a implinit, in aceeași zi, vârsta de 36 de ani.

Singurul antrenor care a adus Cupa Campionilor Europeni în România ajunge la frumoasa vârstă de 81 de ani. De numele lui Emerich Jenei se leagă şi revenirea echipei naţionale în elita fotbalului mondial. România a participat la Cupa Mondială din 1990, la fix 20 de ani de la precedenta prezenţă. Calificarea la turneul final din Italia a venit după meciul cu Danemarca, jucat în Ghencea, pe 15 noiembrie 1989.

În perioada 1986-1990 şi în 2000, Emeric Ienei a fost selecţionerul României, cu care a ajuns în optimile Cupei Mondiale din 1990 şi în sferturile Campionatului European din 2000. A cucerit trei titluri ca jucător şi cinci ca antrenor, cu Steaua. În Ghencea şi-a mai trecut în cont trei Cupe ale României şi Cupa Campionilor Europeni.

  • Două legende steliste, un singur destin: performanța!
  • Debutul lui Mirel Rădoi la Steaua, în august 2000! La primul meci pentru Steaua, Radoi a marcat in victoria din Ghencea, scor 4-3 cu FCM Bacau, iar atitudinea sa din teren l-a transformat in scurt timp capitan la Steaua. 
  • I se spunea „Ceasul”. Ovidiu Petre alături de Mirel Rădoi!

La mulți ani!

X Ray 

Lasă un răspuns