Interviu: „Șeptarul” la final de an

de | decembrie 25, 2015

chipciuInterviuAlexandru Chipciu, unul dintre căpitanii campioanei României,  a acordat, pe final de an 2015, un interviu pentru Digi Sport.

„Când câștigi trei trofee nu poți spune că a fost un an rău!”

„Șeptarul” Stelei a anunțat când va reveni la antrenamente și a vorbit sincer despre perioadele petrecute în mandatele lui Costel Gâlcă și al lui Mirel Rădoi.

Mijlocașul, care nu a mai evoluat deloc de atunci, a suferit o entorsă la genunchiul drept, dar Laurențiu Reghecampf nu trebuie să aștepte foarte mult până când se va putea baza iar pe serviciile sale.

”M-am antrenat din greu în această perioadă, m-am dus la sală zi de zi. Bine, nu puteam să alerg. Nici acum nu pot, dar cred că la sfârșitul lui ianuarie o să reintru în program normal de pregătire cu echipa, după cum mi-au spus atât doctorul, cât și Ovidiu (n.r. – Ovidiu Kurti), kinetoterapeutul nostru.

Sper, așadar, ca la sfârșitul lui ianuarie să încep, chiar dacă am auzit că voi mai avea dureri la șuturi, la contre”, a spus Chipciu pentru Digi Sport.

Despre situația mijlocașului campioanei a vorbit și Thomas Neubert, preparatorul fizic al roș-albaștrilor: ”Se descurcă foarte bine. Am vorbit cu el, am vorbit cu Ovidiu, care face o treabă excelentă cu Alex. Va reveni la timp și ne așteptăm să fie foarte puternic”. În aceste condiții, Chipciu, cel mai probabil, va prinde a doua parte a celui de-al doilea cantonament al iernii, cel din Kadriye.

„Toată lumea spune că acum Steaua are o altă atitudine… „

Internaționalul român nu este de acord, în principal, cu cei care spun că jucătorii roș-albaștrilor și-au schimbat brusc atitudinea după ce Laurențiu Reghecampf a revenit la echipă.”Au apărut prin presă tot felul de materiale legate de niște grătare la care am fost noi și mai multe speculații pe această temă, că nu mai jucam noi cum trebuie.

Păi, dacă ar fi fost adevărat, mi-aș fi periclitat în primul rând cariera mea. Eram disperat să iau campionatul, să iau Cupa, să iau Cupa Ligii. Plângeam, muream dacă nu luam aceste trofee. Și cred că nu greșesc dacă spun că și colegii mei gândeau la fel.

Toată lumea spune că acum Steaua are o altă atitudine, că aleargă mai mult decât o făcea în mandatul lui Mirel. Dacă sunt jucători care gândesc așa sau care au făcut asta, e grav! Sau e trist pentru ei ca oameni, pentru cariera lor.

Un jucător care vrea să ajungă mare sau care este acum la o echipă de talia Stelei trebuie să aibă coloană vertebrală, să fie același cu orice antrenor, să fie profesionist pentru el, pentru cariera lui și nu să se încline în funcție de cum bate vântul”, a spus Chipciu la Digi Sport.

”Rădoi, cel mai dezavantajat antrenor pe care l-a avut Steaua!”

Fotbalistul regretă că Mirel Rădoi a eșuat în prima sa tentativă ca antrenor, dar spune că a avut și ceva circumstanțe.

”Îmi pare rău că Mirel Rădoi nu a reușit ca antrenor, pentru că Mirel mi-a marcat copilăria, în sens pozitiv, ca fotbalist mă refer. A fost un lider, un fotbalist care-și dădea viața pe teren.

Au fost și mai multe lucruri care au contribuit la eșec. Ne-am mutat din Ghencea pe Arena Națională, apoi la Cluj și la Pitești, ne antrenam la Mogoșoaia sau pe unde apucam. Din acest punct de vedere, a fost cel mai dezavantajat antrenor pe care l-a avut Steaua. Dar, sunt convins că va reveni și că va ajunge un mare antrenor.

Trebuie să ținem cont că a avut și ceva restricții. Nu a avut voie să dea indicații de pe bancă, s-au dat și ceva legi după ce a venit el”, a mai spus unul dintre căpitanii roș-albaștrilor.

”Când era la Steaua, toată lumea îl lua în derâdere!”

Chipciu se bucură de faptul că Gâlcă a ajuns la Espanyol, mai ales că era deranjat de criticile care i se aduceau antrenorului în perioada petrecută la Steaua.

”Sincer, mă bucur că domnul Costel Gâlcă a ajuns antrenor la Espanyol. Am un sentiment de bucurie și sper din tot sufletul să reușească acolo, pentru că dânsul a fost pentru noi o persoană extraordinară, de un bun simț exemplar, modest, de o calitate senzațională.

Acum mă amuz când mi-aduc aminte că atunci când era la Steaua nu era deloc apreciat, toată lumea îl lua în derâdere iar acum toți sunt la picioarele lui”, a adăugat Chipciu.

”Adversarele au început să se teamă de noi!”

Într-un final, Alexandru Chipciu a vorbit și despre forma sa din 2015, dar și despre lupta la titlu.

”Se poate spune că nu a fost un an bun pentru mine, deși eu am făcut aceleași lucruri ca și în anii trecuți. Chiar am văzut un articol, zilele trecute, în care se spunea că o să-mi revin acum odată cu întoarcerea lui Laurențiu Reghecampf. Era și o statistică cu golurile pe care le-am marcat cu dânsul, precum și cu cele înscrise în mandatele lui Costel Gâlcă și al lui Mirel Rădoi iar numărul era același. Lumea a avut însă pretenții mai mari de la mine și este normal.

Cât despre posibilitatea de a intra în play-off de pe primul loc… În urmă cu ceva timp nu credeam că mai putem realiza acest lucru, dar acum, cu emulația care s-a format, cred că este posibil. Plus că și adversarele au început să se teamă de noi”, a mai spus Chipciu pentru Digi Sport.

Îi urăm Sărbători fericite și La mulți ani!

fc3

xray

Lasă un răspuns