Indezirabilii de lux

de | ianuarie 23, 2016

Titlul original: Fitnessul se plătește bine! 🙂 Alcenat, Tade, Breeveld și Tahar au parte de o sancțiune ”dulce”

Fotbaliștii pe care i-a exclus Becali au contracte valabile în continuare. Steaua le-a desemnat un preparator fizic sub comanda căruia se antrenează zilnic într-o sală de sport.

Nu e întotdeauna rău să fii sancționat la locul de muncă! Alcenat,Tade, Breeveld și Tahar experimentează o pedeapsă bine plătită. Pentru că Becali a fost dezamăgit de randamentul lor, cei patru au fost scoși din lot și nu participă la nici un stagiu dintre cele două programate în iarna asta. Au rămas toţi la București.

UN ANTRENOR LA PATRU JUCĂTORI

Obligată de contracte să le pună la dispoziție jucătorilor un antrenor, Steaua l-a desemnat pe preparatorul fizic Horea Codorean să se ocupe de „exilați”.

Programul constă în antrenamente zilnice într-o sală de forță din Drumul Taberei, care le aparține bodyguarzilor angajați de club.

Pentru o oră, o oră și jumătate de fitness în fiecare zi, fotbaliștii își păstrează salariile pe care le-au negociat astă-vară, în momentul în care au fost achiziționați de Steaua: 20.000 de euro lunar pentru Tade, 15.000 de euro Alcenat și 10.000 de euro Tahar şi Breeveld, fiecare.

Cel mai bine plătit dintre ei, Tade, are contract pînă la 30 iunie 2018. Dacă francezul nu-și găsește între timp altă echipă, campioana va continua să-i achite salariul pînă atunci. Obligatoriu!

SCUMPI!

El a fost blocat în „fereastra” asta din mercato și de o piedică din regulament: pentru că a bifat deja două cluburi, CFR și Steaua, nu mai poate apărea și în tricoul unei a treia formații în aceeași stagiune.

Iar Clujul a refuzat să-l ia înapoi pe Tade. „Chiar dacă l-am primi, nu am putea să-i plătim același salariu pe care îl are acum”, a explicat președintele Iuliu Mureșan.

Becali a achitat 500.000 de euro pentru transferul atacantului de la CFR. Cu sume de transfer și cu salarii, Steaua consumă mai mult de un milion de euro în acest sezon pentru patru fotbaliști pe care nici nu-i mai primește la antrenamente!

Jucătorii își iau banii, dar le scad șansele să-și continue cariera la un nivel bun. După luni de zile cu antrenamente doar în sală, scad și valoarea, și cota de piață.

CUM S-AU DESCURCAT ÎN CAMPIONAT:

Jucător Meciuri/goluri
Tade 19/3
Tahar 15/1
Breeveld 14/1
Alcenat 7/0

Andrei Crăiţoiu
Preluare de pe gsp.ro

 

Nota Redacției

Tade, Alcenat, Tahar si Breeveld sunt in continuare jucatorii Stelei. Niciunul nu si-a gasit inca o alta echipa la care sa joace. E foarte ciudat de ce nu i se mai dă o șansă lui Alcenat și este ținut în afara lotului când încă nu s-a găsit fundaș dreapta. La fel Tade, când se știe că lui Marica îi mai trebuie timp. Idem Breeveld. Bourceanu și Filip sunt in standby, deci doar Pintilii și Muniru pot evolua.

Dacă nu își găsesc echipă, Steaua îi poate imprumuta. Șansele să-i împrumute sunt mai mari dacă au pregătirea efectută cu lotul.

Risipă „fără număr”…

xray

8 comentarii la „Indezirabilii de lux

 1. maou

  Inlaturarea celor 4 probabil e una din concesiile pe care le-a facut Reghe in favoarea lui JJ. In opinia mea, doar Alcenat ar fii meritat pastrat, n-a avut pauza deloc din cauza Gold Cup, a jucat putine minute ca sa-ti faci o idee ferma. In fine, poate dupa scaderea salariilor probabil ca n-a avut nici o atitudine prea pozitiva.
  Eu sper sa reusim sa-i imprumutam pe undeva, n-au confirmat la noi dar pentru alte echipe probabil ar fi titulari de drept.

  1. alexandru-h

   A fost pastrat Tudorie in lot. In dauna lui Tade. Ma ierti, inteleg ca Tade nu a impresionat in prima jumatate a sezonului (desi, daca e sa fim corecti, mai toata echipa a dezamagit), dar e preferat Tudorie? Chiar si daca iti doresti sa scapi de Tade, e logic ca e mai bine sa-l tii in lot, sa-l joci macar ca rezerva in speranta ca cineva il va cumpara in vara.

   E valabil asta si pentru Alcenat. Despre Tahar si Breeveld nu comentez – nu au stralucit si in zona de mijloc e inflatie de jucatori.

   1. xray Autor articol

    @alexandru-h

    Ai dreptate cu Tudorie. Cred că îl mai ține să-l răsplătească pentru golul dat in ultima etapă, ASA-Oțelul 1-2, care a eliminat orice emoții la titlu. Steaua îl lua și la 1-1, dar…

  2. xray Autor articol

   @maou

   Da, așa este. Alcenat trebuia păstrat. Nu a prins nici pregătirea de vară cu echipa, nici pauză nu a avut. Nu cred că a acceptat micșorarea atunci, de asta i s-a pus pata ciobanului. Se pare că nici unul din ei nu a acceptat. E drept că la ce au prestat nu prea merită salariile ălea, dar contractul e contract!

 2. alexandru-h

  Iar daca tot nu e vrut Tade, nu inteleg de ce nu e imprumutat CFR-ului pana la finalul sezonului, urmand ca jumatate din salariu (sa zicem) sa fie suportat de catre Steaua? Ar avea jocuri in picioare, ar putea sa fie ochit de alta echipa si vandut mai usor… dar ce e mai important, CFR-ul joaca in primele doua meciuri cu Astra, respectiv ASA Tg. Mures. E in interesul lui Becali ca echipa clujeana sa aiba un atac cat mai bun in infruntarea cu cele doua.

Lasă un răspuns